štvrtok 24. novembra 2011

Štetcový špeciál: Tvár

Photobucket
Ak si ešte spomínate v lete som spravila štetcový špeciál zameraný na oči. Myslím, že je na čase pohnúť sa a spraviť aj ten na tvár.
...let´s go...
Predpokladám, že väčšina z Vás začína nanesením make-upu. Niekorí preferujú nanášanie štetcom, iní si vystačia aj s vlastnými prstíkmi. Ja preferujem skôr prsty, i keď pri Dermacole Caviar long stay make-upe sa mi lepšie nanášal make-up štetcom. Najväčšiu nevýhodu nanášania štetcom vidím v tom, že štetec dosť make-up pohltí akoby do seba. A pokiaľ máte drahší make-up je to prakticky mrhanie peniažkov. Na druhú stranu zase niektoré typy make-upov vyzerajú pri nanesení štetcom prirodzenejšie. Ako napr. pri spomínanom Dermacole, ktorý bol jeden z tých hutnejších. Make-up ním nanesiete prirodzene aj do záhybov pri nose, dá sa roztrieť prirodzene do stratena.

Na tento účel sa používajú štetce vyrobené z kombinácie syntetických a prírodných štetín tzv. duo fibre (dvojité vlákna=dva druhy). Sú špeciálne navrhnuté tak, aby dodávali akoby "airbrush" výsledok. Pokiaľ ste o ňom nepočuli je to vlastne nastriekanie make-upu na pleť. Výsledok je veľmi prirodzený, použije sa malinké množstvo make-upu.. Stačí zadať na youtube: "airbrush make up" a budete vidieť. Najznámenjšia je asi značka Temptu. Späť k štetcu: používa sa pri nanášaní tekutého make-upu.
Photobucket
Ďalší štetec je tiež určený na tekutú, ale aj krémovú formu make-upu. Odporúča sa využívať ho nielen k nanášaniu make-upu, ale aj k naneseniu korektoru na veľké plochy = zakrývanie nedostatkov na väčšej ploche. Je vyrobený zo syntetických vlákien.
Photobucket
Tento štetec sa síce výrazne podobá na ten prvý, je však určený na nanášanie púdru a lícenky. Dokáže roztýliť vysoko-pigmentované alebo mineralizované púdre. Dodáva prirodzený "look" pri nanášaní lícenky a aplikovaní rozjasňovača. 
Zatiaľ som ho nejak výrazne nevyužila. Stále čaká na svoju veľkú chvíľu.
Photobucket
V poslednej dobe som si však dosť obľúbila tento tvarovaný zúžený štetec, a to až natoľko, že ho momentálne nedám z ruky. Má všeobecné použitie, či už na púdrové záležitosti, alebo na líčenku, či rozjasňovač. 
Ja ho používam na nanesenie bronzeru pod lícne kosti a niekedy aj hore v rohoch čela.
Photobucket
Veľká rodinka huňatých čiernych štetcov so zaobelným koncom má široké univerzálne použitie najmä na púdrové produkty akými sú klasické púdre a lícenky. Môžete ich použiť aj pri nanášaní na telo. Všetky sú z prírodných štetín. Je len na Vás, ktorá veľkosť Vám padne do ruky. Ideálna je podľa mňa zlatá stredná cesta.
Photobucket
Stredný rozmer slúži prakticky k tomu istému ako predošlý veľký rozmer.


Photobucket

...a tento je z uvedených super na aplikovanie lícenky.
Photobucket
Menší štetec s nadýchanými štetinami je idealný na aplikovanie a rozmazávanie púdrových produktov na oči a tvár. Môžete ho však použiť aj na aplikovanie jednej farby očného tieňa na viečko, na rozjasnenie lícnych kostí alebo na kontúrovanie tváre.
Photobucket
Menší zúžený štetec je priamo určený na rozjasnenie lícnych kostí (optické vytiahnutie a zvýraznenie). Pomôže Vám zmiesť neporiadok pod očami, ktorý niekedy narobí prášok z očných tieňov. Vďaka výraznému zakončeniu špičky vám umožní nielen presné aplikovanie rozjasňovača, ale tiež kontúrovanie.
Photobucket
A "biela ovca" aspoň štetinami je tiež určená na aplikovanie lícenky, alebo kontúrovanie. Má jemne skosený tvar, vyrobená je z prírodných štetín.
U mňa patrí momentálne k tým viac používaným (denne).
Photobucket
Na zakrytenie nedostatkov je určený štetec na korektor. Niektoré ho nepotrebujú (sú v tyčinke) niektoré tekuté (aplikácia prstami) a niektoré sa najlepšie aplikujú práve štetcom. Aplikovať ním môžete krémové produkty na malé plôšky.
Photobucket
A k tvári patria aj ústočka. Aj na rúž je určený štetec, ja som ten môj zatiaľ nevyužila. A čo Vy máte doma štetec na pery?
Tento je z umelých vlákien, spolu s kovovým púzdrom, ktoré neviem prečo, ale zvnútra akoby zhrdzavelo. Dosť mi to nejde do hlavy, kedže som ho vlastne nemala vytiahnutý odkedy mi došli.
Photobucket
Všetky štetce sú značky SIGMA, sú porovnávané kvalitou k značke MAC. Potvrdiť ani vyvrátiť to nemôžem, kedže mám doma len tieto. Ich kúpu však neľutujem.
Páči sa mi, že sú kvalitné a najmä to, že nie sú ako u niektorých značiek len také zoseknuté "akože" štetce. Táto značka sa neustále snaží vynovovať svoj sortiment, stačí sa pozrieť na ich STRÁNKY a obdivovať:).
Photobucket
Čo poviete páči sa Vám ich sortiment?
Photobucket
zdroj obrázkov: http://www.sigmabeauty.com/
Photobucket
Photobucket

Čo sa Vám najviac páči?

p.s. Dnes fotky v trošku horšej kvalite. Čo už keď je málo slniečka...

Prajem Vám "usmiaty" pozitívny dník!

15 komentárov:

  1. ráda používám štetec na make-up, protože to podle mě vypadá přirozeněji a je to pohodlnější. Lepší, než ,,tahat" kůži na tváři do stran pomocí prstů... Jinak taky souhlasím, že se štětcem spotřebuješ víc make-upu. Někde jsem četla, že je to blbost a víc make-upu spotřebuješ při nanášení prstů, že se make-up do prstů vsakuje :D:D:D.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. štetce nejako ignorujem, používam len menší štetec na líčka, a tenký štetec na pery, ak si chcem dať naozaj záležať pri nanášaní rúžu... vážne ale uvažujem o kúpe štetcov na očné tiene, lebo penové aplikátory mi už lezú na nervy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mám mastnejšiu pleť, inak ako štetcom ani nanášať make up nemôžem :) a úplny ideál je tupovací štetec s duo vláknami (občasne špongia- na otvorené póry)a používam štetce od Zoevy

    OdpovedaťOdstrániť
  4. veľmi pekne si to rozdelila a spísala ... ja mám štetce, ktoré mi kúpila ešte dávnejšie sestra a tak si plánujem dokúpiť nové, čiže vďaka za recenziu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. stetce mám zatím ruzne a ne nijak drahe , ale uz si do specialni kasicky nebo jak to nazvat davam na stetecky sigma :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. v česku dostupné nejsou? pouze objednáním ze zahraničí? jsou naprosto úžasné!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. skvelý článok!
    si ma normálne obohatila o také info, o ktorom som ani nevedela :)
    ja štetce na makeup nepoužívam... vyskúšam, uvidím :)
    btw, na Tvoju otázku u mňa: používam Alpicort- je to taká vodička, ktorú mi predpísala kožná, lebo mi dosť vypadávali vlasy a účinkuje zaručene...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. inak ak ti este nejaky sigma stetec chyba, tak zajtra bude v ramci black friday po zadani nejakeho kodu zadarmo postovne

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Suzie: tak ja zas tolko za plet "netaham" pri nanasani make-upu, no a to o vsakovani do prstov som uz pocula, ale prijde mi to trosku ako nezmysel, ved to nie je krem...a zas make-up nenasam hodinu, proste sa mi nezda, ze je to pravda a nepozorovala som to na sebe a ty mas aky nazor:)?

    nina: ja som si tak navykla na stetce, ze penove aplikatory uz uplne ignorujem:)

    Monica In Essence: na tie zoevove som uz pozerala, ale uz mam tieto:), inak by som chcela aj tie, som nenasytna ja viem:D

    Beth Hisemova: joj, som rada, ze sa to aspon niekomu hodi:), urcite nebudes lutovat, ak by si sa rozhodla pre tieto, inak stetce ponuka aj www.zoeva.sk

    Natalie: isto budes spokojna, fakt sa oplatia:)stacia aj tie zakladne, nie takto megalomansky ako ja:D

    Karolína B.: no neviem o tom, aj my zo SR musime objednavat zo zahranicia, este je nejaka anglicka stranka, kde ich maju, ale myslim, ze len po kusoch, nie v setoch a cenovo su asi menej vyhodne, zase mimo EU hrozi clo... z UK si mozes objednat tu:http://www.love-makeup.co.uk/brushes-accessories-c-16.html?filter_id=34&sort=3a

    dolcezuzka: dakujem, a som rada, ze som ta obohatila:), lebo ty si mudra hlavicka:)

    Simona: :))) ani ja som neriesila, a potom som tomu prepadla:D

    Bellatrix: na blogu uz mam na tuto akciu post, ale dakujem, myslim, ze uz by tych stetcov aj stacilo:DD

    OdpovedaťOdstrániť
  11. evie:taky je to podle mě blbost s těma prstama:). Make up nanášim štětcem tak, že dám make-up na hřbet ruky a pak do toho štětec namáčim (mám stipple) a to se mi do tý ruky vsákne milionkrát víc než do prstů... Ale tak každýmu podle toho, co mu vyhovuje nejvíc, nedá se nějak paušalizovat

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nepoznala som značku a veľmi rada vyskúšam niečo od tejto firmy, hned zajtra medzi 4 a polnocou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. nice blog ;)
    I will be often on this blog

    http://evelinemylifeandpassion.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Suzie: ja ked som pouzivala stetec na make up, tak som to hned kvapkala na ten stetec:)

    stylish fox: tak potom mi daj vediet, co si si objednala a ako si spokojna:)

    Eveline: thank you:)!

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)