sobota 18. septembra 2010

Paris time 3

Nadpis by kludne mohol byt aj: Navsteva Versailles:)
Po jednej malej udalosti, ktorou mi dost vyrazne poklesla nalada, som stratila chut absolvovat plavbu po Seine. Neskor som to vsak predychala a tak sme sa proti noci vydali, k Seine. Mama mi plavbu vrelo odporucala a ved to poznate nikdy neviete ci sa do daneho mesta este dostanete.
Dorazili sme na breh a hladali vyhliadnutu spolocnost, ktorou sme sa chceli plavit. A tu mate aspon malu ochutnavku. Plavbu Vam odporucam uvidite mnozstvo budov, popri Seine. A varovanie, neviem ako je to cez den, ale na vecer si isto zoberte nieco na seba, lebo ste jednak pri vode a jednak sedite na vrchole lodky a okolo prudi vzduch. Samozrejme je moznost zist dole, kde je zasklenny priestor, ale pokial vsetko mozte sledovat z vrchu bola by to skoda nie??
Na brehu Seiny sa zhrcilo mnozstvo mladych s vinkom vychutnavajuc pohodu, ci rande:) A ti co posedavali na mostoch nadsene kyvali na osadenstvo lode:)Mimochodom bola sobota.

Bateaux-Mouches- spolocnost, ktoru sme si vybrali pre plavbu
Fotiek Eifelovky nemate nikdy dost najma, ked ste v Parizi!
Krasne kvetinaciky, okolo ktorych sme chodili denne, a v pozadi umyvacka aut, kde si Francuzi rucne umyvaju auta hoci aj o 23.20. Nie je problem.
Holubkovia so svojim domcekom
Cestou na nasu zastavku sme minali aj tento park. V sobotu bol plny joggingujucich ludi.
Krabicka s makaronkami nalavo 9,90eura, napravo 14,40eura. Vo vacsine obchodov sa vsak predavali na gramy.
A uz sme v cieli nasej cesty zahrady do Versailles. Kedze som dostala par odporucani, ze samotny zamok sa neoplati (neuveritelne dlha rada, a jednak nic k videniu) navstivili sme aspon zahrady.

V tomto "namesticku" ci centre zahrady ste nemohli ist k tym fotkam, ktore sa tiahnu po celom obvode. Akonahle ste to srpavili strazkyna zacala piskat, aby ste sa vzdialili. Bolo celkom zaujmave pozorovat tento dej. Lebo nikto samozrejme nevedel, ze sa k tomu priblizit nemoze. Ked spustili vsetky fontany o 15.30 zistili sme to pri jej obhliadke:). Inak tento cas spustaju vsetky fontany a trva to az do 17.00. Ale od setembra, v lete je to troska inak myslim










Tak bye bye zamok, aj ked som Ta nevidela zahrady mi to vynahradili:)

4 komentáre:

  1. Paříž, to je můj sen. Tam se prostě jednou chci podivat :( Závidim :) Hezký fotečky !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som ho mala slubeny od minuleho roka:)tak mi tento rok konecne vysiela bolo vazne skvele, hlavne ked vyjde pocasie, vnimas ho uplne inak, moja mama tam bola a prssalo im fukalo a nespomina na to najlepsie. Budem drzat palce, aby si sa tam coskoro dostala:)!

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)