piatok 16. júla 2010

Foot works



Dnes sa troska povenujeme starostlivosti o nozky, ktore nas poctivo nosia cely den.
Osobne mam dobre skusenosti s kremami na nohy, a akosi sa aj vyhybam roznym skrabkam. Vystacim si aj s kremami. Tie, ktore su pouzite v tomto prispevku patria mojej mame.

Moje trio z Avonu pozostava zo zjemnuceho kremu na paty-prijemne vonia a paty skutocne zmakci. Ma jej zanechat 24hodinovu hydrataciu. Rovnaku kvalitu ma aj krem v kelimku s levadnulovou vonou. Charakterizovany ako intenzivne hydratacny. Ja ich pouzivam vecer, ked sa osprchujem, aby mohli posobit cez noc.
Treti krem je parafinova hydratacna maska. Ma hydratovat a viditelne zlepsovat stav pokozky. Ma sa naniest hrubsia vsrstva na 3-5 minut zabalit do uteraka. Objednala som ho pre mamu a nie na nohy, ale ruky. Pokial sa teraz cudujete, moja mama ma pracu, pri ktorej sa jej dost vysusuju ruky, preto ich ma extremne suche a niekedy skoro az popraskane. V telke som pocuvala nejaky damsky magazin. Hovorili o parafinovom zabale. Tento vam spravia v kozmetickom salone, a ruky by vam mal omladit az o 5 rokov. Moja mama uz tento zabal absolvovala. Vysledky su viditelne. Ruky su jemne a viditelne hladke, na dotyk velmi prijemne. Treba ho vsak opakovat a kedze je zaneprazdnena, tak casto sa tam nedostane. Tak som jej ho chcela aspon takto nahradit na domace pouzitie. Pokial by ste chceli tento zabal absolvovat, pripadne nan objednat mamu treba tak spravit aspon den dopredu. Pripadne pol dna, pretoze na zohriatie parafinu treba minimalne 3 hodiny. Presne si uz postup nepamatam, ale kozmeticka vam nanesie parafin na ruky obali igelitom zabali do igelitu a uteraku. A necha posobit, teraz presne neviem ci na 10-15 minut. Potom ho zlupne a do ruk vam vmasiruje hydratacny krem/kuru. Zavisi to od salonu.



Od kremov prejdeme k mechanickym odstranovacom odumretej koze. Tento sa vola Ped egg a isto ste ho uz videli v telke. Nehrozi vam, ze by ste si oskreli nohu az do krvi ako to kedysi byvalo pri roznych skriabakoch. Treba si vsak dat pozor, aby ste to neprehnali s hrubkou odstranenej vrstvy. Inak je k pokozke jemny. A cenovo je tiez velmi prijatelny.
A z tohto vajicka si ho poskladate nasledovne. Vyhodou je, ze oskrabana koza zostane vo vrchnaciku a tak sa vam nesype vsade a pohodlne ju mozte vyhodit do smetneho kosa.




Dalsie mozne skrabkove pilnicky, tieto su len na povrchovu upravu a koza sa vam sype kade- tade.


V tomto teplom pocasi urcite ocenite aj rozne spreje na nohy,dezodoranty, niektore su vo forme roznych vodiciek na rozprasovanie napr. levandulova , mentolova a ine. Tento je antiperspirantovy deodorant.


A do topanok mozte pouzit tieto, prevonate vnutro topanky.

4 komentáre:

  1. Jj, vstávám za tmy, všichni spí a já musím do tý děsný práce! :(
    Ale teď k tvému článku: Já někdy nožičky bohužel trochu zanedbávám, ale občas si je namočím v lavoru se zeleným čajem, pěkně vlažným, to je pro mé nohy blaho :D. Taky vedu sprej na nohy, který příjemně chladí :)
    A fashion room HM je skvělá, jenom nevím, jestli to oblečení mají taky v Praze :/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som minule v telke pocula, ze idealne pre nohy je detox z podomacky pripraveneho vyvaru z dubovej kory( na rozdiel od tvojho zeleneho caju)nozky si v nom vymacas, este som to nevyskusala, ale udajne by to malo vytiahnut toxiny, hm taky chladiaci sprej by s ami veru hodil:)normalne som dostala chrobaka do hlavy, ze si nejaky zaobstaram:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fuha, ja som podobny blazon do kompletnej starostlivosti :D Skoda, ze zamestnany clovek ale na tieto hovadinky proste nema skoro vobec cas :/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja hlavne mozem kremiky a sprejiky:D...ale je fakt, ze ked je clovek zamestanny je rad, ze si sadne a nieto este,aby na sebe nieco vyvadzal:D...treba sa prekonat:D

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)