streda 13. októbra 2010

Primers

Trošku som zanedbávala kozmetické recenzie, aj keď som tento blog zakladala z tohto dôvodu. 





Dermacol satin make-up base alebo vyhladzujúca báza pod mejkap-sľubuje zmatnenie pleti, zakrytie nedostatkov, čiže zminimalizovať jemné linky, zlepšovať odolnosť mejkapu a zlepšovať vzhľad. 
Pôvodne som ho chcela minúť a napísať aj na koľko použití vydrží. Nevydržala som však a aj keď mám minuté asi 1cm z tejto nádobky použila som ho asi 11x. Takže ho ešte mám dosť:)
Konzistenciu by som označila za gélovú, treba ho naniesť, a chviľku treba počkať, kým sa vstrebe.(nezúfajte aplikácia je skutočne rýchla. 
K nákupu ma podnietilo aj to, že je dosť označovaný ako výborná kvalita k cene. Nepoviem Vám teraz presné množstvo, ale menší teglik od Loreal-u stojí okolo 17 eur, a najnovšie som videla aj od Gosh-u za 14,50eura.
Dermacol si možte kupiť buď v tomto balení (15ml) - výhodou je aj dávkovač, ktorý Vám zároveň nameria potrebné množstvo na pleť, alebo je dostupné menšie balenie, pokiaľ by ste si neboli istý, či vám sadne.
Treba ho dôkladne roztrieť, aby Vám potom nenarobil viac škody ako úžitku. Aplikovať môžte buď priamo na kožu alebo po použití krému pričom po nakrémovaní klasicky asi 10 minút počkate, kým sa krém vstrebe.
Moje stanovisko? Radšej nie, aj napriek tomu, že je pomer kvalita -cena veľmi chválený. V oblasti úst sa Vám pri usmievaní tvoria vrásky a táto báza mi ich po nanesení make-up len zvytočne zvýraznil. Omnoho lepšiu službu mi spraví, keď si tvár natriem obyčajným krémom:). Tento produkt mi nevyhovuje.

Gosh Velvet Touch Lip Primer stál 14,50eura za12ml. Používa sa, aby lepšie držal rúž na perách:), ale asi ste sa dovtípili. Vhodný najmä pri "nude" a výrane červených odtieňoch:)(kedy sa predpokladá bezchybný vzhľad pier). Očakávala som za tú cenu viac. A či by som si ho druhýkrát kúpila? Asi nie. Za skúšku však stál. Treba ho taktiež aplikovať chviľku nechať vstrebať a až potom aplikovať rúž. Snáď predlžuje životnosť rúžu, ale zázrak nečakajte. V prípade dostatočne skorého aplikovania, Vám môže dokonca dobre poslúžiť.
Na obale si môžte prečítať, že obsahuje prírodnú zložku na vypínanie a spevnenie pier.A okrem iného aj na podkladová báza na zvýraznenie pier.:) Toť vše z popisu obalu.:)
ROVNAKÚ SLUŽBU, AK NIE DOKONCA LEPŠIU VÁM SPRAVÍ AJ BALZÁM NA PERY! - samozrejme aplikovaný dostatočne predčasne. Rozhodne ma konzistencia SKLAMALA!
UPDATE!!! Po dvoch týždňoch používania, mi vyteká z tuby skôr akoby olejček ako pôvodný primer, buď zostáva v tube stuhnutý, alebo nevie. Je však blbé, keď si chcem naniesť niečo tekuté a vyteká niečo ako olej-mastnejšie. Pravdepodobne sa oddelili dve zložky, z ktorých je primer zložený. Mimochodom mám ho stále dole vrchnáčik, takže fakt netuším, čo sa stalo.

Na obr. vlavo dermacol (priehľadný gél), vpravo gosh (dožltučka jemne na perách priehľadne, trošku akoby kašovitá konzistencia)

Používate podkladove bázy? Aké?

Včera sme si boli sadnúť na kávu a mali tam takéto pútačíky na Coca-colu:)nedalo mi neodfotiť to. Zlaté, nie? ...tak aspoň na spríjemnenie večera. 

2 komentáre:

  1. Děkuji za moc milý komentář, opravdu mě potěšil :) Kabát je z Benetonu, ale mám ho už od loňska.. Podkladovou bázi od Dermacolu se chystám vyzkoušet. Taky jsem o ní četla jen samé pozitivní hodnocení, tak jsem na ni zvědavá.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na podkladové bázy som dosť skeptická, vyskúšala som len jednu jedinú takže nemám nejaký objektívny prehľad no aj tak sa mi zdá, že viac-menej efekt veľký neprinášajú. Skúšala som bázu od Rimmelu a výdrž make-upu bola úplne rovnaká tak s bázou ako aj bez nej, ba dokonca sa mi zdalo, že s bázou to bolo ešte horšie. Pleť vedela pekne vyhladiť to by som zase klamala, ale výdrž make-up nepredĺžila a teda nechápem pointu. Nepoužívam ani bázu pod očné tiene, radšej si nanesiem korektor a tak očné tiene a myslím, že v podstate je to to isté a nemusím mať v kozmetickej taštičke milión vecí.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)