piatok 12. decembra 2014

Svetový samoopaľovací zázrak

 photo 8_zps25948f6c.jpg
Ak sa niekedy aspoň "očkom" chodievate inšpirovať do parfumérií napr. Marionnaud alebo Fann, asi ste všimli, že svoju ponuku obohatili o novú značku Vita liberata. V Marionnaud bola už dlhšie, myslím, že od minulého roka, do Fannu pribudla tento rok.
Jedná sa o samoopaľovaciu líniu (zahŕňajúcu 3 luxusné kolekcie), ktorá sa aplikuje špeciálnou aplikačnou rukavicou (s rovnakým princípom ako pri St. Motiz TU). Proti nemu však poskytuje viac benefitov ako je hydratácia po celých 72 hodín, omladzujúci efekt a organický základ, bez parfumácie, alkoholu a parabénov. Sľubuje tiež rovnomerný a okamžitý efekt. Pre mňa bol atraktívnym produkt, ktorý sľubuje až 3 týždňové opálenie.

 photo 5_zps62d5ea1e.jpg

Zhruba na jeseň minulého roka som narazila v Marionnaud na zlacnený Vita Liberata pHenomenal 2- 3 week tan v odtieni Medium. Všade som čítala, aký je úžasný, prirodzený, tak som bola zvedavá, čo je na tom pravdy. Tento rok sme ešte vo Fann-ku narazili na pani, ktorá asi zrovna zaškoľovala predavačky, tak sme nabrali rozumy:) a rozšírili si obzory. Dovtedy som totiž nevnímala, že majú peeling a dokonca aj radu pre mladé dievčatá, ku ktorým patrí rovnaká rukavica ako k zvyšku produktov, len je vo veselšom obale a za lacnejší peniaz:). 
Z Fann-ka sme si nakoniec domov odniesli aj Rich face Tinted Self tan Lotion v odtieni Light/Clair. Opaľovací prípravok na tvár vo forme zafarbeného gél-krému, ktorý plne zastúpi aj Váš denný krém! Čestné pionierske! Vďaka pumpičke sa dobre dávkuje množstvo, no často sa mi stalo, že mi krém z otvoru priam vyletel. Za to má u mňa mínus. Je však ľahký, neupcháva póry a pleť je po ňom každým dňom na dotyk hebkejšia, čistejšia, jedným slovom krajšia. A nie je len tým snedým odtieňom. Skutočne má v sebe niečo, čo robí mojej pleti výnimočne dobre. Treba ho však dobre roztrieť, aj keď zrovna pri tomto až taký veľký problém s fľakovatením nie je. Zmiešané pocity mám len ohľadom intenzity "opálenia". To by sa malo vyvíjať počas 4- 8 hodín. Niekedy som mala pocit, akoby som sa ani nenatrela a inokedy, že by som mohla byť aj o štipku bledšia. Aj keď sa mi podarilo väčšinu pri odličovaní zmyť, vždy mi na tvári nejaká "farba" ostala. Ak si tvár odličujete bez vody, isto Vám "farba" vydrží dlhšie. Na aplikáciu sa odporúča použiť rukavicu, ja som ju nepoužívala a som tu:). Farbu z rúk v pohode zmyjete, len sa zbytočne ničím nezdržujte. Čím skôr ide dole, tým menej Vám jej ostane na prstíkoch. Btw. krém má jemnú parfumáciu.
Chválila si ho aj mama, konečne niečo, čo na nej nevyzeralo neprirodzene žlto /oranžovo. Lepšie sa jej hojili ranky, dokonca aj nejaké nedostatky, ktoré nie a nie zmiznúť, boli zrazu fuč. Pravidelným používaním získala čistejšiu pleť, tak ako ja. Niekedy som sa nevedela na seba vynadívať. Takú peknú pleť som nemala už dlho! Preto Vám ho môžem odporúčať. Aj keď, či vyslovene omladzuje posúdiť neviem.
Cena: vo Fann 22,90 € / 100 ml (10% zľava s Fann kartou).

 photo 7_zpsc87fa74e.jpg

Keď som pochytila rozumy od "školiteľky" z Fannu, bol konečne čas ich vyskúšať v praxu na 3 týždňovom opálení Vita Liberata pHenomenal 2- 3 week tan
Vždy treba začať dôkladným peelingom. Pred každým natieraním treba nádobu dobre pretriasť.  
Konkrétne pri tomto 2- 3 týždňovom opálení, je dôležité aplikovať za sebou 3 nátery počas 24 hodín. Ideálne je rozložiť si ich v pravidelných intervaloch cca. 8 hodín, no ak Vám to nevychádza, minimum sú 3 hodiny, kedy však nemá dôjsť ku kontaktu s vodou. Pred každým náterom sa opäť osprchujete bez použitia mydla, či sprchového gélu. 1 náter by mal vydržať týždeň, 2 nátery = 10 dní, 3 nátery = 2- 3 týždne. V príbalovom letáku nájdete tipy, na čo naprirodzenejšie opálenie, napr. že natreté opálenie by ste si chodidlách mali roztrieť so suchou hadričkou do stratena, lebo veď viete, že pri mori sa Vám vždy piesok nalepí na dolný okraj chodidla, ktorý sa potom logicky neopáli:). Ale keby sa riadim presne podľa neho asi by som sa nevyhrabala z kúpeľne:)
Pri iných (rozumej St. Moriz) som bola zvyknutá, že si pred náterom musím dôkladne zhydratovať všetky suchšie časti tela ako kolená, lakte, členky,... U Vita liberaty to takto nefunguje. Krém by vytváral zbytočnú bariéru. Penu rukavicou hneď aplikujete na telo. Postupujete smerom od spodu smerom nahor. Najprv si natriete ľahkým krúživým pohybom lýtko so zvyškom, ktorý máte v rukavici si jemným svižným pohybom prebehnete po chrbte chodidla. Prejdete na stehno a zase so zvyškom prejdete koleno. Podobne postupujete s lakťami, chrbtami rúk a krkom, ktoré tiež natriete len zvyškom z rúk, či brucha.
Ideálne je, keď sa natierate pred zrkadlom, aby ste mali pod kontrolou, či ste nejaké miesto nevynechali, napr. zákolenie a dobre videli aj situáciu na chrbte:).
Malú nevýhodu vidím v tom, že oproti St. Morizu ani po chvíľke veľmi nevidím, či som produkt aplikovala rovnomerne a nejaká časť mi neunikla. No, na druhú stranu mám ešte ďalšie 2 nátery, ktorými môžem korigovať nedostatky. Ale poviem Vám tie 3 nátery sú celkom otravné. Ja som prvý aplikovala večer, ďalší ráno a posledný opäť večer. Dosť nepraktické je aj to, keď si ráno natriete "ruky" a potrebujete ísť na "wécko". Som človek čistotný ktorý si po použití toalety umýva ruky, no ako to mám vyriešiť, keď by moje ruky nemali prísť do kontaktu s vodou?
A teraz sa zamyslite, v akých intervaloch sa Vám prirodzene olupujú šupinky z kože? Ako dlho Vám vydržalo dovolenkové opálenie? Práve preto je dôležité vykonať dôkladnú exfoliáciu. Ja som ju asi nespravila dostatočne dôkladne, kedže z rúk mi šla farba dole tak po 5 dňoch (nerovnomerne, takže trochu "vtipný" pohľad, aj keď mne do smiechu veľmi nebolo) a zvyšok tela bol v tesnom závese. Keby sa nenatriem po 2,5 týždni ani neviem, že som bola niečím natretá.
Podľa oficiálneho popisu by nemal zapáchať. Ja z neho však cítim tú známu vôňu samoopaľovákov. Našťastie nie je taká intenzívna, žeby to so mnou šklbalo, ale je tam. Dokonca aj zo samotného produktu cítim ten podtón. 
Pokiaľ chytíte "skill", verím, že penu dokážete naniesť rovnomerne. Podobne ako u St. Moriza aj tu sa takmer okamžite môžete obliecť. No v rámci minimalizovania škôd by som sa vyhla svetlým farbám:). A tak ako to býva aj pri opálení od mora, aj tu musíte rátať s tým, že nie je 100% oteru odolný, takže hlavne v okolí švíkov, kde dochádza k častejšiemu treniu sa môže zafarbenie preniesť, ale nie je to nič tragické a ako som hovorila, stáva sa to aj, keď máte opálenie od slniečka. Myslím, že je prirodzené, že keď sa veľmi spotíte neostane to bez následkov. Preto mi prišlo vtipné, keď "školiteľka" zdôraznila, že nezabudnúť ani na podpazušie. Skúsila som...a nechcite vidieť to tričko potom!
Čo však musím vysoko vyzdvihnúť je hydratácia. Je to neuveriteľné, keby to nevyskúšam asi sama neverím, ale pokožka je úžasne jemná, hladučká a hydratovaná. Keď som dokonca len tak na skúšku po stehne behala s masážnou bunkou Cellublue, pekne hladko bez bolesti po ňom kĺzala. No to je pre mňa asi jediný pozitívny bod. 
Ďalší plusový bod by som udelila rukavičke, ktorá mi vyhovuje dokonca lepšie ako tá od St. Moriz. Zdá sa mi, že sa s ním produkt, či už tento alebo ten od konkurenčnej značky, rovnomernejšie a hladšie rozotiera. Jej cena sa pohybuje cca. 5 eur, ale oplatí sa vyčkať na akciu kedy stojí okolo 3 eur.
Veľmi príjemné bolo, že som sa nemusela každý 2-3 deň natierať St. Morizom, no predsa len rozdiel v cenách je viditeľný. A dokonca aj v odtieni "opálenia". Vita liberata mi naživo na mne pripadá akási žltá. Na fotkách však podľa mňa pôsobí celkom prirodzene, skoro ako opálenie od mora, (ku ktorému som sa tento rok nedostala). Vidieť ste ho mohli napr. v tomto poste. Rovnako je pre mńa prijateľnejšia cena St. Morizu 6.50 € /200 ml proti 46,50 € /125 ml za Vita liberatu. (Mne sa ju podarilo zohnať s 30% zľavou z 32,55€. V odtieni Dark sa dá zohnať v eshope Marionnaud za 37,20 €). Síce musím náter so St. Morizom častejšie opakovať, no nezdá sa mi to také "vyčerpávajúce" ako 3 nátery po sebe. A efekt je pre mňa viditeľnejší. (To asi preto, že St. Moriz mám v odtieni Dark).
Navyše som ho použila tak 2-3x a mám dojem, že polka je preč. Zrátajte si na koľko Vám teda vydrží celé balenie. Dobre, keď sa na to pozrieme v ideálnom prípade, že Vám opálenie vydrží 2-3 týždne, na cca.8-12 týždňov, teda hlavnú letnú sezónu ste zahojené. 

Aby som to teda uzavrela. Za mňa samoopaľovák na tvár áno, na telo nie. 

Zaznamenali ste značku Vita liberata? Mali ste/máte na pláne niečo od nej vyskúšať alebo ste od nej už dokonca niečo mali? Som zvedavá na názory ostatných!  

 photo 3_zps8e0e67ce.jpg
 photo 4_zps52078f84.jpg
Zloženie krému na tvár:
 photo 201_zps8af4efe2.jpg
Zloženie peny na opálenie, ktoré vydrží 2- 3 týždne:
 photo 200_zps3a0a86c1.jpg

10 komentárov:

  1. Ahoj. :-) Ako krajšiu a omladenú pleť by som veľmi rada privítala, ale ja k týmto samoopaľovacím prípravkom neinklinujem. Možno ešte ten na tvár by som aj skúsila, zlákalo by ma asi to čokoládové balenie. ;-) S tým podpazuším je to inak sranda! :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som po ňom siahla, lebo slniečko ma veľmi nechytá a radšej som aspoň trošku "hnedá":). Pri St. Moriz som podpazušie intuitívne vynechávala, no keď povedala, že sa na to nesmie zabudnúť, tak som vyskúšala ako to teda bude vyzerať....proste keď máš šaty so zaväzovaním na krku, tak sa to ešte dá, ale inak...a hlavne, keď je teplo..to neodporúčam robiť:DD

      Odstrániť
  2. Nezaznamenala som značku Vita liberata. Kedysi som používala samoopalovaky, ale nemohla som natrafiť na ten správný, preto som sa pyšnila krásne orandžovo-žltou farbou :) Cez zimu to neriešim a v lete používam silonky v spreji.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tie silonky sú super vec, len u mňa je aj zvyšok bledý, takže by to asi nevyzeralo až tak dobre, hlavne, keď sa nohy prirodzene opaľujú horšie. Ja mám od Sally Hansen ten krém a používam ho sporadicky, lebo podvedome stále kontrlujem, či som si "ho" kdesi neotrela...

      Odstrániť
  3. Vypadá to zajímavě, já jsem nikdy žádné opalovací krémy nezkoušela :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. žeby bol ten správny čas nejaké skúsiť? Ale nie:), pokiaľ ťa slniečko prirodzene pekne chytá, tak je zbyťočné po nich siahať:)

      Odstrániť
  4. Podla fotiek nevidiet ziaden rozdiel. Ale celkovo velmi zalezi na fotaku a schopnostiach fotit.
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ako myslíš... a ja ho zrovna na tých fotkách vidím, stačí sa pozrieť na fotku pred a po 3. aplikácí. Samozrejme ide o to, aby "opálenie" pôsobilo prirodzene a s každou ďalšou vrstvou sa znásobí intenzita,,... ale nejdem nikoho presviedčať..a určite tiež vieš, že okrem foťákú a schopností to závisí aj od monitora a jeho nastavení.:).

      Odstrániť
  5. Samoopalovací produkty, jsem dříve celkem používala, v dnešní době už je nepoužívám vůbec :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som zvedavá kedy to prestane baviť mňa, len keď mňa slnko horšie chytá a " biela" sa necítim dobre:)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)