štvrtok 2. februára 2012

A touch of luxury...

Photobucket

Neviem ako Vy, ale ja sa celkom rada obšmietam v parfumérií. Aj keď to, že na SR sú prakticky len 2 väčšie siete: Marrionaud a Fann, ma zrovna neteší, viem si tam nájsť svoje. O tom, že tie ceny sú trošku nadnesené (musia predsa zarobiť na nájom, platy,...) a  drahšie značky môžete nájsť na nete lacnejšie akože pomlčím.

Keď som raz takto bola pozreť, čo nové, došla do obchodu zákazníčka a hneď si to namierila k pultu Lancôme. Ukázala na make-up Teint Miracle, spomenula niečo, že už ho mala, bola s ním spokojná a nemá prečo meniť a už si to mierila k pokladni. Nedalo mi to a šla som pozrieť výber. Neskôr som doma, prezerala možné aj nemožné, aké výsledky vlastne podáva. Vo viacerých článkoch som sa dočítala, že asi po 10 minútach zmení farbu a prispôsobí sa pleti. Povedala som si, že (skoro)každý zmení farbu, ale neviem, či sa zrovna prispôsobí  vašej pokožke. Aj kvôli tejto vlastnosti mi neustále "hlodal" v mysli. No a viete ako to končí....

Nadšená som si ho doniesla domov. Predtým som používala nejaký klasický "drogérkový", toto bol vlastne môj prvý drahší make-up. Keď som si ho naniesla na pleť bola som očarená. Pekne splynul s pleťou v zmysle, že na pleti nevytvoril akoby omietku. Takmer ako druhá koža. Dnes túto jeho vlastnosť už moc nevnímam asi som "rozmlsaná", ale vtedy to bolo niečo. Spomenula som Vám, že je rozjasňujúci - obsahuje drobne trblietky, ktoré v konečnom dôsledku vytvárajú "dewy" efekt. Ktorý ako som neskôr zistila, nie je nič pre moju problematickú (nerovnú) pleť. Zbytočne zvýrazní nerovnosti. Navyše poobede si niekedy pripadám, že mám tvár spotenú ako sa leskne. Na peknej tvári bez chybičky si ho však viem predstaviť. Aj keď na takú tváričku by som už ani nič "necápala". Schmatla som vtedy najbledší odtieň 010, no ako to už býva aj tento je na mňa tmavý. Aj keď jeho odtieň sa mi páči. Čo na tom, keď krk (ktorý sa mi dosť nanič opaľuje) mám biely.
Spomenula som Vám, že krásne vonia? Ale fakt krásne. Bežte ho do obchodu minimálne ovoňať, za to nič nedáte. Na celú tvár mi stačia dve pumpnutia:). Myslela som, že sa mi za chvíľku minie, ale podľa všetkého vydrží tak cca. 3 mesiace. Čo je klasická výdrž fľaštičky make-upu. Aj tento má zvyčajných 30ml.
Ešte som Vám toho moc nepovedala ku konzistencií: je tekutejší, ale na to, aký je celkom pekne kryje a krásne sa roztiera.. Samozrejme krytie je také stredné až lepšie;) hlavne na zjednotenie pleti, takže ak máte nejakú väčšiu nedokonalosť, bez korektora sa nezaobídete. Je hydratačný, nevysušuje. Plusom je hygienická pumpička, ktorá však zabezpečí to, že kovové okolie nebude za chvíľu také čisté ako na začiatku. Má SPF 15. Doba spotreby po otvorení je 12 mesiacov.
Pri tomto make-upe už nepotrebujete rozjasňovač:). Na pleti ho necítite.
A áno zmení odtieň, neviem, či po 10 alebo viac minútach, no povedzme, že ten odtieň je celkom prirodzený len nie tak celkom v odtieni mojej pleti. No keď to tak porovnám, celkom sa snaží.
Photobucket

Kedže som Vás upozorňovala, že nemám dokonalú pleť a zároveň Vám chcela ukázať aj jeho krycie schopnosť, odfotila som Vám ho v "akcií", pri umelom svetle pri rannom maľovaní. Pretože tam ho uvidíte najlepšie. Púder na zafixovanie nepoužívam, pretože mám pocit akoby som si na seba naprášila múku. A navyše mi to akúrát zvýrazňuje nedokonalosti.
Photobucket

Kedže som bola trošku z toho nešťastného "spoteného looku" nešťastná, obrátila som sa na the POREfessional od Benefitu a situácia sa vylepšila. Predtým som situáciu zachraňovala Manhattan-ovými matujúcimi obrúskami, ktoré mám doma už riadne dlho a kedysi boli k čomusi zdarma pribalené.
Photobucket
Úprimne by som si ho už nekúpila, ale pre dokonalú pleť, prečo nie. Aj keď, keď sa nad tým tak zamyslím, tak mi bude aj ľúto, že sa už minul.  Treba to brať tak, že možno príde niečo lepšie. 
Aspoň som videla aký efekt dokáže drahší make-up. Myslím to splynutie ako druhá koža:).
Podľa mňa sa viac hodí na zimné obdobie, aj keď nie je ťažký, aspoň prejasní chladné zimné dni a človek nevyzerá tak "neživo".

Prajem Vám krásny slnečný deň! 

P.s.Na facebooku som zdieľala možnosť ako zadarmo dostať vzorku od Mary Kay rady Timewise Hydratačnej gélovej maský s regeneračným účinkom. Stačí len poslať mail.

12 komentárov:

  1. ja som ho tiez skusala, ale nebol nic pre mna... Dior bol doteraz najlepsi, aky som mala. Doteraz, lebo naposledy mi v "GlossyBox" dosiel jeden od Loreal Studio Secrets, taky stick to je a som z toho uplne nadsena...
    Ten POREfessional je dobry? Pocula som, ze je velmi dobry na zväcsene pory. Odporucas teda?

    Inak, je Glossybox aj na Slovensku? Minule som tak na teba myslela, urcite by to bolo nieco pre teba :)

    xx
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no o tom Diore som uz tolko pocula, len by som rada vzorku:)a Glossybox bohuzial na SR nie je, aka by som bola stastna, keby bol, ale si zlaticko, ze si nna mna myslela;)
      Ja som ten POREprofessional pouzivala skor na take zmatnenie a ako bazu...aj na fotke v lavom hornom rohu su tie pory vidiet mozes porovnat "s" a "bez"...Vlastne som sa k nemu vratila po dlhsej dobe (preminavam zasoby) a predtym sa mi zdal lepsi...

      Odstrániť
  2. Tak uz ho mas aj ty :) Teint Miracle je vyborny make up, ale ako sama pises v recenzii, nie je pre teba vhodny, pretoze mas problematicku plet. Rozhodne to nie je dostatocne kryci make up na vyrazky a rozne zacervenania. Tebe by som, podla toho, co vidim na fotke, doporucila skor Teint Idole, skusala si ho uz? Je podstatne viac kryci, dlhotrvacny a trochu "suchsi" nez Teint Miracle, takze by si nemala mat problem s prebytocnym mazom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano to, ze rozjasnujuce pre mne nie su som si precitala v jednej mudrej knihe;), zatial neplanujem kupu dalsieho Lancomu, skor by som rada vyskusala Dior, lebo som o nom citala aj dost recenzi...no sice mam akne, ale zas tolky prebytocny maz nemam, skor tie trblietky sa tak nejak vyzrazali...lebo toto som zatial pri inych nepozorovala...a sice rada zakryvam, ale zas masku na sebe nemusim mat. Az na to, ze zvyraznoval tie hrbolceky a pod., mi krytie vyhovovalo aj na začervenanie(ved ani na tej fotke nie je potom vidno)...na to ake male mnozstvo stacilo...Ale dik za odporucanie, mozno omrknem...

      Odstrániť
  3. Moc se mi líbí, hlavně to krytí, díky za tip!:)

    http://janebeautiful.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zkoušela jsem ho, ale Diorskin ho předčil, lehkýa zároveň dobře krycí...taky by mě zajímal ten minimizer na póry, zatím jsem nepoužívala žádný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. och o Diore som uz tolko citala:) chcem ho:)))...stacila by mi zatial aj vzorka:)...no ja som doma pozerala, co by som pouzila na znizenie toho "spotenia" vyhrabala som zo zasob toto. Pouzivala som ho uz aj davnejsie no vtedy sa mi zdal efekt lepsi...mozes sama porovnat, pory su vidiet v lavom hornom rohu, porovnaj si rozdiel...

      Odstrániť
  5. hm, pozerám, že máš podobnú pleť ako ja. na líci a v okolí úst také kopčeky. už by som sa toho rada zbavila :(

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A zkoušela jsi už "true match minerals" od L´oréalu? Je super. Vypadá jako pudr a stačí ho opravdu malinko. Na tváři ale funguje spíš jako make-up a krásně kryje. Nesmí se ho dát moc, jinak vysušuje a řekla bych, že je lepší v létě, než v zimě. Barvu v podstatě nemění. Mám na zimu světlý a na léto tmavý. Zatím jsem na lepší ještě nenarazila a už jsem vyzkoušela kde co. Pleť mám hodně podobnou jako Ty. Jo a pod něj je nejlepší "studio secrets profesional". Krásně vyrovnáná nerovnosti a není vůbec mastný. Lucish.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neskúšala som, potrebujem vacsie krytie nez ake poskytuje vacsina pudrov. A celkovo ma moc pudre neberu, pripada mi, ze mi zvyraznuju vrasky najma tu, co sa robi pri usmievani, a pri ociach..a ja mam dojem, ze ju je potom strasne vidno...a tu bazicku mam, len som ju este neotvorila.., ale dakujem za rady...:)

      Odstrániť
  7. ak sa mozem opytat, tak kde si ho kupovala? maju ho aj v predajniach Fann? a este ze kolko ta stal?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kupovala som ho zrovna vo Fanne, isto ho tam maju pokial maju pultik s dekorativkou Lancome. Cenu si uz presne nepamatam, nebol najlacnejsi. Isto sa oplati kupovat cez net, vyjde 100% lacnejsie napr. tu na mimibazare http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9451735&tab=0 za 37 eur+postovne. Alebo popozerat niekde este lacnejnejsie.

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)