štvrtok 26. februára 2015

Purple triangle


Po pár dňoch odmlky som tu s ďalším nechtovým príspevkom. V poslednej dobe si tak razím heslo, že to, čo je doma treba používať hneď, nie odkladať na lepšie časy:), preto som vytiahla ďalší  lakový prírastok - fialový "That´s shore bright" (China glaze). Myslím, že do celkovej kompozície ružovej (Essie "French affair") a bielej (Gabriella Salvete č.148) perfektne zapadol. Čo poviete?
Naivný plán bol, že spravím najprv biele "trojuholníčky" podľa "šablón", aby boli pekne uhľadné. Nakoniec som prišla na to, že je to zbytočné a prirodzenejšie budú pôsobiť nakreslené od ruky:). Na tie som potom po zachnutí, už len obdobne nakreslila fialové:). 

 photo 1_zpsadsci3lu.jpg

štvrtok 19. februára 2015

BOTTOMS UP


Neónky, to je moje.:) A hlavne tie nositeľné ružové a lososové odtiene. Iste, niekedy sa mi zažiada niečo neutrálne, no minulé leto som prechodila v drvivej väčšine s Pink voltage (China glaze). Vlastne som ho striedala asi len preto, lebo mi už bolo blbé chodiť v tom istom:DD.
Jemnejšou neónovo ružovou je však Bottoms up (China glaze). Nelakovala sa najlepšie, ale bez podkladu sa jej podarilo kryť aj v 2 vrstvách. Výdrž nie je nič moc, no keď ste "fall in love" s farbou, dokážete kadečo odpustiť. :)) Apropo na fotkách farba tiahne do fialova, v skutočnosti je to jasná neónová žuvačková ružová.
Troška som sa pohrala s prostredníčkom, kde som na podklad použila bielu 148 (Gabriella Salvete), na ktorú som spravila ružové prúžky s Bottoms up (China glaze). Nad každý farebný pásik som ešte pridala trblietky s Pure diamond (Mavala). Srdiečko som maľovala od ruky, čo je na ňom aj vidieť.:)

Na kožičku momentálne používam Sally Hansen Cuticule Eraser + Balm odstraňovač nechtovej kožičky a vyživujúci hydratačný balzám v jednom, so špeciálnym zložením z bieleho čaju a uhorky. Pre maximálny účinok by ste po ňom mali siahnuť každý deň a spraviť si z toho taký malý rituál. To mimochodom vôbec nie je problém, pretože aspoň mne prekrásne vonia, pri kontakte s pokožkou sa priam topí a dobre vstrebáva. Odmenou pre vás bude krajšie pôsobiace nechtové okolie. 
Po mesiaci používania môžem potvrdiť hydratovanejšiu kožičku, ale nepovedala by som, že suchú vyslovene odstraňuje. Proste ju len dobre hydratuje a preto jej nevzniká toľko. Cenovo sa pohybuje okolo 7-8 eur, čo je vcelku dosť.:/

Páči sa Vám odtieň Bottom up? Používate balzámy na nechtovú kožičku? 

 photo 5n_zps30bcccb5.jpg

utorok 17. februára 2015

TOP 2014


Už dlhšie som sa chystala na spísanie článku o mojich top produktoch za minulý rok, ale najprv som si musela zosumarizovať, ktoré produkty si v ňom zaslúžia byť. Nevylučujem však, že som nedopatrením na nejaký zabudla. Rok je predsa dlhá doba.:)
Za ten čas mi hlavu celkom pobláznil Dior shimmer powder v odtieni 002, ktorý dodá pleti tú správnu šťavnatosť a jemný odlesk na lícnych kostiach. Pritom pôsobí absolútne prirodzene a myslím, že mi vydrží do konca života, pretože ho takmer vôbec neubúda. Navyše sa dá použiť aj na rozjasnenie pod obočko! Určite mi sedí viac ako Nars Albatross, ktorý má na môj vkus príliš výrazný žltý odlesk, či Bobbi Brown shimmer brick, (ale tomu dám ešte šancu, zlepšiť si reputáciu).:/
Ďalším kúskom, ktorý som takmer nedala z ruky, (čo je zjavne vidieť aj na tom, že už na mňa žmurká dno), je MAC bronzer Golden. Absolútne mi vyhovuje jeho odtieň, vďaka ktorému ho môžem použiť aj na kontúrovanie.
Prvú trojku uzatvára Orly Bonder, ktorý robí presne to, čo sľubuje jeho názov. Spojí lak s nechtom a ten potom vydrží na vašich pazúrikoch dlhšie. Nesmie chýbať ani pri jednej mojej manikúre.:)

 photo 14_zps4dc0b007.jpg

piatok 13. februára 2015

VALENTINE´S DAY NAILS


Valentínske nechty som tento rok odbila jednoduchými srdiečka na bielom podklade. Myslela som, že konečne vytiahnem môj biely Sally Hansen, čo som vlastne aj spravila. Nebol naň však ten správny kozmický čas. Bol príliš tekutý a po otretí štetčeka sa mi vzápätí na necht vyvalilo veľa laku, preto mi pochopiteľne došla trpezlivosť a vymenila som ho za overenú Gabrielu Salvete č. 148. Na ňu som "bodkovačom" nakreslila srdiečka. Na svetlejšie som použila PUPA lak č. 220 a na tmavšie Rimmel 260 Funtime fuchsia, (ktorý môžete vyhrať v aktuálnej valentínskej givke ;)).

Čo vy a srdiečka? Môžu byť alebo sú v takejto forme už moc "detské"?

 photo 3_zpsa1aa6f98.jpg

štvrtok 12. februára 2015

Lancôme Hypnôse Doll Eyes


Každým dňom pozorujem na mojej riasenke viac zľahnutých štetín, čo znamená, že je najvyšší čas poobzerať sa po novej a vám zreferovať dojmy z tej aktuálnej, ktorou je Lancôme Hypnôse Doll Eyes
V obchode náš budúci vzťah vyzeral viac než nádejne. No stačilo, aby zmenila prostredie a zistili sme, že sa budeme tolerovať, ale nič viac v tom nebude. Už pri prvom kontakte s mojimi riasami sa totiž prejavila dosť drsne - taký ten pocit akoby ste si po riasach prechádzali suchou kefkou. Nemala som teda klasický problém, kedy riasenka hlavne v prvých dňoch nanáša veľa farby, či riasy zlepuje. Tu som s kefkou zúrivo behala po riasach s nádejou, že dosiahnem neodoľateľnéhý pohľad "mrkacej" bábiky...A efekt?....Takmer žiadny. Len, čo som si zafarbila svetlejšie končeky rias. Povedzme si na rovinu, že na to by mi postačila aj nejaká z nižšej cenovej kategórie z drogérie. Ťažké srdce mám na ňu však pre to, že sa mi už po pár minútach otlačila pod oči! A to odpustiť nedokážem. Nie, za tú cenu! Nebola to však jednorázová záležitosť, preto mi neostalo nič iné, len stav v pravidelných intervaloch počas dňa kontrolovať.
Kužeľová kefka by mala zaručiť, že sa dostanete aj k tým najmenším riasam, čo z časti splňovala. S mojou šikovnosťou som si však pri nanášaní hravo zvládla "zababrať" aj viečko.:)) Tvar kefky teda pre mňa nebol až tak prínosný. O zahustení, či predĺžení som mohla snívať. Konzistencia na mňa od prvej pôsobila dojmom vyschnutej riasenky, preto sa k nej nejak nemám chuť ani vyjadrovať. Pre Lancôme riasenky je typické, že voňajú. Čo je trošku "crazy". vôňu som cítila aj po pár hodinách bez toho, že by som s riasami čokoľvek robila.
Možno celý môj problém s ňou spočíval v tom, že táto riasenka je určená hlavne na zafixovanie už natočených rias, no to som sa dozvedela chvíľku predtým ako som začala spisovať túto recenziu. Nič to nezmení na tom, že bola pre mňa najväčším sklamaním. 

Ktorá riasenka bola najväčším sklamaním pre Vás? Vyskúšali už túto alebo inú z rodinky Lancôme?

 photo 2_zps81ca66af.jpg

streda 11. februára 2015

HAPPY VALENTINE´S DAY: PINK BOX


Ďalšia "mini" rozdávačka je tu. A to hneď tématicky - ružová, pretože už o pár dní je tu Deň "D". 
V mojom "pink box-e" nájdete: ružovú listovú kabelku, lak Rimmel v odtieni 260 Funtime fuchsia, sprchový gél Radox Uplifting s vôňou ružového grapefruitu a bazalky, ružovú zubnú kefku Curaprox 5460 ultra soft a pilníček na nechty.
Pravidlá sú jednoduché: do komentáru napísať mail a spraviť tak do sobotnajšej polnoci (14. februára 2015). 
Ozaj, oslavujete Valentína? Môžete mi do komentárov napísať ako vnímate tento sviatok, prípadne pripojiť nejakú príhodu. Dostávate/li ste veľa Valentínok?

Veľa šťastia!

štvrtok 5. februára 2015

DRY MARBLE NAILS


Ani Vám sa nedarí vodné mramorovanie? Nevadí. Alica z Lacquered obsession pozná niečo lepšie! Suché mramorovanie. Postup nájdete u nej, no v skratke Vám k tomu okrem lakov postačí uzatvárateľné vrecko. Naň striedavo v tenkých pruhoch nanešate farby podľa vlastného výberu, aby ste ich vzápätí napr. bodkovačom "počmárali" podľa vlastného uváženia. Týmto krokom by ste mali dostať typický "marble" vzor. 
Na rad prichádza vaša trpezlivosť, pretože "náter" na vrecku musí uchnúť. Neoplatí sa nič uponáhľať. Ja som si neveriacky vzor spravila len tak na skúšku, hneď ako som si prečítala Alicin post. "Nálepky" mi vtedy z vrecka odskočili doslova samé. No konkrétne, pri týchto to bolo už o niečom inom. Aj po 2 hodinách ešte pevne držali na plastne a nič nenasvedčovalo tomu, že by na tom chceli niečo zmeniť. Ak teda nie je trpezlivosť vaša silná stránka alebo nemáte čas toľko čakať, spravte si ich o deň skôr.:)
Potom Vás už čaká len "lepenie", na ktoré Vám stačí lak v príbuznej farbe. "Nálepku" si môžete predpripraviť - vystrihnúť si presný tvar vášho nechtu alebo ju obstrihnúť na nechte (ako ja:) ) Tak, či tak po prilepení treba nálepku jemne popritláčať, napr. vatovou tyčinkou. Musíte si však dať pozor, aby ste si ju nepotrhali.
Čakala som, že práve lepenie bude ľahšie. No bol to zlomový okamih, kedy sa "nálepka" stala dosť krehkou a náchylnou na roztrhnutie. Určite ma to však neodradilo od tejto metódy, ba naopak, je to pre mňa výzva:).
Vďaka nej som konečne vytiahla môj nový neónový ružovo-lososvý China glaze Neon&on&on, ktorý schopnejšie kryje až po nanesení 3 vrstiev. No je to presne tá farba, ktorú som hľadala, takže som mu to schopná v rámci citového opojenia odpustiť. Parťáčku mu robila 148 od Gabrielly Salvete. Trojku doplnil Pure diamond od Mavaly.

Vyskúšate "marble" touto technikou?

 photo 4_zps4ec9f029.jpg

streda 4. februára 2015

WELCOME MAC!


Od minulého roka konečne slovenský trh obohatila ďalšia svetová značka - MAC cosmetics, ktorá je umiestnená v bratislavskom Auparku (zhruba proti predajni Yves rocher). Prekvapilo ma, že tak veľká udalosť v našom "beauty" svete nemala väčšie promo, či už v časopisoch alebo na FB stránkach daného obchodného domu. Vlastne keby sa o nej náhodou nedozviem z jedného blogu, ani nepátram, či je to pravda. Ja som tomu ani veľmi neverila, pretože tých zaručených správ, že MAC poctí Slovensko už bolo.... No potom sa sa niečo šuchlo na ďalšom blogu, vzápätí sa objavila taká tá fotka, že sa pripravuje prevádzka a potom aj oficiálna správa v Madam Eve (nejaký ten týždeň pred dňom D). A bodku za tým dala správa na facebooku Auparku, lebo viete, čo nie je na FB akoby sa ani nestalo:). Ani som o tom nechcela písať, ale...vlastne prečo nie?!:)