pondelok 18. júla 2011

For those hot days: Face



Photobucket
Krásny pondelok!
Hádam pre Vás začal týždeň úspešne. Aj u Vás je zamračené? Žeby zase začalo ďaždivé obdobie? 
Dúfajme, že nie!
         
Rozhodla som sa s Vami podeliť o prípravky, ktoré práve teraz nechýbajú pri každodennej starostlivosti o pleť.

Na oplátku mi snáď Vy prezradíte tie svoje:).

Kedže s výnimkou dnešného dňa nám zamračené dni vystriedalo usmiate slniečko, mohli sme príjmať vitamín D až doteraz plnými dúškami. (Samozrejme s mierou, nechceme spáleniny).:)
Preto treba pleť odľahčiť aj od ťažkých make-upových konzistencií, pod ktorými pleť len trpí a upchávajú sa póry!
U mňa som rozdiel pozorovala takmer hneď. Pleť sa mi zlepšila o 98%.:) Čo ma veeeľmi potešilo.
Najideálnejším prípadom je odhodiť akékoľvek "omietky" úplne, ale dokážem pochopiť, že u niektorých to skrátka nejde.:) Som rovnaká. A kedže nemám úplne dokonalú pleť, maskovať musím, už len pre svoj dobrý pocit. Aj preto ma asi 2 mesiace dozadu pri návšteve jednej parfumérie prekvapila pleť jednej predavačky. Samozrejme očakáva sa, že keď je v kozmetickom biznise bude mať pleť dokonalú. No ona ju mala úžasnú. Hladkú, ani pórik nebolo vidno. Ako keby ste ju naživo videli cez Photoshop. Bola som ohromená!
Po malom "out of topic", zamierime späť k veci:D.

Ráno začínam nakrémovaním tváre a krku:

Xen-tan-om Face tanner-om.
Možno ste o ňom už počuli, možno nie. Všade chválený. Na jeho akciu-reakciu som bola zvedavá. Zbehla som teda na ebay a našla výhodnú ponuku. Za pár dní som ho mala doma.
Ja mám odtieň krému Light/medium. Existuje myslím aj varianta Dark.
Je s postupnou dobou uvoľnovania farby, čo znamená, že budete mať prirodzenú farbu 
+
Jemne sa odľupuje, čo znamená, že nebude fľakovatieť, len budete jemne blednúť.
Ja ho už teraz zbožňujem:
- krásne vonia - skoro akoby ste jedli citrónový koláč, necítite po ňom klasický smrad samoopaľovákov,
- nezanecháva matný pocit - pekne sa vstrebe,
- zanecháva prirodzený zdravý opálený vzhľad
-obsahuje antioxidačný komplex s vitamínom E a bambuckým maslom.
Ak chcete vidieť výsledky nesmiete sa 3 hodiny po aplikácií sprchovať!
Po aplikácií si treba umyť ruky! 
Keby mám dávať hviedičky tak 8/5:) - nie je to omyl:) (Berte s nadhľadom)
Som fakt nadšená. Nevyzerám ako taká bleduľa, kedže sa mi nedarí dobre opáliť tvár, a navyše zrovna tá mi aj najrýchlejšie bledne. Takže som na tele opálená a tvár biela:D.
Plánujem si ho opätovne kúpiť. Mimochodom má 80 ml, ale nebojte sa neminiete ho tak rýchlo ako by sa mohlo zdať. Používa sa denne. Prípadne, ak máte potrebu sem-tam vynechajte. 

Ryor: Krém s fytosfingozínom (Aknestop)
Keď mám chuť len na obyčajný krém a nie samoopaľovákm, alebo mám len chuť vynechať deň, použijem práve tento krém. Je určený na problematickú pleť. Zlepšuje stav pleti pri pravidelnom používaní, najmä znižovaním tvorby kožného mazu. Látka fytosfingozín má výrazne antimikróbne a protizápalové účinky.
Klasický krém pokiaľ máte akné, zatiaľ mám z neho pozitívne "feelingy":) Nevytvárajú sa mi na koži zapálené miesta. I keď nemôžem hovoriť o pravidelnom používaní.

Lancôme Hydra zen Teinte tinted moisturizing cream SPF 15
Tónujúci krém. Obsahuje troška pigmentu, vďaka ktorému Vám zjednotí odtieň pleti.
U mňa má plus aj za to, že nevytvára fľaky. Mala som niečo podobné v lacnejšej verzií a žiaľ nepadli sme si do oka. Tento navyše príjemne vonia:). Mám odtieň 2. Vyrába sa aj v tmavšom prevedení 3.
Pleť je po ňom pekne rozjasnená.
Ďalším plusom v čase, keď na Vás zo všetkých strán chŕlia, že sa máte chrániť pred škodlivými slnečnými lúčmi je, že má SPF 15.
Kúpila by som si ho znova.
Hodnotenie:5/5

Pleť ďalej doľadujem aj bronzerom - tento som vytiahla zo starších zásob:). A samozrejme ešte pred jeho použitím využijem služby korektoru Pupa. Zakryjem ním všetky moje nedostatky. Aspoň snaha o to je:)) 

Oči si už nalíčim podľa nálady a časových možností a celé dielo zavŕšim riasenkou:).


A večernej očiste kraľujú tieto hviezdy:
Začínam
Biodermou:
Kto by nepoznal bestseller Biodermy - micelárnu vodu. Hodí sa na odličovanie aj čistenie. Je neprekonateľná. Oplatí sa kupovať vo zvýhodnenom balení 1+1. 
Ja si ňou odličujem oči. Nemôžem na ňu povedať zlé slovo.


Pokračujem
Niveou pure & natural cleansing lotion
Rada začínam odličovanie make-upu niečím, čo má krémovú textúru, aby som zotrela hlavný nános (ako to ja volám). Niveu som si kúpila náhodne a momentálne mi vyhovuje. Aj keď krému na odličovanie make-upu nejakú veľkú úlohu neprikladám. U mňa je však prínosom už aj to, keď sa mi nazačnú zapaľovať póry, z čoho potom vznikajú bolestivé miesta a neskôr aj akné.


Na uzavretie pórov po čistení som vylovila jednu z mojich zásob:
Tea tree water / Lush.
Aj keď som s ním v zime nebola až tak nadšená, paradoxne teraz mi celkom vyhovuje. Ako hlavné plus beriem, že zmenšuje póry. A opäť aj to že sa mi po ňom netvoria zapálené podkožné miestečka.
Na netypickú vôňu som si zvykla, už ju takmer nevnímam:).

Kedysi som si umývala pleť ráno aj večer. Dnes už ju toľko nevysušujem. Umývam si ju večer pred spaním.
Buď použijem:
Dermatologicu clearing skin wash.
Prvýkrát som po tomto čistiacom umývacom géli mala neskutočne hebkú jemnú pokožku. Potom som to už prestala vnímať. A kedže som mala podráždenú kožu z nosenia make-upu troška viac sa mi vyhadzovalo akné. Vtedy som bola sklamaná z takého vychváleného produktu.
Je určený na pleť s nedokonalosťami. Obsahuje kyselinu salicylovú (0,5%), ktorá je ako už vieme veľmi účinná pri boji proti akné, kamedónom a pod. Ďalšími podpornými zložkami je napr. Tea tree, eukalyptus, prirodzené antiseptické zložky z mäty, lopúchové a gáforové upokojujúe zložky. 
Stačí len použiť množstvo vo veľkosti hrášku na mokré ruky troška napeniť a krúživými pohybmi naniesť na tvár príp. krk.
Pri veľkosti hrášku Vám toto 250 ml balenie Vám vydrží celkom dlho.
Príjemne vonia.

Essence anti-spot 4in1 cream wash
Písala som o ňom nedávno.
Momentálne ho skôr používam, keď chcem z pleti odstrániť odumreté časti pokožky (šupinky) - nie každý deň, len keď mám potrebu cca. raz týždenne.
Takže ako taký jemný peeling.:)

Photobucket

Dnes som Vám ukázala mojich každodenných spoločníkov:)
Čo by Vás zaujímalo, nejaké tipy? 
Sem s nimi!
Samozrejme vítané sú aj tie Vaše!

Prajem Vás krásny deň!

17 komentárov:

  1. pozeram, ze vecer toho pouzivas celkom dost. Ja si vystacim s tou Sensibio micelarkou. Cim menej plet namaham, tym lepsie (mam suchu a citlivu).
    Inak, suhlasim, na opalenu plet toho treba fakt minimum... mne momentalne staci korektor, maskara a bronzer.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mne to ani nepride, ze by som toho pouziva moc. Myslim, že vacsina používa odličovač očí, odličovač tváre (akurat ja používam krémovy a tonikum) - co myslim používa tiež dost ludi. Ale zase suhlasim, ze s tvojim typom pleti...len ja proste potrebujem aj kremový odlicovacc, citim sa s nim lepsie.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. suhlasim ze vecer nepouzivas toho nejak extra vela :)
    mojim letnym favoritom je krem Bioderma - Hydrabio so samoopalovacim ucinkom, totiz nemam cas sa opalovat a ked, tak len niekde v parku a to mi tvar velmi neopali a tak som sa rozhodla ze vyskusam samoopalovaci krem a v lekarni mi poradili tuto novinku, hoci som sa bala, lebo moja plet je mastna a extra reaguje na rozne produkty, tak zatial uplne maximalna spokojnost, farba prirodzena a hlavne je to super hydratacny krem (rozmyslam uz o kupe klasickeho kremu :) )
    vyrobky Xen Tan by som chcela vyskusat, ale popravde ma odradza ich cena.
    S Dermalogicou mam tie iste skusenosti, sposobila mi uz po dni ci dvoch hrozne akne.
    inak vyskusala som uz vselijake mozne znacky a produkty a tu miceralnu vodu od Biodermy este stale nie :D brusim si uz na nu ale zuby..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jee, dakujem za podporu:)Ja mam z biodermy nieco na styl tohto lancomu sebium mat-je to tonovaci kremik, ale popravde mam z neho zatial zmiesane pocity. Ten co mas ty som este nejak nezaregistrovala, ale som na tom podobne ako ty, nemam nejak cas sa opalovat:).Myslim, ze Bioderma je taka zarucena klasika, zatial som s nou nemala nejak problem+je z lekarne:) Aj ja som chcela Xen-tan vyskusat, tak som si objedanala aspon to najlacnejsie na skusku z ebayu:). A ta dermatologica mi zatial vyhovuje pouzivam ju uz nejake 3 tyzdne, len v zime mi akosi nesadla. Mozno aj kombinaciou inych produktov, alebo tym, ze som nosila make-up sa to vsetko spolu neznieslo. Tu micelarku ti fakt odporucam a skor tuto ruzovu na citlivu plet-univerzalnejsia, modra je skor na problematicku a nemozes si nou odlicovat oci. A oplati sa pockat na akciu 1+1. Neviem ci ju nemavaju 2xrocne:). A dakujem straaaasne moc za siahodlhy komentarik!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. O ryore uvažujem aj ja, presne z tohto krému Aknestop som dostala vzorku ktorá sa mi veľmi pozdávala. Ja si večer vyčistím pleť čiastiacim gélom s morskými riasami od Ryoru, potom si ju dočistím rovnako ako ty micerálnou vodou Bioderma a na záver sa nakrémuje...v krémoch nie som ešte ustálená, ešte skúšam zatiaľ, ako hovorím, uvažujem aj o ryore no momentálne mám Vichy normaderm aj na ráno aj na noc. Čo sa týka rána, postupujem rovnako s tým že vynechám čistenie pleti gélom.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Laura: ten ryor aj prijemne vonia, mna este caka vyskusat ryor cistiace mlieko, ale na normalnu a zmiesanu plet:). Inak ja tu micelarku pouzivam len na odlicenie oci, na docistenie moemntalne pouzivam ten lush. Jedna znama modelka raz povedala, ze nikdy nepouziva ten isty krem po sebe, lebo plet si zvykne a ja si myslim, ze nieco pravdy na tom je. Ja po odcisteni uz nekremujem, to by pre mna znamenalo, ze by som mala premastenu plet a asi by som sa z toho vyhadzala...
    Mne normaderm nevyhovoval, upchaval mi pory a tie za mi zapalovali. Troska mi vadilo aj to, ze ked zaschola presla som si po tvari vytvarali sa mi z toho kremu take drobky. A rano tiez nepouzivam gel:)), len krem:).

    OdpovedaťOdstrániť
  8. A môžem sa spýtať, kde dostanem kúpiť ten Lush? Počula som už aj o šampónoch z tejto značky ktoré si veľmi chvália ľudia ale nevie kde mám pozerať...A čo sa týka toho vichy normaderm, zatiaľ iba skúšam, možno 2. týžden čo to používam no nezdá sa mi to byť zlé, aj ked s tými drobkami súhlasím :) Ale uvidíme ešte :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. no ja som teto kupovala v USA, ale bud v CZ v Prahe v kamennom obchode, co mas asi trosku od ruky, alebo z anglického Lushu: http://www.lush.co.uk/, postovne: http://www.lush.co.uk/articles/online-delivery/delivery_113-10083_14.html,to sa deli na to ci ma balik 0-1kg = 7,95 libry, alebo 1-2kg =9,95libry, pokial ma balik nad 2kg poslu to cez kuriera a cena je 19,95libry. Takze sa skor oplati dat sa dokopy viaceri a poskladat sa na postovne. Alebo si si naskladat veci do 2 kg:).

    OdpovedaťOdstrániť
  10. I love Lancome Products!!
    great post,
    kisses!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. podle mě toho taky večer nepoužíváš moc...já taky vždycky stojim jakou dobu před zrcadlem:)...máš super výběr kosmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ja pouzivam vzdy na odlicenie vecer mliecko, vodu/gel a potom si dam nejaky odlahceny kremik. Nepride mi to vela, ide o to aky ma clovek typ pokozky, ked to jeho plet potrebuje tak by sa jej to malo dopriat.
    Velmi pekne napisane:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ryor mám ráda, takže asi vyzkouším ten krém a i biodermě už taky dlouho přemýšlím.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. já používám odlič. mléko od Bourjois, pletovu vodu Tea Tree z Lush a čistící kostku také z Lush (Fresh Farmacy) a krém na suchou pleť od Biotherm :)))

    http://angellovely-things.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  15. ten xen tan na obličej mám taky a je vážně super!

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)