štvrtok 31. januára 2013

Best of ...January

Ahojte kočky, ako sa mi máte?
Ani sa mi veriť nechce, že pravidelná rubrika s mesačnými tipmi sa tu objavuje už (pre mňa neuveriteľné) 2 roky!!! No, verili by ste tomu?
Po tom, čo som šťastne minula High beam od Benefitu som "premostila" k Shimmer palette od Elf-u. Pokiaľ túžite zrovna po drahšej verzií od Benefitu, no stále kvôli cene váhate, Elf-ácka paletka Vás dokáže uspokojiť aj za nižšiu cenu. V porovnaní 18,50 gbp (na stránke znackovevyrobky.sk napr. za 32,90 eura) za Benefit ku 4,49 eura za Elf. Záleží už len na Vás nakoľko sa chcete rozmaznávať, no vedzte, že po použití rozjasňovača dostane vaša tvár zase nový rozmer. Určite si to všimne aj okolie.
V balení okrem malého zrkadielka nájdete aj štetček (nepoužila som ho ešte ani raz).
Netrúfam si odhadnúť ako dlho vydrží jeden výrobok proti druhému. Je fakt, že Benefiťák mi vydržal strašne dlho (mala som medzi používaním pauzičky, takže to presne neviem odhadnúť, cca. rok, rok a pol). Po otvorení by ste ho mali spotrebovať do pol roka. Potom začne hustnúť!
Pri Elf-ovi mi vyhovuje príjemná krémová konzistencia, ktorú nanášam na lícne kosti prstom. Využijete ju aj pod obočie (nadočnicový oblúk, určite odporúčam vyskúšať, aby ste videli rozdiel aspoň nejaký svetlý tieň, ktorým sa oko rozjasní. Tieň môžete použiť aj do vnútorného kútika oka). Malý trik, ktorý má veľký účinok. Ale ten Vám ešte dnes spomeniem.
V paletke nájdete 4 rôzne odtiene rozjasňovačov, ktoré v konečnom výsledku nie sú až také rozdielne a dosť sa na seba podobajú:).
Už som ju spomenula v recenzií TU, a aj TU

piatok 25. januára 2013

Sugar spun manicure

Som zvedavá, koľko z vás mi napíše, že na vás pôsobia vianočne:). Čoby nie, keď som Vám túto myšlienku vnútila hneď prvou vetou, však?! Ale teraz vážne. Toto je tá druhá technika, ktorú som Vám chcela ukázať. Postup v skratke nie je zložitý, stačí si nechty nalakovať vybranou farbou pokladového laku. Lak, ktorým chcete zdobiť si zatiaľ nanesiete na nejaký papierik a necháte schnúť. Keď je už "ťahavý" nanášate ho ako prúžky so špáradlom alebo nail artovým nástrojom:). Pozor na to, aby ste mali poklad ozaj uschnutý, inak by sa Vám mohol začať ťahať s polouschnutým zdobiacim. Nepodceňujem Vás, ale chápem, že opis nie je celkom presný, opäť som pre Vás našla video s lepšou názornou ukážkou.
Som zvedavá, koho to zaujalo. Moja verzia je trochu amatérska. Pôvodne som chcela na hnedý lak naniesť  biele prúžky, tak, aby to evokovalo ozdobené perníčky. Nakoniec som od neho upustila, pretože som mala chuť na niečo veselšie.
A tiež ma moc nebavilo čakať, kým "biely" obschne:), preto nie sú prúžky dokonale tenké:D.
P.s. Použila som môj obľúbený červený Rimmel 440 sun downer a "no name" biely lak.

EDIT: Už viem prečo nikomu nepripomínajú vianočné. Tým, že som ich fotila pri umelom svetle, červená vyzerá ako oranžová. A to teda vianočná farba vôbec nie je. Odtieň červenej je vidieť na druhej fotke;).

streda 23. januára 2013

23012013

Zdravím kočky!
Asi ste si všimli absenciu príspevkov, ktorá má viacero dôvodov. Jedným a dosť podstatným je však fakt, že som na písanie nemala vôbec náladu. Dokonca mi blogovanie ani nechýba. Naviac mi včera asi "odišla" nabíjačka na notebook. Som na požičanom, ale pochopiteľne to nie je ono.
Keď sa darí, tak sa darí. Uvidíme aké to celé bude mať pokračovanie.
Pôvodným plánom bolo napísať k tomuto outfitu niečo v štýle, počula som,....že pre outfit je optimálne mať na sebe 3 (možno to boli 4) farby. Nie viac. Pričom čiernu a bielu treba brať len ako odtiene. Počula som to už dávno a vždy, keď mi outfit farebne nesedí, spomeniem si na to. Nie zámerne. Skrátka nie som ten typ, čo dokáže spolu skombinovať aj nemožné. Preferujem jednoduché kúsky a občas uletím:D. Vtedy sa vyhováram, že nemám náladu:).
A ako ladíte oblečenie vy?
p.s. Na fotkách nájdete aj moju najnosenejšiu kabelku v sezóne jeseň/zima:).

pondelok 14. januára 2013

Plastic wrap nails


Pred pár dňami som na blogu u Sonidla narazila na techniku s potravinovou fóliou. Doteraz som nič také nevidela a kedže nie je moc náročná, čo sa mi akurát hodilo, vidíte výsledok mojej práce. Celkovo mi pripomína "water marble", až na to, že je značne jednoduchšia.
Stačí si klasicky nalakovať nechty. A po zaschnutí naň naniesť iný odtieň, ktorý začerstva narušíte "pohužvanou" potravinovou fóliou. Len tak ňou poťapkáte. Pre lepšiu predstavu isto nakuknite na Sonidlove video.
Vybrala som si kontrastné farby tmavo fialový a biely (na francúzsku manikúru) PUPA.
Ako sa Vám pozdáva táto technika? Mám pre Vás v rukáve ešte jednu:).

sobota 12. januára 2013

Bioderma Matriciane Multi-Défense

Konečne posledný z restov za december. Po tomto poste budete mať u mňa od kozmetiky na chvíľku pokoj. Možno. Ale myslím, že aj ja sama cítim, že si od všetkých tých fráz (rozumej kozistencia, neuveriteľne hebká, príjemne vonia,...) oddýchnuť. Minule som sa pristihla ako kamoške v drogérií hovorím: "Tento krém je super, je po ňom neuveriteľne hebká  pokožka. A to som sa snažila znieť prirodzene. Ale v hlave mi blikala kontrolka: "Znieš ako by si to písala na blog". Tak aj to sa odhráva v mojej hlave. To len tak na okraj.
Približne v novembri mi od Biodermy prišiel balíček s týmto krémom. Nejaký ten týždeň som testovanie odkladala, chcela som minúť do dna ten predošlý. Aby to nebolo také nudné, do testovanie som zapojila aj priateľa, takže sa už teším ako z neho budem ťahať dojmy a pocity:).

piatok 11. januára 2013

Kým neskúsiš, nevyvieš...

Varovanie: Outfitový príspevok, kto ich nemusí má dnes od môjho príspevku voľno...

Človek by ani nebol povedal ako je písanie článkov vyčerpávajúce. Aj tu platí, pokým nevyskúšaš, nevieš. Kedysi som si naivne myslela, že veď to len odfotia, fotky nahrajú, čosi napíšu a je. Realita je trošku iná.
Neplatí to len pri fotení všetkých skrášlovadiel, ale aj fotení outfitov.
Kedže si od kozmetiky sem-tak potrebujem aj oddýchnuť, raz začas Vám sem pribudne aj niečo z môjho osobného štýlu (ja viem honosne nazvané:) ). Aspoň raz za týždeň Vám to snáď nebude vadiť ( a možno aj menej často). Aj keď v zálohe mám aj jeden článok, ktorý mám zatiaľ ešte len v hlave.
Fotky sme fotili v bláznivú sobotu. Keď sme vychádzali na prechádzku padal dážď. Keby je zimšie, je z toho sneh. Ale aj vďaka vyššej teplote som na sebe nemusela mať x vrstiev. No a kým sme dofotili, vyjasnilo sa. Podotýkam, že zas tak dlho nám to netrvalo.
Prišla som však na jednu vec. "Fashion blogerkou" by som aspoň v zime nemohla byť. Fotiť často v zime, to nie je nič pre mňa. Som rada, keď v kabáte naakumulujem aspoň trošku tepla. Viem, že kabát vždy nemusí ísť dole, ale na väčšine blogov dole proste ide. Treba predsa čitateľom ukázať, čo je pod ním. Navyše s fotkami kabátu celučičkú zimu by si asi priazeň čitateľov neudržali. Skôr by sa za to stali terčom kritiky.Jedine, že by mali tak 10 na prestriedanie:).
(číslo je vygenerované úplne "z brucha":). Ten úsek s kabátmi samozrejme berte s nadhľadom:)

streda 9. januára 2013

L´oreal true match super blendable makeup

L´oreal (new) true match super blendable makeup (ďalej len TMSB) mi ležal na poličke už dlho. Nepamätám si kedy presne som ho kupovala, ale nebolo to na SR. V rámci môjho čoraz prosperujúcejšieho programu na spotrebovanie všetkého, čo doma mám sa stal mojou momentálnou makeup-ovou obeťou.
A kedže sa mi pomaly, ale isto míňa, je čas na jeho recenziu.
Na SR aj v CZ sa dá kúpiť v obchodoch verzia "true match" s pumpičkou. Viem len, že TM sa aspoň v reklame oháňa tým, že má neskutočný výber odtieňov, ktoré sadnú každému. Proste musia. Párkrát som sa snažila bezhlavo ovládnutá reklamou vybrať odtieň pre mňa u nás v drogériách. Veď, keď to hovoria v reklame, musí to byť pravda. Žiaľ, neúspešne. Tak nič.
V zahraničí som sa však motala okolo L´oreal stojanu, čo samozrejme nezostalo len tak. Neboli tam však testery, všetko zabalené a tak som naslepo vyberala svoj odtieň:). S kozmetikou som v tom čase začínala a aj vďaka neónkam som siahla po teraz už pre mňa nepochopiteľnom odtieni W3 nude beige. Na to, že som  v tom čase bola bleduľa ako vyšitá, odvážny výber:). To som pochopila až neskôr, po vyskúšaní:).

Nice to meet you, Dr. Kitzinger!

Na úvod by som Vás mala asi zoznámiť s pánom Dr. Kitzingerom. Jeho celé meno znie Dr. Hugo Benito Kitzinger. Je špecialista na plastickú, estetickú a rekonštrukčnú chirurgiu a biomimetiku.
V popáleninových centrách v rôznych krajinách sveta skúmal procesy samoobnovy kožných buniek po popáleninách  a študoval umelé pestovanie kožných buniek. Každý produkt nesúci jeho meno je vyvinutý na základe receptúry, ktorú sformuloval on spolu s tímom vedcov.
Ako s novinkou s tým prišla parfuméria Marionnaud, kde ju zoženiete cca. od leta. Nájde si v nej každý niečo, pretože obsahuje nielen krémy a masky na pleť, mlieka a emulzie na telo, rôzne čistiace prípravky, sérum aj staroslivosť o očné okolie.
My sme si pri prvom kontakte nevedeli vybrať. Cenovo nie je najlacnejši a vždy tu bola možnosť, že nebude fungovať. Ako o novinke o ňom nebolo moc vôbec počuť.

utorok 8. januára 2013

Moroccanoil shampoo & mask

Neviem prečo, ale keď mám písať obsiahlejšie recenzie, akosi ma do toho nie je. Je to ako s rôznymi seminárkami do školy. Najprv ich odkladáte ako môžete a keď ich konečne vytlačíte, poviete si, že ste to mohli mať za sebou už dávno. Nebyť toho, že ste to stále odkladali. Rozdiel je akurát v tom, že tu za to nedostanem hodnotenie:D. Teda, možno hej. Ale na hodnotenie sú tu výrobky. 
Pár rokov dozadu nastal ošiaľ s vzácnym arganovým olejom. Tento obsahujú všetky výrobky radu Morrocanoil. Na blogu ste si mohli už prečítať o samotnom oleji z tejto rady a to TU. Stále ho používam, aj keď jeho hladina sa značne približuje ku dnu. Už po prvom použití moje vlasy cítili jeho blahodárne účinky. Na dotyk boli mäkké, poddajné. Na pohľad zase lesklé, pôsobili na mňa zdravo. Napriek tomu, že by ste možno očakávali, že ich olej zlepí a zaťaží, nemusíte sa obávať. Nežiaduce účinky sa nedostavia:). Je tu však jedno "ale"! Podľa toho, aký k nemu použijete zbytok vlasovej starostlivosti, mohli by Vám vlasy elektrizovať. 
Niečo o arganovom oleji:
"Po stovky rokov bol arganového olej používaný ženami v Maroku na liečbu vlasov a nechtov, aby ich chránil pred účinkami horúceho klímy. Arganový strom, sa objavuje len v juhozápadnej oblasti Maroka arganu, kvitne v púštnych podmienkach a produkuje ovocie podobné ako olivy, ktoré je ešte väčší a guľatejší. Vnútri ovocie rastie veľký orech, ktorý má vo vnútri až tri jadrá - tie sú zdrojom tohto zázračného oleja." (zdroj: www.kadernicke-potreby.com)

pondelok 7. januára 2013

Empties (December)

Ďalší diel obľúbenej rubriky "Empties" je tu. A na moje prekvapenie je asi najmenej úrodná odvtedy, čo som ju začala robiť:). Na druhú stranu mám pocit zadosťučinenia, keď sa mi niečo podarí minúť až do dna.  Príjemný pocit, že som nevyhodila peniaze len tak do vzduchu. Aj keď nie vždy som s obsahom až tak spokojná. A ako sme na tom tentokrát?

nedeľa 6. januára 2013

My Christmas tree

Po dlhšej odmlke som opäť tu. Mala som takú menšiu blogovú dovolenku. Chýbala som Vám? haha ... Nech už je odpoveď akákoľvek, chcela som Vám odhaliť môj vianočný stromček. Veľa z nás/vás ho doma ešte má a aj keď zajtra končia prázdniny a dovolenky (niektorí už zarezávali v práci aj tento týždeň), stále pripomína, že tu boli Vianoce.