streda 20. apríla 2016

#SKINBODYGUARD



Tento príspevok som ako obvykle plánovala už pred vekmi, ale čo čert nechcel akosi mi to celé nevyšlo. Všetky produkty som totiž intenzívne testovala hlavne počas chladných zimných dní, kedy pokožka trpí chladom a treba zintenzívniť jej ochranu. Úplne bez problémov však s ním môžete premostiť aj do aktuálneho aprílového počasia, kedy si už môžeme užívať teplé slnečné lúče.:) Napriek tomu, že produkty rady ATODERM sú navrhnuté špeciálne pre potreby suchej pokožky, moja normálna sa voči nim nijak nebránila.

ATODERM INTENSIVE GEL MOUSSANT
Aj Vám sa zdá, že všetky tie mydlá v poslednej dobe akosi priveľmi vysušujú? Ja som bola už pomaly zúfalá, lebo som si ruky mohla krémovať od rána do večera a pocit úľavy sa dostavil len na chvíľu. Ešteže ma aspoň na chvíľu zachránil tento gél. Usadila som ho na umývadlo a slúžil na umývanie rúk, no v pohode sa s ním môžete umyť aj celé telo. 
Jemne pení, je modrej farby  a konzistencie o chlp tekutejšej akoby som očakávala. 500 ml balenie sa vďaka pumpičke sa dobre dávkuje, no dostupná je aj 200 ml verzia v tube.
Obsahuje čistiace látky a vitamín PP, čím potláča šírenie mikroorganizmov, ktoré zhoršujú suchosť pokožky. Gél zmierňuje pocity nekomfortu, podráždenia a pomáha posiľnovať kožnú bariéru.

 photo 8900_zpsfbclml8z.jpg

ATODERM GEL DOUCHE
200 ml tyrkysová tuba sprchového gélu dozaista rozžiari každú kúpeľnu.;) No okrem obalu má čo ponúknuť aj obsah. Ten má jemné zloženie, ktoré pokožku zjemňuje a chráni. Pení o trošku viac než predošlý produkt. Zároveň mám po ňom väčší pocit čistoty ako po sprchovom oleji, o ktorom si môžete prečítať vzápätí. Má typickú, čistú vôňu atodermových produktov. 
Vyčítať mu musím otváranie, často som s ním musela bojovať a otvárať ho o vodovodnú batériu.:)

 photo 8906_zpst76temka.jpg

A je to tu! Tohtoročná novinka od Biodermy!! Isto ste si o nej už prečítali "xy" spokojných recenzií.;)
Jeho exkuzívne zložky obnovujú kožnú bariéru, intenzívne vyživujú a zvláčňujú pokožku, zmierňujú pocity pnutia a chránia pred vonkajšími vplyvmi.
Patent Skin Barrier Therapy®  chráni suchú pokožku pred baktériou Staphylococcus aureus spôsobujúcou zápal a podráždenie.
Prvotné a najväčšiš obavy boli, že sa po jeho použití bude šmýkať celá vaňa.:))) Po prvom použití som však videla, že boli zbytočné. Okrem spchy ho môžete využiť aj do kúpeľa.
Najnovší člen Atodermovej rodinky má svetlú zlatavú farbu a konzistenciu o niečo tekutejšiu než typický olej. Na testovanie sa mi dostala menšia verzia 200 ml s pumpičkovým dávkovačom. Existuje však aj 100 ml a väčšia litrová. Ja si môžem, tak ako aj ostatné blogerky povzdychnúť, aká škoda, že sme nedostali tú najväčšiu.;) 
Tak nejako prirodzene som očakávala, že vôňa bude taká istá ako pri ostatných Atoderm produktoch. O to príjemnejšie bolo zistenie, že tomu tak nie je. Jedná sa však o príjemnú nevtieravú jemnú vôňu. Na umytie mi zvyčajne "postačili" 3 pumpnutia. Neviem, či je to veľa, či málo, kedže toto bola azda moja prvá skúsenosť s takýmto typom produktu. 
Olej pri umývaní vytvára jemnú penu. Na dotyk je pokožka hebká a hladká, až máte chuť, stále sa jej dotýkať.:)) Podľa výskumov by mala byť až o 39% hydratovaná už po 1 mesiaci používania. Všimla som si, že tej mojej olej sedí a myslím, že je to skvelá voľba pre tie, ktoré skrátka nebaví krémovanie po sprche. Ja by som sa ho tiež vzdala, ale holt zvyk je zvyk.:)

 photo 100004_zpsfcarhxss.jpg

Ak si dobre pamätáte, už som Vám o ňom raz písala. Odvtedy prešiel drobnou zmenou v obale. Nepraktický šróbovací vrchnáčik dostal "upgrade" na odklápací.
Jedná sa o špeciálnu starostlivosť pre ruky veľmi zničené, vysušené a vystavené okolitým vplyvom. Sľubuje premastenie, výživu, dlhodobú hydratáciu a absenciu mastného filmu. 
Gélovo-krémova konzistencia s typickou Atoderm vôňou sa do pokožky dobre vstrebe. Na povrchu zanechá jemný film, ktorý ju chráni. No mne osobne neposkytuje až takú výživu ako by som očakávala. 

 photo 8901_zpsmsxx47lg.jpg

Opäť sa jedná o staroslivosť určenú pre suché, popraskané a poškodené pery, čiže presne to, čo potrebujú pery v zime. Mal by urýchliť ich výživu a proces regenerácie.
Má jemnú malinovú príchuť/vôňu, ktorá mi pripomína suchý šampón od GOT2BE. Na rozdiel od neho mi je v tomto prípade vôňa príjemná. 
Mäkká tyčinka sa pri kontakte s perami sa dobre obtiera. Pery sú po jej použití ošetrené, vláčne a hydratované.

 photo 8902_zps7w02oz2a.jpg
 photo 8903_zpssho78huq.jpg

Balzám na pery je oproti tyčinke už o trošku vyšší kaliber. Vďaka zvlhčujúcim a výživným zložkám obnovuje a zjemňuje popraskané a vysušené pery. 
Balzám si môžete naniesť buď priamo na pery alebo vytlačiť malé množstvo na prst a aplikovať pomocou neho.
Ja ho používam na noc pred spaním a ráno nemám problém so suchými perami. Často som po ňom siahala aj, keď som mala pocit suchých pier. No viac mi vyhovoval v chladnejšom zimnom počasí.

 photo 800009342098_zps3zgwssvt.jpg

Vyskúšali ste už niečo z ATODERM rodinky? Ako ste boli spokojné?
A čo hovoríte na sprchový olej? Máte s takýmto typom produktu skúsenosti?

*Ďakujem spoločnosti Bioderma za poskytnutie produktov k recenzií!

2 komentáre:

  1. To je teda sbírka! Já bych strašně moc chtěla vyzkoušet ten olej, takové oleje do koupele miluju. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A aké si už vyskúšala? Odporučíš mi nejaký?:)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)