utorok 14. októbra 2014

Momentálne sa líčim s...

 photo 400nn_zps204baf7b.jpg
Včera som sa dočítala horúcu novinku, o ktorej možno už polovica z Vás vie a to, že od novembra by mala byť v Auparku Bratislava otvorená M.A.C predajňa! Myslela som, že tohoto okamžiku sa hádam nikdy nedočkáme. Pôjdete omrknúť? Ja to pravdepodobne nechám na osud, pretože aj, keď sa v Bratislave raz za čas ocitnem, do Auparku akosi nechodievam:).

Presuniem sa však k hlavnej téme článku. Čím sa momentálne skrášľujem. Čím som staršia, tým menej sa toho snažím používať. Aj keď na obrázku to veľmi nevyzerá. A hlavne nekupujem impulzívne:). 

Základom je u mňa Dior HydraLife tónovací krém, o ktorom ste si mohli prečítať recenziu TU. Je to taký 2 v 1, skrášľuje a ošetruje. Mala som po ňom peknú pleť. Nedokáže síce zakryť všetky nerovnosti (hlavne akné), ale inak vie celkom pekne zjednotiť, no nepovažujem ho za MUST HAVE. Príjemná je aj jeho vôňa.

Nedokonalosti, ktoré nezvláda zamaskovať Dior, prekrývam Collistar-om Filler concealer smoothing evening v odtieni 1 s krémovou textúrou, ktorý má pôsobiť proti vráskam a vyplňovať ich, kryť nedokonalosti a redukovať výskyt jemných liniek a vrások. Výsledný efekt závisí na podklade, na ktorý ho použíjete. Na niektoré make-upy mi vyslovene nesadol. Vyskúšala som si s ním rozjasniť očné okolie, ale skôr mi zvýraznil jemné linky okolo očí, takže ročníkom s výraznejšími vráskami by som ho veľmi neodporúčala. Preto ani nesúhlasím s tým, že by redukoval výskyt jemných liniek. Na druhú stranu s Diorom, tvoril fajn tím. Kryciu schopnosť má však veľmi dobrú. Dokonca som ho nemohla zmyť ani z ruky, keď som robila "swatch", držal sa zubami nechtami, proste vodeoodolný.
Najbližšie sa chystám uchmatnúť nejaký korektor v Missha predajni v Žiline. Všetko však závisí na tom, či sa mi konečne podarí prísť počas otváracích hodín:).

Kedže Collistar si s očným okolím u mňa veľmi nerozumel, vyskúšala som L´oreal LumiMagique v odtieni 1 Light. Našťastie nemám kruhy pod očami, takže k tomu, či ich zakryje alebo nie sa veľmi vyjadrovať neviem. Treba ho však používať opatrne, radšej menej a pridať, ako viac a len si ním zvýrazniť záhyby pri očiach:). Po nanesení aplikátorom - štetčekom ho ešte jemne dostratená vklepem prstami. 
Musím však povedať, že som stále na vážkach, či sú pre mňa takéto rozjasňovače v pere potrebné aj vzhľadom na to, že ten objem Vám nejak extra dlho nevydrží.  Niekedy stačí aj svetlejší makeup. Ako sa na to pozeráte Vy? Zbytočnosť alebo investícia, ktorá Vás spraví krajšími? Určite by som uvažovala inak, keby mám kruhy pod očami. A je fakt, že keď sa s líčením pohrám, s rozjasňovačom to má švih:).
A ako správna blogerka som si ho vyfotila ešte pred použitím. Momentálne ho už presúvam do krabičky s "Empties".
 photo 1000_zps95865792.jpg

Základ zafixujem MAC Select sheer pressed powder (NW 15), v ktorom už sú naozaj "omrvinky". Je jemnučký, pleť po ňom získa zamatový vzhľad. Do ruky som ho chytila po vyskúšaní sypkého púdru Dermacol. A nemohla som sa vynadívať na ten "finish". Aj a nielen vďaka nemu som zistila, že mi viac vyhovujú kompaktné púdre. A hlavne nie je pri nich toľko neporiadku:). Rada by som niekedy v budúcnosti vyskúšala "blot powder", ktorý je vhodný na môj typ pleti. Nemáte s ním skúsenosti? Aký púder používate práve teraz?

Úpravu obočia trošku flákam, aj keď je veľmi dôležitá. Zvýrazňujem ho ESSENCE tieňovanou riasenkou na obočie z limitky obohatenou vláknami pre dokonalé obočie v priebehu niekoľkých sekúnd. Aby to moje vyzeralo akotak, vylepšujem jeho tvar tmavohnedým tieňom z paletky ESSENCE quattro eyeshadow. Zostal ako posledný, k očiam mi nešiel, no na obočko je super. Vlastne to pre Vás môže byť taký malý tip. Vykašlite sa na súpravy a tiene na obočie, stačí Vám padnúci matný očný tieň. Aj keď tie súpravy tiež nie sú od veci, najmä keď pekne vyzerajú, však?!. Čo používate na obočie Vy?

Aby mi líčenie očí vydržalo do večera používam TOO FACED Shadow Insurance v tube. Spomenula som ho TU

Oči si tieňujem s paletkou TOO FACED Naked eyes. Recenziu a líčenie si môžete pozrieť TU.

Na riasy stále používam ASTOR Big&Beautiful FalseLashLook (recenzia), s ktorou som bola spokojná, no asi je čas vyskúšať niečo nové. Aj keď sa mi zdá, že čím dlhšie je otvorená, tým krajšie riasy spraví.

S bronzerom od MAC-u (odtieň Golden) si trénujem kontúrovanie. Konečne som sa odviazala a skúšam si ním "vylepšiť" aj nos, A viete čo? Páči sa mi to! Používala som ho celé leto a plánujem v tom aj pokračovať. Pri skúmavom pohľade do krabičky zbadáte drobné trblietky, na tvári sa však stratia. Je jemný, podľa mňa vhodný aj pre bledšie typy. Škoda, že mi tak dlho ležal v šuplíku.
Neviem ako ste na tom Vy, ale bronzery sú mojou slabosťou. Aj keď si kúpim nejakú lícenku, zvyčajne ju nepoužívam a siahnem práve po bronzeri:). Vstúpila som však do seba, preto v poslednej dobe siaham po MAC lícenke v odtieni Melba. Je to univerzálna matná prirodzená farbička. Je to broskyňová s úžasnou pigmentáciou. Len škoda, že jej farba vôbec na fotkách nevynikla.
Rozjasňovačom Dior v odtieni 002 Amber Diamond letmo prebehnem po lícnych kostiach. Jemný "shimmer" ich zvýrazní, tak akurát. Dodá prirodzený "lesk". Vzhľadom na to, že mám problematickú pleť s nedokonalosťami viem oceniť jeho jemnosť:).
 photo 101_zpsdb1b9f3b.jpg

Samozrejme mám aj fotky pred použitím;) Blogerky priznajte sa, ktoré to robíte tiež!:)
Prvý je bronzer.

 photo 1000_zps4aa8129e.jpg
 photo 1000_zps60fc4a1c.jpg
 photo 1000_zpseb544469.jpg

Líčenie doklepnem kombináciou dvoch rúžov Maybelline 210 Oh la lilac a Gosh 147 Sunrise, o ktorom som myslela, že ho ani nepoužijem. Prekvapivo ich kombináciou dostanem farbičku podobnú môjmu vysnívanému Dioru 531 Rose crinoline, ktorý som Vám spomenula TU. (Pre istotu som Vám pridala aj jeho reálnu fotku:) )

 photo 102_zps17d6994e.jpg

Ak ste niekedy fotili kozmetiku, viete, že niekedy farby až tak nezodpovedajú. V tomto prípade som mala asi s tou oranžovou pritlačiť:)

 photo 103_zpsc8465b5e.jpg
 photo 100_zps8e0e5352.jpg

Tvár veľmi rada nefotím, lebo si myslím, že líčenie na mne aj tak nikdy nevynikne, ale mám rada, keď niekto o niečom píše pripojí k textu aspoň fotku. Takže tu ma máte...:/ Naživo mi to líčenie zdalo krajšie. 

 photo 104_zps23d9d01d.jpg

Pán  Dior:). Tento je mamin:)

 photo 1000_zps561f7225.jpg

Tak to by bolo hádam všetko. Dúfam, že ste sa v riadkoch nestratili a napíšete mi, čo používate na líčenie Vy. Je toho viac alebo menej?:) Máte doma niečo, čo som spomínala, prípadne si na niečo brúsite zúbky? Alebo máte niečo, čo stojí za zmienku?

17 komentárov:

  1. Po Amber Diamond od Diora, pokukujem už dlho, je krásny, smiem sa spýtať kde si ho kupovala?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Velmi ti tieto sminky pristanu :)) zo spominanych nemam nic momentalne, akurat ten gosh ruz som kedysi mala ale strasne mi vadilo ze nijako nevonia nechuti... To povazujem pri ruzoch za samozrejmost

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. niekedy je lepšie, keď nevoňajú, akoby mali smrdieť:), ja som mala raz od Goshu lesk a ten mi až vyslovene páchol, napr. taký balzám od Babylips vonia a dokonca pery pekne zafarbí, ešte o ňom budem písať:)., ale máš pravdu je príjemné nanášať si na pery niečo voňavé, hneď je krajší deň:)

      Odstrániť
    2. Ked vyslovene smrdi tak to je uz uplne cele zle!:))) ta znacka mi myslim nic nehovori takze sa tesim az si o nom precitam

      Odstrániť
    3. joj asi som to zle napísala:), mi nehovor, že si nezaznamela mediálnu masáž balzámov Babylips od Maybelline:)

      Odstrániť
    4. Aaaale to samozrejme ano :))) ale aj tak som zvedava akx mas nazor

      Odstrániť
  3. Mna cely MAC nechava nevysvetlitelne chladnou, patri do velkej rodiny kozmetiky, ktora ma nelaka napriek nadsenym juch juch ohlasom, takze do Auparku asi kvoli tomu nepobezim, aj ked budem v BA. Ale nezavisle od toho je fajn, ze konecne tato znacka otvorila zastupenie aj na SK. Este keby sa tak unuval Kiehl´s, to by som si isla nohy dolamat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak buď rada aspoň ušetríš:), ale ten Kiehl´s by som brala aj ja:)

      Odstrániť
  4. Samé krásné produkty, to je radost se kochat :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jasné, že všetko treba fotiť pred použitím! :D Najhoršie je, keď chcem už vec vyskúšať, ale nemôžem, lebo napríklad nie je dobré svetlo a najprv ju musím odfotiť, tak treba čakať :D A ja na obočie taktiež používam tiene na oči, nevidím v tom rozdiel medzi tými originál na obočie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hrozné je aj, keď nemáš čas si to nafotiť, ja potom kukám na niečo, že by som to konečne aj použila, len to nemám "posvätne "odfotené, tak nemôžem, niekto by si z toho ťukal na čelo:DDD, je to strašne zaväzujúce:DDDD

      Odstrániť
  6. Akosi mi tam tá Essence paleta nepasuje. :D Všetko také "glam" ako MAC, Dior no a Essence? Ako sa tam dostala? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to vieš, ostal už len jeden tieň a chcela som ju konečne zlikvidovať, predsa len je nepraktické ťahať "prázdnu" paletku:), ale inak by to asi nebolo o nič lepšie, lebo keď ho miniem, vrhnem sa na obočkové načaté produkty Elf, Artdeco a Inglot..:)), ale pekne si to napísala.

      Odstrániť
  7. ja nič nestihnem vyfotiť ešte nové, lebo do všetkého vopchám prsty oveľa skôr..tak napr. som nemohla čitateľkám ukázať novučičký clarins odyssey púder, ktorý mal úchvatný reliéf so zlatým popraškom.. podobne jeden oriflame teracota púder, vyzeral ako pieskové duny so zlato poprášenými vrchmi.... no.. už ani tam nie je poprašok a duny sa tiež vytrácajú a ja stále nemám ani jednu fotku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. síce je to škoda, ale tak preto si to kúpiš, aby si to mohla používať a nie len na to pozerať a ochkať:)

      Odstrániť
  8. Skvělé produkty, tiše závidím :) Po tónováku od Diora pokukuju už dlouho :)

    Řasy jako vějíře

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)