streda 5. októbra 2011

Nails+Aquolina+mask+...

Prvý príspevok v tomto mesiaci:)
Ráno už je cítiť, že to nie je to, čo bývalo. Trošku sa nám zozimieva, aj keď slniečko ešte stále vystrkuje cez deň svoje lúče. A aj tento drobný faktor robí našu náladu lepšiu.
S prichádzajúcim chladným počasím súvisí nielen pridávanie vrstiev oblečenia, ale aj zvýšenie starostlivosti o pokožku. A ja som konečne v českom Fann-e objavila ospevované mliečka Aquolina. Dokonca som si od nadšenia (omylom) neodniesla 3 telové mlieka, ale len 1. Vysvetlenie? No tie 2 sú peny do kúpeľa. Ja som ich však pretransformovala na "spcháče". No a vonia mi po nich uterák a dokonca aj koža:).
Konzistencia sa mi páči:). Ale..! Aj keď som zatiaľ vyskúšala len kombináciu "sprcháča" a telového mlieka "sladké drievko+černica" neskáčem z nich ľudovo povedané "meter dvadsať". Na mňa sú to dosť silné vône, ale kto má rád ťažšie vône (so sladkým podtónom), nemá čo stratiť. No a keď sa mám priznať až teraz som zistila, že mlieko aj pena do kúpeľa sú podľa etikety rovnakej vône.
Doteraz som si šetrila "divokú jahodu", ale aj na ňu už čoskoro príde. A kedže som si prečítala na 2 blogoch 2 rôzne názory na túto vôňu aj ja prispejem tým svojím. Nie je to čistá jahoda. Pripomína mi to také tie cukríky, čo sme mávali v detstve. Sladké, možno až citrónové. Pripomínali tvarom lentilky, ale s čokoládou nemali nič spoločné. Viete, ktoré myslím?
A čo Vy mali ste už toto mlieko /sprcháč/ penu do kúpeľa? Páčili sa Vám vône?
btw. cena 199kč za 250 ml, v akcií sa dá zohnať aj za 149, či 99kč.
Pri mojej návšteve Ríma som tam túto značku (mimochom pravá talianska:) ) videla v jednej drogério-parfumérií a verte tomu, že majú fakt široký sortiment, ktorý mimo iného zahŕňa aj body splash-e, a vône od výmyslu sveta.
Myslím, že aj napriek lákavým vôňam zostanem už len pri ich ovoniavaní ...
Photobucket


Pôvod laku na obrázku Vám je asi už podľa obalu jasný. Pochádza z H&M, mám ho doma už hádam od jari, ale až teraz na jeseň prišiel čas na jeho jesennú farbu. Je jemný, na krytie stačia 2 vrstvy, dobre sa nanáša, parádne schne:), balenie nie je obrovské, takže ho nebudete skladovať niekoľko rokov:D. A keď sa pýtate aká je, foťák zase zožral šedý podtón tejto farby, dokonca by som povedala, že je to až taká šedo-fialovo-hnedá. Skrátka neurčitá, ktorú nestretnete na každom rohu.
Keď tak kukám na tú fotku, tá farba je totálne skreslená.
Photobucket

Nedávno (tuším pri mojej poslednej ukážke nechtov) som bola "sprdnutá", aké suché ruky mám. Nemám  moc rada čerstvo nakrémované ruky, mám dojem, že všetko nimi zamastím, preto si ich krémujem fakt veľkou vrstvou pred spaním (samozrejme vrstvu nenechám na rukách, ale vmasírujem do kože). No a za tie suché ruky môže aj tento krém. Ešteže sme ho dostali, ja by som si ho asi fakt nekúpila. Totižto ja určujem, či mi krém vyhovuje podľa toho, keď si na rukách sem-tam nájdem také ako malé škrabančeky viem, že ruky nemám dosť hydratované a pri malom namáhaní to pokožka nevydrží. A pri tomto sa mi tvorili. Má dosť výraznú vôňu, pochádza z rady Milk&Honey, ktorú niektorí veľmi obľubujú. Dokonca sa mi dostalo do rúk už aj mlieko a sprchový gél z tejto rady. Mlieko hydratovalo, gél bol príjemný, ale na mňa je to skrátka výrazná vôňa. Skôr mi vyhovuje moja jemná Nivea:). A čo Vy, máte radi Milk&Honey?
Photobucket

Ešte pri jarnom, či letnom zlacňovaní značky Essence som zablúdila aj do regálu s ich starostlivosťou o pleť. O niektorých produktoch som už písala a na samohrejivú masku prišiel rad až teraz. Len som ju tu tak prehádzovala zľava-doprava, vždy sa na ňu chystala a vždy zabudla, hlava deravá. Ale pozrime sa na ňu zblízka.
Popis: Je samohrejivá určená na boj proti vyrážkam. Má otvoriť póry a hĺbkovo ich prečistiť, odstrániť prebytočný maz a zabrániť tak vzniku nových vyrážok.
Použitie: Stači si navlhčiť tvár a naniesť masku, zvlášť dôkladne na T-zónu a jemne ju vmasírovať do pokožky. Samohrejivý účinok sa aktivovuje vodou. Necháte pôsobiť 60 sekúnd a opláchnete teplou vodou. Používa sa  1x do týždňa.:). Mali by ste sa vyhnúť okoliu očí.
Podľa mňa na aktiváciu netreba vodu, skúšala som to aj bez nej a hriala aj tak ako o dušu:). Hneď pri dotyku s pokožkou cítite už pod prstami uvoľnujúce sa teplo. Aj keď som ho čakala (veď som už skúšala samohrejivú masku od Garnier), toto bola fakt pecka. Je gélovej konzistencie (priehľadno-bielej), ktorá sa dobre roztiera a aj umýva, nezalepí Vám tvár. Balenie Vám vystačí akurát:). Má jemnú nevtieravô vôňu.
Po prvom použití som si hovorila, že sa nič neudialo. Že to teplo, ktoré šlo z masky bolo veľmi príjemné a ocenila som aj, že sa dobre aplikovala. Po druhom raze som si hovorila, dobre zase fajn, nič som od toho neočakávala, a ani neprišla ako blesk z jasného neba nejaká reakcia. Dokonca ani sčervenanie tváre:). Ale keď som sa dnes pozrela do zrkadla mám fakt pocit, že sa mi aspoň štipku zmenšili póry a zmiernili tie moje "boľáky". A preto som sa rozhodla, že Vám napíšem, vyskúšajte ju! Najmä tie, čo máte problém s akné. Mohlo by Vám to pomôcť, nezaručujem to, lebo každý máme inú pleť, ale...no a bohužial si cenu už nepamätám, ale Essence produkty majú ceny, ktoré nezruinujú peňaženku.
Photobucket
Hádam som Vás dnešným príspevkom potešila, a určite mi do komentárov napíšte, pokiaľ máte s niektorým z týchto výrobkov skúsenosti:).
Teším sa a prajem krásny deň!

11 komentárov:

  1. Aquolina: kedysi som ich dost pouzivala, dokonca som mala aj ich vonavku :) No, oni su skutocne hlavne veeeelmi parfumovane. Inak, hydratacna schopnost velmi mala...a hlavne, co sa tyka zlozenia, povedala by som, ze je tam viac minusov ako plusov pre pokozku...
    Inak, naposledy som dost siroky sortiment videla v Marionnaud.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ten lak na nechty je ozaj dobrý a s tou maskou od essence mám celkom dobré skúsenosti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. lučiak: teda ja som teraz dlhšie nebola v marionnaud, ale nikdy som ich tam tusim nevidela, alebo som si nevsimla..no zlozenie som moc neskumala, ale na to ako som o nich citala, ma az tolko nenadchli...

    Beth: veru je:) a som rada, ze poznam dalsi nazor na masku, a dakujem za komentar:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. v prvom rade :D v tejto vete...S prichádzajúcim chladným oblečením súvisí nielen pridávanie vrstiev oblečenia... nema byt v prvej polke s chladným "pocasim" namiesto oblecenim?:D:D:D..

    tu prvu znacku aquolina osm ani nepocula co to je, ale vypada to byt fajn, sladke vone mam rada :)

    lak na fotke ta farba sa mi paci, obavam sa vsak ze v skutocnosti by sa mi nepacil :D

    a vonu medu s mliekom doslova nenavidim!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mala som samohrejivu masku od garnier a ta teda nič moc, iba čo sa ma manžel trochu zlakol :) pojdem veru vyskusat tuto:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. MissMarta: jasne, ze to tak ma byt:) dakujem za upozornenie...
    no ver, ze toto nema spolocne s mliekom a medom nic, teda aspon podla mna a asi by ti aj tato vona sadla, taka intezivna, staci zabehnut do hm a videla by si farbu laku v reale:), a ani ja som tuto znacku nepoznala kym ju jedna blogerka dost nechvalila..

    Monica In Essence: tato sa mi zda prijemnejsia, a na pleti nie je videt:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hmm, ten lak na nehty vypadá moc dobře. :) Po té masce se podívám, pokud ji stále prodávájí, jen asi v jiném Rossmanu, u nás pečující kosmetiku prodávají jenom ve velmi, velmi omezeném množství... :/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. i kdyby byl ten odstín laku takhle světlej, tak se mi moc líbí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Aquolinu nepoznám, aspoň zatiaľ som o nej nepočula :/
    Ten lak z H&M by som brala, pokiaľ by mal presne takúto farbu, ako na Tvojej "skreslenej" fotke :)
    A k tej maske z essence- pokiaľ budeš mať možnosť, skús tú z H&M, tuším karamelovú, tiež má samohrejivý efekt a je veľmi dobrá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Thermo mask? :-) Ty mám nejraději, zítra jí jdu omrknout....

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Kyky: tak hadam sa ju podari najst, u nas predava Essence zase len Dm.

    Jana P.: aj mne by sa pacil aj taky aky je na fotke, ale pozdava sa mi aj ta realna farba.

    dolcezuzka: tie z hm zatial obchadzam, citala som na ne aj dobre ohlasy, ale niekto napise aj ze nic moc:)...ale mozno predsa len vyskusam:)

    Lenka: presne taak:), som zvedava aka budes spokojna ty:)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)