pondelok 30. júla 2012

Glitter flower

Pôvodná predloha bola v tmavšom (rozumej tmavo-zelenom) prevedení. Ale tmavé farby na končekoch mi moc "nerežú". Vtedy mi pripadá akoby som končeky ani nemala. Preto som zvolila jemnejšiu ružovú kombináciu. Čierny okraj je podľa mňa moc ostrý. Páčil by sa mi tenší. Použila som naň akrylovú farbu a kedže to bolo prvýkrát, musím si to s ňou ešte natrénovať.

nedeľa 29. júla 2012

Koláč na nedeľu: Citrónové rezy

Priateľ má strašne rád citrónové koláče, rovnako tak pomarančové. V predposlednom čísle Marianne som pri listovaní narazila na časť s receptami, kde upútal moju pozornosť obrázok s CITRÓNOVÝMI REZMI. Suroviny mi pripadali použiteľné, postup tiež, kedže v ňom neboli žiadne zbytočné kroky (nemám rada, keď mám niečo variť, následne piecť a celá príprava trvá pol dňa).   

sobota 28. júla 2012

"Killer" heels?

Presne tak, článok bude tak o topánkach:). Na tieto som natrafila ešte pred dvoma rokmi v Deichmanne. V tom čase som zháňala "royal blue" lodičky (originál bol zo Zary, ako obvykle som sa zbadala neskoro:). Našla som síce iné, osud však chcel, že boli asi o 2 čisla väčšie, ako som potrebovala. Nedalo sa s tým "vybabrať" ani mojou obľúbenou fintou s vložkami proti odreniu, ktoré Vám topánku trochu zmenšia. Ďalšia náhodná výprava bola úspešnejšia a ja som náhodou (bol to isto osud!) natrafila na tmavomodré (odtieň síce nebol podľa mojich predstáv) so sklonom, pri ktorom noha vyzerá jednoducho skvostne. Viem, o čom hovorím:). Nohy nemám dokonalé, ale pri pohľade ako ich mám obuté pradiem spokojnosťou:) a trošku aj sebavedomím:).

štvrtok 26. júla 2012

L´oreal LASH ARCHITECT 4D

Po niekoľkých pozitívnych recenziách na L´oreal Lash Architect 4D som si ju v duchu pripísala na zoznam toho, čo chcem vyskúšať. V tom čase bola zrovna akcia na slávnu Maxfactor 2000 Calorie, (o ktorej som na viacerých blogoch čítala, akým je tentoraz prepadákom) a túto s efektom umelých rias. Som rada, že som sa vtedy rozhodla pre L´oreal, v akcii vyšla na nejakých 12 eur.
Až keď som šla písať túto recenziu nakukla som na FANN stránku, čo tam o nej vlastne napísali. Ani len som netušila, koľko sa toho o riasenke dá popísať. Ak Vás to zaujíma nakuknite. Ale povedzme si narovinu, keď sa niekedy odviažem tiež toho popíšem aj o "obyčajnom" balzáme až-až. :D

pondelok 23. júla 2012

Orchid?

Trošku netypický názov Vám samozrejme hneď vysvetlím.
Minulý týždeň "šla" v telke oddychová "teenage" komédia "Pán Božský". Sledoval niekto?
Holly (Hillary Duff) sa vďaka vzťahom-nevzťahom svojej mamy stále sťahuje. Najnovšie je ich novým domovom New York. Život sa jej vždy komplikuje, neustálou matkinou potrebou mať po boku chlapa. A čo by to bolo za dcéru, keby mame nejakého nezabezpečila. Čo na tom, že je tak trošku vymyslený:).

nedeľa 22. júla 2012

Glitter top


Ako ste sa cez víkend mali? Splnili ste všetko, čo ste si naplánovali?

My sme sa vybrali na poobednú prechádzku. Slniečko ma oklamalo a ja som naivne vybehla len v tričku s krátkym rukávom (nedávny úlovok z Mango zliav). Studený vietor mi dal najavo, že to nebola šťastná voľba.
Aj vy ste dnes "vymrzli"?

piatok 20. júla 2012

Bodkománia

Inak sa to nedá nazvať. Bodky na nechtoch ma bavia:).
Ako inak vysvetliť ich zvýšený výskyt na blogu:D. Naposledy som Vám ich ukázala vo "falošnej francúzskej".
Predstavte si, že až pred spaním ma napadlo, že tento motív som tu už raz mala. A to presne TU, nechty inšpirované Minnie Mouse-ovou (keď sme na Slovensku, tak so slovenskými koncovkami priezviska). 
Ozaj, aký máte názor na to, keď žena po svadbe príjme mužovo priezvisko, ale nechá ho v základnom tvare, bez zaužívanej prípony "-ová"?

streda 18. júla 2012

Challenge tag

Baby z blogu Gioia di Vivere (dúfam, že som to napísala správne:) ) by vraj potešilo, keby spravím "tag":
"5 vecí, ktoré mi uľahčujú život"
Keď im stačí len tak málo k radosti, povedala som, prečo nie. Bola to pre mňa fakt "challenge", potrebovala som na ňu pár dní, aby som si uvedomila, čo používam pravidelne, vďaka čomu je môj deň "jednoduchší":D. 
P.s. Odmyslela som si nemateriálne veci, pretože by som Vám ich asi musela len nakresliť, alebo skôr napísať, čo mám na mysli. Obávam sa, že by v takom prípade nezastalo miesto na tie materiálne:D. No dobre, tak možno hej:).

pondelok 16. júla 2012

URBAN DECAY Urban defense

Po prvom mesiaci používania tónovacieho fluidu od Urban decay som v duchu premýšľala, kde si kúpim ďalšie balenie. Strašne sa mi zapáčil (aj mojej pleti), dokonca viac ako mnou minulý rok ospevovaný tónovací krém Lancôme. V lete totiž odľahčujem pleť "tónovačmi". Doteraz som mala spomínaný od Lancôme a pri prvých kontaktoch s kozmetikou tónovací krém od Nivea-i, ktorý mi absolútne nevyhovoval, na tvári mi vytváral fľaky, proste u mňa prepadák.
p.s. "Nedeste" sa fotiek detailov mojej tváre:D...

nedeľa 15. júla 2012

Kvietka

Kombináciu týchto dvoch farieb ste mohli vidieť u mňa už TU. Vtedy hrali hlavnú úlohu srdiečka. Tie, pre tentokrát vystriedali kvietka. 

sobota 14. júla 2012

Pre pánov

Myslela som, že sa tu príspevok objaví už včera a dnes si odo mňa trošku oddýchnite. Ale došla som až neskoro večer a vyhrala lenivosť:).
Minule, keď som písala pánskej vôni od STR8, som Vám sľúbila, že občas sa povenujem aj našim pánskym polovičkám. Vkradla som sa do kozmetickej poličky priateľa a aha, čo som našla:). Však ste si všimli, že mužské pohlavie toho k prežitiu potrebuje značne menej.:) Nepotrebujú šampón, balzám, sprcháč, všetko majú v jednom. Žiadne sérum, krémik, make-up. To je spravodlivosť:D. Ľahko sa im potom hovorí, že sú hotový za 5 minút. 
Tak by ma tak zaujímalo, koľko sa chystá Váš chlap, keď idete niekam von v pomere k Vám?

štvrtok 12. júla 2012

Rihanna Inspired Eye make-up

Povedala som si, že občas by som sa mohla posnažiť a skúsiť make-up nejakej celebrity:). Čo Vy na to?
A keď už sme pri tom, sem s tipmi, koho by ste chceli:). Možno sa mi zapáči zrovna Váš tip!

utorok 10. júla 2012

Falošná "francúzska"

Aj keď sa mi nechty nepodarili na 100%, aj nápad sa cení nie?
Dva rady bodiek na koncoch mi z väčšej vzdialenosti pripomínajú francúzsku manikúru. Klasický súvislý pruh v kombinácií s so sýto-cukríkovo ružovou by ma asi iritoval.

pondelok 9. júla 2012

Čo stojí za povšimnutie


Oneskorene sú tu obľúbenci za mesiac jún. Uvidím, či toto oneskorené publikovanie nejako ovplyvní obľúbencov za júl.
Samozrejme vítam tipy na vaše letné hity v kozmetike!

nedeľa 8. júla 2012

Str8

Už dávnejšie ma napadlo, že by nebolo od veci venovať sa na blogu aspoň raz za čas aj pánskej kozmetike a parfémom (raz som už mala v hlave takýto príspevok aj napísaný, ale potom z toho zišlo). Veď azda každá máme doma zástupcu mužského pohlavia. Neviem ako vy, ale ja mám slabosť, keď chlap pekne vonia. Nemusí byť len vôňou alebo deodorantom. K šťastiu mi stačí cítiť aj vôňu pracieho prostriedku, ktorý cítim napr. aj z vypratého trička. 
V letnom teple vône vnímame intenzívnejšie. Mnohé máme inú vôňu na leto, inú zase na zimu. U mňa to tak nie je. Používam vôňu neustále pokiaľ mi vonia. Potom nastane zlom a prejdem na inú. Nikdy nie je isté, kedy sa vrátim k predošlej. Preferujem sviežejšie vône, žiadne "ťažoby", korenia a rôzne výmysly. Preto vôňam bývam zväčša verná. Napriek tomu sa ich u mňa momentálne nachádza asi 7.
To isté platí aj pre pánske. Nemám rada výraznú vôňu vanilky, korenia, a ak viete, čo tým myslím ani nič "lacné". Nechcem tým povedať, že za vôňu musíte vyvaliť "majland". S peniazmi až toľko spoločného nemá.

sobota 7. júla 2012

616

Taký je názov môjho najnovšieho laku. Malé echo o jeho príchode ste mohli vidieť už na facebook-u.
V duchu som si hovorila, že ďalší lak, dokonca zase červený už nepotrebujem. Do Pupy som ale šla takpovediac naistotu. Lak som si už stihla vopred v reále "obkuknúť". Aj keď na pôvodnej nositeľke sa mi stále páči viac. Asi naň musíte mať aj osobnosť:).
Malý alibizmus: Červených lakov neni nikdy dosť a vždy budú "in".
Tento je z limitovanej edície Pupy Hot tropics odtieň 616 Sea Star Coral (len ma mrzí, že tieto kúzelné názvy nebývajú aj na fľaštičke, kde sa musíme uspokojiť len s čislom).
V Pupe ma potešili tým, že majú k lakom aj testery. Takže žiadne kupovanie naslepo. A keď tester nevidíte, nebojte sa spýtať! Isto sa niekde nájde.:).

streda 4. júla 2012

CRAZY RUMORS

Počuli ste už o balzámoch CRAZY RUMORS? Ja nie...
Až pokiaľ som nedostala ponuku zo stránky www.pureskincare.cz. Komunikácia prebehla hladko a o pár dní ma u pani susedy čakala obálka.
A ako na mňa zapôsobili?

utorok 3. júla 2012

Ázijská Missha

"Boom" BB cream-ov neobišiel ani mňa a vďaka jednej ponuke som ho mala možnosť vyskúšať na vlastnej pleti. Myslím, že toho, čo "BB cream" vlastne je, na čo slúži a aké má vlastnosti bolo popísaného už dosť.
Prejdem teda priamo k "recenzovaniu": MISSHA SIGNATURE REAL COMPLETE BB CREAM.

pondelok 2. júla 2012

Could be mine

Internet je zradná vec, okrem množstva recenzií sú nástrahou aj tzv. "wishlisty". V podstate ich mám celkom rada. Beriem si z nich inšpiráciu (týmto myslím aj tie na "fashion" blogoch). Horšie je to vtedy, keď natrafím na kozmetický a zrazu spisujem na papier, čo ešte "potrebujem". Povedzme si narovinu, niekedy žijem v sladkej nevedomsti a ani neviem, že niektoré produkty existujú. V tej nevedomosti vtedy odpočíva aj moja peňaženka:D.
A kedže na tieto nástrahy "naďabím" aj na vašich blogoch, pokecáme si o dekorativnej kozmetike ( pleťovej kozmetike ), ktorá mi už nejaký čas leží v hlave.