nedeľa 26. októbra 2014

Mňamka pre vlasy

 photo 1n_zps10271de9.jpg

Mojím najnovším objavom sú produkty prírodnej rodinnej značky Original Sprout. Ak ste o nej nepočuli, nič si z toho nerobte, donedávna som na tom bola rovnako. Preto by za zmienku stálo, že je "worry -free", čiže veganská, organická, etická a neobsahuje žiadne chemické a syntetické hormonálne látky. Produkty môže používať celá rodina a vzhľadom na to, že neobsahujú med ani iné vône, ktoré by mohli priťahovať hmyz sú vhodné dokonca aj pre novorodencov. Vône a esenciálne oleje používané pri výrobe sú schválené "Kalifornským bezpečnostným kozmetickým programom a európskymi kozmetickými smernicami."

 photo 10_zpse923451c.jpg
 photo 6_zpsd11b92cf.jpg

 - DEEP CONDITIONER -
o čo ide? 
- kondicionér s vysokým účinkom plný proteínov a hydratácie, 
- s jemnou hodnotou pH 4,5 - 5,5, 
- pre všetky typy a štruktúry vlasov, 
- bezpečný, účinný a prírodný produkt pre babätká, deti aj dospelých.

sľubuje, že... 
- premení zamotané vlasy na jemné vlny a rozlietané na jemné lokničky,
- uľahčí úpravu,
- pomôže predchádzať poškodeniu vlasov,
- opraví a ochráni vlasy,
- ošetrí farbené vlasy a navráti im žiarivý lesk.

použitie: nanieste na šampónom umyté vlasy a nechajte pôsobiť 1-2 minúty, potom dôkladne opláchnite.
 photo 21_zpsaeeba0c0.jpg
 photo 7n_zpsac9ffe3d.jpg
 photo 22_zps28ef84ee.jpg

- TAHITIAN HAIR OIL -
o čo ide? 
- multifunkčný, božsky zdravý vlasový olej, 
- veganský hydrant,
- vhodný pre všetky typy vlasov a pleti,
-  vhodný pre celú rodinu vrátane batoliat a detí. 

sľubuje, že... 
- dodá vlasom zdravý, tropický lesk,
- zjemní suché ruky, lakte, chodidlá a vlasy a premení ich v jemný hodváb,
- výživné extrakty zanechajú vlasy ultra jemné, hebké a poddajné bez mastných stôp.

použitie: aplikujte na vlasy alebo telo pre okamžitú hydratáciu. 

 photo 9_zpsa005fd3c.jpg
 photo 8n_zps5b513aa6.jpg
 photo 23_zps088fb194.jpg

Oba produkty súbežne používam už takmer 2 mesiace (bez prestriedania s inými značkami). Za ten čas si dokonale našli cestu k môjmu srdcu. Vlastne som sa vďaka nim zbavila strachu, že prírodný šampón/kondicionér = krepovité vlasy bez lesku.
Na oboch mi vyhovuje pumpičkové dávkovanie a príjemná nevtieravá vôňa, aj keď práve tej som sa obávala. Prírodné produkty nebývajú vždy práve voňavé, no tieto sú iné. ( Áno, sú výnimky a chvalabohu čoraz častejšie:), no doteraz si pamätám na jeden, s prepáčením smradľavý krém na ruky .) Zatiaľ, čo kondicionér vo mne vôňou evokuje čistotu (s náznakom niečoho ostrejšieho, čo však neviem pomenovať:) ), v oleji cítim náznak exotiky s prímesou kokosu a vanilky. Táto zmes vôní sa mi vo vlasoch udrží do druhého dňa.
Kondicionér má ľahkú, stredne hustú konzistenciu, ktorá sa na vlasy dobre nanáša. Už pri jeho prvom použití som pri zmývaní cítila ako mi voda po vlasoch hladko "steká". A verte alebo nie, tento pocit som nemala už riadne dlho. 
Počula som, že vlasy by ste najprv mali vyplniť proteínmi a následne zhydratovať napr. olejom. Toto duo sa preto fantasticky dopĺňa. Účinky proteínového kondicionéru podporí tahitský priehľadný vlasový olej. Mojim dlhým vlasom doprajem 2 pumpunutia, maminmu bobu stačí jedno. Vlasy nezmastí a doslova do seba olej vpijú, presne tak ako kondicionér.
A viete, čo je na tom najlepšie? Zvyšky oleja, ktoré Vám ostanú na rukách si stačí vmasírovať do rúk, ktoré po ňom ostanú krásne hebučké. Použiť sa dá aj na suché lakte.
Počas používania som si všimla zlepšený stav mojich vlasov, aj keď nejaké štiepajúce sa a lámajúce končeky by sa isto našli. Ale to je skôr problém môjho nenavštevovania kaderníctva. Ani jeden produkt nepôsobí na moje jemné vlasy zaťažujúco, mám ich pekne nadýchané, poddajné, hebké a s leskom! Mama mi pravidelne chodí na olejček, pretože prišla na to, že vďaka nemu sa jej nemotajú vlasy a dajú sa pekne rozčesať. To ste mali vidieť ako si ich po prvom použití oboch Original Sprout-ov obdivovala v zrkadle. A ja koniec koncov tiež:).
Po ich použití som pochopila, prečo sú vo svete tak obľúbené.
Ak ste však odporcom silikónov, možno Vás nepoteší ich prítomnosť, napr. v oboch sa nachádza dimethicone, ktorý je bežnou zložkou prírodných produktov. Má za úlohu hlavne udržať vlhkosť a vyplniť nedokonalosti. Ja na silikóny nie som až taký "pes", (nevyhľadávam ich), ale je fakt, že odkedy mám blog začínam čítať zloženie, aj keď na jeho výklad som ešte stále dosť veľký laik. Takže zvyšok zloženia si budete musieť posúdiť samé. Ak však túžite po niečom bez silikónov po olejčeku asi nesiahnete:/. Patrí im totiž popredné miesto v zložení, čo je trošku cítiť aj v konzistencií. No a šampón je na tom len o štipku lepšie.

Aký máte vzťah k "prírodnej" kozmetike? Vyhľadávate ju alebo to neriešite, prípadne si vystačíte s tým, čo nám ponúkajú drogérie/ parfumérie? Riešite silikóny?

Oba produkty mi na zrecenzovanie poskytol e-shop Beautyville, ktorý sa snaží podporovať zdravú kozmetiku (netestovanú na zvieratách). Na jeho stránkach nájdete ručne vyrábanú a balenú One Love Organics, "worry-free" Original Sprout, obľúbený theBalm, viacúčelový Figs & Rouge a mnohé ďalšie.
Na ich stránkach nájdete aj "Blogxpertizu" s recenziami na vybranú kozmetiku. Aktuality stránka aj so súťažami získate ako fanúšik facebookových stránok

 photo 20_zps1746de56.jpg

 photo 15n_zpsdc55be56.jpg

10 komentárov:

  1. Produkty mají moc krásné obaly a je super, že i s obsahem jsi spokojená :). A ta poslední fotka je úplně parádně vyfocená
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj mne sa páči tá farebnos a hlavne obsahť:) ďakujem!

      Odstrániť
  2. Kondicioner ma zaujal, ten by sa mi hodil...krásne fotky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Páni to vyzerá skvelo. Asi presedlám na chvíľku z môjho obľúbeného Palmolive na toto. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hm,preco ma neprekvapuje, ze v "prirodnych" vlasovych produktoch su na poprednych miestach silikony? Potom je jasne, ze maju efekt podobny tym, ktore sa prirodnostou nechvalia.. Mne silikony vlasy jednoducho zatazuju, preto sa tymto "prirodnym" vyrobkom radsej vyhnem. Aj ked som sa v prvej chvili potesila, lebo akurat zhanam na vlasy nieco nove..
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to ma mrzí, že som ťa takto sklamala:/, holt je to škoda, lebo v podstate by tam nič také nemalo byť, kedže sa to tvári ako niečo zdravé, čisté, lepšie...:/ a čo momentálne používaš?

      Odstrániť
  5. aj mňa zaujal ten olejček a nejak som narýchlo prebehla zloženie a že juuuj koľko výťažkov a potom hups, na prvých 3 miestach nič prírodné...
    silikóny mi nevadia ak danú vec nepoužívam na celý vlasy, ale iba na končeky, ale akonáhle sa mi to dostane vyššie, robí to neplechu- viď môj posledný článok a tam časť natura siberica kondicionér

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veď to, tie prírodné zložky sú úžasné, už len keď to čítaš a potom sa zrazu zobudíš a zistíš, že silikóny sú všade, dokonca aj tu:/, no ako tak pozerám na recenzie na prírodné produkty, tak ma ich výskyt už ani veľmi neprekvapuje...

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)