piatok 23. júla 2010

Shampooooooo and so...


Trochu umelecka fotka na zaciatok....hned na zaciatok poviem, ze rada sampony aj kondicionery striedam:)

Kedze znacka Pantene bola na roznych kozmetickych tutorialoch dost vychvalena, rozhodla som sa skusit ju. Problem nastal v drogerii, kedze som si takom mnozstve druhov nevedela, ktory by bol vhodnny na moje vlasy. Niekedy mam chut len tak si splachnut vlasy, tak som zvolila moznost 2 v 1 Full and strong. Slubuje zdravy a husty vzhlad pre jemne vlasy, ktorych majitelkou som. Obsahuje pro-vitaminovy komplex. Prijemne vonia, a vlasy mam po nom pekne leskle a hladke. Povedzme si narovinu, ze pri neobjemovych "nehustych" vlasoch, nie je dolezity len pouzity sampon, ale aj nasledne pouzitie vlasovych pripravkov na styling. Mozem vsak povedat, ze som spokojna. Patri do pre mna normalnej cenovej skupiny. A vzhladom na to celkom prijemny.

Nazory na PANTENE:
"Nedoporucovala by som ich, su plne silikonov, takze ich efekt je len kratkodoby, dlhodobo vlasom a pokozke skodia."

"Je pravda, ze nie je idealny, je to sama chemia, ale na moje vlasy asi najlespia...mala som ich hrozne rozlietane, zamotane a vzdy bol nejaky problem, aj ked som pouzivala prirodne sampony. Pantene mi proste sado, mozem doporucit"

"Pouzivam ten na objem a som s nim dost spokojna."

"Vobec mi nevyhovuju. Mala som vlasy rozlietane. Plus je vona."

"Ja mam Pantene moc rada aj ked sa hovori, ze nie su moc dobre, tak neviem.."


Bed Head Tigi Dumb Blonde ma prijemnu vonu. Mne osobne pripomina maliny. je urceny pre vlasy po zosvetlovani, znicene alebo chemicky namahane, cize farbene. Na nete som citala nejake nazory, ze nie je vhodny pre predlzene vlasy. Teda skor jedno dievca si dalo predlzit vlasy a vdaka nejakemu samponu head bed sa jej z nich stal nieco ako chemlon. No dalsia jej oponovala, ze jej zakaznickam to nic nerobi. Len tak mimo reci.
Inak som s nim spokojna. prvykrat som ho pouzila, ked som si farbila vlasy a bola som ohurena, lesk objem vsetko. Casom som v nadseni polavila, no dnes sa opat dostal na svoju priecku oblubenosti. Ked si s nim umyjem vlasy mam dojem, akoby trosku nabrali pevnost. Obsahuje Provitamin B5, vytazok zo psenice a soji. Ma regulovat pH vlasov revitalizovat pokozku hlavy. Pekne napeni. Co viac si mozete priat:)


S predoslym samponom vacsinou kombinujem tento kondicioner. Vacsinou vam odporucaju pouzivat sampon a kondicioner z jednej rady, no ja sa nebranim kombinovaniu. Pokial vsak mate kratke jemne vlasy na kondicioner by ste mali zabudnit, lebo vam vdaka nemu splihne uces. Aj kondicioner by sa mal nanasat na dlzku vlasov nie ku korienkom. Vlasy by boli ucapnute.
Konkretne tento kondicioner je na objem vlasov a mozno pokial by som pouzivala aj sampon bol by objem ohurujuci. No som spokojna aj takto. Nesplihne mi uces aj napriek mojim dlhym jemnym vlasov. Jedinu nevyhodu vidim v tom, ze mi vzdy vybehne vacsie mnostvo ako potrebujem, takze s davkovanim opatrne. Vrchnacik sa neda vysrobovat takze cesta spat neexistuje.


Natural sea beaty cistiaci bahenny sampon je urcenym pre normalne a mastiace vlasy, vyzadujuce caste umyvanie. Obsahuje bahno z Tibetskych horucich pramenov vyhlasenych svojimi cistiacimi vlastnostami a polymery,ktore lahko vycistia a uvolnia zachlpate pramene vlasov. Vlasy mam po nom vzdusnejsie a hebke s leskom. Maju byt chranene proti znecistujucim a skodlivym vplyvom moderneho zivota. Nezlaknite sa konzistencie vyzera ako skutocne zriedene bahno. Co ma zaujalo, ze aj peni.:)Vona prijemna.


Kondicioner a sampon Chi su profesionalne kadernicke pripravky. Moderna formula regeneracie obsahuje Chi keramiku a prirodny hodvab. Vdaka comu mate vlasy krasne hladke a leskle. Pripravok silne a do hlbky regeneruje vlasy. Obsahuje vodne iontove zluceniny, zodpovedne za hydrataciu a ochranu vlasov.
Najlepsi efekt mate ziskat kombinaciou tychto dvoch produktov.
Pri pouziti som mala dojem, ze vlasy su pruznejsie, lesklejsie. No ohurujuci objem vam tento sampon netvori, vlasy budete mat prijemne hebke, s pocitom sviezosti a cistoty. A pokial nebudu zatazene privelkym mnozstvom kondicioneru objavi sa aj aky-taky objem. Balzam sa nechava posobit 2-5minut. Na kazdom obale najdete nejaky pozitivny slogan, napr. pri posobeni kondicionera mate mysliet na nieco prijemne. Pri sampone zase- ze sa nemate ponahlat je to vasa chvila odpocinku. Pekne vonia a dobre peni. Ja som ho kupila v sete s este dalsimi dvoma pripravkami.




Chi ma najnovsie aj novinku Magnified volume, ked som si kupovala tento este ho moc nepredavali. Inak by som si kupila skor ten. Pri nom je odporucane, aby bol viditelny objem, umyvat si nim vlasy kazdy druhy den a vlasy by mali ziskat urcitu pevnost. Predava sa vo fialovom baleni. Mozte si vybrat sampon, kondicioner, lak a penu pre objem.




Zase jedna bachorka: pokial mate problemy s padanim vlasov moze to byt zapricinene samponom. Udajne sampony so silikonom, ktore nasim vlasom dodavaju lesk maju za nasledok aj padanie. Ako? Zalepi vlasovy korienok. Korienok vlasy a pokozka nemozu "dychat". Mozete to pozorovat tak, ze pokial vam vlas vypadne ma na konci akoby taky maly vacok. Ja som si myslela, ze je to hadam korienok, ale odbornicka ma vyviedla z omylu.

A co vy a vase vlasky, s cim mate dobre skusenosti?

Ako posledny skoro mimo temy si povieme nieco o tomto sampone. Po prve pre mna cena vysoka a kvalita nic moc. Mal by dodat objem.
Redken Body full (anti gravity volume)pre jemne a normalne vlasy.Objasahuje polymery na uchovanie ucesu, uhlohydraty pre objem a hustotu, proteiny pre vnutornu silu.
Prijemne vonia, no aj ked ho pricasto nepouzivam nepresvedcil ma o svojej kvalite. Existuje dost pripravkov porovnatelne lacnejsich, ktorych vysledky viditelne vidite.

V obchodoch vas uz caka Marie Clair s darcekom:)


11 komentárov:

  1. Koukám že si na vlasy hodně potrpíš :) můžu se zeptat kolik tě stál ten růžovej šampon , dcl mě zaujmul :) a jestli se dá koupit v normálních drogeriich :)
    no nejspis ne , vsichni mi to rozmluvili :) děkuji :) jsou udelane kulmou :))
    doufám že si vydelam dost na to abych si notas mohla koupit :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no ked ja to tak akosi vzdy casom nazberam:D aj ked si hovorim, ze kym to neminem nemozem si dalsi kupit a nakonec...:D...a k tej cene teraz si fakt nespominam kupovala som ho v Metre, ale napr. na nete sa da zohnat v normalnych dorgerkach som ho nevidela,(myslim, ze ho ani nepredavaju, ale napr. ked hodis do googla...ja som na prvykrat: http://sampony.heureka.sk/tigi-bed-head-dumb-blonde-shampoo-sampon-pro-poskozene-vlasy-750-ml/
    a ake pripravky pouzivas na vlnky?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Opět úžasný vyčerpávající článek:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jee, dakujem za pochvalu moc si ma potesila:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já jsem taky používala přípravky CHI a mám smíšené pocity. Šampón sice hezky voněl (nepřišla ti ta vůně jako trochu pánská?=) a pěnil, ale jiný efekt jsem na svých dlouhých vlasech nepozorovala. Ještě od nich mám Volume Booster Spray a to je naprostá bomba. Udělá neskutečný objem a jemné vlasy zpevní, takže si ten objem dlouho udrží. TIGI jsem ještě nezkoušela, takže brzo zajdu do makra a omrknu.
    Jinak my jsme lesk měli minulý měsíc, teď byla jako příloha kosmetická taštička=)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Talka: hovoris mi z duse, ze ta vona je akoby panska mne to nevadilo...celkom rada nucham panske vone:)))ja som zvazovala ten booster furt nan kukam, ale minule som zas nan kukala a prisiel mi, ze je to nieco take ako ten "lak" ku korienkom, tak ci mi ich nezlepi, ako to vlastne funguje su po nom vlasy pruzne?, inak je fakt, ze Chi sa mi zda trosku draha znacka vzhladom na vysledky, a mame dala kadernicka cosi z tej rady volome a ze jej to prislo akoby mala tie vlasy dolepene...kolko ludi tolko chuti, a k casaku my mame vzdy darceky neskor ako vy:D...a dlasi fakt este k chi zvazovala som kupu kulmy chi...tiez tam nakecali vselijake zazraky, mamu som poverila, aby sa spytala kadernicky a ona povedala, ze vysledky zehlenia su vidiet pri 220 stupnoch a vzdy je to tak, ze posobi horucava na vlasy, nech je akakolvek, takze ho svojim sposobom poskodzuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. No mně se ta "pánská" vůně taky moc líbila=) Ten booster je skvělá věcička. Já ho stříkám na vlhké vlasy a hned začínám fénovat přes široký kartáč (jinak by se ty vlasy asi trošku slepily) Já mám dlouhé, ale jemné vlasy, takže mně je nadzvedne a jakoby obalí, takže jsou super pevné a drží tvar. A voní stejně hezky jako šampón=) A s kulmou jsme na tom stejně. Já ale plánuji koupi tu užší žehličku, kterou můžu použít i jako kulmu. Přijde mi zbytečný kupovat obě. A na tu Chi žehličku jsem slyšela jenom samou chválu. Není tak drahá jako GHD a prý je stejně dobrá. Takže určitě brzo objednám a dám vědět. No a to že žehličky a kulmy ničí vlasy není pochyb, ale jestli se to nepřehání, tak to vlasy snesou. Ještě mám od CHI ten ochranný spray před efekty žehlení a horka, tak to taky docela pomáhá.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. no ja som na CHi nepocula chvalu, ale dost ju maju na youtube tutorialoch a tak, a Chi je znacka, ktora mi je dost sympaticka ja som nakoniec investovala do lacnejsej MOSER a myslim, ze je fajn, zase kulmu by som nevyuzila az tolko tak mi je luto dat vyse 100eur, a navyse este nie som nejak zarobkovocinna tak uvidim casom, ja hladam velky kartac, lebo zhodou okolnosti mam tiez jemne dlhe vlasy a kadernicky, ked mi ich cez to vyfukovali skor som ratala kolko mi ich este ostane na hlave takze sa celkom bojim, ze mi to bude sklbat vlasy fakt ich mam jemne..,ale strasne moc dakujem za cenne rady tak daj potom vediet ako s kulmou, inak u nas teda som si vsimla, ze kulmy az tolko neletia skoro ziadna ponuka neviem cim to je, chcela som kuknut nejaku v obchode a tam mali bud maly priemer tusim 19 alebo velky 38 konkretne Remington, a taku 25 ani nikde...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak s kulmou to natočení vždy trvá strašnou dobu a navíc s mojí délkou vlasů ty vlny po chvilce nedrží a přijde mi zbytečné je vystavovat takovému horku, když ten efekt není dlouhotrvající. Já na natočení poučívám elektrické natáčky, které jsou o hodně šetrnější, můžeš si je na vlasech nechat i delší dobu a natočené mi vydrží opravdu dost dlouho. Takže já za sebe kulmu moc nedoporučuji. A široký kartáč jsem koupila v ProfiMedu (nevím, jestli ho máte i na Slovensku) a je super. Ale samozžejmě to nedělám jako můj kadeřník, spíš si jenom vyfoukám ofinu a u kořínků a potom trochu konečky a zbytek jenom fénem. Takhle to není až taková zátěž na vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. no natacky su myslim teraz dost popularne, hej profimed mame aj my na Slovensku:)...a ktory konkretne mas ty?..no doma to tak byva, ze ked si to clovek robi sam a navyse doma neni to taky efekt ako ked ti to spravi profik:)..ale v ramci moznosti sa to da..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Já mám ten velký značky Marylin, slyšela jsem, že si ty kartáče odnich kupují i orofi kadeřníci, takže asi budou kvalitní.

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)