pondelok 29. februára 2016

MOM KNOWS BEST


Kedže s mamou zdieľame rovnakú vášeň pre kozmetiku rozhodla som sa, že z času na čas Vám sprostredkujem článok aj o produktoch, ktoré sa osvedčili jej. Všetky som samozrejme "testla" aj ja, takže pripojím aj svoj názor.:) Príjemné čítanie;)

Vysoko hydratačná emulzia na ruky s odľahčenou konzistenciou pre rýchlejšie vstrebávanie od značky EBD Energy si kúpila ešte na jesennom Interbeauty. Objavila ho v stánku modelaznechtu.cz. Dostupné sú tri verzie: Coffein&Energen, Aloe vera a Happy skin, a to v troch rôznch veľkostiach: 80, 250 a 500 ml. 
Ona dala prednosť strednej kofeínovej verzií. Rozmýšľala aj nad najväčšou, no zdala sa jej trošku neohrabaná. Táto je taká akurát. Krém s pumpičkovým aplikátorom sa predáva aj s priehľadným plastovým vrchnáčikom, takže sa nemusíte bať nehody, ak by ste ho chceli prenášať. U nás však od začiatku funguje bez krytky.:) 
Už v prvé dni používania som videla ako je z neho nadšená. Kedže krémov na ruky vyskúšala už dosť a má prácu, v ktorej je pokožka rúk dosť namáhaná, je ten pravý adept na hodnotenie. Hovorí, že je účinný, ruky zanechá jemné/ hladké, hydratácia je dlhodobejšia a zdá sa jej akoby odpudzoval vodu. Takže za ňu jednotka.
Ja som bola prekvapená, že na to ako je "tekutý", dobre hydratuje, pekne sa vstrebe, ruky sú po ňom príjemné hebké a vďaka obsahu elastínu na mňa pôsobí pokožka pružnejšie. Čo ma, ale prekvapilo ešte viac, bol zvláštny pocit tepla (niekedy až jemného šipkania) chvíľu po nanesení. To isté mi potvrdil aj priateľ. Keď som to spomenula mame, vôbec netušila o čom hovorím. Až donedávna. Krém totiž obsahuje kofeín a aktívnu látku Energen, ktorá aktívne prekrvuje pokožku a urýchľuje látkovu výmenu. Je vhodný pre ľudí s opuchmi a pre celkové povrzbudenie tela a ducha.:)  V zložení nájdete aj:
  • vitamín E, ktorý sa stará o dehydrovanú pokožku. Má antioxidačné účinky, zabraňuje vzniku oxidačných toxických produktov a voľných kyslíkových radikálov. Podieľa sa na stabilite bunkovej membrány. Hydratuje, regeneruje, vyživuje a pôsobí proti starnutiu pokožky.
  • vitamín A obnovuje bunkovú štruktúru pokožky. Udržiava ju pružnú a jemnú. Prispieva k zmierneniu vrások, rýh a pigmentových škvŕn. Spomaľuje starnutie. Jeho hlavnou prednosťou však je, že reguluje kožný maz, čím riadi rovnováhu vlhkosti pokožky!
  • vitamín B sa podieľa na stavbe nechtov, vlasov, no predovšetkým je súčasťou pokožky. Je známy podpornými účinkami na prirodzenú elasticitu pokožky. Hydratuje, zvláčňuje a pôsobí proti starnutiu pokožky.
  • glycerín, ktorý poskytuje pokožke prirodzenú hydratáciu, pôsobí ukľudňujúcim spôsobom k jej zlepšeniu a robí ju hladšou. Po aplikácií krému je vyživená, pružná a hladká.
Vitamín E, A, B, glycerín a elastín obsahujú všetky 3 verzie krému. Je teda už len na vás, ktorej vôni dáte prednosť.

 photo 4000067_zpsgdv8e2be.jpg

Na deo spreje pre zmenu narazila v DM drogerie. Ani v jednom som nezazrela hliník, ktorého soli majú mať podľa rôznych štúdií neblahé účinky pre zdravie, podľa výskumov zvyšujú riziko vzniku rakoviny prsníka, či Alzheimera. V skratke tieto hliníkové soli spravia akýsi "štupeľ" na potných žľiazkach, tak aby sa pot nedostal na povrch. 
Bionsen vďaka obsahu japonských morských minerálov šetrne pôsobí aj na najcitlivejšiu pokožku, bez toho aby zabránil poteniu. Neutralizuje baktérie, ktoré sú príčinou nepríjemných telesných pachov, zabezpečuje prirodzený pocit sviežosti po celý deň. Má púdrovú vôňu.
Felce Azzurra je naším prírastkom z DMky. Dostupný je v dvoch verziách. Sviežej zelenej Fresco, ktorá má jemne sladký nádych (citrónovo-vanilkový?). Tú preferujem ja. A svetlo modrej Classico, v ťažšej púdrovej verzií. Neviem prečo, ale tieto púdrové verzie mi evokuju modrý Dove, aj keď isto nemajú totožnú vôňu.

 photo 5680989089_zpsnpiidwsn.jpg

Na veľtrhu Interbeuty 2015 sme boli vskutku úspešné, aj keď to spočiatku vyzeralo, že si neodnesieme nič. Mama však už dlhšie poškuľovala po japonskej manikúre. Takže, keď sme na ňu zhodou okolností narazili v stánku modelaznehtu.cz, vedela som, že kúpu jej musím odobriť.:)
Sada vyšla a výstavnou zľavou asi na 22 eur a obsahuje 2 leštičky, 3 pilníky, zatláčačku, jelenicu, púder a pastu. Kedže by som však o tejto manikúre chcela spraviť samostatný článok, neprezradím Vám všetko. 
Mama je ňou však nadšená, konečne jej NARÁSTLI nechty, prestali sa lámať, dokonca sa sťažovala, že ich nestíha skracovať ako rýchlo rastú a hlavne spevneli, takže nie sú nachýlne na nárazy a nezaštiepia sa pri drobnej "banalite".
Jej nadšenie dostalo aj mňa, takže som po nej asi pred mesiacom a pol siahla a neľutujem. A ak by ste sa náhodou chceli vyhovoriť, že si rady lakujete nechty. Ani to nie je problém. Dovolím si tvrdiť, že na takto upravených nechtoch, lak dokonca drží ešte lepšie!:)

 photo 699893844_zpslblmmhss.jpg

 photo 749900933_zpss1cichp6.jpg

Keď si mama prečítalana, čo všetko je dobrý rakytníkový olej, razom sa ocitol v našej domácnosti.
V minulosti naň prišli ľudia, tak nejak náhodou. V Starom Grécku si totiž ľudia všimli, že kone ktoré spásajú plody a listy rakytníka majú krajšiu, zdravšiu a pevnejšiu srsť.
Chemické analýzy ukázali, že plody rakytníka majú jedinečné zloženie. Sú najlepším, doteraz známym zdrojom zoskupenia viac ako 190 látok. Tie obsahujú 10 rôznych vitamínov, 18 aminokyselín, 24 minerálov a stopových prvkov. Majú obdivuhodne vysoký obsah omega 3, 6, 7 a 9 mastných kyselín. V plodoch sa nachádzajú všetky vitamíny skupiny B. Sú prírodným zdrajom vitamínu C, E a niekoľkých ďalších tokoferolov, beta-karoténu a okolo 40 ďalších karotenoidov, flavonoidov, organických kyselín, fytocídov a trieslovín.
Nadupaný rakytníkový olej by ste v obchode nemali obchádzať, pretože v ňom nachádza zriedkavo vyskytujúca mononenasýtená mastná kyselina zo skupiny omega-7-palmitoolejová kyselina.  (V 100% rakytníkom oleji tvorí 32-43%, pričom iné známe oleje ju takmer vôbec neobsahujú!) Je užitočná pri znižovaní rizika a zlepšení stavu srdcovo- a mozgovo-cievnych chorôb, ako aj pri ochrane pred týmito diagnózami. Spolu s ďalšími bioaktívnymi látkami výrazne ovplyvňuje zdravie kože a mukóznej membrány, ktorá je imunitným systémom slizníc. Rakytníkový olej však nepôsobí len preventívne, úspešne sa používa aj pri liečbe vredových ochorení tráviaceho systému a urogenitálneho systému. Zlepšuje kvalitu vlasov a nechtov.

Či máme aj my krajšie hrivy celkom posúdiť neviem, predsa len to závisí aj od ďalších faktorov. No človek sa po ňom cíti tak nejak lepšie a má krajšiu pleť. Ja mám dojem, že mi po ňom začali rásť krajšie riasy.:) A možno by nejaký nezaujatý pozorovateľ povedal, že aj tie vlasy.:)
Rakytník v obchode nájdete v rôznych formách, či už v podobe oleja ( 200 ml /15-19€, závisí od toho, kde kupujete) alebo kapslí ( 15,90 € / 50+10 kapslí). Pričom dávkovanie je 2xdenne po lyžičke oleja alebo 2 x denne 1 kapsla.
Ak Vás teda trápi nejaký zo spomínaných problémov, či vás trápia ochorenia kože pravidelným užívaním tohto zázračného lekára nič nepokazíte:)

 photo 75439999_zpsxtpwfaoa.jpg

Ktorá z nás by nechcela mať riasy až do neba. Ak je túžba silná a nejaký produkt Vám túto vidinu sľúbi, nepomôže ani odhováranie mamy, že sa ho absolútne neoplatí kupovať. A tak sa doma ocitlo VICHY LIFTACTIV SERUM na oči a riasy. Ako som sa dočítala na stránke Vichy, je určené pre ženy nad 35 rokov. 
Sľubuje 
  • liftingový efekt vďaka Rhamnóze - prírodnej aktívnej látke koncentrovanej v 10%, stimulujúcu Derm Source.
  • rozjasnený pohľad pomocou perleťových zložiek
  • posilnené riasy vďaka ceramidom, ktoré sú prirodzenou súčasťou zdravých rias. Ceramidy majú regeneračný a protizápaľový účinok.
Okrem toho obsahuje posiľnujúcu a regenerujúcu termálnu vodu z Vichy. Vrásky by mali byť viditeľne vyhladenejšie už po 10 minútach a riasy hustejšie už po mesiaci.

Ja som tento krém brala ako vyslovene očný a zhustenie rias som brala ako zaplatený bonus. Na môj vkus bol však krém málo výživný, pôsobil dosť ľahko a v zimných mesiacoch mi absolútne nestačil. Rozjasnenie mu však nemožno uprieť. Nevšimla som si ani hustejšie riasy.
Mama mi túto mienku potvrdila, no jej sa naopak zdalo, že sa nejaké riasy objavili a lepšie rástli. Dokonca sa jej zdalo, že má "vystuženejšie" očné okolie. Takže si po jeho dominutí kúpila ďalší.

Oslovil Vás nejaký náš tip? Zhodneme sa v niečom? Páči sa Vám takýto typ článku? 
Určite mi dajte vedieť. Teším sa na vaše komentáre!:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Thank you for leaving comment:)