piatok 31. októbra 2014

Glitter heart on my nails

 photo 0004_zps5fd34c3e.jpg
Na niektoré odtiene lakov človek asi musí dospieť. Doteraz som totiž veľmi nechápala obľúbenosť tmavej vínovej/ bordovej. Resp. priveľmi som si ju na mojich pazúrikoch ani nepredstavovala. Ale je pravda, že je to dokonalá jesenná farbička. Paradoxne napr. tmavá baklažánová sa mi na druhých veľmi páči:).
Tento skvost som vyhrabala spomedzi mojej zbierky. Najprv som ho otestovala nanečisto, ale poznáte to, okukal sa mi a chcela som ho vylepšiť nejakým malým, príjemným prvkom. Trblietavé srdiečko, ktoré som videla už na mnohých fotkách sa mi javilo ako ideálne. Dokonca som Vám nafotila aj "foto-postup", ale nakoniec som s výsledkom nebola spokojná, takže ak by ste si chceli vytvoriť niečo podobné, musíte si vystačiť len s mojím popisom. Asi je to tým utlmujúcim jesenným počasím, no dobre dlho mi "šrotovalo", kým som prišla na grif:)).
Vynechám pochopiteľný krok, že som si nechty nalakovala základnou vínovou Bourjois č.8:). Lepiacu pásku som si zlepila dokopy a nakreslila profil srdiečka, ktorý som vystrihla. Kto zvláda môže si ho vystrihnúť priamo. Pásku rozlepila a nalepila na vytipovaný necht:). Na podklad srdiečka som použila biely Bell. Keď zaschol, naniesla som 2 vrstvy Mavaly 212 Gold diamond. Počkala som a keď som mala pocit, že je čas "šablónu" som odlepila a nech pretrela rýchloschnúcim lakom.:)

Čo hovoríte na takýto dizajn? Páčia sa Vám vínové laky alebo preferujete svetlejšie odtiene červenej?

P.s. Nakoniec som sa rozhodla ukázať Vám aj foto-postup. Určite mi dajte vedieť v komentároch, čo nań hovoríte, či sa Vám páči a samozrejme, či by ste takéto postupy uvítali aj v budúcnosti:)!
 photo 0007_zps81c3545f.jpg

štvrtok 30. októbra 2014

Ziaja alebo Bioderma?

 photo 3005_zps84ee4f6a.jpg
Reč bude o očných krémoch, ktoré by nám mali chrániť a ošetrovať okolie našich krásnych "kukadiel". Kedysi sa hovorilo, že by sme ich mali začať používať pri prekročení 25-tky. No taká Ziaja uvádza už vek 20+. Každopádne tu nie je, čo odsúvať na neskôr. Kedže okolie očí nechráni takmer žiadny podkožný tuk, vďaka bežným grimasám, žmúreniu, srdečnému smiechu a poveternostným podmienkam si môžete "zarobiť na pekné vrásky". 
Ja som ten správny čas na používanie očného krému takmer prepásla. Siahla po ňom až vtedy, keď už som konečne usúdila, že by som s tým mala niečo robiť. 
Ako historicky prvý som si vybrala očný krém Ziaja, ktorý som Vám na blogu už kedysi spomínala (TU). Prechodne som zo zmenšeného balenia okúsila aj efekt gélu Clinique, nezanechal vo mne však žiadne emócie. Myslím, že bol skôr na opuchy, ktoré našťastie nemám. Neskôr ho vystriedal Sensibio Očný od Biodermy. A keď mi došiel, bez fantázie som sa opäť vrátila k Ziaji len tak na prestriedanie, kým sa rozkukám pre niečo iné. Nahrávala mi aj jeho cena.

Strieborno-biele balenie Ziaja goat´s milk očného krému mi pripadá minimalisticky elegantné. Dokonca je zabezpečné celofánom. Tuba je klasická, na konci je zúžená, pre lepšie dávkovanie. Nelíši sa ničím od iných očných krémov. Porovnať môžem akurát zakončenie. Oproti Bioderme má ostrejšie hrany. V tomto u mňa dizajnom vyhráva Bioderma. Ale to je len zanedbateľná banalita.
Aktívnymi zložkami je komplex zložiek z kozieho mlieka, vitamín A, E a D-pantenol (provitamín B5). Je určený na prevenciu vrások (je určený pre vek 20+), mal by hydratovať, zlepšovať sfarbenie pokožky, ľahko ju napínať, efektívne zabraňovať strate elasticity, vyživovať pokožku a viditeľne vyhladzovať vrásky.
Ľahkú krémovú textúru ľahko jemným vklepávaním "vmasírujete" do pleti. Krém je bez parfumácie, čo je ideálne, pretože očné okolie býva celkom citlivé, ideálne je preto, ak Váš očný krém nemá výraznú vôňu, prípadne žiadnu. Viem, že by som ho mala používať ráno aj večer, no zvykla som si, používať ho ráno, čo nie je celkom ideálne, preto by som rada tento rituál presunula na večer. Ale asi si dám predsavzatie, že ho konečne začnem používať poctivo ráno aj večer. Jeden čas sa mi to celkom darilo.
V čase, keď som minula svoju prvú tubu tohto krému, som si všimla zjemnenie mimických vrások okolo očí, za čo môže pravdepodobne aj to, že som im venovala čas a krémovala, krémovala a krémovala.  Vďaka tomu bola pleť na dotyk príjemne hebká a viditeľne hladšia .
Tento krém sa dá zohnať za cenu okolo 3 eur.

Červeno-biele balenie špeciálne vyvinutého Bioderma Sensibio Očný je zase typické pre radu Sensibio. Pre zmenu má gélovo-krémovú textúru, na ktorú som si musela chvíľku zvykať. Mal by mať skľudňujúco-spevňujúce účinky s vyhladzujúcim efektom. Súčasne by mal zabraňovať tvorbe vrások, starnutiu pokožky. Redukovať opuchy a mimické vrásky. Jeho používaním by sa pokožka mala stať odolnejšia, lepšie chránená proti vonkajším vplyvom a menej reaktívna. To všetko vďaka patentovanému komplexu Toléridine, ktorý zvyšuje prah tolerancie pokožky, Samozrejmosťou je intenzívna hydratácia. Bonusom obnovenie kožnej bariéry, ktorá zabraňuje prieniku škodlivých látok. Na internete sa dá zohnať už za cenu okolo 9 eur.
Oproti Ziaji som tento poctivo nanášala ráno aj večer. Moc roboty so mnou nemal, kedže najhoršie som zažehnala už so Ziajou. Niekedy by som však brala intenzívnejšiu hydratáciu. Aj keď pleť bola vypnutá. S jeho nanášaním - vklepávaním som problém nemala. Zdalo sa mi, že hlavne ráno, kedy je čas neúprosný, ho pokožka rýchlejšie vstrebala a preto som takmer plynule mohla nanášať make-up.

Asi by som trepala, keby jednoznačne poviem, ktorý bol lepší. Sú na tom dosť vyrovnane. Závisí, čo preferuje a potrebujete. Začať by sme mohli od textúry, či máte radšej krémovú alebo gélovú textúru. Mne viac vyhovovala krémová. Či potrebujete redukovať aj opuchy alebo Vám stačí zredukovať a vyhladiť vrásky. Práve Bioderma obsahuje látky znižujúce prekrvenie, ktoré by mali redukovať spomínané opuchy. Navyše sa ponúka mnoho ďalších benefitov. Výskyt konzervantov je pozitívny v prípade Ziaji. Bioderma neobsahuje konzervačné látky a je vhodná aj pre nositeľky kontaktných šošoviek.
Ak teda s používaním krému začínate, máte 20+, chcete skôr preventívnu ochranu pred vráskami, pretože Vás vyslovene netrápia, je Ziaja príjemná na začiatok. No, ak už nejaké vrásky máte a potrebujete ich minimalizovať, siahla by som už skôr po Bioderme.
Oba krémy majú klasickú veľkosť očných krémov: 15 ml.

Myslím, že očné krémy je fajn prestriedať, preto by som rada vyskúšala po minutí Ziaji niečo nové. Poradíte mi? Aký očný krém používate Vy? Vyskúšali ste tieto? Ak nie, ktorý z týchto dvoch je Vám sympatickejší?

 photo 3001_zpsb3c25f6c.jpg

utorok 28. októbra 2014

MY NEW FAVOURITE PIECE

 photo 9_zps17d5564d.jpg
Dlho - predlho som hľadala peknú jednoduchú šedú mikinu. Stále som si hovorila, že tam niekde na mňa isto čaká, len musím byť trpezlivá. A potom sa to stalo. Keď som ju uvidela, vedela som, že sme si súdené. A to až tak, že odkedy som si ju doniesla domov, vláčila som ju asi 2 týždne v kuse! Keď som však už aj na priateľovi videla, že je najvyšší čas obliecť si konečne niečo iné, na pár dní som ju odložila;). 
Najvtipnejšia časť na tom je tá, že som v obchode bola s mamou. Každá sme si pozerali svoje, keď na mňa zrazu zvolala a ja som sa na ňu otočila, mala som chuť sa smiať. Akoby som sa pozerala do zrkadla. Ja som si primeriavala mikinu a ona tričko s rovnakým nápisom, len s krátkym rukávom a v inej farbe:DD. Telepatia:). Alebo rovnaký vkus:)).

Ste aj Vy s niekým "telepaticky" spojený? Stalo sa Vám, že ste sa s nejakou kamoškou/ mamou/ známou/ kolegyňou nezávisle na sebe podobne obliekli alebo povedala presne to, na čo ste mysleli? Alebo sa s partnerom dopĺňate natoľko, že dokáže dopovedať vetu, ktorú začnete? Prípadne Vám donesie presne to, na čo máte chuť?:)

 photo 4_zpsc592ae82.jpg
 photo 5_zps426504ee.jpg

nedeľa 26. októbra 2014

Mňamka pre vlasy

 photo 1n_zps10271de9.jpg

Mojím najnovším objavom sú produkty prírodnej rodinnej značky Original Sprout. Ak ste o nej nepočuli, nič si z toho nerobte, donedávna som na tom bola rovnako. Preto by za zmienku stálo, že je "worry -free", čiže veganská, organická, etická a neobsahuje žiadne chemické a syntetické hormonálne látky. Produkty môže používať celá rodina a vzhľadom na to, že neobsahujú med ani iné vône, ktoré by mohli priťahovať hmyz sú vhodné dokonca aj pre novorodencov. Vône a esenciálne oleje používané pri výrobe sú schválené "Kalifornským bezpečnostným kozmetickým programom a európskymi kozmetickými smernicami."

 photo 10_zpse923451c.jpg
 photo 6_zpsd11b92cf.jpg

streda 22. októbra 2014

dots & bow

 photo 8finaln_zpsde92d786.jpg
V mojej predstave tieto nechty vyzerali lepšie. V realite ma dosť rozčuľovali. Proste som to nebola ja a tak bol ich osud spečatený. Vydržali sme spolu len jeden deň:/. Teda oni by vydržali možno aj dlhšie, ale to by som na ne nemohla zaútočiť odlakovačom.

Derniéru mal v tomto prípade biely PUPA, ktorý mi popravde ani moc nechýba. Lak na francúzsku manikúru by som si vedela predstaviť aj s lepším štetčekom, aj keď práve na tento typ som ho veľakrát nepoužila. Naň som sa snažila spraviť bodky v pravidelných rozostupoch s magentovým Juli Rosse, no stále mám, čo trénovať. Potom už len stačilo nalepiť kamienky v tvare mašličky.

Vedeli by ste si ich predstaviť na svojich "labkách"?
 photo 10n_zps55cd9c4a.jpg
Opäť sa mi podarilo vyskúšať niečo z nechtovej staroslivosti Sally Hansen:
Hard as wraps by mal v jednom kroku chrániť a posiľnovať poškodené krehké, mäkké, štiepajúce sa a lámajúce nechty. A to je možno dôvod, prečo u mňa až tak nefungoval. Vďaka tomuto článku som si diagnostikovala, že mám pravdepodobne tvrdé nechty. Odporúčam si ho prečítať. Možno vďaka nemu prídete na to, že vaše nechty potrebujú úplne inú kúru než ste si mysleli!
Mega shine je vrchný lak, ktorý má predlžovať živostnosť laku. Mal by spojiť všetky vrstvy manikúry v jeden silný ochranný štít, ktorý odolá otlčeniu, popraskaniu a odlupovaniu. Obsahuje platinový púder známy svojím zrkadlovým leskom a pevnosťou. Je fakt, že po nanesení lak získal krásny lesk, dokonca som bola prekvapená, že som ani nemusela dlho čakať, kým mi celá manikúra zaschla. Správal sa skoro ako urýchľovač schnutia. Celkový dojem si však pokazil tým, že po 1-2 dňoch sa mi lak začal pozdĺžne pukať. Skrátka v ňom vznikali ryhy. Neviem, či je to tým, že som doň pridala riedič laku. Každopádne to nie je nič príjemné, hlavne, keď si vytvoríte nejaký nail art, na ktorom ste sa "nadreli" a dokonca sa Vám aj podaril;).

Prečítali ste si článok z odkazu? Aké máte podľa neho nechty? Používate špeciálne podklady alebo podklady pod lak všeobecne?
 photo 1005n_zpsb262f382.jpg

utorok 21. októbra 2014

My sunglasses broke

 photo 200_zps0c46a41e.jpg
Je to tak. Ako si tak kráčam po ulici, zrazu mi niečo na hlave puklo. Najprv som si myslela, že mi na ňu niečo padlo. Ale nič ma nebolelo. Potom mi to však došlo. Je po nich. Neviem, či mám brať ako útechu, že je po lete a mám dôvod kúpiť si nové alebo za nimi smútiť, čo mi aj tak na nič nebude. Vlastne okrem minulého roka sa mi vždy, či už únavou materiálu alebo nejakým pričinením (ako na dovolenke, keď mi na ne ktosi sadol) jedny "odišli". Väčšinou si ich však zničím nosením v mäkkom púzdre. Mám aj pevnejšie, ale to je opacha, ktorú až tak rada nenosím a niektoré mi doň aj tak nevlezú.
Akú spotrebu slnečných okuliarov máte Vy? Schválne, koľko ich doma máte? V čom ich uskladňujete?
A ozaj, stalo sa Vám niečo podobné?

 photo 207n_zpsef0c1fee.jpg

pondelok 20. októbra 2014

September favourite products

 photo 217_zps5f4b436a.jpg

S týmto postom zjavne meškám, predsa len je už polovica októbra. No po dlhšej odmlke tejto rubriky, som si povedala, že by ju nebolo od veci znovu oživiť:). Čo vy na to?

S prichádzajúcim chladnejším obdobím treba zvýšiť aj starostlivosť o ruky. Nie, že by ste na ne mali zbytok roka kašľať:). Hydratačný krém na ruky (od rýchlo rastúcej kultovej značky) Yes! Nurse ma príjemne prekvapil. Je nadupaný špeciálnymi, aktívnymi a prírodnými ingredienciami, ako je napr. manuka med + 15 a omega mastné kyselinami, ktoré zbavujú pokožku suchosti, svrbenia, dobre pôsobia na ekzém. Počas dňa pokožku aktívne hydratuje a dopĺňa prirodzenú obranyschopnosť voči nepriaznivým účinkom ručného umývania a nepriaznivého prostredia.
Ak by Vás to zaujímalo, jeho vývoj trval 2 a pol roka a zakladateľkou bola zdravotná sestra, ktorá zúfalo hľadala výživný krém, ktorý by jej ruky ochránil počas práce. 
Milé a nápadité obaly ma bavia, preto ma tento doslova dostal. Samozrejme som Vám ho musela ako nejaký bulvárny novinár nafotiť z každého uhla. 
Bola som veľmi zvedavá, či rovnako pôsobivý bude aj obsah, ktorý má nemastné zloženie. Okrem príjemnej vône, z ktorej asi najviac cítim med, na mňa zapôsobilo ako rýchlo sa vstrebal do pokožky a pritom nezanechal žiaden mastný film. To sa mi už dávno nestalo. Je to vlastne asi prvý krém, po ktorom dobrovoľne a natešene siaham aj počas dňa, pretože sa pri ňom nedočkám pocitu "práve nakrémovaných rúk". Nič sa mi v rukách nešmýka, môžem normálne fungovať. Ruky mám neskutočne hebučké, ošetrené a hydratované. A nespomenula som Vám to hlavné. Stačí Vám pritom množstvo veľkosti hrášku. Konzistencia je hutnejšia, ale nie hustá. Dobre sa rozotiera. Napriek tomu, že je to prírodný produkt, príjemne vonia. Samotný návod na použitie Vás navádza pri krémovaní rúk relaxovať:),  Je skvelý do kabelky, nielen veľkosťou, ale aj váhou. Už so mnou precestoval kúsok Slovenska:).
Ak si však lakujete nechty tak ako ja a máte suchšie okolie nechtov, odporúčala by som hlavne v deň lakovania použiť na noc nejaký mastnejší krém. Pretože pre tohoto miláčika to bol trošku zaberák. Asi by som mala zmeniť odlakovač.
Btw. táto značka sa za krátky čas stala overenou a obľúbenou medzi opatrovateľmi, zdravotnými sestrami, zaneprázdnenými mamičkami a inými vyznávačmi krásy vo Veľke Británií, kde sa s hrdnosťou aj vyrába. Dokonca sa v roku 2013 stal finalistom v "CEW Beauty Insiders´ Choice".
Nájdete ho na stránkach Beautyville.
A ak mi neveríte, že je ozaj tak dobrý, môžete si naň prečítať ďalšiu recenziu.

 photo 209_zpsff5b02d3.jpg

štvrtok 16. októbra 2014

GLITTER & ORANGE

 photo 1000_zpsdfa062f2.jpg

Inšpiráciu pre tieto nechty mi vnukla Kivka touto instagramovou fotkou. Jej nežne ružová v kombinácií so striebornou sa mi veľmi páčila, no nechcela som sa opičiť aj farbami, preto som striebornú nahradila zlatou (MAVALA GOLD DIAMOND) a ružovú vymenila za oranžovú (PUPA 047 amber shine). Bielu farbu ( Bell) som šupla namiesto prostredníka na prstenník, na ňu pár bodiek, ktoré sa mi mimochodom neskutočne páčia, a bolo.
Škoda, že som "oranžádu" ignorovala celé leto, pretože má fakt peknú odtieň, ktorá sa podvečer alebo za zníženého osvetlenia mení priam na neón. Alebo ho v ňom vidím len ja? Každpádne som si takmer kúpila totožný China glaze Sun of a Peach. Jediné, čo ma odradilo bola cena a to, že som si nebola istá, aký odtieň mi príde domov. Teraz si budem musieť tento pošetriť ďalšieho leta, čo mi pri mojich lakových zásobách pravdepobne nebude robiť žiaden problém:). Síce som nejaké laky minula, no stále ich mám celkom dosť. A ako ste na tom Vy? Máte pár lakov alebo celú zbierku?

A ktorá kombinácia sa Vám páči Viac? Ružovo-strieborná alebo oranžovo-zlatá?

 photo 1002_zpsfb11b0e2.jpg
 photo 1004n_zps337b5f2d.jpg

utorok 14. októbra 2014

Momentálne sa líčim s...

 photo 400nn_zps204baf7b.jpg
Včera som sa dočítala horúcu novinku, o ktorej možno už polovica z Vás vie a to, že od novembra by mala byť v Auparku Bratislava otvorená M.A.C predajňa! Myslela som, že tohoto okamžiku sa hádam nikdy nedočkáme. Pôjdete omrknúť? Ja to pravdepodobne nechám na osud, pretože aj, keď sa v Bratislave raz za čas ocitnem, do Auparku akosi nechodievam:).

Presuniem sa však k hlavnej téme článku. Čím sa momentálne skrášľujem. Čím som staršia, tým menej sa toho snažím používať. Aj keď na obrázku to veľmi nevyzerá. A hlavne nekupujem impulzívne:). 

Základom je u mňa Dior HydraLife tónovací krém, o ktorom ste si mohli prečítať recenziu TU. Je to taký 2 v 1, skrášľuje a ošetruje. Mala som po ňom peknú pleť. Nedokáže síce zakryť všetky nerovnosti (hlavne akné), ale inak vie celkom pekne zjednotiť, no nepovažujem ho za MUST HAVE. Príjemná je aj jeho vôňa.

Nedokonalosti, ktoré nezvláda zamaskovať Dior, prekrývam Collistar-om Filler concealer smoothing evening v odtieni 1 s krémovou textúrou, ktorý má pôsobiť proti vráskam a vyplňovať ich, kryť nedokonalosti a redukovať výskyt jemných liniek a vrások. Výsledný efekt závisí na podklade, na ktorý ho použíjete. Na niektoré make-upy mi vyslovene nesadol. Vyskúšala som si s ním rozjasniť očné okolie, ale skôr mi zvýraznil jemné linky okolo očí, takže ročníkom s výraznejšími vráskami by som ho veľmi neodporúčala. Preto ani nesúhlasím s tým, že by redukoval výskyt jemných liniek. Na druhú stranu s Diorom, tvoril fajn tím. Kryciu schopnosť má však veľmi dobrú. Dokonca som ho nemohla zmyť ani z ruky, keď som robila "swatch", držal sa zubami nechtami, proste vodeoodolný.
Najbližšie sa chystám uchmatnúť nejaký korektor v Missha predajni v Žiline. Všetko však závisí na tom, či sa mi konečne podarí prísť počas otváracích hodín:).

Kedže Collistar si s očným okolím u mňa veľmi nerozumel, vyskúšala som L´oreal LumiMagique v odtieni 1 Light. Našťastie nemám kruhy pod očami, takže k tomu, či ich zakryje alebo nie sa veľmi vyjadrovať neviem. Treba ho však používať opatrne, radšej menej a pridať, ako viac a len si ním zvýrazniť záhyby pri očiach:). Po nanesení aplikátorom - štetčekom ho ešte jemne dostratená vklepem prstami. 
Musím však povedať, že som stále na vážkach, či sú pre mňa takéto rozjasňovače v pere potrebné aj vzhľadom na to, že ten objem Vám nejak extra dlho nevydrží.  Niekedy stačí aj svetlejší makeup. Ako sa na to pozeráte Vy? Zbytočnosť alebo investícia, ktorá Vás spraví krajšími? Určite by som uvažovala inak, keby mám kruhy pod očami. A je fakt, že keď sa s líčením pohrám, s rozjasňovačom to má švih:).
A ako správna blogerka som si ho vyfotila ešte pred použitím. Momentálne ho už presúvam do krabičky s "Empties".
 photo 1000_zps95865792.jpg

pondelok 13. októbra 2014

Na cvičisku

 photo 50_zpsedb11328.jpg
Milované babie leto sa nám tento rok akosi samo od seba dávkuje. Včera som si ho však užila naplno. Boli sme na prechádzke so psom a pavučiny (naschvál píšem, bez zdrobnenín, lebo niektoré mi pripadali už skôr ako špagáty) okolo nás lietali, až som sa nimi cítila ohrozená. Pekne sa na mne vynímali, kedže som bola celá v čiernom a už som sa smiala, že za chvíľu budem vyzerať ako múmia. :) Ale bola som šťastná, že môžem byť len tak v tričku s krátkym rukávom, pretože "obdobie vrstvenia" veľmi rada nemám. Odrazu vnímam sveter, ktorý mi inak vôbec nevadí, až sťahujúci, príp. "kúsajúci", pritom taký vôbec nie je. Možno si to s nechuťou vsugerovávam sama. Mávate také pocity?

Btw. Outfit je ešte z archívu:). Veď viete, že ja si rada, dávam načas. 

 photo 51_zps43bf0821.jpg
 photo 56_zps4bf1b4e6.jpg

piatok 10. októbra 2014

Fresh new red nails

 photo 4_zps1c4eaf24.jpg
Viem, že som Vám minule spomínala, že Vás zahrniem trblietkami. Takže zmena plánu. Aspoň pre dnes. Je tu jeseň, ideálny čas na červené nechty. Aj keď ja som sa toho nikdy striktne nedržala a tú minulú som si po svojom prežila s neónovo-ružovým lakom:).
Opäť som vytiahla moju tenkú pásku na nechty a opäť som s ňou pohorela. Napriek dvom náterom "top coat-om", nevydržala ani deň:DD. Takže som zhodnotila, že je jedno, že ju mám doma ešte v 4 ďalších farbách, Zbytočne. Pri nail arte sa nestratí, ale nabudúce ju už radšej odlepím:)
Červený podklad je L´OREAL č.430.

Používate pri nail arte pásku? Páči sa Vám tento dizajn?
Teším sa na Vaše komentáre a prajem Vám krásny víkend!:)
 photo 2_zps50df7b78.jpg
 photo 1_zps7f6ecbda.jpg

streda 8. októbra 2014

Veľa, veľa trblietok

 photo 9n_zpsf36d2b9a.jpg

Prišla som na to, že mám akosi priveľa, nazvime to neutrálnych trblietavých lakov, ktoré prakticky nepoužívam. A je čas to zmeniť. Nastanú trblietavé časy:). Máte sa na, čo tešiť a ja pre zmenu na to odlakovanie. Preto som tentoraz začala len tak "light", trblietky schytal len prostredník (MAVALA  213 Pure diamond). Na prstenník som spravila základ bielym Bell-om. So vzorom mi pomohla matná lepiaca páska a cik-cakové nožnice. A na to šup šedý RIMMEL Grey matter. Zvyšné nechtíky som skrášlila PUPA 202 Baby pink.  

Btw. nechty sa mi tak zapáčili, že som si ich ich po odlakovaní zopakovala, s tým, že som vymenila farby v cik-cakovom vzore, základ bol šedý a "prúžky" biele. A páčili sa mi o niečo viac ako tieto:).

Páčia sa Vám?
 photo 3_zpsdc256b82.jpg
 photo 1001_zpsa06de328.jpg

utorok 7. októbra 2014

Light tones

 photo 5_zps47f631ee.jpg

Stále rozmýšľam, či sú tieto nohavice pre mňa to pravé. Občas si v nich pripadám ako v pyžamku:DD. Som zvyknutá na rifle/ čierne nohavice, v ktorých som ako doma. Týmito som vlastne chcela rozbiť stereotyp v šatníku. No stále mi do nich chýba pár centimentrov. A časom som zistila aj to, že keby nemali vyslovene vzor vhodný skôr do teplejších mesiacov, mohla by som ich nosiť aj v zime. Preto ma napadlo, že by som ich prefarbila na čierno. Je to však nevratný proces, preto som sa chcela najskôr poradiť s Vami! 

Čo si o tom myslíte, prefarbiť alebo nechať tak ako sú?

 photo 99n_zpsf1ce4600.jpg

streda 1. októbra 2014

Môj letný tónovač

 photo 1_zpsddd16c44.jpg

Väčšinou sa mi na leto pošťastí vymeniť make-up za ľahšiu verziu - tónovací krém. Tento rok toto miesto zaujal DIOR HYDRA LIFE PRO-YOUTH SKIN TINT. Myslím, že momentálne je už "upgradnutý" na BB-čko, dlho ho totiž mala odložený v kozmetickej špajzke:). Tiež to tak máte, že  hneď po prinesení domov kozmetiku hneď neotvárate, ale "škrečkujete"?:))).
Ako už z názvu vyplýva je hydratačný, obsahuje 3 rastlinné extrakty, vďaka čomu by mal pôsobiť ošetrujúco aj omladzujúco. (Možno na tom niečo bude, keď sa ma minule poštárka spýtala, či mám už 18:). Aj keď je pravda, že som nebola nalíčená, ale aspoň je vidno, že funguje!:) ) FPS/SPF je 20. Obsahuje 50 ml. A nádherne luxusne vonia!
Z balenia v tube nie som až tak hotová, vyslovene mi neprekáža. Problémom však je, že konzistencia je tekutejšia a keď sa Vám podarí vytlačiť viac obsahu ako potrebujete, prípadne ho máte postavený na hlave, či s vami cestoval a je "natlakovaný" a náplň Vám vylieza sama. Čo potom s tým? 
Síce bol odtieň 1 najbledší dostupný, vyhovuje mi však len preto, lebo stále používam samoopaľovák. Pre bleduľky určite nie je. To však nie je problém, kedže "tónovače" aj tak zvyčajne používame práve v lete, kedy nás slnko aspoň trošku opáli. Niekedy ho priam žeriem tým, že je prirodzený a inokedy si v ňom pripadám akási dooranžova.:/. Pritom nemám pocit, že by oxidoval.
Krytie je pre tónovací krém postačujúce, pleť zjednotí, neručím však, že Vám poskytne dokonalé krytie, ak trpíte výraznejším začervenaním a samozrejmosťou je použitie korektora pri nedokonalostiach, akné a pod. . Pokiaľ si chcete zachovať prirodzený "look" neodporúčala by som ani vrstvenie.
Mám citlivú pleť s matnou T-zónou, napriek tomu mi nespôsobuje problém. Pri nosení ho necítim, neupcháva mi póry a po odlíčení mám skutočne pocit ošetrenej, zdravšej pleti:). 
Po nanesení pekne splynie s pleťou, niekedy mám pocit, že ho pleť priam nasaje. Treba ho však dostatočne rýchlo a dobre roztrieť. Na pohľad je pleť hladšia. Pôsobí prirodzene s jemným "dewy finish-om", ktorý je potrebné po 4-5 hodinách prepudrovať. Napriek tomu na pleti drží, nestráca sa, dokonca ani nezalieza do vrások. Paradoxom pre mňa je, že teraz, keď je chladnejšie sa skôr začnem lesknúť. Ale možno sa len moc pozorujem alebo treba zmeniť niečo v čistení pleti, či krém. Žeby bol čas na tú "Dračiu krv"?;)
  
Meníte na leto make-up za "tónovač" alebo to nerozlišujete? Čo ste používali toto leto?