streda 29. septembra 2010

Reality or not?

Dnes som v telke pozerala jednu relaciu.
Vytycili v nej 3nebezpecne produkty zenskej kabelky. Sledovala som ju az do konca, bola som zvedava, co je podla nich take nebezpecne.
Vzdy ukazali danu pani a potom obrazok jej kabelky, pricom ju poziadali, aby urcila, co je podla nej tento vytyceny produkt.
Ako prvu vec z damskej kabelky oznacili sypky puder(make up) .
Pytate sa, co je na nom take nebezpecne. Udajne male castice, ktore mozete vdychnut  a padnu Vam do pluc ako banikom v bani, ci kominarom. Niekomu, kto pracuje v prasnom prostredi. Tito ludia nosia ochranne pomocky proti vdychnutiu. Momentalne ma nenapadne ako sa to vola myslim, ze respirator, alebo nahubky? Fakt si nemozem spomenut. No skratka sposobuju rozne fibrozy, prip. rakovinu.
V sucasnosti sa vyrabaju sypke pudre s malymi casticami a tie sa vdychuju este lepsie. Uznali vsak, ze este nikoho takto "choreho" nepoznaju. Avsak uvidi sa za 10-15 rokov.
Ako napravu pani odporucali pouzivat tekuty, make up, prip. pevny cize "pressed".
Dalsim predmetom dolicnym sa stal na prvy pohlad nevinny lesk na pery.
Bol obvineny z toho, ze obsahuje vazelinu, ktora sa vlastne vytahuje popri rope. Teda za vysokych teplot. Pokial ho pouzivate navonok je to ok. Avsak pani vlastniaca kabelku si "leskuje" pery 4-5x denne. Udajne tak behom 10 rokov zje az 3 kg tejto hmoty. Aby to lepsie znazornili doniesli tam dostatocne velku nadobu a tuto vraj za cely zivot zje. Pretoze lesk sa nachadza na perach, tie blizko ust a odtial...viete kam. Jednoducho do seba dostavate neprospesnu latku.
Riesenim je pouzivanie vcelych masticiek, kremu na opalovanie pred nanesenim lesku?- tu som si fakt neni ista len ten krem si pamatam. A dalsie si nepamatam prepacte.
 Kto by bol povedal, co sa skryva za protivraskovym kremom. Tu padla veta, ze protivraskovymi kremami sa starne plet este rychlejsie. Prenika kozou a vyvola zapal, cim vlastne vyplni vrasky. Myslite si, ze je to skutocnost? A naviac obsahuje rozne chemicke latky prenikajuce hlboko do pokozky.
Preto by ste si mali vyberat kremy bezparfemovane, bezfarebne( prip. asi len biele nie farebne), s vitaminom A a hydroxy- kyselinami. 

Dokonca tam pritomna lekarka vysvetlovala, ze ani latky v kremoch nie su dobre. Napr. levandula zabija bunky. Udajne. Navyse nie je dobra ani skorica, mentol a podobne. Zda sa mi, ze k tymto nevysvetlila, co je na nich zle, ale neoznacila ich ako prospesne.


To je asi vsetko, co som si narychlo zapamatala. 
Co si o tom myslite vy ? Je to podla Vas pravda? Pouzivate tieto produkty?


P.s. Obrazky su cisto ilustracne!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Thank you for leaving comment:)