streda 26. júna 2013

"Beauty" obľúbenci

Minulý mesiac som Vás o tipy ochudobnila, tak Vám to vynahradím aspoň teraz.
Vec, ktorú síce ja nevyužívam, resp. využívam ju v suchej forme sú vatové tyčinky. Tie, ktoré Vám chcem dať do pozornosti používa hlavne moja mamina. Sú napustené olejom, s obsahom vitamínu E. Výborné hlavne na drobné korekcie make-upu odolného voči vode. Tyčinky nie sú parfumované, sú dermatologicky a oftalmologicky testované. Vhodné aj pre nositeľky kontaktných šošoviek. V balení nájdete 75 tyčiniek.
 photo 8_zps439c8b6b.jpg
Ak by som mala vymenovať top týchto dvoch mesiacov, budú to 2 bronzujúce vecičky. Prvá z nich Autobronzant Self-tanner Shimmering gel face and body používam na telo. V preklade ide o samoopaľujúci gél na tvár a telo s perleťovým efektom. Pokožka po použití získa prirodzene opálený vzhľad.
Obsahuje výťažok z kvetov tiaré, bio maslo karité, mangiferín. 
Pri aplikácií sa odporúča vyhnúť okoliu očí, obočiu a korienkom vlasov. Po použití si treba dôkladne umyť ruky a počas 3 hodín vyhnúť sa vode. 
Pár faktov:
Mne vyhovuje preto, lebo pokožke dodá opálený nádych, rozjasní ju, proste chytí pre mňa krajší odtieň. 
Obsahuje trblietky, ale tie pôsobia pozitívne a vadiť vám isto nebudú. 
Dôkaz vidíte na fotke nižšie (hneď po aplikácií), lebo fotka dokáže viac než slová. 
Nemusíte sa báť fľakov, len pokiaľ by ste sa prirýchlo spotili a tým by došla nakrémovaná pokožka do kontaktu s tekutinou. S čím súvisí aj to, že stačí počkať chvíľku (5 min. pre istotu) a môžete sa obliecť bez toho, že zanechal na oblečení fľaky.
Dôležité je, že ihneď po použití vidíte efekt aj intenzitu. 
Pri aplikácií treba dbať na dobré roztretie dostratena.
Treba ho aplikovať denne, vymýva sa. Povedala by som, že sa zmyje takmer celý, ale predsa len sa mi zdá, že jemnučký veľmi slabý nádych ostane.
Ak sa pýtate, či má tento produkt aj negatívnu stránku. Má. PACH, ktorý sa ozve hlavne, keď je horúci teplý deň!
Momentálne tento produkt nájdete v "akciovej cene" (nie som si istá, ale cca.) z 13,20 na presne 7,90 eura.
 photo 2_zpscbed0a7a.jpg
 photo 1_zpsa4c7a307.jpg
Pre chemičky zloženie:
 photo 3_zpsda86c1b0.jpg
Druhou bronzujúcou vecičkou je hydratačná samoopaľovacia starostlivosť na tvár Yves rocher. Pri tomto vaša pleť získa opálený vzhľad postupne, treba ho preto rovnomerne rozotrieť. Opäť sa odporúča vyhnúť okoliu očí, obočiu a korienkom vlasov a po použití si dôkladne umyť ruky. A ako pri predošlom aj pri tomto sa treba vyhnúť 3 hodinky po aplikácií vode.
Treba ho aplikovať denne, pretože do 2 dní nezostane na pleti z neho nič. Síce by sa to mohlo zdať ako negatívum, ja to beriem ako pozitívum, pretože vďaka tomu konečne nemám odlišnú farbu krku a tváre, či dekoltu. A to sa mi nepodarilo ani pri Xen-tane. Momentálne je tiež v akcií za 5,90 eura a jeho liftingová verzia za 6,20 eura.

Zloženie krému na tvár:
 photo 4_zpsb76c6d64.jpg

Telové krémy Dove sa tu objavujú pravidelne, Tentokrát som vyskúšala verzie z limitovanej edície. Jedným je Beauty blossom, ktorý mi neuveriteľne príjemne vonia. Samozrejmé sú zvyčajné vlastnosti: vyživuje pokožku, ktorá zostáva hebká na dotyk a zanecháva osviežujúci pocit. Ale tá vôňa, to je niečo!
Druhým, vôňou nemenej zaostávajúci, je krém s vôňou kokosu a jazmínu. Na pokožke vonia trochu inak, ale aj tak príjemne. Pozastavila by som sa však pri tom, že je určený pre všetky typy pokožky. Podľa mňa ho viac ocenia tie so suchou pokožkou, na mojej normálnej som z neho väčšinou mala "prekrémovaný" pocit. 

Bioderma Sébium peelingový gél používam pravidelne raz do týždňa. A viete, čo? Mám po ňom neuveriteľné jemnú, hebkú pokožku až tomu sama neverím! Po peelingovaní mám chuť stále sa jej dotýkať. Viem, že to jej neprospieva, tak to ani nerobím. Pleť je čistejšía, póry vyčistené a celkovo pôsobí sviežejšie. 
Hlavne pre zmiešanú/ mastnú pleť je dôležité používať peeling, preto aby ste odumreté časti z pleti odtránili a neboli tak potenciálnym ložiskom zápalu. Pri použití by ste ho mali nanášať na navlhčenú pleť a 1-2 minúty masírovať.
Určený je pre mladú, mastnú pokožku a pre pleť so sklonom k akné.
Tento peelingový gél má dvojitý účinok: mechanický a chemický. 
Mechanický: pomocou mikrozrniek odstráňuje odumreté bunky a rozjasňuje pleť.
Chemický: pomocou kyseliny glykolovej a esteru kyseliny salicylovej urýchľuje odstraňovanie odumretých buniek, sťahuje póry, napomáha bunkovému obnovovaniu, vyhladzuje a zjemňuje pokožku.
Zachováva kožnú rovnováhu a nevysušuje pokožku.
Obsahuje patentovaný komplex látok Fluidactive, ktorý upravuje kvalitu kožného mazu a tým prechádza upchávaniu kožných pórov.
(Produkt mi bol poskytnutý spoločnosťou Bioderma na otestovanie. Ďakujem!)
 photo 9_zpsb9df8bd3.jpg
Zvyčajná otázka na koniec: Čo Vás zaujalo a čo ste už vyskúšali. Teším sa na komentáre a vaše tipy na tento mesiac zo sekcie kozmetika:)! Určite sa podeľte, ak ste objavili niečo, čo by sme mali vyskúšať!

p.s. Z noviniek, ktoré síce nepatria do sekcie obľúbencov, ale skôr toho, čo je vo svete nového možno niekoho zaujme, že v Marrionaud momentálne nájdete u značky Bourjois aj tetovačky. Cenu som si zabudla pozrieť, tak aspoň ukážka 60 vzorov v balení:).
Rozhodla som sa, že Vám tipy, akcie, novinky budem uverejňovať vtedy, keď bude post, pretože, keby som čakala na samostatný článok možno by už to už nebolo ani aktuálne alebo by som zabudla.
 photo 6_zpsf1191fa4.jpg
 photo 7_zps7f92782d.jpg

19 komentárov:

  1. ty tyčinky vypadají dobře... já je ještě nikdy nikde neviděla...

    Jane´s colours

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. isto ich u vás majú, videla som ich u Rendy na facebooku:)

      Odstrániť
  2. Ten samoopalovak vyzera lakavo a aj tetovacky su mile :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ty napuštěné vatové tyčinky jsou super, skvělý pomocník pro mé nešikovné ručičky:) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hezký článek, tělová mléka Dove chci konečně vyzkoušet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak ten bronzer od YR sa mi veru páči. Už viem čo si kupim pri jeho najbližšej návšteve. Taktiež vatové tyčinky vyzerajú zaujímavo.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tie tetovačky vyzerajú super! Ja inak na rôzne samoopalovacie prípravky moc nie som, síce doma nejaké mám, ale nepoužívam ich, príde mi to strašne nepraktické, stále kontrolovať, či je všetko rozotreté, či sa to niekde neotlačilo, nezmizlo... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pri týchto je práve výhoda, že hneď ako aplikuješ, vidíš ako vyzerá, prostre treba rozotierať, rozotierať dostratena:)

      Odstrániť
  7. Hodně mě zaujaly ty samoopalovací krémy, nějaký dobrý sháním uy delší dobu, jen v Yves Rocher jsem se zatím nedívala, takže děkuji za tip. ráda je také vyzkouším:))
    Jinak co se týká bot, není vůbec problém, jen do Prahy pojedu až zase během týdne (středa-čtvrtek), pokud by to nevadilo, dala bych ještě vědět, kdy přesně a po botách se podívám, popřípadě koupím a pošlu:)
    Jinak můj mail je hanyzka89@gmail.com, klidně se můžem dohodnout i přes mail:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. samoopaľovací? .... sem s ním! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tyčinky som pozerala tiež v obchode a som sa čudovala prečo su mastne tak už viem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tyčinky mě tedy taky zaujaly :-)
    thevoguebyme.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  11. kočky, ďakujem za komentáre a teším sa na ďalšie!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Namísto Yves Rocher doporučuju postupný samoopalovák od Lavery. Je to jeden z nejlepších, co jsem zkusila :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)