utorok 2. novembra 2010

When hair are falling...


Nedávno som Vám písala o tom, že mi kaderníčka veľmi náružlivo zastrihávala končeky, až mi odstrihla dĺžku, ktorá mi rástla asi 2 roky.
Bolo to bolestivé,..veď prežili dve slnečné dovolenky bez ujmy a boli dovolím si tvrdiť v celkom dobrej kondícií (na to, že boli jemné dlhé). A tak som sa rozhodla, že ich dám aspoň dokopy a nakúpila som si pár vecičiek, ktoré mi k tomu majú domôcť. Pomaly po odskúšaní si ich tu predstavíme.

Ako prvé som si zvolila placentové ampule talianskej značky. Neoplachujú sa, aplikujú sa priamo na pokožku vlasov, následne sa jemne vmasírujú. 
Balenie obsahuje 12 ampuliek po 10 ml.


Pokiaľ sa pýtate, na čo je dobrá placenta, nazývaná aj prírodným antibiotikom, hneď Vám to napíšem:
- má pôsobiť proti padaniu vlasov
- reguluje rast vlasov
-vyživuje vlasovú cibuľku
- vhodná pre namáhané, narušené vlasy a pokožku


Okrem toho masážou zlepšujete mikrocirkuláciu, čo reguluje tukový sekrét.


Pre dosiahnutie výsledkom je odporúčane používať zo začiatku 3 - 4 x do týždňa. Ja som si ju aplikovala cca, každý druhý deň. Na udržiavanie je odporúčaná aplikácia: 2 - 3 x do týždňa.



Obsahuje: Alcohol denat, Aqua, Placental protein, Hydrolized collagen, Mathhylchloroisothiazolinone, Methhylisothiazolinone, Benzyl alcohol.
Vol. 20%

Moje skúsenosti  s týmto prípravkom?
Raz stačilo. Prvé dni po aplikácií boli vlasy bez lesku, asi až po 4 ampulke začali pôsobiť živšie. Matné vlasy bez lesku pripisujem obsahu alkoholu vo výrobku. Celkovo som však nepostrehla, že by vlasy padali, možno trošku menej, ale inak bol stav rovnaký. Pokiaľ by som však vydržala a zostala vlasy s týmto prípravkom udrživať navylučujem, že by sa znížila ich padavosť.
Nepáčilo sa mi však balenie, v prvom momente som hľadala malý pilníček, aby som ampulku mohla vôbec otvoriť. Nenašla som a tak som musela zapojiť hrubšiu silu. Túto musíte vyvinúť, aby ste od ampulky odtrhli sklenený vrchný diel. Odporúčam lámať ho vo vreckovke, inak sa môžte porezať. Stalo sa mi, že sa odlúpili aj črepinky (ako na obrázku).
Ako ďalšie negatívum by som označila aplikáciu - obsah máte naniesť na pokožku. Je tu však problem - hrany sú ostré a tekutina kvapká. Šikovný si pomôže, a tak som si vždy nabrala časť do strikačky a aplikovala priamo. Lenže aj tu nastala zrada, nádobka má taký uhol na vrchu, že som sa trápila aj  s týmto. Nie raz sa mi stalo, že sa mi vylialo aj mimo.
Výrobok by som teda extra neodporúčala. 




P.s. K tomu môjmu strihaniu, vlasy som si musela dať opätovne ostrihať, pretože som ich mala tak ošklbané, akoby som si ich sama strihala. Aj táto kaderníčka na mňa,že tam mám nejaký cíp, že to mi musí odtrihnúť, že inak sa nedá tak teraz mám už aspoň aký taký učes oproti tomu, čo mi vždy naboku trčaal trs vlasov odnikiaľ. A ešte niečo, som jej povedala, že mi to jedna ostrihala a ona, že veď pozerala, že jej tam niečo chýba, že som mala dlhšie.

5 komentárov:

  1. asi bych si to mělo taky pořídit :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no pokiaľ ti padajú vlasy, čítala som, že pomáha aj masírovanie pokožky, a mne celkom zaberala aj lopúchová vodička za pár šupiek z drogérky, príp. tablety ako inneov alebo biosil, revalid- s tymi vsak skusenost nemam. dakujem za komentar

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Za komentář neděkuj :) Musím si tě přidat k blogům, které se mi na stránce aktualizují...jinak zase zapomenu, kde jsem našla někoho zajímavého :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. taky se mi líbí :D Jen se mi ten lak vždy sloupe během dne...jakýkoli :D Třeba si moc myju ruce. Chtělo by to nějaký fígl :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. juuuj tak to si ma strasne moc potesila, ja sem tam mrknem na tvoj blog aj, ked ta nemam medzi oblubenymi a no ja som mala cerveny od meybelline a aj napriek nadlaku som mala na bielom mobile cmarance, najprv som nevedla z coho a potom som dosla k odhaleniu. Inak pouzivam aj podlak:)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)