pondelok 16. júla 2012

URBAN DECAY Urban defense

Po prvom mesiaci používania tónovacieho fluidu od Urban decay som v duchu premýšľala, kde si kúpim ďalšie balenie. Strašne sa mi zapáčil (aj mojej pleti), dokonca viac ako mnou minulý rok ospevovaný tónovací krém Lancôme. V lete totiž odľahčujem pleť "tónovačmi". Doteraz som mala spomínaný od Lancôme a pri prvých kontaktoch s kozmetikou tónovací krém od Nivea-i, ktorý mi absolútne nevyhovoval, na tvári mi vytváral fľaky, proste u mňa prepadák.
p.s. "Nedeste" sa fotiek detailov mojej tváre:D...

30 ml balenie tónovacieho fluidu mi vydržalo asi 2 mesiace. Aj keď takmer vždy je balenie s pumpičkou vysoko oceňované, v tomto prípade to tak nie je. Z prostého dôvodu. Pri plnom zmačknutí Vám vytečie zbytočne moc produktu. Ak by ste ním takto mrhali, vydrží Vám možno 2 týždne. Nehovoriac o tom, že by ste vlastne vyhadzovali peniaze. A kedže som si o tomto nedostatku prečítala a vlastne ho aj sama videla, pracovala som s pumpičkou opatrne. Zvyčajne som ju stlačila len do polovičky (občas aj to bolo moc) a množstvo mi v pohode stačilo. Ak aj nie, nebol problém stlačiť pumpičku znova a vytlačiť si len toľko, koľko som skutočne potrebovala.
Zabudla som vám odfotiť ako je zabalený čerstvo nový. Na pumpičke je ešte taký "štuplík", aby krém nevytiekol. Zo začiatku som ho nosievala nasadený aj na "cesty". Potom ma to už omrzelo, bála som sa, že ho kdesi vytratím, tak som ho nechala doma na poličke. Aké to prekvapenie, keď som sa šla maľovať a vo vrchnáčiku som mala natečený krém(nebolo to zas nejaké enormné množstvo, asi len, čo zostalo natiahnuté v pumpičke). Našťastie vrchnáčik dobre tesnil a stalo sa to len párkrát na začiatku. Keď som minula asi tretinu produktu, už sa nič také nestalo.
Asi ste si všimli, že produkty míňam najradšej do dna. Nie je problém pre mňa nejaké balenie rozrezať. Mohli ste to vidieť pri "primeri" pod očné tiene od UD. Tomuto osudu sa nevyhol ani tento produkt. Našťastie som nemusela nič rezať, len odstrániť vrchnú časť pumpičky. Zistila som tak, že pumpička pracuje na princípe vytlačovaného piesta, a nie klasickej pumpičky s "trubičkou" na konci.
Btw. toto balenie je už staré, vynovili ho a momentálne vyzerá ako klasická tuba.
Photobucket
Dostupný je v 4 odtieňoch, čo v dnešnej dobe nie je moc výhra. Ja mám najbledší Halo (so žltým podtónom) a vďaka tomu, že som už trochu chytená od slniečka, pôsobí prirodzene. Inak by som ho aj napriek možno mätúcemu bledému odtieňu (v porovnaní na koži na poslednej fotke) pre "bleduľky" neodporúčala. 
Po nanesení som mala chvíľku pocit, že vôbec nekryje. Potom som zrazu pozerala, že moja pleť pôsobí zjednotenejšie. Takže to chce len chvíľku času, vidieť výsledný efekt. No a ako som spomínala, síce vyslovene neoxiduje, ale vytvorí si svoj jemný odtieň. Rozjasní pleť. Dá sa aj vrstviť, ale podľa môjho názoru vtedy pôsobí o trošku tmavšie.  
Dobre sa roztiera, pleť hydratuje. Čím je však teplejšie, tým viac je možné, že sa budete lesknúť. Je to spôsobené jemným "dewy finish-om". Mne osobne neprekážal, ale niekto to nemá rád. Stačí použiť púder.

V čase fotenia moja pleť nebola v dobrej kondícií, aspoň tak môžete posúdiť schopnosť krytia. Ja by som povedala, že na tónovací krém dobré stredné krytie (pre dokonalú pleť), menšie krytie pre problematickú s výraznými nedokonalosťami. Preto by som ho odporučila skôr pre baby s dokonalou pleťou, prípadne pre zjednotenie pokiaľ máte nejaké začervenanie pokožky. Ak bojujete s akné, alebo si ho dokonca rozrýpavate ako ja (viem, že sa to nemá, mám neposlušné ruky!), budete určite potrebovať korektor. A možno sa vďaka nemu vaše akné zredukuje. Niekedy sa totiž objaví práve vďaka hrubej vrstve make-upu v letnom počasí, kedy upchá póry (pleť je udusená). Nedostatočným odličovaním alebo používam nesprávnej kombinácie výrobkov.
Možno sa budem opakovať, ale na pleti pôsobí prirodzene. A keď som rozmýšľala, čo napíšem do recenzie, napadla ma aj veta "Moja pleť ho má rada a ja mám naň slabosť, aj keď nie je dokonalý".
Neupcháva póry, je ľahký (na pleti ho necítim) a neosahuje parabény. Obsahuje multi-minerálny komplex, pôsobí proti voľným radikálom. Vôňa je špecifická, skôr chemická, ale nevadí mi. Má SPF 20. Kdesi som čítala, že by mal znižovať aj tvorbu vrások a pôsobiť ako antioxidant.
Vyhovoval mi aj napriek tomu, že mám skôr zmiešanú pleť. A spokojné by podľa mňa mali byť aj majiteľky suchej pleti, vďaka jeho hydratačnej schopnosti.
Viac o jeho vlastnostiach si môžete naštudovať na stránke: www.makeupalley.com, kde získal priemerný rating 3,4 / 5. Opäť by si ho kúpilo 56% zo 48 recenzentiek.
Photobucket
Ak máte radi viac funkcií pokope, v tomto produkte máte hydratáciu, zjednotenie pleti, SPF 20. Navyše je v súlade s prírodou, kedže UD netestuje na zvieratách. Je to veganský výrobok:). Spotrebovať by sa mal do 6 mesiacov od otvorenia.

Účinné látky: Octocrylene (8,0%), Octinoxate (7,5%)
Zloženie: Aqua (Water), cetearyl Alkohol, Glyceryl stearát, PEG-40 ricínový olej, glycerín, oxid kremičitý, Dimethicone, Dicaprylyl uhličitan, Ginkgo biloba výťažok z listov, Chamomilla recutita (Matricaria) Flower Extract, Panax Ginseng extrakt z koreňa, Litchi Chinesis oplodie extrakt , tokoferol acetát, Tetrahexyldecyl askorbát, Montmorillonit, butylenglykol, xanthan, disodný EDTA, Caprylyl glykol, Phenoxyenthanal. Môže obsahovať CI77891 (titan dioxide), CI7749/77492/77499 (železo Oxidy).
Photobucket
Poznáte to, keď niečo nie je úplne perfektné, ale máte to radi? Toto platí u mňa na Urban defense. 
A či si ho kúpim opäť? Nie, žiaľ prišla som na to, že mi dráždi oči (momentálne to riešim tým, že na okolie očí použijem Biodermu). Prišla som na to úplnou náhodou. Vôbec ma nenapadlo, že by to mohlo byť z tónovacieho krému. Pripisovala som to hocičomu inému, jemným trblietkám v očnom tieni, primeru pod očné tiene, ...nikdy sa mi nič podobné nestalo, takže ma nenapadlo, že to môže byť zo "základu". K odhaleniu mi pomohlo testovanie BB cream-u Missha. UD šiel bokom a zrazu som si pri odličovaní uvedomila, že mi nič nedráždi oči (vtedy som už podozrievala aj odličovaciu micelárku od Biodermy)(napr. ma začal štípať večer kútik oka po celom dni, na druhý deň to isté na druhom oku, pritom som sa očí vôbec nedotkla. A to som si fluid na tvár aplikovala ozaj opatrne). A problém bol vyriešený.  
Je mi to aj dosť ľúto, lebo po iných stránkach mi fakt vyhovuje a ja už som plánovala ako sa k nemu vždy budem vracať..:(.

Vyskúšal ho niekto???

Museli ste sa niekedy vzdať svojho obľúbeného výrobku, ktorý vám vo všetkých smeroch vyhovoval? Prečo? A čo to bolo?
A ak Vás zaujíma ako vyzerá na celej tvári stačí si ho "vygoogliť":)...

16 komentárov:

  1. zaujimavy clanok :) podla mna patranie po dokonalej kozmetike trva aj cely zivot :) ja asi jedine s cim som neskutocne spokojna je moj make up, micelarka od biodermy a mascara od max factor :) v ostatnych veciach som dost prelietava :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslim, ze na tom patrani ma zasluhu aj to, ze plet sa vekom meni..
      A aky make-up pouzivas?

      Odstrániť
  2. No, zasa tak slabo nekryje...pekne ti zjednotil plet. Ja som sa cerstvo musela vzdat Biodermy Sensibio na odlicovanie oci, o dovodoch som pisala na blogu a po tolkych rokoch som z toho uplne rozhodena :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. idem kuknut, co sa stalo..

      inak aj ja som par mesiacov dozadu mala z Biodermackej micelarky zmiesane pocity, odlicovala nedostatocne a sem tam mi drazdila oci ako tebe...v chvilkovej slabosti som si teda kupila Ziaju, ale ta odlicuje este slabsie...

      Odstrániť
  3. ja práve hľadám niečo na začervenané líca a okolie nosa...myslím, že s týmto by to šlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to krytie je podľa mňa dosť vysoké ozaj, na to, že je to iba tónovač :)

    inak hentaké hlúpe balenia nenávidím, produkt môže byť skvelý aký chce, ale pokiaľ mám problém dostať ho s krabičky, tak má osud spečatený :D:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no tu nie je problem ho dostat z krabicky, skor sa ho "vyvali" zbytocne moc...A v baleni ho zostalo tak na 3x:)

      Odstrániť
  5. Oooh I must try this :)

    www.thesequincinderella.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Paráda, to vypadá víc než lákavě. "Moje pleť ho má ráda a já mám pro něj slabost" - to jsi napsala krásně a já ti věřím a koupím si ho a chci mít pro něj taky slabost! ;-)
    U dalších tvých postů na viděnou ;-).
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem za krasny komentar:), taketo vzdy potesia!

      Odstrániť
  7. Zkušenosti s tímto vůbec nemám :) Ale tónovací krémy používám :) A teď mne zaujala a velmi překvapila Balea (sice je to mnohem obyčejnější, ale mně vyhovuje :) )

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)