štvrtok 4. júna 2015

SKIN CARE UPDATE


Dosť bolo výhovoriek, dosť bolo odklania, je čas dobehnúť posty, ktoré sa mi tu hromadia snáď od začiatku roka.:)
Ešte minulý rok objavila mama v lekárni neznámu značku ActivApotheke Tribuswinkel, ktorá mi pripadá takmer ako utajená. Nenarazili sme na ňu totiž v žiadnej inej lekárni, čo je škoda. Dokonca o nej nenájdete ani veľa na internete. Táto značka sa neoháňa reklamou a honosnými obalmi, preto aj letáčik s portfóliom produktov vyobrazuje len obrysy nádob bez akýchkoľvek popiskov obalov. Nech Vás obal nezláka na niečo, čo by ste si inak nekúpili...

Doma máme 3 produkty:
  • gél so 40%  obsahom kyseliny hyalurónovej 
  • očný krém
  • masku.

 photo 51n_zps7yjnla5l.jpg
 photo 202_zps80excuym.jpg
 photo 203_zpsqgvwqofy.jpg

Vďaka gélu so 40% exkluzívnej mikrofragmentovanej kyseliny hyalurónovej (a vitamínu E) by mala byť pleť intenzívne hydratovaná, spevnená, hodvábna a hladká. S tým môžem len a len súhlasiť. Gél je balený v sklennej fľaške s pumpičkou, čo značne uľahčuje dávkovanie. Bezprostredne po aplikácií vsiakne, preto sa môžem takmer okamžite po nanesení začať líčiť. Skvelo pripraví a vypne pleť, ktorá pôsobí plnšie. Na pohľad je hladšia a na dotyk jemnejšia. Pôsobí vyrovnanejšie/ jednotnejšie a po použití nemám pocit pnutia. Navyše redukuje linky a vrásky a priaznivo pôsobí aj v boji proti akné. (Teraz to vyzerá ako z reklamy.:) )
Vlastnosťou kyseliny hyalurónovej je aj to, že dokáže viazať vodu, preto je samozrejmá aj bezchybná hydratácia pokožky. Čo lepšie môžete pleti dať, než čo jej je vlastné a prirodzené. A tým bezpochyby kyselina hyalurónová je. Vekom jej však telo produkuje menej a menej, preto je naša pokožka suchšia, stráca elasticitu a tvoria sa nám vrásky. Aj keď minule som čítala, že starnutie pleti nespôsobuje strata hydratácie, ale umieranie buniek.:( Keby aj, dobrou hydratáciou sa nedá nič pokaziť.
Pri normálnej a suchej pleti sa odporúča naniesť ho pred pred použitím bežného krému. Okrem tváre netreba zabudnúť ani na krk, ktorý je tiež dôležitý. Pri normálnej a zmiešanej, ním v kľude môžete nahradiť Váš bežný krém. Medzi ďalšími produktami by ste však mali dodržať aspoň 5 minútový odstup. 
Tento krém si zamilovala aj mama, ktorá používa ho najmä pred spaním a nedá naň dopustiť. 

Cena: 19,75 €/ 50 ml. (Na jedno použitie na tvár mi zvyčajne stačí jedna pumpička.)

 photo 63_zpsepjvz20v.jpg

Krém na okolie očí a úst s kyselinou hyalurónovou sľubuje badateľné vyhladenie vrások na ošetrených miestach a taktiež by mal pôsobiť proti ochabnutiu pleti. 
Krém by sa mal klasicky nanášať 2x denne, a to ráno a večer ľahkým vklepávaním do pokožky.
Pri pravidelnom používaní si určite všimnete výsledky, tak ako ja.:) Ochabnutie pleti síce vyvrátiť, či potvrdiť neviem, no jemné linky sa minimalizovali a celkovo očne okolie vyzerá hladšie a hydratovanejšie.
Krémik je hutnejší, takže chvíľku trvá kým sa vstrebe, no nevšimla som si, že by som pri následnom nanášaní mala problémy s korektorom pod očami. Ale ak máte minútku nazvyš, radšej chvíľku počkajte.

Cena: 19,60 € / 30ml ( Vydrží Vám veky:) )

 photo 64_zpssekw6bw9.jpg

Pondelky u mňa vždy patria čistiacej maske na tvár s oligoglycínom, ktorá čistí pleť, normalizuje produkciu mazu a stimuluje obnovu buniek. Pravidelné používanie vedie k čistej pleti a rovnomernému vzhľadu. 
Samotná maska má nazelenalú farbu a príjemnú krémovo-gélovú textúru. Normálne sa odporúča odstrániť ju 5 minutách, no ja si ju rada doprajem aj niekoľkonásobne dlhšie.:) Výsledkom je potom vypnutá, čistejšia, žiarivá a hydratovaná pleť. Keby preháňam, napíšem, že plsobí mladšie. Maska nedráždi pokožku a znižuje útoky akné. Jej účinky som špeciálne ocenila vo februári, kedy ma skolila choroba a ja som si pripadala ako sušienka. Stačilo ju použiť a zase som vyzerala ako živý človek s farbou v tvári. Táto maska proste rozmaznáva.:) 

Cena: 10,29 €/ 50 ml.

 photo 65_zpscyjbhy7a.jpg
 photo 50_zpsy3mewk0m.jpg
 photo 52_zpsw0tbcocj.jpg

Všetky 3 produkty u mňa bodujú. Krém krásne vypína pleť. Malé množstvo vystačí na celú pleť, okamžite vsiakne a vypne pleť. Takže je ideálny pre tie, ktoré nemajú ráno čas nazvyš a čakanie, kým krém vsiakne je pre ne luxus. Je to také sérum a krém v jednom. A keby Vám náhodou nestačil, ešte vždy ho môžete doplniť/ posilniť bežným krémom. Očnému okoliu budete musieť dopriať na vstrebanie krému nejakú tú minútku navyše, no podľa mňa túto staroslivosť s prehľadom zastúpi aj vyššie spomínaný gél s kyselinou hyalurónovou. A nakoniec maska, ktorú som si obľúbila tak, že si ju pravidelne doprajem s radosťou každý týždeň. Dopriala by som si ju aj častešjie, ale nič sa nemá preháňať. Navyše štrvtky u mňa patria inej, ktorú mám práve roztestovanú a časom Vám o nej napíšem. 

Zahliadli ste niekde túto značku? Zaujala Vás? Zláka Vás na kúpu obal?

p.s. Už len do zajtrajšieho poludnia máte možnosť zapojiť sa do letnej súťaže TU!

8 komentárov:

  1. Tuhle znacku vubec neznam, ale produkty vypadaji opravdu skvele, takze se urcite podivam, jestli se u nas treba neda nekde sehnat... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. u mňa boduje hlavne ten gél a maska:). Ak by si na túto značku náhodou narazila, daj vedieť:)

      Odstrániť
  2. Značku jsem ještě nezaznamenala a podle obalu na mě působí, jako takové ty přípravky z lékárny :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je pravda, že podľa obalu by som si ju asi nekúpila...;)

      Odstrániť
  3. Tss, taketo utajene znacky, kt sa nikde nedaju zohnat by si nemala ani recenzovat, lebo teraz mam pocit, ze nutne potrebujem tu masku a nemam ju kde kupit :D Rozhodne vyzeraju dobre, ak by som na ne nahodou nadabila, nebudem vahat :)

    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak Blava je bližšie k Rakúsku, takže je väčšia šanca, že by si v niektorej lekárni na ňu mohla natrafiť:), ak sa tak stane, určite daj vedieť!:) Myslím, že s hyalurónom človek nemôže šlapnúť vedľa:)

      Odstrániť
  4. Značku nepoznám, ale vyzerá naozaj skvelo. Veľmi sa mi páči ten postup s obrysmi bez zobrazenia reálnych obalov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj mňa to zaujalo, doteraz som sa s tým nestretla pri žiadnej značke:)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)