pondelok 18. marca 2013

February favourites

Na facebook-u som Vám už stihla povedať, že sa mi príspevok podarilo vymazať. Preto mi neostáva nič iné, len ho dať dokopy nanovo. Posnažím sa zachovať myšlienku, s ktorou som písala úvod. Snáď sa mi to podarí. Aj keď ten prvý sa mi písal značne ľahšie.
Myslím, že aj vplyvom blogu v jeho začiatkoch som chcela vyskúšať každú novinku, ktorá sa mi dostala do zorného poľa. Samozrejme ma musela niečím aj zaujať, no častokrát som podľahla skôr psychologickému efektu. Našťastie časom zaúradoval môj zdravý rozum a mne prišlo ľúto vyhadzovať peniaze na niečo, čo nestihnem spotrebovať ani do polovice (aj to som asi optimistka). Dnes už sa na to pozerám viac-menej triezvo, aj keď sa z času na čas ešte stane, že uletím. Ale priznajte sa, ktorá v tomto máme čistý štít. Aj preto sa v rubrike, ktorá trhá priečky štatistiky objavuje už pomenej výrobkov ako voľakedy.
Tento mesiac sú to tieto:

LUMENE Balancing toner vyrovnávacia osviežujúca pleťová voda pre mastnú a zmiešanú pleť. Zmenšuje póry, pleť zmatňuje a znižuje lesknutie. Účinne zvlhčujúci brezový cukor a vyrovnávacie biominerály pleť hodvábne zmatňujú a osviežujú.
Použitie: Ráno a večer naniesť na čistú pleť.
Aby som ho dokonale otestovala vyradila som z používania aj môjho Dr. Kitrzingera. Musím povedať, že sa s mojou výzvou popasoval veľmi statočne. Aj keď až takú hladkú pleť ako po Kitzingerovi som nemala, krásne si poradil s mojou problematickou pokožkou (rozumej akné). Jeho výskyt nebol zvýšený, aj keď z času na čas sa nejaké objavili. Nenastala žiadna pohroma. Jediné, čo by som mu vyčítala je parfumácia. Pri aplikácií na pleť z neho cítim slivovicu. Moc po chuti mi to teda nie je. Pokiaľ ste ho niektorá mala, isto mi napíšte, čo z tej vône cítite vy, pretože ja som ho dávala voňať aj mame a tá ju tam necítila. Priateľ zas áno.
Na pleti je však príjemný, necítila som žiaden sťahujúci pocit. Póry sa mi zdali tiež opticky menšie, ale kedže ich mám prirodzene väčšie, nikdy čarovne nezmiznú úplne. Dokonca súhlasim aj so zníženým leskom. Pleť bola pekná, zamatovo matná. Za skúšku stojí, aj keď nebude vhodný pre suchú pleť, obsahuje totiž alkohol. Krajina pôvodu: Fínsko
 photo 10-8_zpscc6af798.jpg

MAYBELLINE 109 ROSY DREAMY je presne taký ako jeho názov. Krásna mliečna ružová Vás dostane prinajmenšom na druhý pohľad. Tie, ktoré sem chodia pravidelne si možno pamätajú ako som spomínala, že vždy, keď si nejaký odtieň z Maybellinu nájdem, vychytám to tak, že mi ho vzápätí zrušia. Tak to bolo aj s mojou prvou, vtedy ešte broskyňovou-ružovou, ktorú následne vystriedala ešte ružovšia verzia. No a dnešnú podobu už vidíte na obrázku. Tá prvá však pre mňa bola naj. Cena je prijateľná, peňaženku nezruinuje.
Chcela som Vám ukázať aspoň jej swatch, ale nedarilo sa mi ju vyfotiť, budete si musieť preto počkať na "make-up" post, ktorý sa na Vás už netrpezlivo trasie:).
 photo 11-17_zpse0876b1b.jpg

THINNER alebo jednoducho po slovensky "riedič laku". Nemal by chýbať v žiadnej väčšej nechtovej zbierke. Pomôže Vám oživiť lak, ktorý vyzerá, že melie z posledného alebo, keď sa nedarí "water marble" (kvôli hustému laku). Stačí pár kvapiek do laku  a život je hneď krajší a ľahší.
Tento ma vyšiel na 1,45 eura, no doma máme aj za 1,43 eura. Určite spraví lepšiu robotu než snaha "riediť" odlakovačom. Priznajte sa, ktoré to tak robíte.
Hľadajte v drogériach!

Svoje tipy na tento mesiac som Vám už prezradila. Teraz ste na rada vy!

12 komentárov:

  1. Rúž radím jednoznačne medzi moje naj aké som kedy mala, presne aj ten istý odtieň. Super :)
    eR.Ka.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kde sa dá kúpiť tá sranda z fínska?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som ju kupovala v takej tej drogérií, čo bývajú v Tescu, konkrétne v PN, dali mi tam vtedy aj nejaký papierik s odkazom na FB stránku, ale kdesi som ju zapatrošila:/

      Odstrániť
    2. V Tescu v Piešťanoch? Ani som netušila, že Lumene sa dá zohnať aj v slovenských kamenných obchodoch a nieto ešte i v meste odkiaľ skoro pochádzam :). To si ma potešila, pri najbližšej návšteve rodičov pôjdem pozrieť. Ja Lumene objednávam z krasa.cz alebo občas skočím do Fann, ale žijem v ČR tu sa to dá ľahšie zohnať. Inak na čistenie mám sadu Sensitive Touch (toner, odličovač, čistiaci krém a očný krém), k tomu hĺbkovo hydratačný denný a nočný krém a konečne mám normálnu a čistú pleť. Nie že by som mávala akné ale trochu som vyhádzaná bola stále a mne to vadilo. Odkedy som prešla na Lumene, konečne nemám s pleťou žiadne problémy. Inak ten toner je bez alkoholu (silikónov, parabénov atď.) a necítiť ho vôbec, tak keď ti u Balancing vadila parfumácia, skús Sensitive.

      Odstrániť
    3. áno presne tam, majú tam aj dekoratívku aj staroslivosť o pleť, pozerala som na slovenské odkazy, ale takmer všetky mi našlo skôr v CZ, až na jeden-dva s obmedzeným výberom.
      No mama si kupila taký na zrelú kožu (lift touch) myslim a tiež sme si zobrali masku (tušim s malinami), len na výber tam mali z 3 tonerov, tak som, že tento sa nestratí, veď som ho už aj minula:). Tuším si ma svojím komentárom navnadila aj na ďalšie veci;)

      Odstrániť
    4. inak myslela som tie drobné prevádzky, čo bývavajú v Tescu, aby si nehľadala v jeho sortimente:)

      Odstrániť
    5. Spomínam si že nejaká drogérka pred pokladňami je, len mi nikdy nepšila zaujímavá tak som tam ešte nebola. Normálne sa teraz teším k rodičom ešte viac :). Inak z Lumene je skvelá aj riasenka (Blueberry), momentálne skúšam make-up a podarilo sa mi zohnať aj telové mlieko z edície Lumene Angry Birds s nádhernou brusnicovou vôňou. Ostatné veci z tej edície už mali všetky e-shopy vypredané :(. Škoda tiež, že je v ČR dostať tak málo z dekoratívky, páčia sa mi aj ich očné tiene, laky a lesky.

      Odstrániť
    6. ja som sa bola do nej párkrát prejsť, ale myslím, že som tam nikdy nič neobjavila. po dlhšej dobe som sa tam dostala zas, mali vtedy dokonca aj nejaké zľavy. Ta riasenka nebola náhodou aj v nejakom beauty boxe?:), mali tam aj make-upy, len jeden, čo som zrovna pozerala mi skôr prišiel ako tónovací krém (ak vôbec aj to), tak som, že najskôr otestujem a potom sa keď tak po niečo vrátim:). Na to Angry birds som narazila na nejakom slovenskom webe, ktorý ponúka Lumene, trošku mi to prišlo aj vtipné:)Teraz som naň schválne kukla a máš pravdu všetko je vypredané...
      Inak, keď som tam bola mali celý stojan s dekoratívkou, len za pultom, čo ja moc nemusím, radšej sa sama prehrabávam a skúmom a trošku mi prišiel poloprázdny, ale možno sa mi to zdalo, veď keď sa tam dostaneš ozvi sa, čo si objavila, môžeš aj porovnať:)

      Odstrániť
    7. Riasenka bola v Ladyboxe a tuším i Greatboxe, v januári ju na krasa.cz dávali k nákupu Lumene nad tuším 700 Kč a teraz majú v českom Fann set toner + denný krém (za 690 Kč) a k tomu práve túto riasenku. U nás je celkovo tých make-upov málo aj odtiene len tri a pritom normálne ich majú päť alebo šesť. S tým tónovaním máš pravdu, ten čo mám ja (Minerální Double Stay) je skôr tónovací, ale mne to práve vyhovuje. No kto hľadá lepšie krytie, s týmto moc spokojný asi nebude. K rodičom idem až o dva týždne, ale určite do tej predajne potom zájdem. Ak by tam mali niečo, čo som v Ostrave ešte nezohnala, budem skákať od šťastia. I keď tiež sa radšej prehrabávam, tie pultové predaje nemám rada, ale čo človek nespraví pre obľúbenú kozmetiku :D.

      Odstrániť
  3. Achach, me se slovenstina hrozne paci:-) Krasne a lehko se mi cela recenze cetla, ale nemaly podil na to ma jiste i styl, s kterym pises:) Lumene, vim, ze driv ho v CR prodavali a pak dlouho ne, a uprimne nevim, jak je tomu nyni. Doufam, ze jej nekde sezenu, slysim na nej pozitivni ohlasy a i segra ma pozitivni vzpominky na tuto kosmetiku. No, prinejhorsim to jisti ebay:)
    Jinak jsem se ztotoznila s tim, co si psala na zacatku, take me vzdy velmi lakaji ruzne kosmeticke novinky, ale nakonec vzdy musim oddolat mnohym a vyhovet tak efektivnost, vyuzitelnosti a me penezence:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, si ma hned takto pred spanim potešila:), no mne vyhodilo odkazy aj na Fann v CZ a v komentari vyssie to je potrvdene:). Určite si ho prečítaj, myslím, že nájdeš tipy aj na ďalšie Lumeňácke výrobky:)
      mne to prijde s pribudajucim vekom už aj zbytočne minat na vystrelky. Keď najdes nieco, čo ti sadne je to predsa úžasne:)a nie je dovod to menit:). Ale sme len ženy, takže...;)

      Odstrániť
  4. Skvělý, díky za odkaz :) Určitě se po něčem podívám.

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)