utorok 7. decembra 2010

Washington D.C:

Avizovala som menší výlet, ktorý som podnikla a to by som nebola ja, aby som sa nepodelila:)
Aby to nebolo také jednoduché- šup rozkliknúť odkaz pre pokračovanie....

Na prvej štorici môžte vidieť Capitol, v podstate tu rokujú činitelia, vstup je bez jedla a nápojov, tie musíte pred vstupom buď zjesť, alebo vyhodiť a hor sa absolvovať kontrolu, či pri sebe nemáte niečo nepovolené. Vzhliadnete film o vývoji Ameriky (resp. politický vývoj)....Na tej jednej fotke je taký jemný ovál, na ktorom  je dookola znázornená história Ameriky, bohužiaľ foťákom sa mi to na jeden raz fakt nepodarilo odfotiť.  Pokiaľ zomrie nejaký vysoký štátnik práve tu sa konajú pocty, ktoré mu vzdávajú ďalší. A typická veverička, veď fotka s veveričkou musí byť akoby sme ich u nás nemali:)
 Ajhľa, tu sa nám črtá Washingtonský monument, Biely dom, vianočná výzdoba na jednom z hotelov (alebo to bol obchodný dom?), a Whoopi Goldberg - slávna herečka vo svojej voskovej podobe...vystavená len tak na ulici:)
 Mimo iného vo Washingtone môžte nájsť aj míľu múzeí, kde si isto každý nájde to svoje....
Ja som absolvovala múzeum kozmonautiky, kedže sme sa však troška zdržali v meste a takmer sme ho nestihli. Múzeá zvyčajne bývajú otvorené do 17.30, v tento deň bolo ako na želanie otvorené do 19.30. 
Na mňa spravilo veľký dojem. Síce študujem technickú školu, ale myslím, že aj tak by ma zaujalo:)
Nájdete tu však aj indiánske (do ktorého chcela ísť mama, nestihli sme ho a nohy nás navyše stráááášsne boleli), prírodné múzeum, história Ameriky, národná galéria, a ďalšie.....

Určite tu nájdete aj mnohé iné pamätníky, či rôzne atrakcie....


Už zajtra sa môžete tešiť na pokračovanie, teda pokiaľ bude čas...:)budem sa snažit;)


A ĎAKUJEM ZA PRIAZEŇ!!!

2 komentáre:

  1. Iha aky "maly" vylet... :) tiez by som taky prijala.... :) a pekne fotky skoda, ze ich nie je iac ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jee dakujem za komentarik, neboj sa bude ich viac:D, ale zase Vás nemôžem predávkkovať:)), teším sa, že sa ti fotky páčia

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)