štvrtok 31. januára 2013

Best of ...January

Ahojte kočky, ako sa mi máte?
Ani sa mi veriť nechce, že pravidelná rubrika s mesačnými tipmi sa tu objavuje už (pre mňa neuveriteľné) 2 roky!!! No, verili by ste tomu?
Po tom, čo som šťastne minula High beam od Benefitu som "premostila" k Shimmer palette od Elf-u. Pokiaľ túžite zrovna po drahšej verzií od Benefitu, no stále kvôli cene váhate, Elf-ácka paletka Vás dokáže uspokojiť aj za nižšiu cenu. V porovnaní 18,50 gbp (na stránke znackovevyrobky.sk napr. za 32,90 eura) za Benefit ku 4,49 eura za Elf. Záleží už len na Vás nakoľko sa chcete rozmaznávať, no vedzte, že po použití rozjasňovača dostane vaša tvár zase nový rozmer. Určite si to všimne aj okolie.
V balení okrem malého zrkadielka nájdete aj štetček (nepoužila som ho ešte ani raz).
Netrúfam si odhadnúť ako dlho vydrží jeden výrobok proti druhému. Je fakt, že Benefiťák mi vydržal strašne dlho (mala som medzi používaním pauzičky, takže to presne neviem odhadnúť, cca. rok, rok a pol). Po otvorení by ste ho mali spotrebovať do pol roka. Potom začne hustnúť!
Pri Elf-ovi mi vyhovuje príjemná krémová konzistencia, ktorú nanášam na lícne kosti prstom. Využijete ju aj pod obočie (nadočnicový oblúk, určite odporúčam vyskúšať, aby ste videli rozdiel aspoň nejaký svetlý tieň, ktorým sa oko rozjasní. Tieň môžete použiť aj do vnútorného kútika oka). Malý trik, ktorý má veľký účinok. Ale ten Vám ešte dnes spomeniem.
V paletke nájdete 4 rôzne odtiene rozjasňovačov, ktoré v konečnom výsledku nie sú až také rozdielne a dosť sa na seba podobajú:).
Už som ju spomenula v recenzií TU, a aj TU

 photo 21-14_zpsedbe147f.jpg
 photo 27-10_zps7235b859.jpg

Rovno teda premostím k L´oreal color infaillible v odtieni 002 Hourglass beige. Pokiaľ ráno nestíhate alebo skrátka hľadáte tieň, ktorý dodá iskru vašim očiam, siahnite po tomto. Využiť sa dá aj ako rozjasňovač napr. na lícne kosti a pod obočíe:). Ja momentálne využívam len tieto rozjasňovacie body. Cena je síce vyššia, ALE...vydrží Vám veky! Napriek tomu, že je sypký, je zabezpečný plastom proti vysypaniu, navyše tieň pekne zatláča a nepôsobí teda ako sypký pigment.  Určite ste ho už zahliadli na iných blogoch.
Má bežový "shimmer", na oku aspoň z môjho pohľadu tiahne trochu do "biela" alebo by som skôr mala napísať platinova?
 photo 24-10_zps27a9c11d.jpg
 photo 22-14_zps61c8ab96.jpg
 photo 26-9_zpsd9a25fe8.jpg

Ďalšia nebude tak celkom kozmetická vychytávka. Sú to kapesníčky z Lidla s potlačou leoparda. Veď kapesníčky sa vždy hodia a najlepšie, keď sú poruke:). Nie?
p.s. Chystala som sa o nich napísať už strašne dávno, ale vždy mi to akosi vypršalo z hlavy. Ja som si z obalov spravila aj krabičky na make-upové vecičky. Štýlové, nie?

Dosiahla som vek, keď som zhodnotila, že je najvyšší čas začať sa starať o očné okolie. Samozrejme pravidelnosť je veľmi dôležitá. Preto si ju snažím vybudovať s očným krémom Ziaja.
Oficiálne informácie: Ľahký neparfumovaný krém určený na jemnú pokožku okolia očí. Hydratuje, zlepšuje sfarbenie pokožky a ľahko ju napína. Efektívne zabraňuje strate eleasticity. Vyživuje pokožku a viditeľne vyhladzuje jemné vrásky. 
Obsah: komplex ingrediencií Kozieho mlieka, vitamín A a E, D-Panthenol (Provitamín B5).
Použitie: Naniesť malé množstvo krému na pokožku v okolí očí a nechať vstrebať. Používať ráno a večer v kombinácií s ostatnými výrobkami z Kozieho mlieka.
pH eutrálny pre pokožku, neparfumovaný, klinicky a alergologicky testovaný. Krajina pôvodu: Poľsko.
Páči sa mi, že výrobok dostanete v obchode zabalený v celofáne, teda chránený pred "paprčkami zvedavcov". Farebná kombinácia bielej a striebornej mi pripomína La Praire, ale to len tak na okraj. Podľa mňa dokáže na spotrebiteľa celkom zapôsobiť. Vnútri nájdete klasickú plastovú tubičku so žúženým hrdlom,  výborné vzhľadom na dávkovanie:) a nemusíte používať špachtličku ako pri kelímkových baleniach.  Aj keď priznajme sa koľko z vás ju používa?
Krém má veľmi príjemnú konzistenciu, ktorá sa dobre vstrebe. Vôňu som nejak nezaznamenala, z toho hodnotím, že nikomu nebude prekážať:). Spomenula som to preto, že aj z niektorých výrobkov, ktoré sú označené ako neparfumované, určitú vôňu cítim. Je to myslím môj prvý očný krém a aj keď si s mojimi vráskami, ktoré proste k veku patria úplne neporadil, pozorujem ich zmiernenie. Pokožka okolo očí dostáva vďaka nemu starostlivosť a vyzerá hydratovane a na dotyk hebko. Proste lepšie. Určite by som ho odporučila pre baby, ktoré už majú čas na používanie prvého očného krému!
Balenie má 15 ml, cenu presne neviem, myslím, že okolo 6-8 eur v 101 drogerie.
 photo 25-8_zps7152ce34.jpg
Zloženíčko:
 photo 28-9_zpsff59b64e.jpg

Najčastejšie sa na tomto blogu stretávate s nechtovými kreáciami. Pri návšteve Blavy pár mesiac dozadu som v jednom takom tom stánku medzi obchodami pri Hypernove v Avione narazila na stánok s nechtovým príslušenstvom. Moje oko zaujal Top coat, ktorý sľubuje vysoko lesklý povrch. Určený je na konečnú fázu pri modelovaní nechtov a nepotrebuje vytvrdzovanie UV lampou.
Síce si nechty nemodelujem, ale ako top coat pri klasickom lakovaní poslúži veľmi dobre. Dodá nechtom pekný lesk a vzhľad akoby géloviek. A čo je asi pre viaceré dôležité, predĺži životnosť nalakovaných nechtov! S odlakovaním nemám problém.
Viem, že som ho tu už spomínala pri jedných nechtov, kde odo mňa čitateľka vyzvedala, čo je to zač. Zaujímalo by ma preto, či si ho nakoniec kúpila a ako je s ním spokojná. Navyše sme vtedy prišli na to, že má aj bio verziu:).
Na webe som ho našla napr. TUTU alebo TU.

A otázka nakoniec? Čo Vás zaujalo z tohto mesačačného výcucu tipov?
Podeliť sa samozrejme môžete aj o vlastné vychytávky!
Teším sa na vaše komentáre.

p.s. Na určitý čas som zrušila anonymné komentáre, predsa len, keď Vám schránku zahltí asi 90 spamov, prestane to byť vtipné. Nie žeby niekedy bolo. Doteraz som na to kašlala, ale už to skrátka prepískli.

Prajem Vám krásny deň! Dúfam, že aj vy ste z toho úžasného počasia vonku maximálne pozitívne naladené!!!:)

32 komentárov:

  1. Tieto produkty vyzerajú lákavo!
    Pozývam na moju Giveaway!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zaujal ma ten Elf. tento mesiac prevažne patril u mňa lakom NYC aj keď sa ešte neobjavili na blogu. aj napriek tomu, že sú na blogoch hanené, mňa úplne očarili. rovnako som zostala prekvapená z Miss Sporty Metal Flip, o ktorých bude príspevok asi pozajtra. a potom ešte štetce od Ebelin a rovnako aj hubky, ktoré som začala pravidelne používať.
    inak podobne som zastavila anonymné komentáre aj ja, už mi to liezlo hore krkom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja si myslim, ze zavisi aj od kvality nechtu a hlavne od podkladu a nadlaku:), tie stetce aj s hubkami som videla uz na fb;), ja som si povedala, ze na stetce sa nemozem ani pozriet:DD, ale ked sa teraz objavuje rozne znacky je to tazke ..a ked ich mam nakope poviem si, ze ich mam dost, v konecnom dosledku, ked sa malujem zistujem, ze nemam volny stetec:DD...no vcera ked mi behom minuty doslo 30, stacilo:/

      Odstrániť
  3. jaj ten krémik od Ziaji ma odradil, 4 parabény za sebou, to asi veľmi prírodný produkt nebude...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak koľko produktov v drogérií je prírodných...

      Odstrániť
  4. Tak najviac sa mi páčia tie tiene a aj rozjasňovač od Elf. :)

    www.seesimona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hezké tipy! Hourglass Beige mám také, a přesně - je to sos stín, když člověk nestíhá. :) A High Beam mám už rok a půl (nekonečná lahvička, ale už jsem taky na dně) a přijde mi, že konzistenci má stále stejnou.. kdyby ji změnil, nebo vůni, už bych ho vyhodila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. u mna vonu nezmenil, len casom zacal hustnut, svojim sposobom sa mi potom lepsie davkoval:)

      Odstrániť
  6. Paletku od elfu mám taky a jsem s ní spokojená.. Mým top produktem jsou potom krémové oční stíny, které mi ve spěchu udělají velkou službu..Nejraději mám od Lóreálu a Essence. Někdy je používám i místo báze a další stíny na nich drží jako přibité :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som prave vcera pozerala asi na tie, ktoré spomínas od essence pozitivnu recenziu, zacinaju ma nahlodávať:)

      Odstrániť
  7. Zaujal me velmi ten pigment od L'orealu, mam tu znacku opravdu rada a myslim, ze i tahle konkretni barva by mohla krasne zvetsit oci:) Rozjasnovac jsem dostala nedavno jeden od segry od Body shopu a trebaze jsem je driv nepouzila, ted me moc bavi a az dojde koupim si urcite dalsi, mozna bych mohla zkusit ten od elf, vypada slibne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krém na oči mám aj ja, som s ním spokojná. Mala som aj krém na tvár z tejto rady a neviem si vynachváliť. Viem, že ich produkty sú za lacný peniaz a mnoho ľudí si preto Ziaju nekúpi, ale ono je to veľmi dobrá kozmetika.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som mala tiez krem na tvar aj na telo, ten na tvar bol na mna trosku primastny, ale inak som mala po nom uzasne hebku plet a obdobne to bolo aj s tym telovym:)

      Odstrániť
  9. Ahoj, tak top coat som kúpila a som veľmi spokojná :) resp. bola som, pretože zostal niekde nezvestný :/ chcem objednať ďalší, ale čakám nech sa mi toho viac nazbiera alebo si počkám a niekedy sa vyberiem do BA.
    Naozaj lak s ním vydrží dlhšie a všetci sa ma pýtali, že či mám gélové :) A odlakovať išiel ľahšie s acetónovým odlakovačom, čo som aj čakala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to som strašne rada:), ja som aj kdesi čítala, že sa ma odlakovať s acetónovým:) a ďakujem za feedback!:)

      Odstrániť
    2. no ja som tiež čakala, že môj bežný odlakovač nebude stačiť :) len vôbec netuším kam som ho dala, ale pri mojom šťastí ho nájdem vtedy, keď už budem mať doma ďalší :)

      Odstrániť
  10. Super tipy :). Stíny mám moc ráda, jsou opravdu top. Rozjasňovače od elfu jsou taky super laciná varianta dražších, měla jsem jich několik a vždy jsem byla spokojená.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tie tiene od Loreal sa mi veľmi páčia, neviem, prečo som si také nekúpila. Samé dobré veci sa o nich píšu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mna zaujala najviac tato farba, povodne som mala plan, pridat troska do makeup nech je troska rozjasnujuci:)

      Odstrániť
  12. ahoj. mna najviac zaujal ten Elf. v poslednej dobe na tuto kozmetiku nejak viac "narazam". takze uz mam v novom okne otvorenu ich stranku a hned ako toto dopisem, idem pozriet ich vyrobky. celkom zaujimavo znie aj ten pigment od L'oreal. ja mam High Beam uplne novy a zacnem ho pouzivat az v lete - teraz pouzivam len licenku z Benefitu, takze ako viacere pisete, tak na rok a pol mam pokoj :) ale to neznamena, ze nebudem vymyslat... :)
    ale co sa tyka tej Ziaja kozmetiky - ked som citala, znelo to zaujimavo a potom si to zabila s tou krajinou povodu: Polsko!! nikdy nic z Polska nekupim!! su to smradi. a o par dni sa docitame, ze do toho davali nejake svinstvo, co moze ublizit. takze nie dakujem :)
    a ten top coat tiez znie naozaj lakavo. teraz si robim gelove. ale keby som si nerobila, tak po nom urcite siahnem. a budem odporucat babam, co chcu mat pekne nechtiky bez gelu :)
    prajem krasny den!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miruš, ale ved je skoda ho schovavat na leto!:), ja tiez vymaslam, ale uz som nasla sama so sebou kompromis, takze sa to snazim nejako "ukočírovať":)..
      mne tam ta krajina hned padla do oka, kamoska, ktora bola v zahranici (Čina) hovorila, ze tam mali Polku a ta si varila, lebo ze ktovie ake sajrajty, tam serviruju a ze len ich jedlo je kvalitne,...
      K tomu geliku sa vyjadrila uz aj Blondiarea (par komentov vyssie), ktora ho ma/la tiez a je spokojna, takže kludne odporucaj,...

      Odstrániť
    2. no, Polsko alebo Cina asi za jedno :D
      ps: pozeram ten Elf a maju super ceny a velmi pekne veci co sa tyka dizajnu produktov. urcite od nich vyskusam nejaku dekorativnu kozmetiku :)
      este otazocka. kde zvyknes kupovat veci tejto znacky? z ich stranky, alebo v kamennom obchode? najdem to napriklad aj v DM-ke? nie som si ista, ci som ju tam videla. pls porad :) dakujem!

      Odstrániť
    3. no dizajnom ich prirovnavaju k znacke NARS:)
      Daju sa kupit len na nete z ich stranky, len si pozri recenzie na nete, na roznach blogoch, co ano a co nie...inak ono sa to zda, ze veci za facku a ani nevies ako a mas v kosiku veci za 50eur:D

      Odstrániť
    4. este ma napadlo, ze maju, ze ked bude mat na fb myslim 4000 likeov, tak daju postovne zdarma:), ma im prist myslim aj novy tovar:)

      Odstrániť
  13. Tu paletku od elfu mám taky, jen mi prijde, ze se z obliceje rychle ztraci...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vážne? to je zvláštne, mne bez problémov vydží celý deň...

      Odstrániť
  14. Veľmi ma zaujali tie očné tiene od L´Orealu,pokukujem po nich už dlhšiu dobu,len možno ma trošku odrádza tá cena a počúvam na ne len tie najlepšie reakcie:) A krémik na oči od Ziaje som skúšala a vyhovoval mi,celkom ma prekvapil :) Momentálne mám od loreal triple actvie očný krém a ten nieje vôbec zlý no uvidím.Svelá recenzia,skvelé typy :)
    http://janina0.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. s tou cenou to uplne chapem, ale zase vydrzi zi fakt veky a netusim, ci vobec niekedy uvidim dno:D, aj mna ten kremik prekvapil vzhladom na cenu a ako hodnotis ty ten Loreal cena/vykon?

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)