pondelok 5. marca 2012

Still in rotation

Photobucket
Rozhodla som sa pre tento článok aj preto, že mnohé z týchto vecičiek mi už dochádzajú a nenadchli ma natoľko, aby som ich zaradila do každomesačnej rubriky obľúbených výrobkov. No a samostatný post si zase nezaslúžila. (Ja viem som k nim zlá).
Navyše ma na iných blogoch celkom baví čítať, čo v akej kombinácií používa niekto iný.
Tento post je však ťažko zasiahnutý mojou momentálnou obsesiou;) dominúť konečne niektoré výrobky.
Začnem poporiadku nech v tom nemám zmätok ja, ani vy.
Rannú starostlivosť začínam hydratovaním pleti krémom Estée Lauder Hydrationist maximum moisture lotion. Mal by byť vhodný na normálnu aj zmiešanú pleť. Aplikovať by sa mal po sére:). Objem je 50 ml.
Nemôžem povedať, že by som si ho nejako obľúbila. S napätím som sledovala jeho efekt na mojej tvári. A žiaľ nebol žiaden. Alebo teda skôr upchaté póry? Nechcem to hádzať naň, lebo o tom nie som na 100% presvedčená, že je to jeho chyba. Gélová textúra je priamo určená na typ pleti. Zanecháva ju hydratovanú, len som akosi očakávala viac. Pozitívom pre mňa bola jeho úžasná vôňa, ale čo z toho...A vlastne sa mi zdalo, že sa za tú "cenu" aj dosť rýchlo minul. Farba balenia mi evokovala stredozemie a leto:). 

Očný krém som si zvykla používať až po dennom kréme. Vlastne som ho používala aj pred ním, ale kdesi nastal zlom a vymenili si to:). Budem sa hanbiť, ale keby si o tomto kréme neprečítam, že po ňom jednej rástli riasy, nekúpim si ho. Balea Q10 anti-falten augen creme s Q10 + omega s obsahom 15 ml Vám vydrží snáď večnosť. Kedže zatiaľ nemám až také veľké vrásky, či skutočne funguje vážne neviem posúdiť. Príjemne vonia a dobre sa nanáša. Treba ho jemne vklepávať, aby ste si zbytočne nenaťahovali očné okolie. 
Minule som si dokonca prečítala, že by ste si nemali aplikovať nadmerné množstvo očného okolia, lebo neskôr sa vám z  prebytočného množstva môžu vytvoriť vačky pod očami.
A či teda funguje na ten rast? Na začiatku som si autosugesciou namýšľala, že snáď aj áno. Dnes by som Vám bez zaváhania povedala, že nie.
Prinútil ma však uvažovať nad kúpou očného krému. Vek už na to mám. Nejaké návrhy?

Na krk používam Ziaja kakaové maslo, ktoré Vám pokožku nechajú krásne až neuveriteľne hebkú. Raz som ho skúsila na tvár, ale žiaľ je dosť mastný. A v rannom zhone by som nemala čas čakať, kým sa vstrebe, ak vôbec. Možno na noc. Už som s ním natrela aj priateľa, keď boli vonku také mrazy a tiež mal krásnu jemnú kožu. Horšie je však to, že na ňom mi smrdí:(. V kelímku však vonia lákavo kakaovo. Cena sa pohybuje okolo 2,50 - 3 eura? Zakončím to tým, že pre suchú pleť je ideálny. 
Podľa obalu vhodný na normálnu a suchú pleť. Má sa vmasírovať jemnými a krúživými pohybmi. Objem 50 ml.
Nezabudnite si krémovať aj krk, časom to oceníte.

Nasleduje primer the POREfessional je u mňa tiež diskutabilný produkt. Na začiatku sa mi zdalo, ako perfektne zmenšuje póry. Dnes mi ten efekt nepripadá už taký výrazný. Mám ho však rada preto, lebo aj keď vyzerá, že zanechá "silikónový" lesklý vzhľad, opak je pravdou. U mňa krásne zmatní. A drží! Pokiaľ nemáte priveľké póry pripúšťam, že Vám môže pomôcť aj v tejto oblasti:). Objem 22 ml len tak rýchlo neminiete, stačí ho skutočne malé množstvo. Je telovej farby. Len tá cena, radšej si ju ani nepamätám:D.
Photobucket
MAC studio fix fluide nepoužívam ešte tak dlho, aby som naň vedela napísať objektívnu recenziu. Na tú si budete musieť počkať troška dlhšie. Je s SPF 15, objem je 30 ml (štandartná veľkosť make-upov). Predavač mi pomohol vybrať odtieň NW 15, ktorý ide dožlta. Zdá sa mi, že behom dňa tento odtieň ešte stmavne. Páči sa mi na ňom, že je matný! Aká to úľava po Lancôme Teint idole:D. Nedoporučila by som ho tým, ktorý majú veľké nedokonalosti pleti. Kryciu schopnosť by som hodnotila na strednú. Konzistencia je hutnejšia. Ja k nemu nemám pumpičku, ktorá nie je súčasťou balenia, takže dolovať ho je trošku obťiažnejšie. Zvyšok niekedy nabudúce, toto sú moje prvé dojmy.
P.s. Brala by som aj svetlejší odtieň, keby ho robia. "Neónky" oblbnú aj profíka. 

Korektor Pupa si možno ešte pamätáte z veľkého "pupáckeho" súhrnu. Objavil sa tu už viackrát a ešte stále ho mám. Tieto korektory v tyčinke mi vyhovujú asi najviac (nemusí byť zrovna značka Pupa). Ľahká presná aplikácia, drží tam, kde ho situujem, praktický aj do kabelky, hygienický - pokiaľ ho nepožičiavate niekomu ďalšiemu).

A kedže mám ruky od make-upu zvyčajne hneď do ruky chytím aj primer pod očné tiene od Urban decay. Tento je miniatúrka z paletky Naked. A pokiaľ mám porovnať profesionálne balenie z tuby a toto, určite mi vyhovuje toto viac. Nielen spôsobom nanášania, ale aj ľahkosťou roztierania. Z profesionálneho balenia mi totiž vyšiel slížik, musela som dávať pozor, aby mi z oka nespadol, skôr než sa mi ho podarí roztrieť. A zle sa mi odhadovalo aj množstvo. Bol skrátka hutnejší, takže mi ani "blendovanie" nešlo len tak od ruky.

Celý výsledok, okrem očí, zafixujem púdrom MAC select sheer pressed NW 15 (hlavne mastnejšiu T-zónu). Veď viete, keď je to MAC, zaraz sa stráca moja averzia k púdrovaniu:D. Je jemnučký, takže ho nie je tak vidieť a dodáva zamatový výsledok. Páči sa mi to! 
No a teraz pravda. Bola som donútená! Jednak tým, že už som ho mala doma, kúpila som si ho dávnejšie, a aj preto, že keď som si v rannom zhone chcela naniesť lícenku robila mi fľaky. Problém je týmto vyriešený. Aj keď by som brala dokonalejšiu pleť:D. Používam naň Sigma Large powder F20.
Photobucket
Na oči používam staršiu paletku od L´oreal-u pre zelené oči. Tak nejak sa ku mne prikmotrila od mamy. Na celé viečko dám svetlo hnedý očný tieň, ktorý hádže na viečku zlaté odlesky. A do kútika a pod obočie biely tieň. Do vonkajších kútikov a pod dolné viečko zase hnedý odtieň od Essence. Ako vidíte, naozaj ho poctivo míňam, 2 nasvetlejšie farby už v nej nie sú. 
Pri maľovaní kombinujem štetce od SigmyE45, E60, E25 a Alverde - ten, by som si druhýkrát už nekúpila. Jeho štetiny sa mi zdajú ostré, a mám obdobia, kedy mám pocit, že ma až pichajú. Po pár vypraniach trochu zmäkli, ale aj tak by som do neho už nešla.
Na riasy Helene Rubinstein Lash Queen Feline Extravaganza. Už to s ňou nie je, čo bývalo. Zdá sa mi, že začína platiť, čím drahšia riasenka, tým rýchlejšie vyschne. Túto používam vyše 2 mesiacov a priam ju žmýkam, aby som z nej na riasy niečo dostala. A myslím, že v jednom úseku jej už ľahli štetiny. Auč.:(
Photobucket
Pupa Luminys Baked All Over alebo viacúčelový prostriedok je už na hranici svojho života. Dávam mu pár dní. Ale poslúžil mi dobre. Používam ho na kontúrovanie tváre a v lete aj ako bronzer. Hmotnosť 9g.
A môžem sa tešiť na jeho nástupcu:D. Štetec, ktorým ho nanášam Sigma Powder/Blush F10.
Na lícenku zase Sigma Large angled contour F40. Do pozoru dáva lícenku L´oreal  v odtieni  Rose santal. Mám ju už dosť dlho a presne tak aj vyzerá. Aj keď obal je ošúchaný až moc. Bol to impulzívny nákup. Napodiv sa celkom ujal. Dodá líčkam prirodzený rumenec. Nepráši sa, je dobre pigmentovaná. Dá sa vrstviť.
Photobucket
A kedže ceruzku na obočie mám v kúpeľni úplne som na ňu zabudla. Už sa tu však objavila. Takže, kto sledujete dlhšie viete, ktorú používam. Značku Gosh. Na jednej strane ceruzka, na druhej kefka, ktoré slúžia na úpravu. Mám ju už strašne dlho a aj sa teším, že ju miniem. Napriek tomu som však s ňou bola spokojná.

Na pery nanesiem eos balm ako primer, pokiaľ si dávam rúž. Posledné dva dni som sa zase vrátila k lesku Bourjois, tiež utiekol z fotky, tak Vám ho vyfotím niekedy inokedy. Dodá až metalický lesk. Trošku som s ním šlapla vedľa, ale keď už ho mám doma....

Som zvedavá, kto to dočítal až do konca. Mne to dalo roboty, kým som to vôbec napísala:D.
Dúfam, že sa máte super a tí, ktorí majú tento týždeň prázdniny si ich patrične užívajú.
A nezabudnite mi napísať, či niečo z vyššie menovaného používate aj vy sami a hlavne, či vám to vyhovuje. Alebo je niečo, čo z týchto vecí máte na svojom "wishliste"?
Máte nejakého favorita z dekoratívnej kozmetiky za poslednú dobu. Môže byť aj zo starostlivosti o pleť.
Teším sa na vaše komentáre!

bye

25 komentárov:

  1. Ten POREfessional vypadá dobře, jen ty jejich ceny jsou trochu vražda:D:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no to hej, preto som si kupila radsej licenku od MAC za 21 eur ako od Benefitu za 36...

      Odstrániť
  2. Tyhle články úplně zbožňuju! Hlásím, že jsem dočetla poctivě až do konce a ani na chvíli jsem se nenudila.
    Používám korektor Pupa - je pro mě skvělý, protože "zamíří" přesně tam, kam potřebuju a navíc je lehoučký a dobře kryje.
    Mac - to je můj oblíbenec, používám už dlouho a jedoznačně spokojenost.
    Moje nejmilejší kosmetické vychytávky (včetně vůně) jsou aktuálně balzám na rty Chanel, parfém od Annick Goutal, už zmíněný Mac, konturovací hnědá tužka "Kohinor", podkladová báze Dior a nakonec levňoučká, ale úžasná tvářenka Alverde. Mňam ;-)
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. co viac si mozem priat ako spokojneho citatela:) tesim sa strasne! Normalne si ma zase navnadila na nove veci, ale musim sa krotit, inak sa neda:D

      Odstrániť
  3. Mám Eos, chtěla bych zkusit POREfessional,ale nevím, jestli mám věřit a zaujala mě ta řasenka.Jaký dělá oči?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja ho pouzivam ako primer, lebo cisto ako balzam ma nevyhovoval. Na riasenku som pisala recenziu, pokial zapatras, najdes. Suma sumarum je vsak zrovnatelna s lacnejsiou Lóreal collagen..

      Odstrániť
  4. Ty stíny od Essence mají boží barvy ♥ a nádherný design řasenky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. following:) love your blog!! thanks for your comment!

    follow me here: baysstylediary.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. I love the EOS lip balm, urban decay's eye primer, and the benefit primer, they're really good products.

    http://la-femmechic.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. yes, I like UD very much too:) thanks for your comment:)

      Odstrániť
  7. Prosim ta kde kupuje , alebo objednavas EOS lip balm???
    Dakujem , moc, moc.... Sylvia

    OdpovedaťOdstrániť
  8. pardon, kupujes....
    Sylvia

    OdpovedaťOdstrániť
  9. thank you very much for your comment!
    i really like your blog & so i'm following :)
    would be more than happy if you returned to my blog & followed back!!!
    xxx love,

    http://pulcinellata.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. moc pěkně jsi to vše sepsala :) také používám porefessional a podle mě je teda naprosto skvělý! používám ho většinou jen na nos a opravdu se póry hned dost skryjí, což já dost uvítám. je dražší, ale máš pravdu, že tohle množství docela i vydrží.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ty stíny jsou moc pěkný =)...tu řasenku jsem taky měla, ale nějak mi nenadchla (teda ne, že by byla špatná, ale nic extra)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ved aj ja som na nu v recenzii napisala, ze za tu cenu...dvojca od lacnejsej lóreal collagen..

      Odstrániť
  12. Jééé, na tomhle blogu se mi bude líbit...:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. pls kolko je poštovné z ebay do ba pri eos balzame ??

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je individualne, zalezi aj na prichuti..musis sa kuknut na ebay, vzdy ti to tam vyhodi ...napr. tu je 3libry http://www.ebay.co.uk/itm/EOS-Strawberry-Sorbet-lip-balm-sphere-NEW-/330897490584?pt=UK_Health_Beauty_Make_Up_Cosmetics_Lip_Gloss_PP&hash=item4d0b070298, tu 4,95 libier:http://www.ebay.co.uk/itm/EOS-lip-balm-sphere-All-4-Flavours-NEW-/330895830953?pt=UK_Health_Beauty_Make_Up_Cosmetics_Lip_Gloss_PP&hash=item4d0aedafa9, ale dostanes hned 4 prichute, treba pokukat..

      Odstrániť
  14. pls ske je poštovne z ebay do ba za eos balzám

    OdpovedaťOdstrániť
  15. pls kolko je poštovné z ebay do ba pri eos balzame ??

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)