piatok 21. októbra 2011

Jedálniček 2

Kedže predpokladám, že keby som Vám zase narobila chúťky pred spaním, asi ma už v myšlienkach fakt preklínate a mne sa štikúta ostošesť, rozhodla som sa Vám tento článok radšej predpripraviť a nastaviť na prijateľnejšie predpoludnie:).
Photobucket
Nebudem Vám tu opäť dávať raňajky, lebo sú u mňa v podstate každý deň rovnaké. A po čase by som Vás miskou s vločkami začala unavovať, keď bude zmena dám Vám vedieť. Ale tentokrát som stihla aj desiatu, na ktorú som si dala jabĺčko plné vitamínov zo záhradky:) bez postrekov:D. Už ste isto počuli, že najviac vitamínov je v šupke. Zároveň pomáha pri zažívaní. A poznáte jablkový ocot, ktorý sa odporúča pri chudnutí? Skúšali ste? Pomohlo? Mne teda nie, a keď som likvidovala zásoby, tak mi dokonca vytváral nepríjemný kyslý pocit v žalúdku. A žeby to pomohlo povedať nemôžem. Chutné sú aj sušené jabĺčkové mesiačiky.

V poslednej dobe mi dosť zachutnali zemiaky s cottage syrom. Ozaj máte radi cottage? Ja som sa po ňom mohla utĺcť, keď som raňajkovávala cereálnu kaiserku s cottage syrom, samozrejme s riadnou vrstvou na oboch polovičkách žemličky:D. Btw. recept na obed je najjednoduchší, ľahší ani nemôže byť. Uvaríte zemiak v šupke, ošúpete, pokrájate si na kocky, alebo tvary, ktoré Vám  budú najlepšie vyhovovať. A na vrch dáme cottage. Dobrú chuť. Najviac času Vám zaberie varenie zemiaku:)).
Photobucket
A k dobru:), v knižke od Sophie Kinsella-y Shopaholic&Sister som sa dočítala, že zemiaky a mlieko obsahujú všetky potrebné živiny pre človeka. Takže by sme na nich dokázali prežiť dosť dlho. Zatiaľ som ešte len v polovičke, ale Becky zase nesklamala. Som  zvedavá ako to skončí tentoraz. A som rada, že moja angličtina sa možno trošku zlepšila, aj keď začínam mať obavy, že síce z "aj" budem vedeť preložiť (niekedy rozumej aj domysleť si) do slovenčiny, no horšie to bude naopak. Ale stále verím, že sa to raz poddá.:)
Photobucket
A kedže naše maliny majú najväčšiu úrodnosť zrovna na jeseň, náš mrazák praská vo švíkoch, pretože maliny po obratí nevydržia dlho bez vzniku rôznych pliesní, je dobré ich rýchlo spracovať. My už z nich máme spracovaný džem, zvyšok šiel do mrazáku. Najradšej si ich rozvarím na horúcu kašu s kúskami. Na spodok, alebo vrch dám biely jogurt vybraný z chladničky(je na vašej fantázií, kde bielu chcete mať), a pridám horúce maliny. Pokiaľ sú maliny kyslastejšie, môžeme pridať med. Ten kontrast studeného (jogurt) a horúceho (maliny) je geniálny. Ak máte príležitosť vrelo odporúčam!
Photobucket
Večeru si môžete navoliť podľa vlastnej chute:)))
Niekedy sa tu vyskytnú nekompletné jedálničky, hádam Vám to nevadí:D - veď je to skôr inšpirácia:).

Slniečka, ja Vám už len poprajem krásny víkend, odpočinte si a načerpajte síl:)!

12 komentárov:

  1. cottage milujem, ale len ten od firmy rajo, tie ostatne su hnusne

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zemiaky a Cottage je dobrý nápad, ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dala by som si tie maliny, ale my ich nemáme až toľko, žiaľbohu.. ešte aj tie, čo máme, nám pojedá náš havo, lebo mu akosi chutia :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jablkovým octom som si prešla tiež, momentálne sa už nekamarátime a pri pohľade naň mi je nevoľno :D dôvod: asi trojmesačné prejedanie sa ho v kombinácii s ľadovým šalátom:) a schodla som, ale nymslím si že to bolo len octom. a horúce maliny vyskúšam, vyzerá to fakt jednoducho u teba :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. bože môj, píšem ako tatár :) pardon

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ten jogurt s malinami vyzerá božsky ♥ tiež sa snažím jesť zdravšie a myslím, že som si zvykla, že niektoré zdravé veci chutia lepšie :D a dnes od rána mám neuveriteľnú chuť na tvaroh :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Perfektný príspevok, konečne mi nerobíš chuť na nezdravé mňamky :))))
    Maliny by som mohla jesť každý deň...úprimne ti závidím ten preplnený mrazák :)
    www.ourfashiondiary.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. to posledné vyzerá teda mega dobre!!:P...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. S těma malinama jsi mě inspirovala, zítra se po nich mrknu!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. tie maliny mi pripomínajú Heiße Liebe, až na ten rozdiel, že tam sa to robí so zmrzlinou a nie jogurtom, ale tak máš aspoň zdravšiu alternatívu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ty brambory s cottage vypadaj dobře =) a ty maliny s jogurtem ještě líp, těš se u mě na recept =) snad ho brzy zveřejním =)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)