piatok 26. septembra 2014

ST.MORIZ INSTANT SELF TANNING MOUSSE & LOTION

 photo 1_zps9fe594ca.jpg

Kedže sa ľahko neopálim, k moru som sa nedostala a leto bolo, aké bolo, musela som si pomôcť inak. Chcela som niečo za dobrú cenu, čo sa len tak zo dňa na deň nezmyje. St. Moriz som letmo otestovala už minulý rok a tento rok som si už len spokojne dokúpila zásoby. K pene som prihodila na vyskúšanie aj "krém". 
Zásady samoopaľovania ste už isto niekedy zahliadli. Vopred sa treba vypeelingovať a suché časti ako sú lakte, kolená, členky, prípadne aj chrbát rúk a chodidiel, na tvári zase okolie vlasov, natrieť krémom.
Kedže ide o farbiaci krém/ penu, ktorý sa aktivuje pri styku s pokožkou, vždy treba použiť rukavicu! Zabránite tým zafarbeným dlaniam a trápnym pohľadom:). Tá, vás vyjde asi na 3,90 eura a dá sa opakovane používať. Na tej mojej sa asi po roku začala oddeľovať "špongia" od zvyšku rukavice. Párkrát som vyskúšala aj rukavicu ( v akcií 2,90 eura, bežne 5 eur) od konkurenčnej firmy Vita Liberata, (ktorá tiež ponúka samoopaľováky za vyššiu cenu, momentálne do konca septembra platí vo Fann-e zľava 20% na všetky ich produkty), a páči sa mi viac. Lepšie mi sadne na ruku a zdá sa mi, že som aj rýchlejšie natretá a nešmýka sa mi pri natieraní na ruke. Chrbty rúk natieram zvlášť ako posledný krok s vatou, ktorú potom vyhodím.
Dostupné sú 2 odtiene: Regular (klasický, bledší) a Dark (tmavý). Ja som hneď siahla po tmavom, pretože som výsledok chcela vidieť hneď, a tiež preto, že som sa bála, že ten bledý by som ani nezaznamenala a "opálená" sa cítim lepšie a krajšie. Však, kto nie?:) 
Pred samotným použitím by ste mali nádobu pretrepať, aby sa zmiešali všetky zložky. Pri natieraní by ste mali postupovať zdola smerom nahor. "Náter" hneď zaschne, ale pre istotu chvíľku počkajte. Po chvíľke prirodzenejšie stmavne, vďaka čomu si môžete skontrolovať, či ste niečo nevynechali. Odporúča sa nesprchovať, nepoužívať antiperspirant, nekrémovať, či vyhnúť sa plávaniu aspoň 4-6 hodín. Proste akákoľvek aktivita, ktorá by mohla prerušiť pôsobenie peny/krému. Ideálne je preto natrieť sa večer pred spánkom. Je tiež lepšie nosiť tmavšie oblečenie aspoň tesne po použití. Ak by však predsa len došlo k zafarbeniu oblečenie, fľak v pohode vyperiete.
Intezitu opálenia si môžete určiť Vy, podľa toho koľko náterov absolvujete, neprežente to však, menej je viac. Aby ste to "neprepáli" a opálenie bolo uveriteľné! A hlavne pamätajte na peeling! Inak by ste si mohli zarobiť na pekné nevzhľadné fľaky.

Byť z večera do rána krásne opálená, akoby som sa vypekala týždeň pri mori je skvelé. Pre mňa je odtieň uveriteľný a najradšej ho mám na druhý deň ráno, kedy je krásne tmavý. Neskromne poviem, že je zo mňa čokoládka:).
Keď som sa ním však prvýkrát natrela, nebolo mi všetko jedno. Dodnes si to pamätám. V duchu som si hovorila, čo za blbosť som si to zase vymyslala. Pena mala hnedo/nazelenavý/šedý nádych aj pri natieraní (už som sa videla ako zo mňa bude vodník) a po natretí, pokožka akosi "zošedla". Ale keď som s tým už začala, pokračovala som, že musím aspoň prvýkrát vydržať. Našťastie, kým som si donatierala druhú nohu, farba na tej prvej vyzerala lepšie a reálnejšie. Tak sa nezľaknite.
Pri prvom večernom sprchovaní po natretí z vás pôjde hnedá voda, ale nebojte sa, nezmyje sa všetko. Ďalší raz už nepôjde nič alebo len niečo nepostrehnuteľné. Niekto sa dokonca osprchuje hneď ráno, mne je to však ľúto. Farba z peny mi vydrží také 3-4 dni, z krému maximálne 2 dni. A to som bola nadšená, ako sa ten krém pekne roztiera na chrbte ruky. Ďalšia vec, ktorá nadržiava pene je, že balenie krému Vám vydrží o polovicu menej. Za chvíľu je po ňom. Na mojej koži ani tak dobre nedrží. Napriek tomu ani jeden z nich nevysušuje. Treba sa však medzi jednotlivými aplikáciami krémovať, aby bola pokožka stále hydratovaná. Pre niekoho nemusí byť praktické ani dávkovanie. Pumpička s penou je pri takomto type výrobku podľa mňa šikovnejšia. Cena za balenie je totožná 6,49 eura. Oplatí sa počkať na zľavu alebo akciu, viem, že pred letom bola aj 20%, zvyčajne býva 10%, ale aj to je lepšie ako nič:).
Krém získal v roku 2011 cenu Pure beauty, v roku 2012 mu túto cenu vyfúkla pena:).
Určite Vás zaujíma, či je odolá aj vysokým teplotám, keď sa človek spotí. Nie je to nezmar, je to "náter" na pleti, takže by som ho veľmi neodporúčala natierať do podpazušia, s potom pôjde aj St.Moriz. Ak však pokožku dobre hydratujete pekne drží, neotiera sa. Jedine v častých miestach oteru napr. na zátylku, ale to sa snáď každý.
Pre mnohé samoopaľováky je typický určitý pach, hlavne deň po sa mu nevyhnete ani pri tomto. Ale nie je to nič strašné. Mala som už aj o dosť horšie:). A nezabudnite si dávať pozor na dobu spotreby, čo je pri tomto výrobku 6 mesiacov od dátumu otvorenia, aby sa Vám obsah nepokazil.
Úprimne Vám musím povedať, že pre mňa je zatiaľ toto top produkt v samoopaľovaní, aj čo sa týka výkonu a ceny. Na druhú stranu ešte stále musím svoje samoopaľovacie schopnosti zlepšovať.
Párkrát som ho použila aj na tvár Ale väčšinou dám prednosť zafarbenému krému, ktorý zíde dole spolu s odličovaním a po nejakých 2 dňoch skôr tmavšiemu tónovaciemu krému alebo makeupu. To však neznamená, že by na tvár bol zlý, je príjemné, zobudiť sa snedá:).
Dúfam, že som na nič nezabudla.

Aký máte vzťah k samoopaľovákom? Máte nejaký obľúbený? Poznáte St. Moriz?

 photo 402_zpsc2d8b6c9.jpg
 photo 401n_zps8eed7d87.jpg

Samozrejme, že som sa zabudla odoftiť, keď som ešte nebola natretá a kedže som prakticky celé leto bola natretá, vydržala som tak 5 dní sa peelingovala, aby ste aspoň trošku videli rozdiel "bez" a "s", no aj tak mi ostali nejaké pozostatky. Veď to poznáte, keď chcete, aby niečo držalo....
Pre malú predstavu fotka hore je "bez" so zostatkami:) a dole ráno po natretí:).
 photo 10_zps5235debb.jpg

8 komentárov:

  1. No ale pekný výsledok ti to dalo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. s opalováky téměř žádné zkušenosti nemám, ale na St. Moriz jsem slyšela už hodně pozitivních ohlasů :) takové opálení by se mi líbilo přes celý rok, ale mám z toho pořád dost strach.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite sa nemáš čoho báť:), práveže pri tomto po chvľke aspoň uvidíš, či si niečo nevynechala a ak by si sa bála zafarbenia, stačí sa ráno osprchovať:)

      Odstrániť
  3. Uuha ake su tmaveee zlakla by som sa :) ale vysledok vyzera byt uplne v poriadku :) ja teraz idem testovat dermacol ak som fakt zvedava co to bude zac

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono sa to po prvom umývaní vymyje, takže rozhodne nebudeš za černošku, ale pokiaľ nemáš čas chodiť na slnko je toto ideálne riešenie:), som zvedavá, aký bude ten dermacol:)

      Odstrániť
  4. Ahoj :) mohla by som sa prosím opýtať kde ho kupuješ za 6,49€? Chcela by som ho vyskúšať no našla som ho iba na nete a tam je okolo 10 eur. Ďakujem pekne ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kupujem ho na feelunique.com: http://www.feelunique.com/brands/st-moriz, momentálne je tam za 6,94€, takže ho trošku zdražili, ale priebežne tam mávajú rôzne zľavy, takže pokiaľ ti to nesúri a máš čas počkať...môžeš ho uchmatnúť lacnejšie. Pri nákupe nad 15€ sa neplatí poštovné.

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)