streda 4. apríla 2012

Marcové lahôdky

Medzi lahôdky tohto mesiaca sa prebojovali legendárne 3 kroky od Clinique, lesk na pery od Bourjois a púder od MAC.


3 kroky od Clinique sme mali doma dlhšie. Bohužiaľ zo začiatku som ich nepoužívala správne, preto sa nedostavili očakávané výsledky. Najviac mi v tom čase vyhovoval krém. Povedala som si, že aj keď nerada (kozmetiku Clinique mám rada) budem musieť napísať pravdu. Clinique šiel bokom a ja som na svoj zámer úplne zabudla.
Ale s novým rozhodnutím minúť, čo máme doma, som sa rozhodla skúsiť to s ním ešte raz. Tentokrát však správne. A výsledky sa dostavili. Vďačím mu aj za to, že som konečne našla odvahu nakrémovať si tvár na noc. Doteraz som tŕpla "hororovou" predstavou, že keď sa večer nákrémujem, ráno zobudím so zapálenými červenými miestami od vyrážok. Verte, že prvý večer som sa krémovala so značnými obavami:).
Neviem, či stojíte o popis výrobkov, kedže sa o nich už dosť popísalo. Ale asi to hodím na to, že opakovanie je matkou múdrosti a aspoň trošku teórie nezaškodí.

Program sa skladá z 3 krokov:


Prvý tvorí tekuté mydlo (konkrétne naše sú určené na zmiešanú až suchú pleť). Ja ho používam na odličovanie makeup-u a nemôžem si vynachváliť rýchlosť odlíčenia. Mydlo nanesiem na (navlhčenú) pleť, napením a opláchnem. Predtým si však oči odlíčim Biodermou. Zatiaľ som necítila, že by bola pleť vysušená, dehydrovaná, alebo ma nejak ťahala, či som pozorovala začervenanie.
Po tomto kroku zvyčajne použijem nejakú pleťovú vodu na dočistenie. Momentálne je to Tea tree od Lush (začína si ma čoraz viac získavať). Možno sa čudujete, prečo nepoužijem pleťovú vodu z tejto rady, ale zvyčajne, keď viem, že nikam nepôjdem sa odlíčim už podvečer, aby pleť mohla dýchať. A ďalšie dva kroky použijem až keď idem spať. Navyše som mala obavy, že pri "dočisťovaní" by som jej minula celkom dosť.

Druhý krok je spomínaná "pleťovka", ktorá sa pýši tým, že je exfoliačná. Pomocou nej by ste mali  odstrániť z pleti mŕtve bunky a šupinky (moc by som si nebola istá, tým, že odstraňuje šupinky, na to skôr použijem peeling, ale keď to tvrdia v popise..). Účinok však nejaký isto má. Prinajmenjšom ten, že pri jej použití cítim na pleti svieže chladenie. Samozrejmosťou je dočistenie:) napr. aj po cvičení. Z balenie ho dostanete zatlačením vatového tampónu na pumpičku, čím sa ideálne dávkuje. Aby som nezabudla obsahuje alkohol, výborný na prečistenie pórov a zníženie počtu čiernych bodiek.

Tretí posledný krok môžete používať aj samotný ako krém. Jeden čas som ho tak aj používala. Mal by byť taký silný, že každej pleti dodá stratenú hydratáciu. Aplikovať by sa mal len na suché časti tváre a krku. (Hm, ja ho používam na celú tvár, na krk mám iný lacnejší krém:D. Nezabudnite, že tvár končí v dekolte, preto treba krémovať aj tvár a dekolt, aby ste v starobe nemali vyhladenú tvár a vráskavý vysušený krk!). Na pleti nezanecháva mastnotu a okamžite vsiakne, dobre sa roztiera a má nábeh na gélovú konzistenciu. Balenie je s pumpičkou.

My sme celý tento "kit" kúpili za 75 eur. Obsahuje spomínané produkty a dokonca aj menšie cestovné balenie.
Rozhodne by som Vám tieto 3 kroky odporučila vyskúšať. Nemusíte hneď vyhodiť peniaze za veľké balenie, v predajniach majú aj "mesačné" balenie, ktoré stojí cca. 27 eur. Môžete si tak vyskúšať, či Vám výrobky "sadnú". Jeden čas čas dávali vzorkové balenie, keď ste si niečo kúpili napr. vo Fann-e. Takže, keď budete v nejakej parfumérií niečo kupovať a budú tam mať tento "program" skúste uprieť prosebný pohľad a vypýtajte si vzorku. Možno ich budú mať.
Ja som pozorovala výrazne zlepšenie stavu mojej problematickej pleti. Akné sa mi síce objaví, ale v znateľne menšej miere (oproti pôvodnému stavu u mňa značný pokrok). Nezanášajú sa mi póry a celkovo na mňa pleť pôsobí vyrovnanejšie.

Bourjois effect 3D lesk na pery. Tento lesk som ani nepotrebovala. Neviem prečo som sa s ním ocitla pri pokladni, ale stáva sa:). Odtieň 29 Rose charismatic je svetloružová s veľkým množstvom trblietok, ktoré vám na perách zostanú, aj keď lesk už na nich nie je. Spomínam to preto, lebo niektorí ľudia trblietky neznášajú. Mne nevadi, skôr sa mi páči, že po ňom zostane aspoň nejaká stopa. A pery sa aspoň občas "zatrbliecu". Do ktorej skupiny patríte vy: vadia vám trblietky, alebo nie? U Martušky viem, že trblietky rozhodne môže:). Ale či aj na perách? To si netrúfam tipnúť:).
O výraznom pigmente nemôžeme hovoriť, no ak máte bledšie pery, nebude Vám to vadiť. Navyše mi pripadá, že keď mám červenšie pery po čase sú o kvapku bledšie.
Vďaka "trblietkam" môže na niekoho pôsobiť "vysušujúco", preto treba treba pery hydratovať. Výdrž má až do prvého dotknutia s pohárom, či niečím iným:) no aj o chvíľku dlhšie. U leskov sa toho moc čakať nedá, však?!
Chcela som Vám ho aj vyfotiť na perách, ale z fotky by ste nič nemali:(.

MAC select sheer pressed powder som Vám už spomínala. Vďaka jemnému (takmer krémovému) prášku (nepráši!) nezvýrazňuje mimické vrásky a prípadnú mastnotu drží pod kontrolou. Nie je ho vidieť. Používam ho každý deň a ubúda z neho strašne pomaly z čoho sa zatiaľ teším, lebo mi dlho vydrží:). Vzhľadom na moju problematickú pleť oceňujem aj to, že nezanáša póry. Kedysi mi bolo jedno, či niečo malo zrkadielko, alebo nie. Kedže si kontrolujem výsledok líčenia aj na dennom svetle (v zime sa maľujem pri umelom svetle), keď ho chcem upraviť, začala som si viac všímať, či balenia majú aj zrkadielko. Púder ho má. V balení bol aj vankúšik na nanášanie, z hygienickejšieho hľadiska ho však nanášam štetcom...
Mali ste možnosť vyskúšali 3 kroky od Clinique? Máte radi túto kozmetiku?
A čo lesky-blesky:): Áno/Nie? U mňa sa väčšinou strieda "leskové" obdobie s "rúžovým". Je jasné, aké je teraz. Ale, čo mi strašne lezie na nervy, keď fúka vietor a všetky vlasy mám prilepené na ústach. Tak ma teraz napadlo, že som Vám zabudla povedať, že na perách nelepí:) a nanáša sa štetčekom:).

Och, koľko som Vám toho tu zase popísala, kto to bude čítať:D.

16 komentárov:

  1. a kde si si kupila ten puder ja by som chcela nieco od mac nemam nic ale neviem odkial sa oplati

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no najviac asi z Kanady:)), ja som si ho doviezla zo zahranicia, takze ti asi nepomozem. Dobre ceny su aj na ebayi, ale je tam aj riziko napodobenin..

      Odstrániť
  2. moc pěkný článek..nad tím clinique přemýšlím už delší dobu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. isto by som do neho sla:), aj ked ty mas na fotkach super plet!

      Odstrániť
  3. Clarifying lotion 2 mam take moc rada, i kdyz je to alkoholovka :) ale na cerne tecky a jine nepristojnosti pomaha.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no napriek tomu, ze ma v sebe alkohol, vobec z nej nemam "suchy" pocit, skor akoby dodala pleti energiu, ja viem znie to blaznivo:D

      Odstrániť
  4. Clinique čistící řadu chci už dlouho vyzkoušet, ale jak píšeš, nechce se mi zatím vyhazovat tolik peněz. Mám normální a v létě smíšenou pleť, takžesnad možná na to léto bych to vyzkoušet mohla. :) Ten MAC pudr vypadá skvěle, něco takového sháním (paráda že nezanese póry!) snad jen aby ještě dobře fixoval a matoval. :)))

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja myslim, ze netreba cakat do leta:D, mne sa na tom pudri paci, ze aj napriek tomu, ze matuje nevytvori mi na pleti az "moc" matny vzhlad, ak vies co myslim..

      Odstrániť
  5. 3 kroky od Clinique som skusala, jednak ma to prilis neoslovilo co sa tyka vysledkov, plus ja uprednostnujem vsetko v jednom kroku :)
    Ale niekomu to sadne a je spokojny.
    No, tie vlasy prilepene na perach su faaakt desne sexy,neznasam to tiez, takze jedine lesky nelepive, prosim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak pokial nemas nejake velke nedostatky na pleti, a mas peknu plet (co sa mi zda, ze ty mas), tak fakt nemas kde vidiet to "zlepsenie":). Ja som tiez citala recenzie aj-aj, zavisi od cloveka...
      Ked objavis lesk, na ktory sa nenalepia vlasy, ked zafuka vietor, daj mi vediet;))

      Odstrániť
  6. skvělý článek ;)

    hi-ema.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já sice Clinique nepoužívám, ale tohle mě fakt namlsalo...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Máš fakt skvelý blog :) Včera som jeho čítaním strávila celý večer, veľmi sa mi páči tvoje testovanie kozmetiky lebo toto robí aj veľa iných blogeriek ale u nich mám pocit, že ich platí tá firma a preto všetko vychvaľujú, ty povieš ako to na teba naozaj pôsobí a to mi je veľmi sympatické :)
    Inak ja clinique nepoužívam aj keď som už jedného času bola nalomená alebo potom som čítala na jednom blogu, že tá kozmetika pomáha ale dlhodobo môže narobiť viac škody ako úžitku. Tak sa teraz neviem rozhodnúť naozaj :D ale možno vyskúšam ten starter kid za 27e a uvidím, čo to dá.
    Pekný deň
    Barbora

    barborinblog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj,
    tvoj blog sa mi veľmi páči tvoj blog (včera som jeho čítaním zabila celý večer :D), hlavne hodnotenie kozmetiky, pretože na iných blogoch mám pocit, že sú tie blogerky platené aby robili značkám reklamu a u teba mi je sympatické, že vyjadríš svoj názor a aj kritizuješ keď je treba.
    Inak ja Clinique nepoužívam, ale bola som už pár krát naklonená tomu, že si túto radu kúpim, lenže potom som si prečítala názor jednej blogerky, ktorá písala, že prvotné účinky clinique môžu byť dobré a aj fungujú ale postupom času vraj narobia viac škody ako úžitku. Môžno však neodolám a kúpim si aspoň ten starter kid.
    Barbora

    barborinblog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani nevies aku radost si mi spravila svojim komentarom:). Ja si myslim, ze to s tym Clinique-om netreba prehanat, tak ako ani s inou kozmetikou. Osobne ho tiez nepouzivam kazdy den, aj ked vacsinu tyzdna ano. Niekedy, ked mam pocit, ze potrebujem peeling dam si ten, a ku priatelovi si zas nosim len Biodermu odlicovaciu penu. Takze pleti davam aj vydychnut.
      A z toho dlhodobeho hladiska, ja napr. nechodim na kozmetiku. Aj ked to mnohi odporucaju, mne napr. mama hovorila, ako niektore poctivo chodia a teraz maju plet znicenu. Isto to nie je pripad kazdeho a hlavne drahsich salonov, ale nieco na tom mozno bude.

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)