piatok 7. októbra 2011

Sushi



Photobucket

Podľa názvu už isto viete o čo dnes pôjde. A zase "jedací post" takto na noc:D. Skôr sa vážne nedalo:D. Odpustite mi to. Dnešok bol fenomenálny. Vybrali sme sa do Piešťan (známe kúpeľné mesto). Bohužiaľ vďaka počasiu to na nejaké veľké prechádzky nebolo. Ešteže existujú nákupné centrá. Pokukali sme nič nás nezaujalo...a tak sme sa vybrali do jedného posedenia, ktoré sme už mali vyhliadnuté predtým (len sme sa nedostali dovnútra:) ). Priateľovi som totiž chcela ukázať pravé sushi (samozrejme aj ochutnať, pozeranie by mu bolo dosť nanič). Objednali sme si setík D a E:). Odborník na sushi nie som takže Vám tu nezačnem vymenovať druhy, aké sme mali. Ale sushi si ma čím ďalej, tým viac získava. Aj keď niektorých kúskoch som sa skôr zasmiala. Ja som mala ryžu s kúskom omelety, a priateľ zase nejaký kus ryby, ktorá mi chutila akosi gumenno, tuho. No skúsila som. Možno vyzniem ako úplny laik, čo aj som, ale vážne som netušila, že aj ta omeletka je v rámci rodiny sushi. Ale ráta sa to, kedže bola priviazaná k ryži riasou:). Strašne mi chutná aj zázvor, ktorý sa môže k sushi jesť a dokonca aj wasabi:D. Asi sa mi bláznia chuťové poháriky.:))
Btw. Došli sme do nákupného centra a tam tie isté "sety", sme odtiaľ ani nemuseli vystrčiť nos, ale kto vedel;)?

Photobucket
Photobucket

A čo Vy a sushi....chutná / nechutná / neskúšali ste / chcete vyskúšať / iná možnosť;) ?
Photobucket

A naša skúška sushi z jedného nemenovaného obchodného reťazca. Aj keď som sushi chutnala už predtým v zahraničí, chcela som ho skúsiť aj tu. Kedže nie všade si na ňom môžete pochutnať, zbehli sme do obchodu hodili do mikrovlnky a nechali chviľu postáť, aby chytilo izbovú teplotu. A potom chutnali, degustovali. Ryža bola trošku okornatená, rybka "zmikrovlnkovaná", ale nevadí, my sme si užili aj toto naše rande so sushi:).
A bavili sme sa jedením wasabi aj zázvoru:).
Photobucket

Rybička so sójovou omáčkou.
Photobucket

Pripravené na chutnanie....
Photobucket
Počúvajte, ktorý druh chutná Vám, môžete ho aj opísať, kedže som v tom určovaní, ktorý je ktorý, ešte nie  tak celkom doma. Vlastne vôbec netuším:D, ale psst...;)
Majte sa krásne!

p.s. Skúšali ste si ich vyrobiť doma? Podarili sa? Ja sa na to asi jedného dňa dám:D

18 komentárov:

  1. joj, Ty naozaj vieš, čo tu postovať o tejto nočnej hodine :D
    Sushi je moje najobľúbenejšie jedlo, skúšala som ho už všade možne, len ešte v Japonsku nie :) Už som ho aj robila, ale také dokonalé to nebolo :D No a v metre dostať tiež také mrazené sushi, niečo podobné ako máš Ty a nie je to síce ono, ale dá sa :)
    A najobľúbenejšiu mám kalifornskú rolku- tá sa robí ako keby "naopak", s uhorkou, krabím mäsom, avokádom, no a na povrchu má sezam/kaviár. MŇAM! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dolcezuzka: no vzyera to jednoznacne lakavo, dala by som si, to som tusim este nemala:D a v metre som to videla, ale vedy som nemala odvahu to kupit:D, a prislo ich mi tam malinko:), a jasne, ze chcem vyskusat aj doma robene, len si musim kupit "potrebnosti":)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hmm no okoštovala by som, ale asi viac už EE :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Juj ja sa uz tolko odhodlavam na vyskusanie:)
    http://biancaprincipessa.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňa si nezískalo, kedže nemám rada rybky a aj z rias cítim rybu, ale zázvor a wasabi miluje, to vždy ostatným vyjedám :)
    A inak krásne fotky :)
    www.ourfashiondiary.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja sushi tiež veľmi nejem, ale mám vtipnú spomienku na vasabi, keď som bola menšia a nechala sa nahovoriť na to, že je to iba niečo ako sójová omáčka :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. asi mi neuveríš,ale ja som sushi ešte nejedla...nie že by ma to nelákalo,dokonca je u nás aj sushi bar,ale fakt nie!!:Dtoto musím zmeniť:)pekný víkend prajem:P

    OdpovedaťOdstrániť
  8. nem nem nem... nenormaaaaalnu chut si mi spravilllaaaaaaaaaaaa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ochutnala, chutilo ale tak raz za pol roka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Jooj, sushi sa nikdy do mikrovlnky davat nema :) Inak toto - z nemenovaneho retazca - som 1x vyskusala aj ja...ale nic moc teda. Radsej si ho urobim doma :) Uz som sushi jedla velakrat, na SVK, v Spanielsku, najnovsie aj v Nemecku.. A robim si ho aj doma :) Asi tak pred 3-4 rokmi som este bola presvedcena ze nieco take do ust nikdy nevlozim, no ale clovek sa meni a dnes patri sushi k mojim najoblubenejsim jedlam :) Ak mate niekde moznost vyskusat, odporucam Running Sushi - je to zabava :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. mishka: a s cim to potom ostatny jedia, ked im to vypapkas:)))

    Beth: uha, asi ti vtedy nebolo do smiechu;)

    Kik:): ale to vies, ze uverim, ved ani ja som ho nemala x-krat:) a mozno ani keby ho mam v meste...dalsia vec, ze je financne narocnejsie...

    Ann: ja viem, ze sa nema, ale toto zmrazene to malo v pokynoch a kedze nie je nikde na blizku, clovek si pomoze ako vie, navyse nebudem to riskovat aspon bez malej tepelnej upravy, ked uz je to z mrazaku obchodneho retazca. No a tych moznosti vyskusat Running sushi moc nie je, skor v zahranici....

    Dakujem Vám za reakcie kočky, ste super:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. To mas pravdu u nas som running sushi nevidela, ale tak nezijem v BA tak mozno tam kdesi...neviem naozaj :) Tak to je ina vec, samozrejme ked nebol cas nechat to rozmrazit alebo tak, tak je aj mikrovlnka dobra :) Inak dakujem za koment, makeup book som este stale nevyskusala ale zajtra mozno bude jeho premiera :) tak ak ano, napisem potom moje skusenosti. Inak - chvalim blog, zaujimavy a pekny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ann: no ani ja nezijem v BA, takze zeby som si odbehla najest sa tam nehrozi...no a s tym rozmrazovanim, jednak ani nebol cas, a jednak predsa len je to surova ryba, ktora by sa mala jest hned a nie po zmrazeni..

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ahojky, já jsem sushi ještě nejedla. Asi je to tím, že ryby nejsou moc moje gusto, ale celkem by mě zajímalo jak to chutná... Jestli to vůbec rybu připomíná nebo je to právě lepší? Určitě děkuju za tip ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)