pondelok 7. januára 2013

Empties (December)

Ďalší diel obľúbenej rubriky "Empties" je tu. A na moje prekvapenie je asi najmenej úrodná odvtedy, čo som ju začala robiť:). Na druhú stranu mám pocit zadosťučinenia, keď sa mi niečo podarí minúť až do dna.  Príjemný pocit, že som nevyhodila peniaze len tak do vzduchu. Aj keď nie vždy som s obsahom až tak spokojná. A ako sme na tom tentokrát?
EOS balzám na pery moc na blogu nespomínam. Napriek tomu, že dosť blogeriek naň spieva ódy, ja medzi ne nepatrím. Jediné, kde sa mi osvedčil je ako primer pod rúž. Z hľadiska hydratácie je u mňa na mŕtvom bode. Keď som ho však chcela minúť dokonale až do dna, musela som vydlabať zvyšky do kelímka a kedže boli tvrdé, nechala som ich zmäknúť na radiátore. Takto zmäknutý sa nielen dobre aplikoval, ale navyše pery dostali ochrannú vrstvu. Z môjho pohľadu sa zvýšila aj hydratačná schopnosť. Ďalší mínusový bod by u mňa dostal za balenie. Celý kúsok balzámu totiž "leží" na mriežke. Aké to prekvapenie, keď som po otvorení našla balzám narazený vo vrchnáčiku a v spodku nič. Už som si hovoríla "paráda a teraz s tým mám akože, čo robiť". Po druhom otvorení však bol už na mieste. Keď sa však v balzámovaní dostanete na hranicu okraja obalu, neostáva Vám nič iné, len ho vyšrabkávať. To by mi až tak nevadilo (robím to bežne s ostatnými balzámami), ale keď som sa dostala po mriežku, kúsky mi padali cez ňu až dole a mriežka nešla zdvihnúť.
Zmienka o ňom TUTU a TU.
Kúpila by som si ho znovu? NIE, ale ešteže som sa hneď na prvýkrát zásobila, veď čo keď by bol fakt tak dobrý ako ho vychvaľujú:). Nech aspoň ušetrím na poštovnom. 
Robievate to niekedy aj Vy, tak že na základe recenzií predpokladáte, že niečo bude dobré a preto sa tým dopredu zásobite? 
Photobucket
SCHOLL Hard skin softening cream alebo po slovensky nočný krém na nohy na zmäkčenie stvrdnutej kože v priebehu 7 dní. Pred letom, než som objavila krém na nohy z Lidla, som nutne nejaký potrebovala, jeden bol taký, druhý zas onaký a ja som si nevedela vybrať. Tak som si povedala, že Scholl predsa nemôže sklamať. Cena v porovnaní s výkonom sa mi až tak nepáči, stojí okolo 8 eur za 75ml. Vzhľadom na to, že bol tekutejší než môj predchádzajúci, väčšinou sa mi ho podarilo vytlačiť viac než som potrebovala. Vôňa ma nazaujala, skôr mi nesadla, proste výrobok na nohy. Radšej by som niečo "fresh" mentolové:). Keby vidím, že fakt pomáha bolo by to o inom. Takto mi prišiel, že spraví v podstate rovnakú prácu ako ten z Lidla (keď dominiem jeho 2.balenie vrhám sa na ten od Balea, už sa celkom teším na výsledky s ním).
Podľa balenia by mal vydržať 63 aplikácií a nie je vhodný pre diabetikov a ľudí s poruchou krvného obehu.
Kúpila by som si ho znovu? NIE, cena/výkon. Druhým dôvodom, nevidela som efekt, pre ktorý by som po ňom mala siahnuť znova.

bath&shower gel z Marrionaud s krásnou vôňou zeleného čaju a jazmínu vydržal takmer 3 mesiace, pričom ho používali 2 osoby. To je slušný výkon. Cena je trošku vyššia 8,50 eura, ale po rozrátaní až toľko nevyjde. 
Zmienka o ňom TU.
Kúpila by som si ho znovu? ÁNO

BIODERMA Photoderm telové mlieko po opaľovaní pre citlivú a suchú pokožku, vhodný aj pri solárnych spáleninách. Obsahuje zvláčňujúce a ukľudnujúce účinné látky, je vhodný ako pre deti, tak aj pre dospelých. Intenzívne obnovuje hydratáciu a predlžuje opálený vzhľad. Exkluzívny patent Bunkovej Bioochrany zaisťuje optimálnu ochranu kožných buniek proti ich poškodeniu a zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky.
Má jemnú hypoalergénnu parfumáciu, ktorá je mne osobne príjemná.
Cez leto som sa síce moc neopaľovala, ale používala som ho celkom pravidelne, pokožku som mala príjemne hebkú, akurát, keď boli tie extrémne horúčavy, cítila som sa s ním trošku lepkavá. Ale to asi s každým krémom. Páči sa mi aj zobáčik, ktorý má mliečko na vrchnáčiku pred prvým použitím, pretože vďaka nemu s ním môžete aj cestovať a nemusíte sa obávať, že na miesto prídete s prázdnym obalom a plným kufrom mlieka. Šikovná vychytávka, ktorá sa dá po príchode na miesto zložiť a pri odchode znova nasadiť. Navyše balenie stačí pre celú rodinu (500ml), príjemne vonia a je excelentne tolerované.
Ja som ho minula najmä preto, že ho zostávalo len málo a troška mi zavadzalo na poličke:).
Kúpila by som si ho znovu? MOŽNO, krém po opaľovaní extra neriešim, takže si vyberiem to, ktoré mi je sympatické alebo ma niečím zaujme. Toto konkrétne som nekupovala, ale dostala od spoločnosti Bioderma.

QUEEN HELENE The original Mint Julep Masque som chcela strašne dlho vyskúšať. Mnohé youtuberky a blogerky o nej písali ako o niečom úžasnom. Ďalšie ju prirovnávali k maske od Lush-u.
S odstupom času a čistou mysľou ju však nepovažujem za niečo z čoho si sadnem na zadok. Aj keď nemôžem povedať, že by bola až tak zlá, ale podobný efekt asi budú mať aj masky od Freemanna, ktoré sú dostupné aj našich drogérkach. Po nanesení ju treba nechať pôsobiť asi 15 minút alebo dovtedy, kým Vám na tvári neoschne ( v tom čase budete vyzerať ako Fiona zo Shreka), potom ju treba zmyť.
Aj keď Vám troška stiahne póry, škoda, že ich aj nevyčistí. Ja osobne som niekedy mala po oplachnutí červenšiu pleť, čo mi však neprekážalo, keďže masky si dávam pred spaním. Navyše je to prechodný jav spôsobený pravdepodobne zaschnutím a sťahujúcim a jemne vysušujúcim (znižuje maz) efektom. 
Čo ma však teší viac, že som ju minula a brúsim si zuby na Korres Yogurt mask? Mal niekto? Skúšal? Počul o nej?
Zmienka o nej TU.
Kúpila by som si ho znovu? NIE, myslím, že obdobné masky už dostať kúpiť aj u nás, navyše som dosiahla vek, kedy pleť chcem skôr rozmaznávať ako vysušovať. Lokálne si s akné dokáže poradiť aj tea tree olejček.

L´OREAL volume expand sprej ku korienkom na objem som  mala neskutočne dlho, ale skôr preto, že som vždy siahla po niečom inom. Nedávno som si však povedala, že musím zlikvidovať tie zásoby stylingových prípravkov (zas toľko ich nemám, ale nemíňajú sa až tak rýchlo ako šampón, čo je niekedy pri ich cene aj výhoda). Svoj účel v podstate splní, je ho však treba podporiť fénovaním. Koniec koncov ako všetky prípravky, kedže sú takmer všetky na princípe aktivácie teplým vzduchom. Po aplikácii som mala tie kratšie vlásky rozlietané, na druhý deň to už bolo fajn. Objem tiež držal, ale myslím, že závisí aj na konkrétneho typu vlasov. Netreba to prehnať s množstvom, aby sa nedostavil opačný efekt ako je očakávaný. 
Zmienka o ňom TU.
Kúpila by som si ho znovu? MOŽNO, až taký veľký dojem na mňa nespravil, aj keď nemôžem povedať, že bol vyslovene zlý. Skôr to bude o tom, že mám v zástupe ešte ďalších adeptov na vyskúšanie:D. A ako inak sľubujem si od nich len to najlepšie!:)

Tak, čo poviete na decembrové skóre. Polepšila som sa:). 6 produktov nie je podľa mňa až toľko, navyše v porovnaní s tým, že niekedy som mala na konte aj dvojnásobok.

Aký bol december u Vás? 

Inak ma zaujal na iných blogoch typ obdobných článkov, ktoré sa však nevenujú len prázdnym obalom, ale tiež prírastkom. Tak si ľahko môžete skontrolovať svoju bilanciu za mesiac. Do toho sa radšej už nepúšťam, lebo by som článok písala asi celý týždeň. Možno raz....:)

24 komentárov:

  1. To já mívám těch 5-6 produktů každý měsíc, takže to zůstává na konstantě, už tři měsíce :D A asi nikdy nebudu mít víc, to spíš méně.
    Z tvých výrobků mě zaujalo to mléko od Biodermy, ale tam bude hodně vysoká cena, to si nechám zajít choutky!
    A líbí se mi, že flaštičky rzřezáváš, abys z nich vypotřebovala co nejvíc, to taky dělám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak mozno na tom teraz budem aj ja, uvidim, ci som tych "leaderov" vyminula a teraz pojdem zo zasob:DD, ja rozrezávam dokonca aj džúsy:DD už x rokov:D

      Odstrániť
  2. super rubrika, ten balzámek vypadá úžasně

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já teda mám s touhle kategorií problém, mám toho tolik, že skoro žádné empties nemám...ale tak dvakrát do roka se mi stane, že mi najednou dojde třeba pět šest produktů, což se stalo právě tenhle měsíc, takže tuhle rubriku na blogu taky zavedu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite ju zaveď:), veď je novy rok, čas novych začiatkov:D

      Odstrániť
  4. Ocenujem ze si to takto kazdomesacne zaznamenavas :) ja sa tiez tesim ked miniem kazde jedno balenie hlavne teda tie s ktorymi nie som spokojna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. skôr odkladám krabičky:), ja som tiež rada, keď miniem niečo, čo mi až tak nesadlo:)

      Odstrániť
  5. je fajn, že všetko napíšeš tak, ako to je :) teraz už chvalabohu netúžom po tom vajíčkoidnom balzame na pery. a ak nájdeš niečo faaakt super na ten objem, tak to okamžite oznám :) moje vlasy to ozaj potrebujú

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite si o nič neprišla, z balzámov na mňa v poslednej dobe spravili dojem Crazy rumors, určite si plánujem nejaké objednať, keď troška premieniem to, čo mám doma. Na druhú stranu mi to pripomenulo, že mám pred sebou ešte spotrebovanie pár "vajíčok"...a keby taký zázrak nájdem určite dám vedieť!:)

      Odstrániť
  6. Líbí se mi rozřezané obaly :)

    Tenhle měsíc mě ani jeden z produktů nezaujal :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to nevadi, veď väčšinu by som si ani znova nekúpila...ako Vás tento mesiac zaujali tie rozrezane obaly:D a to som tu pritom mala rozrezané obaly aj predtym:DD

      Odstrániť
  7. Taky jsem docela ráda, že jsi zmínila ten balzám, protože jsem po něm pokukovala, když ho každý tak chválí..Navíc ta mřížka v kelímku..no, zajímalo by mě na co mysleli, když ji tam šoupli :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. v tomto mi prave vyhovuju klasicke balzamy, lahko ich vyskrabem, zatial, co tuto som sa natrapila..

      Odstrániť
  8. no, z tychto vyrobkov podla tvojich slov by som siahla asi len po tom sprchaci. zeleny caj a jazmin silno mozem :)
    prave dnes som robila velke upratovanie v kupelni a na moje prekvapenie som vyhodila strasne vela kozmetiky :( niektore takmer plne obaly... napr. kokosove telove mlieko z DM-ky, ani neviem preco som si ho kupila. pouzila som ho asi 2x. potom nejake samoopalovacie mlieka Garnier, balzamy na pery nejake no name, nespotrebovane ocne tiene (mam vela novych), pudre, z ktorych ostali len take tie okrajove kolieska pudru v baleni...., no skratka som urobila radikalny rez. ale napriklad spiraly som nebola schopna vyhodit vsetky. iba tie uplne vyschnute. aj ked viem, ze ich (asi) uz v zivote nepouzijem. nechala som si aj napr.take mlieko na blond vlasy od Nivea, mam z nich mat krasne vlasy s uzasnym leskom. sice take neboli a nepouzila som ho uz strasne dlho, ale nedalo mi vyhodit ho :) uz je urcite aj po spotrebe.
    musim to skusit aj ja aspon jeden mesiac si odsledovat, co vsetko som minula. inac si setrnejsia ako ja. ty este aj rozrezavas obaly a ja vyhadzujem.. no comment! :D jediny vyrobok, ktory som rozrezala aby som ho dopouzivala je telove mlieko od Yves Rocher take s pumpickou - najlepsie ake som kedy mala!! Protectyl Vegetal. Sorry za dalsi dlhy koment, ale ty ich mas rada, tak si hadam nezaspala pri citani :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. blaznis, ved pri tvojich komentaroch sa neda zaspat, vzdy sa na ne tesim:), ja rozrezavam totalne vsetko, co a da:D

      Odstrániť
  9. Stejně jako ty, nákupy radši nerozepisuju :-D Ale pro zajímavost si vedu záznamy, abych věděla, jak jsem na tom. Šest je docela dobré číslo náhodou, kdybych to tak měla každý měsíc, budu spokojená.
    Zatím jsem se nikdy ničím dopředu nezásobila, naštěstí, já se už tak nějak znám a vím, že i kdyby to bylo dobré, budu chtít určitě zkusit něco jiného potom :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslim, ze by som si mala brat z teba priklad a brat vzdy len po jednom kuse:DD

      Odstrániť
  10. Zaujala mě ta Bioderma, akorát si nejsem jistá jestli bych ji upotřebovala, opaluji se málo a do solária nechodím :(

    OdpovedaťOdstrániť
  11. bioderma vypada zajimave :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Som si myslela, že to jediná vyrezávam, tak si ma upokojila. Už aj predtým som to tu videla, ale teraz vidím, že to robíš pravidelne :) ja osobne to mlieko po opalovaní milujem a strašne si na ňom potrpím, inak by som mala pokožku vysušenú aj starenka. Len škoda, že sú tam parabény. A tú masku od Korres si určite kúp, aj mňa zaujala :) potom napíš či si spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasne, ze to robim pravidelne, dokonca aj s jedlom:)), my sme doteraz mavali Piz buin, okrem toho sme posledne leto mali aj od eucerinu a vichy, ale priznam sa, ze zlozenie nejak nesledujem..

      Odstrániť
  13. Kočky, dakujem vsetkym za komentare:)!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Koupím od tebe ten prázdný obal od eos :)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)