štvrtok 5. júna 2014

INGLOT AMC cream foundation


Keby bolo keby a ja by som mala suchú pleť miesto zmiešanej, táto recenzia by asi znela inak. Aspoň tak to vyzerá podľa recenzií, ktoré som si prečítala. Niekoho by som však mohla už na začiatku odradiť, aj tým že sa jedná o poľskú kozmetiku. Napriek tomu, že mám pleť s nedokonalosťami a vďaka akné aj nerovnosťami, nedám si pokoj a pozerám po rozjasňujúcich make-upoch (nevhodných pre tento typ). Ba čo viac, ja si ich aj kupujem. Takže som zase raz prišla domov s rozjasňujúcim make-upom a aby toho nebolo málo aj so silikónmi:). Choré.
Vlastne mám s ním taký "love-hate" vzťah. A už viem aj prečo. Ideálne je, keď Vám Váš denný krém stihne ešte pred aplikáciou vsiaknuť pekne do pleti. Inak budete mať pocit, že triete o seba dve, napíšem to na rovinu, mastné zložky. Nepríjemný pocit, čo Vám poviem. Vtedy si treba dať pozor na dôkladné rozotretie. Myslím, že tento make-up je vhodnejší na jeseň/zimu, v lete (neviem ako pri suchej pleti), by ste mohli mať pocit, akoby sa na Vás topil. Pri teplejších dňoch som sa tešila na okamih, keď si ho dám zo seba dole, aj keď na pohľad to nebolo až tak hrozné. (Aspoň dúfam). V ideálnych podmienkach som ho však na pleti necítila. Zato som však z dlhodobejšieho hľadiska mala pocit, že mi upcháva póry. (Žeby silikóny?:))
Proti Bourjois make-up, ktorý som Vám tu nedávno recenzovala je tekutejši. 
Plastové balenie je s pumpičkou, s obsahom 30 ml. Na tvár mi vystačí tak 1,5 pumpnutia. Krytie je ľahké až stredné (podľa toho akú máte pleť). Verím tomu, že ak máte pleť bez nedokonalostí vedel by prirodzene rozjasniť (dodať pleti lesk, ktorý je žiadaný) a zjednotiť pleť. Pokiaľ ako ja (s nedokonalosťami, zmiešanou pleťou a tým, že je pre Vás absolútne nevhodný) asi si pofrflete. Hlavne na to krytie, lebo bez korektoru sa nezaobídete + odrazom svetla zvýrazní hrbolčeky, čo nechcete). večná škoda. Od počasia sa odvíja aj potreba prepudrovania. Ja som zapudrujem po nanesení. Keď je dosť teplo, už po 2 hodinách mám potrebu tento proces opakovať.
Keď som sa dostala asi do polovice make-upu, všimla som si, že jednotlivé zložky (rozjasňujúca) make-upu sa oddeľujú (je to vidieť na bledšom odtieni na úvodnom obrázku). Preto ho treba pred použitím dobre pretriasť, presne tak ako je uvedené v inštrukciách na obale.
Z obchodu som si odniesla 2 odtiene: svetlejší LW300 (ktorý mi sedí bežne) a  tmavši LC300 (používam ho, keď sa natriem samoopaľovacou penou, na ktorú sa tu hádam tiež dostane, skôr než ju miniem).


Ak ste z tejto recenzie mali rozpačité pocity, nemýlite sa, presne také ich mám z neho aj ja:). Tak to vyzerá, keď sa fajn produkt, dostane na nevhodný podklad.
A poznáte ten pocit, keď sa tešíte, že konečne niečo miniete, lebo ste s tým neboli až také spokojné? Donedávna som ho mala aj ja. Až do okamihu, než som si uvedomila, že som si naň vlastne zvykla a naučila sa s ním pracovať. A že aj keď to vždy nebolo ideálne, nakoniec sme si k sebe cestu predsa len našli. Bude mi chýbať.

Skúšali ste už niečo od Inglot-u? Ako sa vám podľa recenzie pozdáva tento make-up? Kúpili by ste si ho?
Majte sa krásne. 

4 komentáre:

  1. Inglot mam velmi rada, makeup som sice zatial neskusala, ale zato tiene, lesky, licenky ano a tie su vsetky super, mam v plane si kupit este fixacny puder a viem ze maju dobre aj laky na nechty a mozno by som skusila aj ich makeup, sice mam uz dlhe roky svoj oblubeny z MK, ale myslim ze uz je cas na zmenu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a kde Inglot kupuješ?:) laky majú krásne, až si človek nevie vybrať:), lícenky mi prišli trošku prášivé, ale zas toľko som s nimi v kontakte nebola, aby som ich mohla súdiť, zato fixačný púder (ten sypký) mi prišiel fajn:), neplánuješ príspevok aj o Inglote?

      Odstrániť
  2. o tejto značke som nepočula a presne takýto svetlí hľadám

    pls follow me:
    http://anahjalliyah.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. sveltý nájdeš aj u Bourjois:), záleží aký podtón hľadáš:)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)