pondelok 28. februára 2011

What I like - February

Ani sme sa nenazdali a ďalší mesiac je za nami. A s ním aj mesačné zhrnutie.

piatok 25. februára 2011

On the balcony

Fotené pred pár dňami, keď sa ukázalo slniečko. 
Chcela som sa Vám pochváliť tričkom a "cardigan-om". 
Dlho som totiž hľadala tričko s nazberanými rukávmi. Najlepšie jednofarebné. Možno sa to zdá ako ľahká úloha, no našla som ho až po vyše roku. A teším sa z toho. Zobrala som si ho ešte v jednej farbe. Veď škoda nevyužiť takúto šancu:). 
A ešte niečo našla som novú vášeň pre "cardigan-y". Ako som bez nich mohla existovať?!:D.

štvrtok 24. februára 2011

ELF Eyebrow kit

Ďalší z ELF-ej rodiny. Popravde väčšina názorov na set na obočie bolo pozitívnych. Takže asi predpokladáte, aký je verdikt. Príjemne prekvapil.

streda 23. februára 2011

Three

Moje najnovšie prírastky. 

utorok 22. februára 2011

ELF Shimmer palette

Kedže už isto očakávate info ohľadom tejto kozmetiky nebudem Vás viac napínať. 
Na všetky produkty ešte nemám celkom utvorený názor, je toho fakt dosť a chcem ich dôkladne preskúmať. Niekedy sa totiž niečo javí ako totálne vyhodené peniaze a nakoniec tomu nájdete uplatnenie, prídete tomu na chuť. Ale o tom až niekedy inokedy.
Neviem nakoľko Vás zaujíma názor na paletku Shimmer palette, ale snáď si ju radi prečítate.

pondelok 21. februára 2011

Cheese balls

Možno si toto pamätáte z detstva:). Ja teda určite:)

nedeľa 20. februára 2011

Bit of everything

Poznáte to, keď chladnička napoly zíva prázdnotou a vaše brucho Vám dáva najavo, že už je riadne prázdne?
Isto poznáte plnku do pečeného kuraťa. Táto sa dá využiť aj, keď zrovna kura nerobíte. 
Možno to poznáte pod názvom "stratené kura".
Ja som recept trošku modifikovala:).

sobota 19. februára 2011

Elf DARK NAVY

Znova nafotené ELF DARK NAVY na dennom svetle . 
Ako inak narýchlo:)

p.s. Tie šmuhy po okrajoch, čo mi trošku ušli:) miznú celkom rýchlo. Už ich na rukách prakticky nemám:)

A o tomto laku, na ktorý sa podobá som hovorila v minulom postíku:)

piatok 18. februára 2011

ELF nail polishes

 Momentálne je na: http://www.elfkozmetika.sk akcia na laky za 1 euro, kedže som mala ešte pár favoritov, ktorých som chcela mať doma, využila som šancu získať ich lacnejšie.

Vybrala som si:

Innocent
Desert haze
Dark navy

štvrtok 17. februára 2011

Essence hand balm


Včera moje kroky neminuli Dm-ku. Essence má "winter edition" krémov na ruky. Ovoňala som všetky (dokopy sú tri) a vybrali si tieto dva. Treťou vôňou bolo myslím granátové jablko, ale nejak ma neoslovilo.

24 h hand protection balm:

chai tea & mandarine - mandarínka má v tomto kréme za úlohu uvoľniť napätú pokožku suchých rúk a nádherne ich osviežiť svojou ovocnou vôňou, ktorá má prebudiť všetky zmysly. Exotická vôňa čaju chai a mandarínky má poskytnúť zážitok z krémovania rúk;). Vďaka vysokému podielu kokosového olejčeka a shea masla, bude pokožka zamatovo jemná počas celého dňa.
Vtipné je, že som si až doma všimla, že to nie je pomaranč, ale mandarinka. Ale v podstate mi to navadí. Skutočne z neho cítite mandarinku, dobre sa roztiera a vstrebáva. Na 24 hodinovú ochranu by som sa nespoliehala. Ale ruky sú po krémovaní naozaj hebké:)


rooibos tea & blackberry - "jemná teplá vôňa čaju a černíc ťa zahreje skôr, než si nakrémuješ ruky!". Vetička z popisu:). Okrem toho sa dočítate aj to, že černice sô známe svojím protizápalovým účinkom a urýchľuje hojenie drobných raniek najmä v okolí nechtového lôžka. Shea maslo a kokosový olejček zároveň dokonale ošetrí suché ruky na dlhé hodiny. Pokožka rúk bude nádherne prevoňaná celý deň.
Pili ste už niekedy čaj rooinos? Skúste;). A ku krémiku splní očakávania asi ako každý krém. Čo ma na ňom však uchvátilo je jeho vôna. Vyhovuje mi viac než u mandarínkového. Vône v oboch krémoch Vás nadlho prevoňajú pokožku rúk.


Takže šup do obchodu:) Cena: 1,50 eura


p.s. Aj čaj Chai (myslím. že býva pod názvom Zen Chai) sa oplatí vyskúšať:), najmä v tomto chladnom počasí.

streda 16. februára 2011

First outfit post

Vždy, keď premýšľam, čo napíšem do postu napadnú ma pre mňa užasné slovné spojenia (myslím vety:) ). No keď sa konečne dostanem k pc, všetko je preč. Asi by som si to mala začať zapisovať. 
 V čase, keď zima ešte len začínala bola veľká éra "camel coat". Mňa to akosi nechytilo. Až keď som u jednej blogerky zbadala takýto kabát a dokonca s kapucou ( s kapucou veci ja môôôžem - ale snažím sa to obmedziť:)) ), strašne sa mi zapáčil. Ale ako sa k nemu dostať? Blízko tento obchod nemám. Takže som sa v Amerike vrhla hneď do prvého vyššie menovaného obchodu. ALE ...! Síce mali, ale len v iných farbách. Síce čierny kabát mám, ale je to univerzálna farba preto som rozmýšľala práve nad touto farbou. No nakoniec som ho zavrhla, nepáčilo sa mi spracovanie, a už vôbec nie cena. Pomaly som naň zabúdala.
Tak pred mesiacom ma to však zase chytilo. Nech sa môj čierny kabát neurazí, ale už som mala dosť čiernej. Túžila som po zmene. A aj po tom, aby mi vlasy s kabátom nezanikali.:) Zvláštna požiadavka:D.
Akosi som sa dostala na oficiálne stránky Zary. Kabát bol vo výpredaji. Písala som mail po týždni mi odpovedali, a skoro nič som sa nedozvedela. Prešla som stránky hádam všetkých krajín. Bol len čierny v M-ku. Už som mala plán, že mi ho kúpi priateľov známy cez net v Írsku a pošle. No stále som váhala. Nedúfala som, že by mali "ťaví" na SR, ale predsa len akosi som sa dostala po číslo. Volali sme. Nemali. A pred 2 týždňami som šla s našimi do Ba. Samozrejme som navštívila aj tento obchod. Nie úmyselne. A už keď som šla k pokladni, moje oči (alebo mamine???) zahliadli kabáty. A kto tam na mňa čakal??? Neverila som. Bol to on síce v L-ku:))), ale to nevadí:D..
Predstavujem Vám môj nedávny prírastok do skrine. A čo je na ňom ešte krajšie je za 1/4 pôvodnej ceny:)
Som zvedavá na ohlasy na tento článok. Pokiaľ by mal úspech pouvažujem možno nad ďalším podobným:)
Dúfam, že sa nezľaknete a nie ste sklamané, že to nie je kozmetický postík. 

utorok 15. februára 2011

Let´s go back to childhood

Ak máte chuť na niečo sladké a neviete čo, čo tak siahnuť po pudingu. Je to rýchla lahôdka. 
Minule ma k jej uvareniu inšpirovalo, keď som ochutnala - neviem ako to teraz nazvať, myslím, že puding/dezert Srdiečko (nájdete v chladiacich boxoch v obchodoch balené po 4 kusoch). Osobne si na sladké nepotrpím, no chytila ma "mlsná". 
Do you like pudding? It is fast delicacy. Last time I was inspired by desert "Heart" (it contains from puding and topping, you can buy it in grocery)

Na prípravu Vám "stačí":/You need:

Uvariť puding podľa vlastnej chuti, pokiaľ chcete ozaj niečo také ako spomínaný dezert Srdiečko odporúčam vanilkovú príchuť. A ak si chcete fakt "pošmáknuť", kúpte si puding od Dr. Oetkera Pravá vanilka, je fakt fantastický, a obsahuje kúsky z pravej vanilky (teda z vanilkového struku). 
You must cook puding according to your own taste. Desert "Heart" has vanilla flavour. I recommended you pudding from Dr. Oetker Real vanilla, it is fantastic and contains also pieces of real vanilla.

pondelok 14. februára 2011

Star stripe

Aj keď som Vám včera predviedla iných favoritov na laky nakoniec som sa rozhodla zrealizovať niečo, na čo sa chystám už dlhšie. Akosi sa mi nedarilo, takže kvalita nie je taká ako by som si predstavovala. Čierny razítkovací lak ma akosi neposlúchal:D - asi nemal svoj deň. Hádam budete mierny v kritike;)

Použila som:
Lak art de Lautrec 31 (zlatý)
čierny razítkovací lak
a sadu na razítkovanie :)
Tajomstvo je odhalené:D

Časť obrázkov je bez vrchného nadlaku a časť s ním.

nedeľa 13. februára 2011

Golden godess

Prínášam Vám malý pohľad na laky Elf. Kedže sem si objednali dve farby, na obrázky oba zľava rozhodla som sa pre takúto formu ukážky.
I ordered nail polishes from ELF. On the left side you can see it.

Účinkujúci:/Staring:

Elf 1503 Nude
Elf 1572 Golden godess
Mavala 30 Mexico
Essence 20 Fatal

Môžte s nimi vytvoriť rôzne "look-y", aj preto som si Golden godess objednala. Na nete som si pozrela ako vyzerá a hneď som vedela, že ho chcem.
With Golden godess you can make various look, so for this I order it. On the webside I saw how it looks and I immediately know that I want!

streda 9. februára 2011

Yes, it is ELF

Už som Vás dosť napínala, je čas odhaliť, čo je vo vnútri:)
Mimochodom to na balíku je "smajlík":)-keby to niekto nevie rozoznať, o čo to bol vlastne pokus.

pondelok 7. februára 2011

Surprise

Včera mi prišiel balíček, ktorého som sa nemohla dočkať....

....ste zvedaví, čo je vo vnútri?

piatok 4. februára 2011

Essence quattro eyeshadow + "tape" day eyes tutorial

Aby ste nepovedali, že používam len drahú kozmetiku zriadila som si túto paletku očných tieňov. Keby sa Vám náhodou zapáčila kúpite ju v Dm-ke (áno, opäť v Dm-ke) za 3,50 eura. Je v príjemných 4 "nude" odtieňoch. Majú na výber aj iné.Kvalita je podľa mňa vzhľadom k cene výborná, samozrejme za predpokladu, že použijete podkladový pod očné tiene. 
Ak Vám vŕta hlavou prečo "tape", pokračujte ďalej....

štvrtok 3. februára 2011

Not only for vegetarian

Uhádnete z obrázku, čo to bude?

streda 2. februára 2011

Lip balms

Vonku nám prituhuje, aj ja mám ešte teraz skrehnuté prsty. A to som už nejakú chvíľu doma. Mráz útočí aj na citlivé pery, ktoré neobsahujú nejaké žľazy, preto sú vystavené napospas počasiu. V lete slnku, v zime mrazu. Mali by sme sa o ne preto starať, veď šupinkaté pery nevyzerajú moc lákavo. A popraskané navyše nepríjemne bolia a štípu. Mali by sme teda používať dostupné ochranné pomôcky. Zhromaždila som časť balzámov, ktoré momentálne používam. Nie som na nich závislá len sa mi akosi nakopili, no niektoré sú už skôr poloprázdne ako poloplné:).

utorok 1. februára 2011

Apple pie

Najtypickejší americký páj. Zvyčajne býva bez vrchného cesta, my si ho však spravíme a ním.
Let´s go!
Potrebujete:
Na cesto:
350 g múky,
1 lyžicu cukru,
1/4 lyžičky soli,
125 g studeného masla
80 g bravčovej masti (ja som dala v takom množstve maslo, kedže masť doma nedržíme)

Náplň:
1 kg jabĺk,
1 lyžica citrónovej šťavy (ja som dala  šťavu z celého citróna),
1 lyžica múky,
100 g hnedého cukru,
hojná štipka-podľa chuti škoricu, postrúhaného múškátového orecha, mletých klinčekov - odporúčam si všetky tieto suroviny zmiešať zvlášť v miske a až potom s jablkami.

Vymastíme si formu maslom.
Na potretie: 1-2 lyžice roztopeného masla.