pondelok 26. októbra 2015

HAND CREAMS vol.II


Vitajte vo voľnom pokračovaní príspevku o krémoch na ruky. Podobné porovnávanie som robila už začiatkom roka a mohli ste si ho prečítať TU. Teraz sa pozrieme na ďalších 5 adeptov. 

Krém na ruky od Dr.Theissa (pharmatheiss cosmetics), resp. D'olivy so sladkou vôňou granátového jablka je určený pre drsnú a namáhanú pokožku rúk. Obsahuje kombináciu cenného oleja zo semien granátového jablka, avokádového oleja a za studena lisovaného olivového oleja, ktorá chráni pokožku rúk pred predčaným starnutím. 
Hliníkové balenie ukrýva hutnejšiu výživnú textúru, ktorá sa dobre rozotiera a tesne predtým ako sa  krém vstrebe, sa mi zdá akoby "zvodnatel" a doslova vsiakol do pokožky. Pokožku zanecháva jemnú a vyživenú. (75 ml)

 photo 1008_zpscco5vq4u.jpg
 photo 1011_zps1yhc22rc.jpg

Gélovo-krémová konzistencia, jemná vôňa je to, čím sa vyznačuje Atorderm od Biodermy. Jedná sa o špecifickú starostlivosť určenú pre popraskané a vysušené ruky, ktorá má znižovať pocity pnutia. Ideálny na každodennú starostlivosť počas zimného obdobia.
Ja som ho chcela vyskúšať najmä preto, že má priateľ hlavne v chladnejšom období neskutočné suché ruky. A poznáte chlapov, kým "nehorí", tak si ruky nekrémujú. Párkrát som ho teda musela donútiť, parkrát ho donútil stav jeho rúk. Podarilo sa mi z neho dokonca vytiahnuť pár poznatkov. Vraj bol spokojný. Krém sa mu páčil viac ako Nivea, dokonca predbehol aj "to, čo sme kúpili v tej pumpičke"(rozumej: môj obľúbeny Yes! Nurse). Viacmenej mu pomáhal, aj keď občas nie toľko ako by očakával. Drsnú, suchú pokožku rúk mal po použití jemnejšiu, čo riadne kvitoval.:)
Ja som mala z krému zmiešané pocity. Na jednej strane sa krásne rýchlo vstrebal, no mala som pocity, že na jeden šup, môžem do rúk vkrémovať aj polovicu balenia a vôbec nič sa nestane. Proste koža mi nedala žiadnu stopku. Na rukách zanechal ochranný film, boli jemné a ošetrené. Osobne si myslím, že vysušenej pokožke dokáže poskytnúť uľavu a potrebné ošetrenie, no musím dodať, že mňa až tak nenadchol. (50 ml)

 photo 1007_zpsoowpr2jq.jpg
 photo 1010_zpsknizq1ac.jpg

Toľko som počúvala o voňavej olivovej Indulone až som to nevydržala a zastavila sa v lekárni.  Kde ju mali mimochodom o dosť drahšie ako v bežnej drogérií (1,99 €). To som však zistila až potom. Holt, tak dopadne ten, kto potrebuje mať niečo hneď a nič ho nezastaví.
Moje očakávania od nej boli veľké, veď Indulonu používali už naše babičky a má nejakú tradíciu. Navyše som si už na obale prečítala, že sa jedná o vysoko hydratačný a regeneračný krém s obsahom olivového oleja. Moje ruky sú však nejaké rozhýčkané, pretože boli síce bezprostredne po jej nanesení krásne jemné a vyzerali aj vyživené, no počas celej doby, čo som ju používala boli moje ruky náchylné na rôzne škrabančeky, oderky,..Čo znamená, že mi nestačil.:/ (Obsah 180g)

 photo 1016_zpsx3ejktvt.jpg
 photo 1009_zpsjx6ojpvh.jpg

Keď som uvedela recenziu na balíček Burt's Bee u Alice, neodolala som a o týždeň už rozbaľovala ten svoj. Ten obsahoval okrem tohto krému na ruky aj balzám na pery, ktorý je pre mňa príliš mentolový a balzám na kutikulu s citrónovou vôňou, ktorý zbožňujem.:)
Poďme však späť ku krému. Jedná sa o 100% prírodný produkt, ktorý obsahuje kakaové maslo a sezamový olej. Keď som k nemu prvý raz privoňala, nevedela som si predstaviť, že ho ešte niekedy použijem. Mne proste smrdel. Časom som si na tú vôňu akosi zvykla a dokážem ju tolerovať. No veľkú zásluhu na tom majú jeho účinky. Hutná (mastná) konzistencia sa pri kontakte s teplou pokožkou doslova topí. Zanecháva pokožku premastenú, jemnú a ošetrenú/vyživenú. Ideálny na použitie na noc a tiež pre nadchádzajúce ročné obdobie. (Obsah 50 g) 
Oku "ľúbivé" sú pre mňa od tejto značky aj krémy na ruky v kelímkoch, no rozum mi hovorí, že nie sú veľmi praktické. A....banánový bol minule aj v mojej virtuálnej objednávke s 20% zľavou, ktorú som neodklikla.:)

 photo 1018_zpsmszeavrh.jpg
 photo 1019_zpswvsd3l0j.jpg
 photo 1015_zpsecbonwuw.jpg

O MOIST24 od Misshy som Vám už recenziu písala.
Obsahuje manuka med, slnečnicový extrakt a unikátny hydratačný komponent Moist24, vďaka ktorému by mala byť vaša pokožka hydratovaná až po dobu 24 hodín. Okej, to je asi trošku prehnané. No faktom zostáva, že ruky hydratuje a pokožku zanecháva krásne hebkú. Navyše krásne citrusovo vonia, rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva pocit mastných rúk. (70 ml)

 photo 7 2_zps7acsgnur.jpg
 photo 6n_zpsiw4mg7kl.jpg

Najviac mi učarovala citrusovo voňajúca Missha Moist24 s rýchlym vstrebávaním a hydratáciou, ktorá zanechá ruky dokonale hebké. Ľahkú krémovovú textúru pokožka rúk vstrebe behom chvíľky, nezanechá lepkavý pocit a veľkosť je fajn aj do kabelky. K dokonalému šťastiu by stačil už len odklápací vrchnáčik. No vďaka tomu, že "stojí na hlave" ho dokážete minúť do poslednej kvapky.
Zatiaľ, čo predošlý krém je ideálny na denné použitie, kedy nechcete všetko "zalepiť/omastiť" nakrémovanými rukami, Burt's bee je skvelý na nočný stolík. Jeho vyživná "maslová" konzistencia sa pri kontakte s ľudským teplom doslova topí a preniká do pokožky. Spočiatku som mala problém niečo z balenia vytlačiť, v plastovej tube bolo asi veľa vzduchu, preto sa presúval po celom obsahu, no čím viac som ho míňala, tým lepšie sa mi darilo nad šibalským balením zvíťaziť. Pokožka je po ňom úžasne vyživená. Mínusom je jeho intenzívna vôňa, ktorú podľa mňa nemusí každý zniesť. Časom sa dá na ňu zvyknúť.
D'olivový krém na ruky s granátovým jablkom poskytol rukám expresné ošetrenie a zanechal ruky krásne hebké, Hutnejšia konzistencia pôsobila ako balzám. Dokonca som tesne pred samotným vstrebaním spozorovala akoby sa krém "odľahčil" a "zvodnatel".  A do rúk potom vsiakol ako voda do pôdy.
Olivová Indulona u mňa tak nejako prepadla, napriek tomu, že má svoj zástup verných užívateľov. Aj keď bola po nej pokožka hebká, bola tiež náchylnejšia na rôzne drobné "šrámy" a oderky. :/ 
Biodermácky Atoderm je ideálny pre extrémne suchú až atopickú pokožku, pre ktorú je taký MUST HAVE hlavne na zimu. A to najmä preto, že poskytne úľavu pri nepríjemných pocitoch ako napr. pnutie, či spomínaná suchosť. Priateľovi sa celkom páčil, ja som mala pocit, že si môžem do rúk vmasírovať hádam aj polovicu balenia a ruky nebudú proti. A aj keď je uvádzané, že nezanechá mastný film, podľa mňa určitý "krémový" ochranný film po sebe nechá. Vlastne to pre vysušené/šupinkaté packy nie je ani na škodu. Pokožka je po použití jemná a krém sám o sebe príjemne vonia. 


Ja som Vám už svojich favoritov prezradila. Teraz ste na rade Vy. Aký je ten Váš PÁN KRÉM, po ktorom vždy siahate? Alebo ste ešte stále vo fáze hľadania PÁNA DOKONALÉHO? Napíšte mi do komentárov! A kľudne spomente, či sa zhodneme aj na niečom v dnešnom hodnotení!:)

6 komentárov:

  1. Pre mňa je olivová indulona top krém na ruky. Zatial som ešte neobjavila žiadny, ktorý by ju prekonal.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi, to je super, že ti vyhovuje. Škoda, že mne nie.:/

      Odstrániť
  2. ani jeden jsem nevyzkoušela, protože krémům na ruce moc nedám, ale kdybych si měla vybrat jeden, půjdu do Burt's Bees :) tahle značka mi je celkově velmi sympatická a příště až pojedu do Německa, něco si domů musím přivézt!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež som kedysi krémom moc nedávala a teraz po nich siaham aj niekoľkokrát denne:)

      Odstrániť
  3. Ja mám veľmi rada krémy na ruky z Avonu, niektoré sa im fakt podarili :) ale nedám dopustiť ani na klasickú Indulonu

    Pozývam ťa na môj blog, kde prebieha SÚŤAŽ o kontaktné šošovky

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)