utorok 26. júla 2011

"Samoopaľováky"

Milé moje čitateľky, ste super!:)

Toľko výlev na začiatok:).
Nedávno (asi tak pred mesiacom) som Vám avizovala článok o "samoopaľovákoch". Tento rok akosi nemám náladu, čas a ani chuť škvariť sa na slniečku. Koniec-koncov v podstate ani nie je na akom. Ale pozitívna správa, v najbližších dňoch by mala nastať zmena tohto beznádejného stavu počasia. Ste radi však!:)

Fotky budú v trochu antickom štýle.
Photobucket


Pri týchto "zázračných" krémoch si zvyčajne všímame, najmä či nesmrdia klasickým pachom "samoopaľováku", či nefľakovatejú a ako moc pri nich zhnedneme. No a potom má už každý svoje vlastné požiadavky, či nemizne z pokožky až podozrivo rýchlo,....
Po aplikácií si treba umyť ruky. Na to nezabudnite pri používaní akéhokoľvek samoopaľovacieho prípravku!
Ďalšou "must" vecou je používanie peelingu, na odstránenie odumretýh buniek, aby sa Vám potom nevytvorili fľaky. Je dobré "stmaviť" sa prirodzene. Nie o x-stupňpv viac ako je vaša prirodzená pokožka. Mohli by ste potom pôsobiť trošku komicky, keby sa Vám začne šúpať koža na jednom mieste viac ako inde.
Photobucket
Hawaiian Tropic Gradual Bronze moisturiser
Má nádhernú sviežu letnú vôňu citrusov, čo však nevyváži ten fakt, že skrátka má použití pach samoopaľovacieho mlieka. A povedzme si narovinu, že to kazí celkový efekt.
Hnedne sa po ňom však dobre.
Cena: 5,69 eur
Photobucket
Lóreal Nutri bronze
Je určený pre celé telo. V podstate je to taký "tónovač". Pravidelným používaním docielite pomalé zhneďovanie, takže deň odo dňa budete "opálenejšie". Keď prestanete budete pomaly blednuť. Docielite s ním pomalé prirodzené tmavnutie, takže sa nemusíte obávať ani fľakov. Navyše budete mať po ňom krásne hebkú pokožku. Patrí medzi obľúbencov mojej mamy. A po jeho testovaní ho hádam zahrniem aj ja do svojich kozmetických pomocníkov. 
Cena: 6,61 eur.
Photobucket
L´oreal Sublime bronze
Opäť firma L´oreal, ktorá patrí k tým, ktoré má tie lepšie kozmetické výrobky. Tento sprej na tvár ma však sklamal. Zhnednutie šlo dole pomerne rýchlo a aj samotný sprej sa mi minul skoro akoby mihnutím čarovného prútika.
V podstate sa mi nezdalo, že by som ním hnedla až tak rýchlo. Treba dodržať odporúčanú vzdialenosť pre striekanie!
Ďalším mínusom - Samotný sprej je dá sa povedať bez výraznej vône, cítila som plyn, ktorým je plnený sprej. Takže nič moc.
Cena:7,95 eur.
Photobucket


Xen-tan premium sunless tan
Moju chváľu naň ste si mohli prečítať nedávno: TU
PhotobucketNadšenie stále pretváva. Myslím, že tak skoro neprestane:D.
Je super, že prirodzene bledne a pri použití zase prirodzene tmavnete. Super je aj vôňa (citrusová). Skrátka samé superlatívy. Cenu si presne nepamätám, kupovala som ho ešte z jari cez ebay, kedže tam bola pre mňa cena najprijateľnejšia.
Cena sa pohybuje okolo 13 libier, čo je niečo okolo 15 eur. Zavisí od kurzu, naraziť môžete aj na akcie, ktoré však nebývajú časté.

L´oreal Sublime bronze
Tentokrát sa jedná o klasický krém skrytý v plastovej nádobe s pumpičkou. Pre mňa najväčšie sklamanie. Jednak fľakovatie a po pár pokusoch som to s ním skrátka vzdala. Ďalším negatívom je aj spomínaný pach týchto zhneďovačov. 
Cena: 8,99 eur
Photobucket





Garnier Ambre Solaire
Kedže som ho videla na viacerých blogoch, skúsila som ho. Neobanovala som to. Tiež som o ňom už písala: TU.
Používam ho najmä, keď si chcem "opáliť" ruky, a chrbát -zle by sa mi naň natieral krém a zväčšia aj na zhnednutie dekoltu.
Necítim z neho pach, príjemne vonia, po použití necítim typický pach.
Cena: okolo 9 eur, neviem presne:(
Photobucket


L´oreal Nutri bronze
Tento je tiež mojej mamy. Toto je už jej niekoľké balenie. Ani neviem, či ho ešte dostať kúpiť, pretože aj na tie doterajšie sme narážali skôr sporadicky. Je  určený na tvár a mama ho používa najmä, keď cíti, že potrebuje trocha farby do tváre, aby nevyzerala "vyblite". Svoje uplatnenie našiel aj po dovolenke, keď už videla, že bledla, pekne sa ním dotónovala, niekedy sa jej aj počas roka pýtali, či bola na dovolenke. Príjemný, prirodzený. Jemná fajn vôňa Vám spríjemní natieranie.
Kedže cena bola na krabičke a tu už nemám, neprezradím Vám ju. Na nete však isto nájdete aj túto informáciu, ak by Vás zaujímala.

Je možné, že s niektorým z týchto výrobkov ste mali inú skúsenosť. Koľko ľudí toľko chutí. Ja som sa snažila opísať moje skúsenosti s týmito produktami (prípadne mamine:)).
Ale potešia ma aj Vaše zážitky so samoopaľovákmi. Prípadne, ak používate iný a ste s ním spokojné, alebo naopak s nejakým už nikdy nechcete prísť do kontaktu, máte svoj priestor v komentároch.
A komentár môžete napísať aj vtedy, keď sa Vám používanie týchto krémov protiví:)))

P.s. Ako som tak zistila u nás prevažujú najmä výrobky z L´orealu:)). Čo sa človek nedozvie.

Teším sa!:)

9 komentárov:

  1. Já taky používám samoopalováky, ale musim říci, že jsem měla zatím asi 3 nebo a 4 a po každém se mi po smývání dělaly fleky :/ Takže jsem se musela mazat opravdu denně a nebo obden, aby se fleky nedělaly. Nedávno jsem si koupila Nivea samoopalovací GEL, a s ním žádné problémy nemám, žádné fleky nic :) určitě se k němu budu vracet ;) A skvělý článek :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som ešte nikdy nepoužila samoopaľovák, asi ma odradila vec čo sa stala mojej kamoške, v 35 stupňoch chodila v dlhých nohaviciach a v roláku, taká bola chúďa fľakatá :D

    http://leavethecrowd.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mám skúsenosť s jedným od garnieru ktorý je fajn, aj celkom pekne vonia ale trošku púšťa na oblečenie a uterák po kúpaní mám vždy celý hnedý :(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lucy: ďakujem:)

    Monni: tvoj tip vyzera zaujmavo, pokukam sa po ňom:) a ďakujem za pochvalu:)

    Fabrizia: thankx

    Domček: tak to viem teda úplne pochopit, chuda, asi sa odvtedy na samooopalovak ani nepozrie co?:(

    Laura: asi viem, ktorý myslim, skor take tonujuce mlieko nie? Ak je to ten, tak to som mala hnedy uterak aj ja!:(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. hehe inak :D ty mas taky isty blog ako ja! o kozmetike, o lakoch, o mode, a dokonca aj o receptoch! :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. s touto recenzí si mi udělala strašnou radost, protože si chci koupit nějakej samoopalovák, ale vůbec jsem nevěděla jakej, protože jsem nikdy žádnej nepoužívala

    OdpovedaťOdstrániť
  7. MissMarta: :)))))

    Nikol: tak to som rada, že som pomohla:)potešila si ma!:)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)