piatok 26. októbra 2012

Best of Oktober

Nikdy neviem ako mám tieto pravidelne sa opakujúce posty začať. Písať každý mesiac ako ten čas utiekol je časom už dobre otrepané. Navyše sa mi zdá, že teraz mi až tak rýchlo ten čas neutiekol:D.
Za posledný mesiac som okrem zbierania tipov za čím sa oplatí otočiť, rozmýšľala. Nielen o kozmetike, ale celkovo o živote. O tom, že keď sa niečo nedarí, netreba to vzdávať a dokonca ani veľmi nad tým premýšľať, nedajbože sa ľutovať. Lebo tým dosiahneme jediné, budeme sa cítiť ešte horšie. Preto treba brať každý ráno ako novú výzvu! Ku ktorej Vám môže dopomôcť príjemná vôňa "bath & shower gel-u" z Marrionaud Grean tea & jasmin. V Marrionaud nám chýbalo pár eur na to, aby sme k nákupu získali aj šatku, (ktorá hneď zaujala pevné postavenie v šatníku mojej mamy). Peknú chvíľku sme po niečom za "facku" pátrali. Nakoniec sme skončili so sprcháčom za 8,50 eura, aj keď nám chýbala podstatne menšia čiastka. Samozrejme, že tam nájdete aj lacnejšie kúsky. V tomto prípade nás však nič nezaujalo. Ak máte radi vôňu zeleného čaju (pripomína mi ten od Nativy), určite vyskúšajte! Tá vôňa vás dostane! Jediné mínus by som dala tvaru fľašky (vďaka vypuklému tvaru s hladkými stenami sa zle uchopuje) a otváraniu. Pripisujem to tomu, že je dizajnovaná do darčekových balíčkov.

Nejakým podvedomým spôsobom som sa v poslednom čase zamerala na Clarins. O vzorkách tohto čistiaceho gélu ste si mohli prečítať aj v článku o spotrebovaných výrobkoch za August: (http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/09/empties-august.). Už vtedy som doma mala plnú verziu, ktorá bola súčasťou jedného "kitu". Daily Energizer Cleansing gel síce nepoužívam ráno na prebudenie, ale večer na odlíčenie. Aj keď osobne si myslím, že vďaka tej vôni by ma skutočne nabudila. Odličovací rituál mi spríjemňuje strašne jemná svieža ovocná (možno broskyňová) vôňa. Pleť zanecháva hebkú. Dokonca sa mi zdá, že sa mi už toľko ani nemastí (tam , kde predtým mala tendenciu). Balenie som medzičasom minula, ale počas používania sa pozorovala zmenšený výskyt akné (resp. nové sa netvorili v takej miere), pleť pôsobila zdravo, šťavnato", hydratovane a rozjasnene. Vhodný je aj pre citlivú pleť. A ak by niekto ešte váhal na "umytie" Vám postačí množstvo vo veľkosti hráška.
Na  www.feelunique.com (kde je mimochodom poštovné po celom svete zadarmo) ho môžete mať za 9,90 libry za 75 ml. Už rozmýšľam nad opätovnou kúpou:).

Smooth skin bronzing face powder od NYC som Vám avizovala už v predošlých článkoch. Je to taký môj malý objav. Už len pre tú cenu, (ktorú si samozrejme nepamätám, kupovala som ho ešte v CZ v čase, keď sme za touto značkou ticho túžili). Ale bol ľudovo povedané za "facku". Aj keď kedysi som si skôr ťukala na čelo načo je v každom kozmetickom výrobku zrkadielko, keď ho aj tak nepoužívam, dnes som svoj postoj zmenila. Takže je fajn, že v hornej časti ho nájdeme. Druhá vec je, že obal na mňa nepôsobí trvanlivo a ja očakávam, že časom dôjde k únave materiálu a v zhybe sa zlomí, čím nám vzniknú dva nespojené kúsky. Čo bude trošku mrzuté. Vzhľadom na to, že s ním aj cestujem. Balenie neobsahuje štetček, ale povedzme si narovinu, že keď už v takýchto výrobkoch je, nikdy sa nevyrovná klasickému štetcu. To hlavné je však, že neobsahuje trblietky, takže sa perfektne hodí na jemné kontúrovanie. Odtieň Sunny nie je do oranžova (ako pri niektorých bronzeroch), neskladá sa ani z viacerých odtieňov, preto je vylúčené aj fľakatenie. S "ľahkou" rukou je dotieň vhodný aj pre bleduľky. O tom, že názov "Sunny" mu sedí, je vidieť aj na dizajne samotného bronzeru. Určite oceníte aj to, že nepráši. A vôbec ho neubúda. V najbližšom poste z neho uvidíte aj "swatch":). Zatiaľ len takto:
P.s. Jeho hodnotenie si môžete pozrieť aj na stránke: www.makeupalley.com, kde získal 4,1 / 5.
Photobucket

Rozhodla som sa sem zaradiť aj dva štetce od Sigmy. Ale myslím, že akýkoľvek s týmto dizajnom sa  v babskej kozmetickej taštičke nestratí. Sú to moje najpoužívanejšie štetce. Myslím, že s kľudným svedomím môžem povedať: TOP.
Powder / blush F10 jeho fukcia sa obdobiami mení. Momentálne ním nanášam zrovna vyššie spomínaný bronzer. Najradšej by som bola keby mám dva, lebo jeden čas som s ním nanášala lícenku. Nechcem však miešať bronzer s lícenkou, preto lícenku momentálne nanášam s iným. Vďaka menšiemu rozmeru aplikujem to, čo chcem tam kam chcem. A skosenými okrajmi zase pekne plynulo bez ostrých prechodov, takže zo mňa nie je Marfuša. Samozrejme treba pracovať s "ľahkou" rukou.
Blending E25 mám rada preto, že ním dokážem tieň nielen naniesť, ale aj jemne rozmazať "dostratena" v záhybe oka. Zo Sigmy mám ešte jeden väčší, s týmto však dosiahnem presnejšiu aplikáciu a dokážem ním lepšie ustriehnuť "silu" tieňov. 
Keby si mám vybrať dva najobľúbenejšie typy, boli by to práve tieto.
Btw. poškuľujem po štetcoch Real techniques, ale zatiaľ sa držím:D. 

Objavili ste za tento mesiac niečo nové? Niečo skvelé? Podeľte sa! Určite mi napíšte, či niečo poznáte a ako ste s tým spokojné. A ak nebudem lenivá (resp. prinútim sa a nebudem to hrať, že sa mi nechce), tak sa cez víkend môžete tešiť ešte na jeden článok:).
Ozvite sa aj pokiaľ ste už Real techniques vyskúšali, ako ste s nimi vlastne spokojné:). Ale predpokladám, že budete, kedže o nich hovorí celá blogová komunita:)).

Prajem Vám krásny víkend! Užite si ho!

20 komentárov:

  1. tak jsi měla článek začít tím,že ti tento měsíc neutekl :D
    krásný víkend i tobě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som tento mesiac "znovuobjavila" jeden parádny pleťový krém, ktorý bol v darčekovom košíčku od môjho priateľa (dostala som ho ešte na meniny vo februári :D). je to sada s kakaovým maslom a teraz v tomto období, keď mám hnusne zosušenú pleť, si ho neviem vynachváliť... a tá vôňa!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S ničím nemám osobní zkušenost, ale zaujal mne ten sprchový gel - to musí být vůně :)Já jsem tenhle měsíc objevila make-up od Almay, který mi vyhovuje a zázračnou mast Sudokrém, která mi dala trochu neplechy na obličeji dohromady :)
    stars-by-lucy.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som myslela, ze mi Sudocream pomoze, ale zazrak sa zial nekonal. Skoda. Almay sa mi dostal do zorneho uhla, ale zatial som nemala moznost ho vyskusat:)

      Odstrániť
    2. ozaj a ktory konkretne je ten tvoj TOP?

      Odstrániť
  4. Tento měsíc jsem toho objevila kupodivu hodně, nejvíc jsem nadšená z rtěnek Dior nude rouge, které mi sedly barevně, konzistencí, vším...A konečně jsem objevila kouzlo Juicy Tubes:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak tomu sa povie OBJAVY. Diorky este vyskusane nemam, ale rozhodne nemozu byt zle:)!

      Odstrániť
  5. Tie sprchace marionnaud su vsetky do jedneho uzasne a mne sa naopak aj obaly velmi pacia :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ako obaly su pekne o tom potom, ale ten vypukly tvar a mokre ruky mi moc dokopy nejdu. Ale! uz som to vyriesila tym, ze je stale otvoreny a postaveny na okraji vane:)

      Odstrániť
  6. Já ti ani nevím. Ani si nepamatuju, co jsem měla včera k večeři (dobře, tentokrát si to výjimečně pamatuju :-D) natož co jsem vyzkoušela tento měsíc a stálo to za to... Propadáky si ale kupodivu pamatuju, to je zvláštní :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. asi to bude tym, ze clovek si tie zle veci zapamata skor ako tie dobre. Aj ked ani to nie je pravidlom. A prepadaky su...?

      Odstrániť
  7. Ahoj no s RT mám dve recenzie. Pozri si ich. Po čase už dlhšom apár umývaniach stále držia a sú skvelé:)

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/2012/09/real-techniques-brushes.html
    http://stoker-dewy.blogspot.sk/2012/09/real-techniques-brushes_30.html

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Hmm všetky výrobky vyzerajú dobre :) Ale štetce sú základ ... bez dobrého štetca ti je všetka dobrá kozmetika nanič :(

    Pozývame ťa - vás, na našu GW o luxusný parfém:

    http://jungleoflipstick.blogspot.sk/2012/10/giveaway-o-parfem-calvina-kleina.html

    Marry&Missy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no toto pravidlo je 50 na 50. Ale stetec to vie dotiahnut do dokonalosti. Uz len spominam ako som kedysi nanasala tiene s tym aplikátorom, ktorý býva k tienom:)

      Odstrániť
  9. ahoj. som tu tak nejak nova :)
    ja som konecne vyskusala BB krem (od Garnieru). Citala som tu u teba o tychto kremoch, a v obchode mi padol do oka, tak som si povedala, ze vyskusam. neviem si ho vynachvalit. ma sice aj svoje muchy, ale som uplne uzasnuta z toho, ako jednoducho sa pouziva. setri mi cas. predtym som pouzivala podkladovy krem, make-up a puder, teraz si natriem tvar iba BB kremom a trosicku si prepudrujem ocne viecka, aby sa mi lepsie nanasali tiene. jemne sa lesknem, ale nemam zosusenu pokozku, s ktorom mam v tomto obdobi problemy. ale s BB kremom podstatne ustupili. v priebehu dna sa mi sice spravia trosku flaky, ale nic hrozne. vidno ich iba z bezprostrednej blizkosti.
    A este sa strasne tesim na balicek od Benefit-u, ktory som si objednala tiez na zaklade precitania si Tvojho blogu :) priznam sa, ze som tuto kozmetiku nepoznala, ale potom, ako som si od Teba precitala o High Beam - jednoducho som si ho MUSELA kupit. neviem sa ho dockat :) dam potom vediet, ako som spokojna. dakujem!
    s pozdravom Miriam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani nevies aku radost si mi spravila (mam rada dlhe pozitivne komentáre):).
      K tym BB-ckam, osobne sice s tymi z drogerky nemam skusenost, no vela bab (hlavne na blogoch) hovori, ze sa s tymi azijskymi nedaju porovnat...mozno by si z "praveho" bola uplne "odrovnana" v dobrom zmysle slova:), a ebayi sa daju zohnat aj testery, keby nechces investovat do plnej velkosti, ale to ber skor ako taky navrh na vyskusanie:).
      S Misshou som bola velmi spokojna, dokonca som pozorvala, ze sa mi hojili fliacky po akne a neflakoval:). Ale fakt ta nenavadzam na utracanie:D.
      A urcite mi MUSIS dat vediet ako si spokojna s High beamom, som zvedava na nazor niekoho dalsieho. Strasne sa tesim z tvojej reakcie, takze urcite nemusis dakovat, to ja dakujem tebe, ze sem chodis, citas, reagujes:)! A dufam, ze sem takto rada budes chodit aj nadalej. Prajem ti krasny den (vecer):)
      p.s. S tym High beamom- pravidlo menej je viac! Stačí bodka. Pridať sa dá vždy, odoberať sa moc nedá. Ja ho stale mam, uz sice trosku zhustol, ale nanasa sa mi lepsie, nez ked bol novy:)
      E.

      Odstrániť
  10. jeeej, aka krasna reakcia :D dakujem! ja som ti to uz pisala myslim na FCB, ze sa mi dobre od teba citaju blogy. pises (pre mna) takym stylom, ze vsetko od teba citam na jeden nadych. tvoj slovosled, sposob vyjadrovania sa, nenutenost, spisovnost a vsetko okolo toho mi tak nejak lahodi oku a mozgu, takze som ozaj velmi rada, ze som nasla tuto stranku. snazim sa postupne citat od teba vsetko. Aj ked je to trochu problem, lebo tu mas toho naozaj strasne vela :) urcite budem navstevovat tuto stranku aj nadalej a urcite ti poslem aj nejake reakcie, ci postrehy na tvoje blogy... a samozrejme aj na high beam :D
    prajem ti krasny vecer a uzi si halloween :D

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)