utorok 15. marca 2011

ASTOR Mattitude HD


Ešte som Vám nepredstavila môj momentálny make-up. Rada skúšam nové a pri jednom vydržím dovtedy, kým ho domieniem, možno ani to nie:))). Veď to poznáte reklama robí divy.
Pre tento som sa rozhodla najmä, preto lebo dávnejšie som už mala vzorku. Bola som s  ňou spokojná. Aké bolo však prekvapenie, keď ho už nepredávali v originál balení. Povedala som si však, že len získal iný obala  je to ten istý "matujúci" make-up. Ale sklamala som sa. Aj napriek tomu, že ten predtým som mala len zo vzorky, zdá sa mi iný.
Sľubuje "matovanie", čiže nežiaduce lesknutie by malo byť zažehnané.  Výdrž 16 hodín je tiež lákavá.:) Troška odbočím zaspomínaním, keď som kdesi čítala o 24 hodinovom make-upe. K tomu bol pripojený komentár, že kto má make-up na sebe 24 hodín (až na pár výnimočných situácií). Ja osobne sa odličujem takmer hneď po príchode domov. Samozrejme nie poobede, ale podvečer (navečer):D. Čo je isto plus je, že obsahuje SPF 22. Ale vráťme sa späť k HD-čku, ktoré sľubuje až o 70% menšiu viditeľnosť pórov, "nemaskový" efekt, zdravo vyzerajúcu pleť.
Za asi 10,79 eura dostanete štandartnú veľkosť make-upu, čiže 30ml. Spotrebovať by ste ho mali do 24 mesiacov.
   Čo sa mi moc nepáči je výber odtieňov. Myslím, že sú len 6. Ako sa niekedy hovorí, keď je menej ľahšie si vyberiete. Pri make-upe toto podľa mňa vôbec neplatí a isto mi dáte za pravdu. Každý má iný odtieň pleti.
Vyberala som si medzi odtieňmi 001(nie som si istá myslím, že ivory) a 012 (neutral). Možno už ste si všimli, že aj na mojej ruke pôsobí tmavšie. Na odtieň "neutral" podľa mňa dosť tmavý. Pokiaľ sa však pýtate prečo som si teda nezobrala bledší odtieň 001-ten sa mi zdal na mňa až moc bledý a mala som dojem, že by zvýraznil všetky nedostatky a pôsobila som v ňom ako biela stena. Možno aj preto kozmetické firmy poskytujú vzorky make-upov v tmavších farbách, aj keď priznajme si, že sme skôr bleduľky až na výnimky. Keď si totiž vyskúšate tmavší make-up prirodzene Vám zakryje nedostatky. Pri bledšom odtieň však môže nastať sklamanie, najmä ak máte nedostatky napr. akné.
Tomuto make-upu by som ubrala body za:
- málo odtieňov
- podľa bázy sa tvári ako matujúci, alebo sa priamo leskne (ako, keď som ho dala na bázu dermacol)
- podľa mňa nie je moc krycí (tmavšie odtiene vytvoria stredné krytie)- vhodné skôr pre bezproblémovú pleť
- mal by znížiť zvýraznenie vrások, skôr sa mi zdá, že sa po čase do nich nazberká
- mal by hydratovať pleť - akosi som nepostrehla, skôr mi zdôraznil šupinky na nose, ktoré však nevznikli make-upom.

Neutral
- dávkovanie pumpičkou, príde mi, že už je opotrebovaná (používam ju asi mesiac)

Plusy:
- dávkovanie pumpičkou
- dobre sa roztiera

Opätovná kúpa? NIE

Ukážka ako veľmi je krycí. Čierne bodky sú však spravené centrofixkou:), mohli sa trošku rozpiť make-upom. Pre lepšiu predstavu kliknite pre zväčšenie.

11 komentárov:

  1. s Astorem jsem byla spokojena nekolik let, ted ale nedam dopustit na Burjois - ma uzasne jemnou a lehkou texturu! Jen neni prilis kryci :o(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já tento též měla, ale od té doby, co jsem narazila na Max Factor - Lasting performance, nechci nic jiného :) Je skvělý, matuje a je krycí tak akurát :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj.. to triko měli myslím na asos.com :) Pěkný blog!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja osobne nie som vobec na matujuce make-upy, hlavne v chladnejsom pocasi, ked chcem matny efekt,pouzijem mineralny pudrovy make-up od lorealu(relativne drahy, ale je super a vyzera velmi prirodzene). Teraz sa mi mina moj Maybelline Dream Satin Liquid, ktory bol sice OK, ale stale hladam nieco lepsie :) Rada by som skusila Bourjois Healthy Mix, mate niekto skusenosti?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já teď mám v rukou Lasting performance od Max Factoru a celkem fajný, velké mínus mají za testování na zvířatech no..

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Astor jsem párkrát měla,ale nedokázala jsem si NIKDY najít odstín, teď používám Dream Satin Liquid od Maybelline, a můžu ho všem vřele doporučit ;) jestli hledáš opravdu dobrý krycí makeup,tak jedině DSL ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já jsem měla stejný problém, 001 moc světlý odstín a 012 zase moc tmavý, takže jsem si koupila oba a míchám je=) ale make-up nic moc, nematuje, nekryje...ale byla jsem nadšená z té HD báze, která k němu byla jako dárek. Byla i u vás?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moly: ale super je na leto nie?:)si zlatíčko, že sa vždy zapojíš:)

    Markett: dakujem za tip mozno sa po ňom kuknem, odporucili ste mi ho tu viacere;)

    Nikavero: hm, no matujúci nie je vždy výhra, aby človek nevyzeral potom moc bez jasu. Ale vacsina make-upov po par hodinach aj tak nie je matujucich, takze...:D
    skus ppozriet:
    http://zlatosfera.blogspot.com/2011/01/bourjois-bio-detox-vs-healthy-mix.html
    Alebo sa obrat na Moly- pisala prispevok vyssie Bourjois celkom chváli:)

    Adéla: V obchode som myslim nedavno skusala na ruke tento, ale nezdal s ami moc kryci, vyskusam este raz. Skor som sa chystala sa na Mattitude mal by byt teraz za nejaku vyhodnejsiu cenu:)

    Talka: jasneeee baza bola aj u nas, lenze to som ho uz mala doma asi mesiac kupeny:), no mna napadlo aj miesat ich ale zase som nevedela aky bude a potom ma nepresvedcil natolko, aby som si kupila dalsi:) radsej si kupim uplne iny:D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. zmatňovanie, zmatňujúci!!! preco vsetci pisu tie skomolene ceske slova???!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. pretože napísať celý prípevok nie je take jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá, možno je to napísane naschvál;), nie som na hodine slovenčiny, osobne sa snažím si po sebe príspevok ešte prečítať, aby bolo, čo najmenej chýb, ale preklepy a nesprávne vyskloňované slovíčka, či tvary sa aj tak objavia

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Páči sa mi tento článok :) a mne osobne tento make-up vôbec nesedel... Lebo sa mi pod každým vytvárajú šupinky :(

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)