sobota 28. júna 2014

GOOD MOOD

 photo 15_zps4d64e8ac.jpg
Je mi jasné, že gradient Vás už u mňa nebaví. Uznávam, objavuje sa tu akosi pričasto. Preto Vás poteším tým, že momentálne ulietavam na bielej. Teda žiadne nail art-y, len čisto bielo-biela. I keď momentálne je to skôr francúzska, ale to len preto, že som potrebovala niečo elegantné:). Nie, že by biele neboli, ale...
Na tieto som použila ako základ prirodzene svetlo-ružový PUPA LASTING COLOR č.202. Klasickou špongiovou metódou "naťapala" fialovú, ktorá vznikla zmiešaním tmavofialového MAVALA Mexico zmiešaný s bielym PUPA lakom a ružový PUPA LASTING COLOR č. 220.
Aj keď na fotke sa mi celkom páčia, naživo má toto prelínanie intenzívnych farieb akosi iritovalo.

Mali ste niekedy na nechtíkoch farbu laku alebo vzor, ktorý Vás iritoval? Som zvedavá na Vaše komentáre!

Majte sa krásne!
 photo 12_zpsc55e8d8f.jpg

 photo 11_zps481c14aa.jpg

piatok 27. júna 2014

HARRY UP!

 photo 20_zpse6f4228a.jpg
Dnes len v rýchlosti. Zajtra sa chystám na svadbu, takže nemám moc času na zvyš. Ako obvykle som mala dojem, že všetko stíham a nechala všetko na poslednú chvíľu. (Ešte, že mám čas "postovať":D ). Dúfam, že vyjde počasie! A Vám prajem krásny víkend! Máte naň nejaké plány?
 photo 23_zps385f6a75.jpg
 photo 24_zpscee59a1c.jpg

štvrtok 26. júna 2014

"VYGUMUJ SA!"

 photo 102_zpsca05a83e.jpg
Ešte začiatkom roka som si vykračovala po Tescu, keď som zbadala na lekárni plagát s novinkou na trhu. Bioderma totiž nezaľáhalala a opäť vymyslela niečo nové. Tentoraz čistiacu a zmatňujúcu masku určenú pre mastnú a zmiešanú pleť. Jej poslaním je odstraňovať nečistoty a regulovať nadbytok kožného mazu, vďaka kaolínu a antibakteriálnym látkam, ktoré pokožku ozdravujú a čistia. Obsahuje tiež patent Fluidactiv® , práve ten má regulovať kvalitu kožného mazu a brániť upchávaniu pórov. Po použití by Vás mal oslniť okamžitý zmatňujúci efekt. Má peelingový efekt bez použitia mikročastíc. A aby toho nebolo málo sťahuje póry!
V duchu som si hovorila, že by nebolo zlé ju vyskúšať, keď mi v "mailovke" pristála správa, že už čoskoro ju budem môcť otestovať. No, nie je to sen?
Najprv som ti teda poctivo preštudovala použitie. Naniesla som rovnomernú vrstvu masky s jemnou hutnejšou textúrou na odlíčenú a hlavne suchú pleť. V tomto prípade je dosť podstatné, aby ste pleť mali skutočne suchú, inak Vám maska dobre nezaschne a efekt sa nekoná. Následne som teda naniesla masku, odporúča sa, vtierať ju jemnými pohybmi do pokožky. Počkala som 5 minút a začala "gumovať", presne tak ako gumou popísaný papier. Čo Vám poviem, je z toho celkom "bordel", preto radšej "gumujte" nad umývadlom! Zato pohľad do zrkadla "po" je celkom príjemný. Možno sa v ňom ani nespoznáte. Pleť je ozaj ako "vygumovaná", tažko sa to opisuje, matná, s menšími pórmi, ak vôbec nejakými, osviežená, proste čistejšia. Na dotyk jemná. Ja som väčšinou ešte po "zgumovaní" pleť opláchla od zostatých "drobkov" a práve vtedy sa ten super matný "photoshop" efekt stratil. Ale zvyšok zostal, skrátka pleť ožila.
Mala by sa používať 1-2 týždenne, kedže som ju používala nepravidelne, nemôžem to až tak zodpovedne zhodnotiť. No myslím, že pri pravidelnom použití je vidieť lepšie výsledky. Ako inak:). Najmenej sa mi na nej páčilo, práve to, čo ju robi zaujímavou, gumovaníe. Aj keď pri mladej pleti to asi až tak neprekáža, ja tú moju radšej hýčkam niečím menej drastickým. Stojí cca.12 eur / 40ml. Pričom Vám vydrží asi 8 x? Záleží na tom, akú hrubú vrstvu nanesiete, pozor však na to, aby ste nenaniesli pritenkú, nemali by ste, čo "gumovať" a celá robota by bola zbytočná. Ja som mala napr. problém so zaschnutím masky na nose. Okrem prvého a posledného použitia mi vždy zostala maska na ňom vlhká a nedala sa "zgumovať". Pochopili ste správne, masku som už minula.
Btw. celkový efekt môžete posilniť použitím ďalších výrobkov z rady Sébium.

Počuli ste už o tejto maske? Vyskúšali ste ju alebo sa ešte len chystáte?
 photo 101_zpse0e963b3.jpg
 photo 99_zps1270cfa0.jpg

streda 25. júna 2014

CLARISONIC...ZÁZRAK ALEBO...

 photo 71_zps48a64802.jpg

Počuli ste o sónickej kefke na zuby? Clarisonic je to isté len na pleť. Hit, ktorý k nám prišiel spoza veľkej mláky  a nejakú dobu si ho môžete kúpiť u našich susedov v Sephore a podržte sa, asi mesiac alebo dva už aj u nás. Vo FANN-e, kde cena začína asi na 150 eurách, čo je celkom pálka. Môžete však využiť Fann kartičku, kde dostanete 10% zľavu na aké-také ospravedlnenie nákupu. Clarisonic proste nie je lacná záležitosť.
Ja som bola šikovnejšia využila akciu, ktorú ponúkal zľavový portál. 
O Clarisonicu som síce počula, čítala, ale srdce mi za ním vtedy nepíšťalo. Zmenilo sa to, až keď sme si kúpili knihu "Lekcie Madam Chic" od Jennifer L.Scottovej (jej blog). Tá o ňom doslova básnila. Teda konkrétne ho nepomenovala, ale vieme si domyslieť, veď sme ženy! Náhodou som zrovna vtedy narazila na spomínanú akciu na MIA 2.

Princípom je jemná zvuková mikromasáž, ktorá čistí pleť hĺbkovo a dôkladne. Oficiálne má byť toto čistenie dokonca 6 x efektívnejšie ako ručné čistenie! Vďaka tomu, že pracuje s prirodzenou pružnosťou pleti, pôsobí pod povrchom, zlepšuje textúru pleti a tiež sľubuje znížený výskyt pórov, jemných liniek, vrások a žiarivejšiu pleť. Póry má čistiť jemne, efektívne a bez mechanického poškodenia. Čistenie má byť tak účinné, že pleť má lepšie absorbovať krémy, séra a hydratačné krémy.
Je určený na každodennú starostlivosť o pleť. 
Vďaka vodotesnosti ho môžete používať aj v sprche alebo vo vani. Stačí si namočiť pleť (bez make-upu) a hlavicu teplou vodou, na jedno alebo druhé aplikovať čistiaci prostriedok, zapnúť a už len krúživým pohybom čistíť. Na čistenie máte presne minútu, potom sa Clarisonic automaticky vypne. Medzitým Vám zvukom naznačí, že máte presunúť na ďalšiu časť tváre (20 sekúnd na čelo, 20 sekúnd na nos a bradu a 10 sekúnd pre každé líce). Samozrejme, že čistiaci proces môžete aj pozastaviť. A následne pokračovať v cykle tam, kde ste prestali. Pritom si môžete zvoliť 2 rýchlosti: nízku a normálnu. 
Možno sa mylne domnievate, že pri čistení sa hýbe celá hlavica, presne ako pri rotačných zubných kefkách. Sklamem Vás. Po zapnutí štetinky kmitajú smerom dopredu a dozadu v sónickej frekvencií (300 pohybov za sekundu), čo je voľným okom nepozorovateľné, vibrácie cítite len v ruke. Kefka pleť jemne masíruje a odstraňuje z pleti nečistoty. Neodporúča sa s ňou príliš tlačiť, aby ste neznižovali účinnosť čistenia.
Dnes som ho náhodne zapla len tak a sledovala ako hlavica pracuje. Jemne brnela a pri zvukovom signále sa čierny kruh štetín otočí o kúsoček dopredu.

pondelok 23. júna 2014

After weekend

 photo 1_zps3f3091e6.jpg
Ahojte krásky! Ako sa máte po víkende? Dúfam, že dobre! Mne sa zase potvrdilo, že nech si celý týždeň plánujem, čo si nabalím k priateľovi na víkend, aj tak bude úplne inak. Keď sa celý týždeň teším z pekného teplého slniečka, môžem si byť istá, že cez víkend bude zima, prinajlepšom sa k tomu pridá aj dážď. Preto sa na to niekedy "vykašlem" a o päť minút dvanásť zhľadúvam, čo si teda zoberiem a hlavne v čom pôjdem!

Ako ste na tom s plánovaním outfitov vy? Chystáte si ich dopredu alebo to beriete spontánne?
 photo 3_zps2e962019.jpg
 photo 5_zps20092954.jpg

streda 18. júna 2014

"Garážovka"

 photo 60a_zps69b2b94b.jpg
Cez víkend som chcela využiť kartičku z Madam Evy s 20% zľavou v Marionnaude a tiež skontrolovať, či nedostali moju veľkosť peplum topu v H&M. Bilancia úspešnosti mizivá. Z topu pravdepodobne dopredávajú veľkosti, ktoré sa mi nehodia, v Marionnaude som sa sústredila na zlú predajňu a nakoniec som sa uspokojila s už zľavneným Dr. Kitzinger-om, na ktorý som šla v podstate ako na jediný na istotu. A kedže už zľavnený bol, opäť som kartičku nevyužila. Aspoň IKEA ma potešila, podarilo sa mi zohnať vešiaky, ktoré sme minule nemohli nájsť.
A aký bol Váš víkend? Využili ste zľavu z Madam Evy?
 photo 61a_zpsb20859ec.jpg

pondelok 16. júna 2014

I am dreaming

 photo 65_zps9524c240.jpg

V nedeľu sa mi sníval pekný sen. Neviem kto, ani prečo, ale daroval mi vyhliadnutý objektív k foťáku. Celé to malo len jednu chybičku, mal nejaké podivnú nadmieru vysokú hodnotu svetelnosti. To mi však nahralo na to, že sa s Vami môžem poradiť. Ono sa mi to nesnívalo len tak:). Teda tak si to aspoň vykladám ja. Už nejaký ten piatok sa rozhodujem medzi 35mm a 50mm na Nikon 5100. Ak sa tu niekto vyzná do tejto problematiky, bola by som vďačná za radu, ktorý by bol pre mňa a potreby blogu vhodnejší. Zameranie blogu zhruba poznáte. Prešla som si nejaké fóra a vždy, keď som už-už rozhodnutá prichádza k zvratu a ja som akoby na začiatku.
Majte sa krásne!
 photo 62_zps49845399.jpg
 photo 63_zps16dc59c7.jpg

nedeľa 15. júna 2014

Ako som za pol hodinu prešla pol sveta

Minulý týždeň sme si vybrali ten najlepší (najväčší hyc) na výlet do Ostravy na Miniuni. Chceli sme sa tam pozrieť už dávnejšie. Nakoniec sme spojili príjemné s ešte príjemnejším. Z českej Sephory mi totiž do mailovky pristál darček v podobe leskov. Tak som si ich šla vyzdvihnúť.:). 
Hneď potom sme sa vrhli na prieskum. Aby sme nemali problém s parkovaním, zaparkovali sme o dobrý kúsok ďalej, aby sme po príchode zistili, že by sme nemali problém s parkovaním ani tam. S čím sme však mali problém bolo vôbec tam trafiť. Neviem, či to bolo tým teplom, ale na to ako som z toho bola kedysi očarená na internete, som teraz bola tak nejak rozpačitá. Potešil ma však pohľad na Eifelovku, Big Ben-a, šikmú vežu v Pise, (tú by som rada zočila aj naživo:) ). Vidieť tu môžete aj Staromestkú radnicu ( fotka mi moc nevyšla, zlý uhol slnka), Brandenburskú bránu, holandské mlyny, Akropolu, Cheopsovu pyramídu, Michalskú vežu, mini stanicu Ostrava- stred a ďalšie.
Veľké teplo a slnko neprospelo ani fotkám. Dúfam, že nabudúce už budú schopnejšie. Bolo by ich tu aj viac, keby mi zase nehaprovala kapacita nahrávania fotiek.

Počuli ste už o Miniuni? Vybrali by ste sa tam? Kde ste boli naposledy na výlete vy?

štvrtok 12. júna 2014

AGAIN GRADIENT!

Nechtíky som Vám chcela postnúť už včera, ale bola som tak odrovnaná zo senovej šichty, že som sa na to nezmohla. Aspoň som vám nenarobila chute s jahodou:). Viete, že gradient ja môžem. Takže som tu opäť nudne s ním. Použila som žltý ESSENCE My yellow fellow a fialový MAVALA Mexico, ktorý som pre zosvetlenie zmiešala s bielym lakom.
Teraz som už len zvadavá ako sa Vám páči táto kombinácia?!
Ako bázu som použila SALLY HANSEN Double duty, ktorý je určený pre nechty, ktoré sa lámu a lak sa rýchlo odlupuje. Má nechty hydratovať a vyživovať vitamínom B5, vyhladzovať povrch nechtu a pomáhať k lepšej priľnavosti laku. Ak ho použijete ako vrchný lak, mal by manikúru chrániť vďaka nylónu.
Z môjho hľadiska manikúra skutočne na nechte držala a nechty sa skutočne nelámali, ale nemalú zásluhu na tom má podľa mňa aj to, že riady umývam s rukavicami. Takže Vám môže pomôcť, ale rovnakú službu Vám môže spraviť aj iný lak. Mne sa zdá lepši ako predošlý od Sally Hansen Diamond strenght, ktorý som používala ako podklad. Už aj preto, lebo moje 2 kritické nechtíky sú razom hladšie. Na druhú stranu v poslednej dobe čítam samé negatívne recenzie na laky tejto značky. Preto by ma zaujímalo aký názor máte na túto značku Vy?



utorok 10. júna 2014

Skúška časom

Aj Vám sa to už stalo? Kúpili ste si nejakú vec a než ste sa v nej stihli stihli vybehnúť von, zmenilo sa ročné obdobie a vy ste sa mohli "popretŕčať" maximálne tak v zrkadle? 
U mňa tak dopadla táto blúzka. Doniesla som si ju, nadšená z jej farby, na konci leta. To však tak nejak rýchlo skončilo. Alebo žeby mi to len tak pripadalo? Skončila na "čakačke" v skrini. Samozrejme som ju počas tejto doby pravidelne venčila skúšaním nových kombinácií. Keď teda tento rok teplomer ukázal správny počet stupňov vybehla som v nej:). Ale to ste už asi z fotiek pochopili.
Nie všetky veci však mali takýto osud. Niektoré svoj čas nedostali a a pri niektorých je pravdepodobné, že ani nedostanú. 
Ako ste na tom Vy?

štvrtok 5. júna 2014

INGLOT AMC cream foundation


Keby bolo keby a ja by som mala suchú pleť miesto zmiešanej, táto recenzia by asi znela inak. Aspoň tak to vyzerá podľa recenzií, ktoré som si prečítala. Niekoho by som však mohla už na začiatku odradiť, aj tým že sa jedná o poľskú kozmetiku. Napriek tomu, že mám pleť s nedokonalosťami a vďaka akné aj nerovnosťami, nedám si pokoj a pozerám po rozjasňujúcich make-upoch (nevhodných pre tento typ). Ba čo viac, ja si ich aj kupujem. Takže som zase raz prišla domov s rozjasňujúcim make-upom a aby toho nebolo málo aj so silikónmi:). Choré.
Vlastne mám s ním taký "love-hate" vzťah. A už viem aj prečo. Ideálne je, keď Vám Váš denný krém stihne ešte pred aplikáciou vsiaknuť pekne do pleti. Inak budete mať pocit, že triete o seba dve, napíšem to na rovinu, mastné zložky. Nepríjemný pocit, čo Vám poviem. Vtedy si treba dať pozor na dôkladné rozotretie. Myslím, že tento make-up je vhodnejší na jeseň/zimu, v lete (neviem ako pri suchej pleti), by ste mohli mať pocit, akoby sa na Vás topil. Pri teplejších dňoch som sa tešila na okamih, keď si ho dám zo seba dole, aj keď na pohľad to nebolo až tak hrozné. (Aspoň dúfam). V ideálnych podmienkach som ho však na pleti necítila. Zato som však z dlhodobejšieho hľadiska mala pocit, že mi upcháva póry. (Žeby silikóny?:))
Proti Bourjois make-up, ktorý som Vám tu nedávno recenzovala je tekutejši. 
Plastové balenie je s pumpičkou, s obsahom 30 ml. Na tvár mi vystačí tak 1,5 pumpnutia. Krytie je ľahké až stredné (podľa toho akú máte pleť). Verím tomu, že ak máte pleť bez nedokonalostí vedel by prirodzene rozjasniť (dodať pleti lesk, ktorý je žiadaný) a zjednotiť pleť. Pokiaľ ako ja (s nedokonalosťami, zmiešanou pleťou a tým, že je pre Vás absolútne nevhodný) asi si pofrflete. Hlavne na to krytie, lebo bez korektoru sa nezaobídete + odrazom svetla zvýrazní hrbolčeky, čo nechcete). večná škoda. Od počasia sa odvíja aj potreba prepudrovania. Ja som zapudrujem po nanesení. Keď je dosť teplo, už po 2 hodinách mám potrebu tento proces opakovať.
Keď som sa dostala asi do polovice make-upu, všimla som si, že jednotlivé zložky (rozjasňujúca) make-upu sa oddeľujú (je to vidieť na bledšom odtieni na úvodnom obrázku). Preto ho treba pred použitím dobre pretriasť, presne tak ako je uvedené v inštrukciách na obale.
Z obchodu som si odniesla 2 odtiene: svetlejší LW300 (ktorý mi sedí bežne) a  tmavši LC300 (používam ho, keď sa natriem samoopaľovacou penou, na ktorú sa tu hádam tiež dostane, skôr než ju miniem).