pondelok 30. novembra 2015

EMPTIES (NOVEMBER)


Posledný deň v mesiaci znamená, že som tu opäť s mojou kozmetickou spotrebou! Tentoraz s konečným šťastným číslom 13.

Napriek tomu, že balenie odlakovača na nechty bez acetónu od značky ebelin nebolo extra veľké (125ml) vydržalo mi pomerne dlho. Má byť vhodný aj pre citlivé nechty. S madľovou vôňou, sľubuje šetrné a spoľahlivé odstránenie laku. Chcela som na chvíľu zmenu od vtedy odľúbeného Lilien. Ten sa mi zdal v konečnom dôsledku efektnejší, no jeho neduhom bolo, že vysušoval. Momentálne mám favorita SYX od Marionnad s lahodnou vôňou, kde za cca. 2,50 € dostanem 250 ml. Po márnom hľadaní som minule v 101 drogerie narazila na toľko vychválený Dermacol, takže som zvedavá, či z neho "padnem na zadok".

Krémy na telo, to je moje. Používam ich denne, preto sa mi podarilo "dokončiť" hneď 2 načaté balenia. 
Atoderm Créme ľahší premasťujúci krém, ktorý sa dobre roztiera a zanechá pokožku jemnú. Obsahuje tiež vitamín E, ktorý bojuje proti voľným radikálom. 
Klasická Nivea, ktorú som chcela primárne používať na krémovanie rúk. No mastné ruky a kov sa veľmi nemusia, takže som niekedy mala problém omastenú plechovičku vôbec otvoriť.:) Kedže som si časom našla na ruky iných favoritov a na stolíku mi zavadzala, začlenila som ju do "krémovacie telového rituálu". Obsahuje pleti vlastný Eucerit, čo je, ako som sa dočítala, prírodná látka získavaná z tuku ovčej vlny. Hutná textúra sa síce tažšie roztierala, no pokožku zanechávala pekne vyživenú. A to až tak, že som si hovorila, že si ju na tento účel kúpim zas. Nakoniec som však skonštatovala, že menej hutné textúry mi sedia viac. Veľmi mi nesedelo ani "dlabanie v kelímku".

Radox Revive mal osviežujúcu pomarančovú vôňu. Svoju funkciu si splnil.

Padol tiež ďalší balíček odličovacích tampónov z Lidla

Konečne snáď po 100 rokoch sa mi podarilo "dať dole" 500 ml Bioderma Sébium Moussant - gél skvelý na mastnú, zmiešanú, či problematickú pokožku, ktorý obsahuje patentovaný komplex Fluidactiv. Ten nájdete vo všetkých produktov zelenej rady a má za úlohu regulovať mazotok, odstraňovať nadbytok mazu a pôsobiť antibakteriálne. Ja som ho používala hlavne na odličovanie spolu s Clarisonicom a nemám, čo by som vytkla. 

O očné okolie som sa vzorne starala s babaria caviar extract, ktorý odvrhla mama.:) To bolo len dobre pre mňa. Mal príjemnú gélovú konzistenciu, ktorá sa pekne vstrebala. Úžasnú vôňu, ktorá nedráždila (a to veľmi nemusím parfemované výrobky na očné okolie). Nežmolkoval, pokožka bola pekne vypnutá a nebol problém naniesť líčidlá. Dokonca sa mi zdá, že prospel aj mojim riasam. Škoda, že som ho nenašla už nikde dostupný.:/

Po letnom "boome" všelijakých terma a derma vôd som si povedala, že je asi načase odhaliť, čo na nich všetci vidia. A ako inak ako pravidelným používaním. Do parády som si zobrala termálnu vodu Avéne, ktorá býva pravidelne pribalená k časopisom. Balenie je fajn, také do ruky, voda v lete osviežujúca. No neviem, či som pri pravidlenom používaní videla nejaký rozdiel. Ako to máte s takýmito vodami vy? Používate ich? Vidíte rozdiel? Alebo je to len pre dobrý pocit? Pretože ten som samozrejme mala.;)

Skončili mi zlaté časy relaxu s laidbare For richer for porer. Vždy som si jej dopriala riadnu vrstvu, ktorá sa počas doby pôsobenia "stratila" v pokožke. Tá potom na mňa zo zrkadla žiarila ako slniečko. Bola hydratovaná, jemná a svieža. Póry boli menšie a lepšie sa čistili.

Verili by ste, že som zo začiatku tento korektor od Collistaru nemohla takmer zniesť. Nevedela som ako ho naniesť, aby pôsobil prirodzene a nezaliezal do vrások. Stačilo siahnuť po "sttipling" štetci, ktorým nanášam makeup a razom sa z nás stala dvojka. Až taká, že bola rada, že sa mama vzdala svojho a ja teda nemusím ťažko niesť, že mi došiel môj.

Ohľadom rastového séra Nanogen budem trošku tajomná. Chcela by som Vám o tejto značke povedať niečo viac v samotatnom článku. Tak snáď sa ho dožijete.:) Už teraz prezradím, že na mňa spravilo dojem.:)

Ako vyzerá vaša novembrová sumarizácia? Skúsili ste si niekedy odsledovať, koľko toho spotrebujete za jeden mesiac? Vyskúšali ste niečo z môjho zoznamu alebo Vás niečo zaujalo?

Vidíme sa v decembri!:)

4 komentáre:

  1. Pozerám ako sa Ti podarilo "rozobrať" obal z Biodermy :-) Bioderma gél na odličovanie je fajn, používam ho vcelku pravidelne a Nivea je tiež u mňa taká klasika.
    │Kaviareň u mačky│

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja rozrezávam a rozoberám takmer všetko, aby som som obsah minula do úplneho dna:));)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tyto odličovací tamponky z Lidlu jsem měla taky, ale hrozně mi dřely oko :(. Niveu v kalíšku jsem taky měla, ráda jsem ji používala na sušší paty, na tělo mi přišla dost hutná a trošku hůře se mi roztírala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tou NIveou s tebou súhlasím je hutná, tak sa zle roztiera, ale pokožka je príjemne hebká!:) My sme raz mali podobné tampón, myslím, že to boli Bell a to som mala pocit, že si oku behám s "drátenkou"... :)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)