štvrtok 27. septembra 2012

HAIR CARE

Už som Vám avizovala príspevok o mojej vlasovej starostlivosti. Keby niekto nevedel, mám jemné dlhé vlasy. A kedže každá túžime po nikdy nekončiacom objeme, (ale zas aby sme nedopadli ako keby nás "skopala" elektrina), nelíšim sa, preto vyhľadávam zvyčajne produkty najmä na objem. Za poslednú dobu som objavila niekoľko dobrých produktov, ale moja duša rada pátra a tak pri nich nekončím, ale skúšam stále niečo nové.

Ako ste na tom Vy? Vraciate sa k svojim stáliciam alebo svojich šamp(i)ónov stále hľadáte? (samozrejme sa ráta aj styling). Čo je u Vás top, nikdy nesklame? Podeľte sa, myslím, že si tipy môžeme vymeniť navzájom s ostatnými babami v komentároch!:). Každá chceme krásne vlasy! Či už ide o lesk, objem, hebkosť, voňavosť, aby sme ich po umytí dokázali aj rozčesať,.....
Na čo si pri vlasoch najviac potrpíte?
Photobucket

Kérastase Bain Volumactive (Volumising reinforcing shampoo for damadged hair) ako mnohé už z názvu pochopili je posilňujúci, sľubuje pevnosť, objem a vitalitu.
Žiadne zbytočné popisy naviac. Jediné, čo by som mu vytkla, že má trošku tekutejšiu konzistencia, vďaka čomu som mala tendenciu ho vyliať do dlane viac ako bolo potrebné. A kedže je otvor len s jednou "ďobkou" cesta späť do fľašky neexistovala. Inak by mi vydržal rozhodne dlhšie! Aj tak podľa mňa vydrží dosť dlho, i keď presný čas Vám povedať neviem.
Konzistencia je na pohľad až saténová, vo vlasoch dobre napení (vlasy musia byť dostatočne vlhké). Úžasne vonia. Už len pre tú vôňu by som si ho kúpila znova. A po použití? Vlasy sú krásne hebké, elastické, živé, pevné, lesklé.
Predtým sme však prežili chvíľkovú odluku, pretože sa mi znenazdajky začali štiepiť končeky. Vinu som neprávom hádzala práve naň, aj keď priame dôkazy som nemala. Doteraz len v duchu hádam, čím to bolo. Mám taký malý tip, na jeden výrobok, ktorý Vám ukážem aj dnes, ale na to si chvíľku musíte počkať a dočítať post až do konca:).
Teraz som s ním "happy". Vlastne bola som, pretože sa objavilo dno, čo znamená neodmysliteľný koniec ďalšieho produktu. Ale aspoň viete, že som ho poctivo vypotrebovala celý.
Cena na feelunique.com vyjde 250 ml na 13,50 libry.

Kérastase Volumactive (maska na vlasy) ultra-ľahký krém na jemné vlasy. Posilňuje vlákno od korienkov ku končekom pre trvalý objem, mäkkosť a lesk. Vlasy po ňom majú získať vitalitu, silu a pevnosť.
Funguje ako doplnok k už spomínanému šampónu. Škoda, že doba pôsobenia je napísaná len na papierovej krabičke, v ktorej sa predáva. Kedže si to nepamätám a nemám si to, kde pripomenúť (krabičku mám kdesi odloženú pre info, ale som lenivá po nej pátrať), nechávam ju pôsobiť cca. 3-10 minút, zhruba toľko, koľko býva aj pri iných maskách ( a aj podľa trpezlivosti).
Pôsobí ako doplnok k šampónu, takže nejaké oslavy navyše k nej písať nemusím, pretože platí to isté aj pre masku. Dodám len, že má tiež úžasnú vôňu, je zelenkavej farby a krémovej konzistencie. Vlasy sa po nej dajú dobre rozčesať.
Jedno negatívum by som vytýkala síce efektne dizajnovej plastovej krabičke. Pri vyťažení aj posledných zvyškov z krabičky, som zbytky z pod "pazúch" (neviem ako to pomenovať, proste záhybov hneď pri hrdle) nemohla vydolovať, kedže sú pod takým uhlom, že aj s malíčkom mi to pôsobilo ťažkosti. Ale podarilo sa!

Photobucket

Po vysušení vlasov uterákom (rozumej: vlasy zabalím do uteráka), použijem olejček do vlasov.
Donedávna (asi 2 razy dozadu) som používala CHI SILK INFUSION, viac som Vám o ňom popísala už v  tomto príspevku. V krátkosti, olejček, ktorý votriete do celej dĺžky vlasov. Mal by slúžiť aj ako ochrana pred teplom. Je žltkastej farby. Vonia skôr pánsky (už som spomínala, že to nemusí každému sadnúť), ja som si na to tak zvykla, že si teraz zvykám na vôňu voňavejšieho Biosilku.

BIOSILK silk therapy zatiaľ nejak extra hodnotiť nemôžem. Jednak je to výrobok dosť podobný CHI a jednak som ho použila zatiaľ asi 2x. Tiež je to olejček, tentokrát však priehľadnej konzistencie. A ako som sa dočítala u bellatrix na rozdiel od CHI obsahuje alkohol ( u nej si môžete zároveň prečítať zhodnotenie "tvárou v tvár" týchto dvoch produktov). A keby Vám nestačilo, porovnanie je aj u Rendy.
Vôňou mi pripomína stylingové produkty v kaderníctvach (veď to poznáte, keď prídete z kaderníctva a z vlasov cítite príjemnú vôňu). Myslím, že táto vôňa by mala vyhovovať väčšine.

A na čo by vlastne mali tieto dva produkty byť? Vyživujú, dodávajú lesk, vlasy sú príjemné na dotyk, hebké, mäkké, poddajné a silné. Zároveň by mal pôsobiť preventívne, aby sa Vám nezačali štiepiť končeky. Lebo hydratované, vyživené konce sa predsa neštiepia. A možno sa ich po tomto "rozmaznávaní" nebudete chcieť prestať dotýkať:)).
Photobucket
Schwarzkopf Silhoutte Pure Formula invisible hold silne tužiaca pena na vlasy. Vlasom má dodať silnú fixáciu, lesk a vitalitu. S novou Silhouette Pure receptúrou pre silnú fixáciu pomocou jemných mikročastíc, zaručujúcich neviditeľnú fixáciu bez zaťaženia vlasov. Ľahko sa z vlasov vyčesáva.
To je oficiálny text z balenia. 
Dostala ju mama pri novootvorení jedného salóna, kde sa bola ostrihať a nafarbiť. Pred použitím som používala Sebastian, ktorý som spemenula a ospevovala TU. Zvyknutá naň som plynule prešla na tento. Už pri prvom streknutí peny na ruky som cítila, že toto nebude až tak ľahká pena ako Sebastian. Neviem si to vysvetliť, ale možno to bude hustejšou penou, že na mňa pôsobila už na ruke ťažšie. Možno aj viac tužiaco. Túto penu používam zvyčajne vtedy, keď už som lenivá a nechce sa mi vlasy fénovať. Ale snažím sa ju striedať s ďalším prípravkom, ktorý opíšem vzápätí. 
Z peny však "hotová" nie som. Pretože tie štiepajúce končeky zo začiatku príspevku pripisujem tejto pene. Kdesi som čítala, že penové tužidlá vlasy vysušujú. Takže by moja teória aj sedela. Minule som bola tak lenivá, že som ju použila asi 3x po sebe a tretí krát som mala z vlasov taký pocit, že si ich snáď hneď musím umyť. Žiaden objem, len sa mi vlasy "zgrupovali" do pramienkov. Aspoň ja som to tak vnímala. Takže na striedačku s druhým výrobkom áno, ale inak nie. Aspoň u mňa. Ale keď už je doma...
A aby som nezabudla netreba to prehnať s množstvom (radšej striedmo), pretože ten, kto s penovými tužidlami má skúsenosť vie, že vedia po uschnutí vyčariť pramienky ako drôtiky.
Cena sa pohybuje okolo 8,63 eur.
Btw. Výrobok neodporúčam!

Paul Mitchell extra body (extra body daily boost) som chválila už v tomto poste. Sprej sľubujúci objem od korienkov sa vždy hodí. O to lepšie pokiaľ len nesľubuje, ale aj dodrží. Vďaka praktickému aplikátoru dostanete tento zázrak priamo tam, kam potrebujete bez mrhania. Potom už len stačí vyfénovať a hotovo.  Okrem vône sa mi na ňom páči aj to, že sa mi s ním ešte vlasy nepodarilo "predávkovať". Po použití sú tvárne, ale nezlepené a pritom pôsobia bohato a s objemom práve od korienkov. Kedže mám jemné vlasy viem to oceniť;). Vlasy nevysušuje, sú pekné lesklé, radosť sa ich dotýkať.
Zvyčajne ho striedam s predchádzajúcou tužiacou penou. Penu používam, keď sa mi nechce fénovať, snažím sa to však striedať. Už len pre tie "nežiaduce" účinky peny. S týmto mi stáčí vyfénovať vlasy hlavne pri korienkoch a dĺžku len prefúknem, alebo nechám úplne voľne doschnúť.
Vhodný pre všetky typy vlasov. 
Objem 250 ml za 22 eur (v kaderníctve Klier). Výrobok nie je testovaný na zvieratách. A čo Vás určite zaujíma, nejaký čas vám vydrží.

Tak a teraz, keď ste si počítali, ste na rade vy! Sem s vašimi vlasovými "mágmi"!:)

Dobrú noc!

p.s. Samozrejme platí, koľko ľudí, toľko chutí. A každému nemusí sadnúťto, čo vyhovuje mne:).

14 komentárov:

  1. asi sa budem opakovať, ale Alterna u mňa vyhráva a jednoznačne. zatiaľ mám odskúšanú iba hydratačnú kaviarovú radu - som mega spokojná. olejček kérastase a ochrana pred teplom ciment thermique. mne napr. šampóny ani kondicionéry kérastase nevyhovujú...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som zatial od kerastase vyskusala len tento, tak neviem posudit znacku celkovo...a z Alterny som nemala este nic, ale vidim, ze je celkom oblubena..

      Odstrániť
  2. Kerastase, túto radu som mala ale EKS keratinova rada sa mi zdá lepšie a silnejšia.. avšak moje vlasy boli extremne zničené :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nam kadernicka hovorila, ze kerastase je vzdy urcena len na jeden problem a radsej nepokusat, ked ozaj vlasy nie su znicene, pouzivanim rady na znicene, mne tento vyhovoval. A ten tvoj post som vtedy citala;)

      Odstrániť
  3. Pekný článok,som rada,že som prostredníctvom teba objavila zas niečo nové:) Ja sa držím tých svojích stálic ale určite popritom skúšam aj niečo nové:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to som rada:)!, myslim, ze aj ked vzdy moze clovek najst nieco lepsie, ale je super, ked mas "stalice", lebo vies, ze ked sa k nim vratis, nic nepokazis:)

      Odstrániť
  4. Prvá recenzia na kerastase, ktorú čítam. So celkom prekvapená a začínam rozmýšľať či si aj ja niečo od nich nezoberiem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to som prekvapena, lebo ja uz som teda na par narazila:). A preco si prekvapena?

      Odstrániť
  5. nejaký olejček na končeky by som potrebovala aj ja... je síce pravda, že sa mi už vlasy neštiepia tak, ako kedysi, ale aj tak ich pár rozštiepených ešte niekedy nájdem :)

    pre mňa je základ mať sprej na ochranu pred teplom pri fénovaní a žehlení, naozaj vidím, že pri jeho používaní mám vlasy v oveľa lepšom stave ako predtým :) a samozrejme, maska na vlasy, ktorú používam skoro každý deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. teraz je velky booom po arganovom, celkom postaci aj ten klasicky, akysi som videla v takej tej internetovej "lekarni":)

      Odstrániť
  6. já používám taky ten biosilk silk a jsem s tím nadmíru spokojená..moje vlasy vypadají po nanesení o hodně lépe ":)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvěle propracovaný článek!! Já většinou pořád žkouším něco nového, protože mi na mých vlasech stále něco vadí :D Ale momentálně jsem objevila skvělý šampon od Dove, který mi vážně moc vyhovuje a proto u něj asi i nějakou dobu zůstanu. Stejně tak patří mezi mou stálici kondicioner ve spreji od Gliss Kur, se kterým se skvěle rozčesávají vlasy. Z výrobků žádné neznám, ale nedávno jsem si koupila také tu lahvičku Bio silk..
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to som rada, ze sa tak paci. kym som ho napisala...:)))Ten Gliss kur mam doma uz nejaku dobu, ale akosi ho nepouzivam, musim sa polepsit v ramci minania starych vyrobkov:). Ale som zvedava ako sa Bio silk zapaci tebe!

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)