utorok 30. septembra 2014

# WANTED

 photo 4n_zpsfc39d2ca.jpg

Počas toho ako mi pôsobila farba na vlasoch, som si dávala dokopy, čo by ma potešilo z kozmetiky. Pochopiteľne som otvorená aj ďalším kozmetickým radostiam, no tieto mám momentálne vytipované:).

S balzámami Crazy rumors idem na istotu. Vďaka blogu som ich kedysi mala možnosť vyskúšať (prečitať si o tom môžete TU). Sú zatiaľ najlepšie (bio) balzámy, aké som vyskúšala. Dokonca sú prírodné, voňavučké (až máte chuť ich zjesť, lebo tie príchute sú neskutočné), pery sú po nich dobre hydratované, hebké a vláčne:). Horšie je, že sú ťažšie dostupné:/
.
Odkedy si mama kúpila rúž DIOR v odtieni 531 Rose crinoline nemyslím na iný. A to som si doteraz myslela, že mi taký odtieň na perách nepristane:). Lieči ma akurát jeho cena a to, že vysušuje. Čo mi žiaľ potvrdila aj mama. Od neho by som to teda vonkoncom nečakala:/. Ale ten odtieň je krásne koralový! Aááách,...

Do tretice to dnes bude nový hit blogosféry:). Aspoň ja mám ten pocit. Zázrak s názvom Dračia krv! Znie to pekne dramaticky, však!:) Dokonca má aj autentickú červenú farbu! Už som naň čítala asi 4 pozitívne recenzie, takže chápete, prečo ho chcem.:) Stačí mi málo. Hlavne by ma však potešilo, keby konečne zredukuje moje akné na absolútne možné minimum. Pomôcť by mu pri tom mala látka zvaná tasprín, ktorá vykazuje antibakteriálne a antivírusové schopnosti. V mojom veku by som ocenila už aj jeho schopnosť bojovať proti predčasnému starnutiu;). Nikdy nie je neskoro začať. Každodenným používaním by sa mala pleť okamžite vypnúť a byť vyhladenejšia:). 
Jasné, že to z jeho zloženia nie je všetko, ale nebudem Vás nudiť teóriou, stačí si prečítať recenziu Katky, Skodulky alebo dojmy zo vzorky u Niny a Danky
Tak, čo ešte stále ho nepotrebujete?;)

S prichádzajúcou jeseňou prišlo mnoho firiem s novinkami. Našli ste si v nich niečo pre seba? Alebo je niečo iné, čo by potešilo Vaše srdiečko? Čo máte na svojom "wishliste" Vy?

sobota 27. septembra 2014

GRAPHIC DOTS

 photo 250kombo_zps13412551.jpg

Úprimne, tak ako pri každých nechtíkoch som zvedavá, čo poviete na tieto:).
Trochu som sa odviazala a každý necht má iný základ: biely je Bell, s ktorým som robila aj bodky, čierna klasika, ktorú mám momentálne aj na nohách, je RIMMEL 800 BLACK OUT, oranžový PUPA 047 amber shine a nakoniec niečo z archívu, červený L´oreal 430. Potom som sa potrápila so sĺpčekmi rôzne veľkých bodiek, na ktoré som použila biely a čierny lak.
A kedže než som ich stihla dorobiť, zatiahlo sa a rozpršalo, nepodarilo sa mi stvoriť takmer žiadnu použiteľnú fotku. Budete sa musieť tentokrát uspokojiť len s touto odzrkadlenou:/

Oslovili Vás, ale bo nie je nič, čo by ste zniesli na svojich rukách?

 photo 252_zpsf612b0ff.jpg

piatok 26. septembra 2014

ST.MORIZ INSTANT SELF TANNING MOUSSE & LOTION

 photo 1_zps9fe594ca.jpg

Kedže sa ľahko neopálim, k moru som sa nedostala a leto bolo, aké bolo, musela som si pomôcť inak. Chcela som niečo za dobrú cenu, čo sa len tak zo dňa na deň nezmyje. St. Moriz som letmo otestovala už minulý rok a tento rok som si už len spokojne dokúpila zásoby. K pene som prihodila na vyskúšanie aj "krém". 
Zásady samoopaľovania ste už isto niekedy zahliadli. Vopred sa treba vypeelingovať a suché časti ako sú lakte, kolená, členky, prípadne aj chrbát rúk a chodidiel, na tvári zase okolie vlasov, natrieť krémom.
Kedže ide o farbiaci krém/ penu, ktorý sa aktivuje pri styku s pokožkou, vždy treba použiť rukavicu! Zabránite tým zafarbeným dlaniam a trápnym pohľadom:). Tá, vás vyjde asi na 3,90 eura a dá sa opakovane používať. Na tej mojej sa asi po roku začala oddeľovať "špongia" od zvyšku rukavice. Párkrát som vyskúšala aj rukavicu ( v akcií 2,90 eura, bežne 5 eur) od konkurenčnej firmy Vita Liberata, (ktorá tiež ponúka samoopaľováky za vyššiu cenu, momentálne do konca septembra platí vo Fann-e zľava 20% na všetky ich produkty), a páči sa mi viac. Lepšie mi sadne na ruku a zdá sa mi, že som aj rýchlejšie natretá a nešmýka sa mi pri natieraní na ruke. Chrbty rúk natieram zvlášť ako posledný krok s vatou, ktorú potom vyhodím.
Dostupné sú 2 odtiene: Regular (klasický, bledší) a Dark (tmavý). Ja som hneď siahla po tmavom, pretože som výsledok chcela vidieť hneď, a tiež preto, že som sa bála, že ten bledý by som ani nezaznamenala a "opálená" sa cítim lepšie a krajšie. Však, kto nie?:) 
Pred samotným použitím by ste mali nádobu pretrepať, aby sa zmiešali všetky zložky. Pri natieraní by ste mali postupovať zdola smerom nahor. "Náter" hneď zaschne, ale pre istotu chvíľku počkajte. Po chvíľke prirodzenejšie stmavne, vďaka čomu si môžete skontrolovať, či ste niečo nevynechali. Odporúča sa nesprchovať, nepoužívať antiperspirant, nekrémovať, či vyhnúť sa plávaniu aspoň 4-6 hodín. Proste akákoľvek aktivita, ktorá by mohla prerušiť pôsobenie peny/krému. Ideálne je preto natrieť sa večer pred spánkom. Je tiež lepšie nosiť tmavšie oblečenie aspoň tesne po použití. Ak by však predsa len došlo k zafarbeniu oblečenie, fľak v pohode vyperiete.
Intezitu opálenia si môžete určiť Vy, podľa toho koľko náterov absolvujete, neprežente to však, menej je viac. Aby ste to "neprepáli" a opálenie bolo uveriteľné! A hlavne pamätajte na peeling! Inak by ste si mohli zarobiť na pekné nevzhľadné fľaky.

Byť z večera do rána krásne opálená, akoby som sa vypekala týždeň pri mori je skvelé. Pre mňa je odtieň uveriteľný a najradšej ho mám na druhý deň ráno, kedy je krásne tmavý. Neskromne poviem, že je zo mňa čokoládka:).
Keď som sa ním však prvýkrát natrela, nebolo mi všetko jedno. Dodnes si to pamätám. V duchu som si hovorila, čo za blbosť som si to zase vymyslala. Pena mala hnedo/nazelenavý/šedý nádych aj pri natieraní (už som sa videla ako zo mňa bude vodník) a po natretí, pokožka akosi "zošedla". Ale keď som s tým už začala, pokračovala som, že musím aspoň prvýkrát vydržať. Našťastie, kým som si donatierala druhú nohu, farba na tej prvej vyzerala lepšie a reálnejšie. Tak sa nezľaknite.
Pri prvom večernom sprchovaní po natretí z vás pôjde hnedá voda, ale nebojte sa, nezmyje sa všetko. Ďalší raz už nepôjde nič alebo len niečo nepostrehnuteľné. Niekto sa dokonca osprchuje hneď ráno, mne je to však ľúto. Farba z peny mi vydrží také 3-4 dni, z krému maximálne 2 dni. A to som bola nadšená, ako sa ten krém pekne roztiera na chrbte ruky. Ďalšia vec, ktorá nadržiava pene je, že balenie krému Vám vydrží o polovicu menej. Za chvíľu je po ňom. Na mojej koži ani tak dobre nedrží. Napriek tomu ani jeden z nich nevysušuje. Treba sa však medzi jednotlivými aplikáciami krémovať, aby bola pokožka stále hydratovaná. Pre niekoho nemusí byť praktické ani dávkovanie. Pumpička s penou je pri takomto type výrobku podľa mňa šikovnejšia. Cena za balenie je totožná 6,49 eura. Oplatí sa počkať na zľavu alebo akciu, viem, že pred letom bola aj 20%, zvyčajne býva 10%, ale aj to je lepšie ako nič:).
Krém získal v roku 2011 cenu Pure beauty, v roku 2012 mu túto cenu vyfúkla pena:).
Určite Vás zaujíma, či je odolá aj vysokým teplotám, keď sa človek spotí. Nie je to nezmar, je to "náter" na pleti, takže by som ho veľmi neodporúčala natierať do podpazušia, s potom pôjde aj St.Moriz. Ak však pokožku dobre hydratujete pekne drží, neotiera sa. Jedine v častých miestach oteru napr. na zátylku, ale to sa snáď každý.
Pre mnohé samoopaľováky je typický určitý pach, hlavne deň po sa mu nevyhnete ani pri tomto. Ale nie je to nič strašné. Mala som už aj o dosť horšie:). A nezabudnite si dávať pozor na dobu spotreby, čo je pri tomto výrobku 6 mesiacov od dátumu otvorenia, aby sa Vám obsah nepokazil.
Úprimne Vám musím povedať, že pre mňa je zatiaľ toto top produkt v samoopaľovaní, aj čo sa týka výkonu a ceny. Na druhú stranu ešte stále musím svoje samoopaľovacie schopnosti zlepšovať.
Párkrát som ho použila aj na tvár Ale väčšinou dám prednosť zafarbenému krému, ktorý zíde dole spolu s odličovaním a po nejakých 2 dňoch skôr tmavšiemu tónovaciemu krému alebo makeupu. To však neznamená, že by na tvár bol zlý, je príjemné, zobudiť sa snedá:).
Dúfam, že som na nič nezabudla.

Aký máte vzťah k samoopaľovákom? Máte nejaký obľúbený? Poznáte St. Moriz?

 photo 402_zpsc2d8b6c9.jpg
 photo 401n_zps8eed7d87.jpg

štvrtok 25. septembra 2014

TOO FACED NAKED EYES

 photo 205_zps4dfa763d.jpg

Na výber tejto paletky som nemala ani 5 minút. Bola som vtedy v Ríme a mama mi povedala, že si teda jednu môžem vybrať, ale rýchlo. Vtedy sa mi niečo v mozgu zablokovalo a ja som si z tých 4, čo tam mali nevedela vybrať:). Do úzkeho výberu sa vtedy dostala táto a Natural eyes, Po Naked eyes som podľa mňa vtedy trošku nelogicky siahla preto, že doma som už mala Naked od Urban decay. Že budem mať obe "NAKED". Potom prišlo vytriezvenie a zistila som, že má skôr studené odtiene a lepšie by mi sadli tie teplé v druhej paletke. Veď logika:). Ale v Sephore ide proste rozum bokom:D.

Papierová krabička je podľa môjho názoru dosť veľká a viac by sa mi páčila, tá v ktorej sú tiene balené teraz. Pokiaľ sa nemýlim, je plechová. Je mi o dosť sympatickejšia. Na druhú stranu to má aj výhodu, ak by sa Vám náhodou vyšmykla z ruky, nestane sa taká katastrofa, lebo papier pád utlmí. Ďalšia vec, ktorá sa mi nepáči je veľkosť krabičky. Je zbytočne veľká. Novšie sú o polovicu tenšie. Síce bez aplikátora, ktorý úkrýva táto, ale úprimne ja som ho nepoužila ani raz. Na jednej strane je penový aplikátor a z druhej štetček, predpokladám, že na linku. Niekomu by mohlo chýbať aj zrkadielko, čo ja až za taký defekt nepovažujem. Aj tak sa maľujem ráno pri lepšom a oči počas dňa už neupravujem.
Vo vrchnej časti po otvorení nájdete aj kartičky s návodom na líčenie na denný, klasický a "fashion look".  Myslím, že som ich skúšala len raz, ale líčenie na mne nevyniklo (moc som to neriešila). Dnes som sa však "hecla" a vyskúšala sa nalíčiť podľa prvej. A viete čo? Vyzerá to celkom dobre!

 photo 207_zpse5028cca.jpg
 photo 208_zps95eee63b.jpg

utorok 23. septembra 2014

Koľajnicové

 photo 2n_zps73960a4b.jpg
Už som sa Vám chystala napísať skôr, ale od štvrtka som sa zastavila až teraz. Víkend bol tiež celkom "busy", s priateľom sme totiž menili rozvody v aute (zas som o niečo múdrejšia;) ). Teda on menil, ja som bola skôr ako morálna opora:D. Ale veď aj to treba. Len to nachladnutie si odniesť nemusel. I keď ani sa nečudujem, pri tom pracovnom zápale a počasí, aké bolo. Nasadila som mu dávky vitamínu C z citrónov a pomarančov, litre teplého čaju, Strepfen, Vaporizing a kapesníky. Čo máte osvedčené Vy? Dúfam, že ste všetky zdravé!
 photo 7_zps68086e93.jpg
 photo 1_zps2970884e.jpg

piatok 12. septembra 2014

Neon pink stripes

 photo 1nnnn_zpsf89ac22c.jpg

Posledné záchevy leta si vychutnávam stále s neónkou! Aké prekvapivé, však!? 
Na elektrický ružový základ China glaze "Pink voltage" som nalepila prúžky z nechtovej pásky. Možno si ju pamätáte odtiaľto. Tentokrát som ju však po prelakovaní RIMMEL-om "805 grey matter" odlepila:))). Miestami chcela ísť dole aj ružová neónka, ale pssst.:)

Som zvedavá na váš názor!:)

 photo 2_zpse679cf8d.jpg
 photo 4_zpsf0d02fcb.jpg

štvrtok 11. septembra 2014

Niečo z kozmetiky

 photo 100_zps6a5c2644.jpg

Ten názov mi dal riadne zabrať:D. Napriek tomu, že leto je už prakticky za nami, chcela som sa s Vami podeliť o kozmetické radosti, ktoré som používala nepretržite takmer celé leto. Samozrejme, že som toho používala viac, ale o týchto "vyvolených" si myslím, že stoja za zmienku.

Ktorá žena by sa zaobišla bez krému na ruky. Po dlhšej dobe som konečne našla taký, ktorý hydratuje, dobre sa vstrebáva, mám po ňom hebké ruky a nezanecháva na pokožke mastný, lepkavý film. Vôňa by však niektorých mohla dráždiť. 
Sebamed balzám na ruky a nechty by mal posiľovať nechty pomocou kreatínu a panthenolu. Podráždenú pokožku zase skľudniť alantoín a bisabol. Vďaka pH 5,5 má tiež stabilizovať ochrannú funkciu pokožky a kyslý plášť. 

BIODERMA Tolerance+ som Vám prvú lastovičku priniesla už TU. Som ním stále rovnako nadšená. Balenie je ľahké, super na cestovanie. Vďaka dávkovaču vytlačíte presne toľko krému, koľko potrebujete (na tvár mi stačí jedno pumpnutie, ak ho použijem na krk, musím pridať). Vstrebe sa hneď po nanesení a vďaka hydratácií, ktorú pleti poskytne, vytvorí skvelý podklad pod make-up. Neupcháva póry. Vlastne asi nemám, čo by som mu vytkla. A to mi len tak nejaký krém nesadne:).
Ak by ste ho chceli vyskúšať, u Moniky sa oň súťaží! A nie o jeden, takže šancu máte viacerí!

China glaze "Pink voltage" alebo ružová matná neónka s biednou výdržou. Ale tá farba, dámy! Ja viem, pre niekoho obyčajná neónka, ale mne sa proste páči. Či už s lesklým nadlakom alebo originál s matným efektom (osobne preferujem matnú verziu). A hlavne je to môj prvý China glaze! Videť ste ho mohli napr. TU.

TOO FACED shadow insurance pre Vás isto nie je žiadna novinka. Kedže som pred ním používala paint pod od MAC-u, ktorý pomaly vysychal, (ale hrdinsky som ho spotrebovala do úplného dna), bola som pri prvom použití trošku zmätená. Proti nemu sa mi totiž zdal pri roztieraní až mastný. Rýchlo som sa mu však už prispôsobila. Stačí ho skutočne málo a tiene na ňom držia ako pribité celý deň bez pohnutia. Dokonca som ich pri jednej skúške na ruke nemohla ani zmyť vodou! Telový odtieň pekne splynie a tubové balenie mi tiež vyhovuje. 

Celé leto som používala parfém MOSCHINO "Funny", ktorý už mám síce dlhšie dobu, ale vždy som siahla po mojej klasike Versace "Bright crystal". Najprv som síce mala pochybnosti, ale bol to skvelý ťah! Veď kedy inokedy je čas na iskrivú ovocnú sviežu vôňu ( citrusy môžem:) ). Vďaka nej si leto ešte môžem preĺžiť až do neskorej jesene:). Oceňujem jeho výdrž aj "chutný" veselý flakónik:).
Hlavu tvoria trpké pomaranče, čierne korenie, červené ríbezle. V srdci by ste našli jazmín, pivóniu, fialku a zelený čaj. Ambra, mach a céder tvorí základ, spolu s pižmom. Áaaach, idem si k nemu privoňať:).

Zaujalo Vás niečo z mojich tipov? Vyskúšali ste niečo? S čím ste prežili leto Vy a aký parfém Vám robil spoločnosť?

streda 10. septembra 2014

Cik-cak s neónom

 photo 303_zps335a9ed5.jpg

Môžete sa tešiť, pretože konečne mám chuť tvoriť nail art. Musím priznať, že sa do toho musím trošku dostať, predsa len nejaký čas som to brala dosť "light". 
Zatiaľ som Vám ešte nemala príležitosť ukázať druhý China glaze, ktorý mám vo svojej kolekcií, preto som rozmýšľala, čo by som s ním urobila:). Uznávam, že bielo-čierna kombinácia by s ružovou vyzerala lepšie, ale bola by to ľahšie predvídateľná kombinácia.
Zvyčajne neónky odfláknem a lakujem ich priamo na necht. Pod tento som radšej vďaka predošlej skúsenosti dala aj biely lak. Pochopiteľne hneď lepšie vynikla farba.
Btw. niekde v matrixe asi nastala chyba, lebo odtieň som vyberala podľa fotiek na nete, kde sa mi takmer všade javil ako niečo, čo má v sebe ružovú. Prekvapilo ma, keď mi domov došlo niečo sýto neónovo oranžové (červené?) so štipkou pastelu! V skutočnosti je na nechtoch sýto oranžový (na jasnom svetle), niekedy s prímesou, inokedy čisto červený, závisí od svetla. Viac sa mi páči vo večernom svetle, kedy sa javí ako sýto néonovo červeno-ružový. Je to riadny chameleón. Teraz mi je ľúto, že som si radšej nezobrala môj ďalší vytipovaný odtieň Flip flop fantasy. Možno časom pribudne aj ten.
Základ bielo-čierných nail artových nechtov bol biely Bell. Počkala som, kým zaschne a potom som prilepila cik-cakové prúžky. Prelakovala čiernym lakom Rimmel 800 Black out. Evidentne som si mala dať načas a počkať so zaschnutím bieleho dlhšie, pretože prúžky sa mi dosť zle odlepovali, ale čo už.

Ako sa Vám páči môj druhý China glaze? 

 photo 301_zps088f5869.jpg

utorok 9. septembra 2014

Pink and grey

 photo 107_zpsb4da8f8b.jpg
To viete, keď si niečo obľúbim, neviem sa toho vzdať. Plus mi vyhovuje, že nemusím alebo môžem vymýšľať nové kombinácie. Veď som Vám spomínala, že po týchto džínsoch som toto leto dosť často siahala. Tentoraz som šedé tričko oživila ružovými lodičkami, ktoré mi tento rok celkom prirástli k srdcu! Preto mi až tak nevadilo, že sa nám fotky na prvýkrát nepodarili a my sme ich museli prefotiť. No dobre, bola som z toho rozladená;), ale kto by nebol:D...

Tiež som sa posnažila a začala som dávať fotky vo väčšej veľkosti, ale to isto vášmu pozornému oku neuniklo:). Zmena k lepšiemu?

Čo prirástlo v poslednej dobe k srdcu Vám?
 photo 206_zpsf8f6421b.jpg
 photo 204_zpsdf352d3e.jpg

štvrtok 4. septembra 2014

ASTOR BIG & Beautiful FALSE LASHLook Volume Mascara

 photo 20_zps439c3baa.jpg
Myslím, že by som si mala začať písať zoznam príspevkov, ktoré chcem urobiť s dátumom za ktorým bude veľký výkričník. Alebo rovno 3! O ASTOR-ke som Vám chcela písať už pred 2 týždňami, ale podarilo sa mi ho odsunúť až na dnes, možno aj preto, že som ju chcela ukázať v hviezdnej úlohe - na riasach. A tie moje, to je kapitola sama o sebe. Nie sú výrazné, nie sú dlhé a keď sa snažím odfotiť ako skvelo vyzerá nejaká riasenka na mojich riasach má to skôr opačný efekt:).
A to som vám ešte nepovedala o mojich začiatkoch s touto. Po prvom vyskúšaní som si hovorila, že túto už nikdy. 
Klasická kefka je totiž dosť veľká, jemne zaoblená a ja som so svojou šikovnosťou a jej škodoradosťou mala okrem rias vždy namaľované aj viečko. Stávalo sa mi to bežne, či som sa sústredila a hlavne, keď som sa ponáhľala (ako inak). Objem, ktorý sľubovala som hľadala, ale akosi nenachádzala. Riasy chcela skôr polepiť. Takže to spočiatku bolo dosť divoké súžitie. Ešteže sme sa stretali len ráno:). Po asi 2 mesiacoch nastal dlhoočakávaný zlom. Odrazu som ňou dokázala vytvoriť objem, že ja mama  sa ma s pravidelnosťou pýta, ktorú riasenku som použila. Podľa mňa spraví pekné riasy. Čo poviete? A čo ma teší, že neopadáva pod oči, celý deň drží, zatiaľ nehrudkuje a pritom riasy zahustí, vďaka vytočeniu, tak akurát aj opticky predĺži a čierna je skutočne čierna. Po "oťukaní", teda čase, po ktorom je riasenka konečne plnohodnotne použiteľná (konzistencia zľahka zhustne), už nie je ani taký problém so zlepovaním. A dá sa pekne navrstviť do objemu. Myslím, že v rámci svojich možnosti je hodná svojho mena:)
Snáď fotky povedia viac ako slová;). 

Mali ste už nejakú Astor riasenku? Navnadila som Vás pri pohľade na fotku?

Cena je okolo 9 eur, na nete ju zoženiete samozrejme lacnejšie. Teraz ma však štve, že som prepásla 3 dni trvajúcu akciu v 101 drogerie 1+1 na riasenku:/
P.s. Ako tak pozerám, vybrala som si dobrý deň na uverejnenie, dnes sa vyrojili recenzie na riasenky ako huby po daždi:).
 photo 1nnn_zpsa97ceaad.jpg
 photo 5_zpsfe4672dc.jpg