streda 4. januára 2012

Stunning cosmetics of December

Photobucket
December síce skončil a začal nový rok, no aj napriek tomu Vám namiesto miláčikov, ktorých som si obľúbila počas roka 2011, ukážem radšej to, čo mi spríjemňovalo dni počas spomínaného mesiaca.
Fúú, trošku pridlhá veta aj na mňa, ale vystihla, čo som Vám chcela povedať.
Pripravený? Poďme na to!
Včerajšia recenzia NARS-u bola trošku z vypočítavosti. Chcela som mu venovať celý článok, ktorý si právom zaslúžil. Viac "pokecu" o ňom nájdete NARS TRIO. Ja len dodám, že skvelosť tohto produkt skvie aj v tom, že máte poruke hneď 3 produkty. Praktický na cestovanie. Bonusom je aj dosť veľké zrkadielko. Ak ste recenziu nečítali spomeniem len, že zahŕňa kultové produkty od NARS" lícenku Orgasm, rozjasňovač Albatross a bronzer Laguna.

Na pery si v posledných mesiacoch takmer výhradne dávam lesk na pery z firmy Bell. O ďalších odtieňoch som písala už TU. Tento mesiac však jednoznačne vyhráva odtieň 405, ktorý sa vtedy v článku páčil aj Vám. Jemná broskyňová s osviežujúcimi zlatými trblietkami, pôsobí prirodzene, šťavnato. Vyhovuje mi aj jej pigmentácia. Doplní celkový look a pritom nezoberie všetkú pozornosť na seba. Dokonca sa mi páči viac ako odtieň, ktorý viedol v čase písania recenzie na všetky 3 lesky. Pri použití mám pocit väčšich, no prirodzených pier, čo by sme mohli pripísať dobrej hydratácií.

Na čo si však budete musieť počkať dlhšie je recenzia na riasenku od Heleny Rubinstein. Známa Lash Queen Feline Extravaganza má mať viac čiernych pigmentov ako jej staršia sestra. Prvý deň, keď som ju použila som si nadávala, že sme toľko vyvalili za riasenku. Druhý deň bol už lepší. A nasledovala optimistická krivka spokojnosti. Aj keď je tu niečo, čo mi na nej až tak nevyhovuje - je to veľká kefka. Ale dá sa na ňu zvyknúť. Keď sme ju kupovali v českej Sephore predavač nás tak nejak presvedčil na kúpu tejto čiernej verzie aj keď pôvodne sme žiadali tú klasickú "leopardicu". Čo má však prekvapilo bolo, keď novú zabalenú riasenku pred nami otvoril, aby nám ukázal akú má kefku. Musím podotknúť, že sme stáli pri pokladni a práve sme ju platili. Pochopím to, keď to spravia pri očných tieňoch, aby ukázali, že nie sú rozbité, ale pri riasenke??? Navyše doma mávam otvorenú vždy len jednu riasenku, s ktorou sa aktuálne líčim a tejto otvorením začala plynúť spotreba. Nehovoriac o tom, že sa do nej dostal vzduch, čím potom ľahšie vyschne. Aby ste pochopili bežne si riasenku kúpim a mám ju v šuplíku aj 3 mesiace, kým dominiem aktuálnu. A na zvyšok " povídaní" si budete musieť pár dní počkať:). Prezradím, že nezlepuje a krásne vykreslí riasy.

Malá odpočinková obrázková vsuvka:):
Photobucket
Krém od L´occitane som vymenila za bambucké maslo od Institút Karité. Krém na ruky s regeneračným účinkom, hydratačný, ochranný, vhodný pre suchú a poškodenú pokožku. Ruky Vám po ňom zostanú krásne hebké. Ale neskutočne jemné! Vôňa je klasická ako pri krémoch s bambuckým maslom. Predáva sa v PROFIMED-e.

Asi rok dozadu nastal boom arganového oleja. Jeden z prvých známejších bol Marrocan Oil. Skúsiť som ho chcela aj ja, veď kto by odolal.keď o ňom básnili na každom známejšom zahraničnom blogu a youtube. Objednávala som ho z ebayu, mala som k nemu grátis pumpičku, ktorá štandartne nie je dodávaná spolu s produktom. Ak po nej túžite, treba si ju kúpiť. Baby zo SR a ČR nájdete ho aj  TU. Zo zahraničia môžete objednávať napr. na www.feelunique.com alebo www.lookfantastic.com.
Kedže mám jemné vlasy, zvolila som verziu Light (aby mi ich prípadne zbytočne nezatažil).
Počas používania som zaznamenala lesklosť, hebkosť, ale zároveň aj spevnenie a lepšiu elasticitu vlasov.
Okrem iného by mal chrániť aj pred škodlivým vonkajším prostredím, uzdravovať a zmierňovať slabé a lámavé vlasy. Taktiež posilňovať od korienkov až ku končekom. Vhodný pre jemné a zosvetlené vlasy.
Nanášam ho na mokré vlasy. Môžete ho aplikovať aj na suché.
A takmer som Vám zabudla spomenúť jeho orientálnu vôňu, ktorá nemusí sadnúť každému.

Posledným v poradí je Kawar-ová maska. Mám na ňu ťažké srdce, pretože keď som ho naposledy natierala mame, po stlačení tuby, podotýkam jemnom, sa otvoril zvar na opačnom konci a rozprskol sa po okolí. Človek v takých situáciách nevie, či sa má smiať alebo plakať. Maska obsahuje minerálne látky z Mŕtveho mora. O pravosti Vás presvedčí bahnový zápach, ktorý z nej ide:). Nemusíte sa báť, dá sa to prežiť. Mal by čistiť pleť do hĺbky, sťahovať rozšírené póry a zároveň pleť vyživiť a hydratovať. Obohatená je údajne o Aloe vera, ktorý má podporovať hojivé procesy a pôsobiť antioxidačne. Prekrvením zrýchli metabolizmus v bunkách pleti, zanechá ju čistú, vláčnu a sviežu - ževraj viditeľne mladšiu. Vhodná je pre všetky typy pleti.
Pred použitím by sa mala potriasť. Po nanesení na tvár si stopnite 5-7 minút, potom ju opláchnete najprv teplou a potom studenou vodou. Pri normálnej a suchej pleti sa odporúča používanie 2x týždenne, pri problematickej mastnej pleti 1x. Spotrebovať by sa mala do 12 mesiacov.
Po jej použití mám krásnu hebkú vypnutú pleť, cítim sa čistejšie a sviežejšie. Pleť je šťavnatá:), nabitá živinami. Minule som dokonca pozorovala aj lepšie hojenie raniek po akné (nevydržím nevytláčať, aj keď sa to nemá). Myslím, že produkty z Mŕveho mora sú veľmi obľúbené a účinné.
Kúpiť ju môžete v lekárni alebo Bille:).
Photobucket
Dúfam, že ste sa týmto postom prelúskali aj napriek pokročilej hodine a teším sa na Vaše pripomienky.
Čo Vás zaujalo, či ste niečo vyskúšali,...
Aký je Váš nový tip do kozmetickej taštičky:)?
 A zaujíma ma, či máte skúsenosti s kozmetikou z Mŕtveho mora!

Krásne sníčky!

14 komentárov:

  1. ja už som čítala dávnejšie o tom Moroccanoil, akurát ma prekvapila dosť vysoká cena...preto najskôr chcem vyskúšať kokosový olej, vraj aj ten je super na vlasy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. naozaj tú Kawar-ovú masku dostanem kúpiť aj v Bille? klasickej Bille? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Evs: zavislacka na bambuckom masle?:)

    Veruška: ja som sice doma kokosovy olej mala, ale na vlasy som neskusala, odradilo ma mozne vyplachovanie mastnosty a aj to, ze by mi moje jemne vlasy zatazil, ale potom daj vediet, ako:). Zase ten Marrocan dost vydrzi...

    Lu: ano, videla som ju v klasickej Bille, medzi kozmetikou, neviem ci ju tam este maju, ale minuly rok tam isto bola:). Cena okolo 5 eur, presne neviem:).

    lučiak: budem sa ponáhľat s recenziou...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to bambucké maslo som vyskúšala raz a odvtedy je nutnou súčasťou v kúpeľni, naozaj skvelé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja mám značku Bell veľmi rada, ale ešte som ju nikde nevidela ale ty od nich niečo máš tak sa nemusím báť že je to niečo len u nás. Mám od nich perfektnú ceruzku na oči, asi najlepšiu zo všetkých :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. zaujala ma tá storka, týkajúca sa riasenky... to ma dostalo, čakala by som, že predavači by takéto veci robiť nemali...
    povedala si mu na to niečo?


    giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Už dlouho hledám nějaký nejen voňavý, ale i účinný krém na ruce. Určitě vyzkouším to bambucké máslo od Instutu Karité, podle popisu by to mohlo splnit to, co očekávám! Děkuju za tip :)

    www.markvitkysvet.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Marrocan Oil ma láka už odkedy ho začali používať youtube beauties, ale stále som sa neodhodlala vyskúšať...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dost mě nadchl olej na vlasy a bahení maska. No určitě ji do budoucna vyzkouším, miluju tyhle doporučující články o oblíbené kosmetice!!! :)

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. S Bell leskom si ma prekvapila:) Ja som ich mala kedysi ale povazovala som ich za horsi priemer, ale ako vidim doslo k nejakemu upgradu :) Vyskusam:)
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Moroccanoil olej pouzivam aj ja a neviem si ho vynachvalit. =) Akurat dnes som o nom pisala recenziu.

    http://geminka.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)