streda 4. mája 2016

HAIRPOST


Dneska Vám naordinujem kompletnejší článok o mojej vlasovej starostlivosti. Zakaždým totiž produkt miniem skôr než o ňom stihnem napísať. Takže pochopiteľne, že sa mi to stalo aj teraz.:) Napriek tomu sa však posnažím dať svoje postrehy dokopy a Vy sa už môžete tešiť na ďalšie voľné pokračovanie, pretože v poličke sa ocitli nové fľaštičky.:))

Ako prvým začnem duom od značky Kérastase. Od tejto značky som už vyskúšala radu na vlasy bez hustoty, o ktorej som Vám písala už TU. Pozitívne účinky ma nakopli siahnuť minulý rok na jeseň aj po rade na poškodené vlasy Resistance. Oba prípravky vďaka technológií Fibra KAP + Séve de Ressurrection pomáhajú opraviť štruktúru a chrániť vlasové vlákno pre kvalitnejší vzhľad vlasov. Zvyčajne obľubujem kombináciu šampón - maska, tentokrát som sa rozhodla pre šampón-kondicionér. 
"Kondicionér" Kérastase Resistance Soin Premier Thérapiste Fiber Quality Renewal Care je unikátny tým, že sa používa pred umývaním. Špecifické pri tejto dvojke totiž je, že pri umyvaní nezačínate šampónom, ale kondicionérom. Možno aj preto sa mi asi historicky po prvýkrát stalo, že som kondicionér minula podstatne skôr ako šampón.:) Škoda len, že sa obaly výraznejšie neodlišujú, dosť často som totiž na tuby hľadela, kým som sa zorientovala, ktorým mám začať.:) Malá pomôcka, jeden obal je lesklý a jeden matný.:) Škoda, že ani to som si niekdy nevedela zapmätať.:)) Chválim však tuby, ktoré stoja "na hlave", tým pádom môžete produkt vypotrebovať takpovediac do poslednej kvapky. Troška to vyvažuje fakt, že sú nepriehľadné.
Krémový šampón Resistance Bain Thérapiste Balm-in-shampoo je podľa popisu prvý šampón s unikátnou textúrou, ktorý opravuje poškodenie vlasov počas čistenia. Zaceľuje vlasové vlákno a zabraňuje ďalšiemu poškodeniu.

Pri týchto produktoch platí dvojnásobne, že Vám stačí veľmi malé množstvo, hlavne teda šampónu. Po umytí kondicionérom som mala pocit hladkých vlasov, ktorý doplnil pocit čistoty a ľahkosti po použití šampónu. Jeho vôňu by som prirovnala vôni aviváže.:) Vône oboch produktov sú však nerušivé.
Vlasy sú naozaj vzdušné, hladšie a hlavne mi pripadali pevnejšie. Produkty ich zbytočne nezaťažujú. Potešila ma aj doba pôsobenia kondiconéra: 1-2 minúty.
Kérastase ma proste nikdy nesklame a ja sa už teraz trasem, čo vyskúšam nabudúce. Dokonca som si prišľúbila, že už žiadne vymýšľanie, zostanem pekne verná tejto značke. 
Zarazilo ma však, že sa cena oproti tej, za ktorú som kupovala ja pohla prudko nadol, pri oboch výrobkoch o 4€!!! Takže keby počkám, nákup ma vyjde o neuveriteľných 8€ menej!!! Oba výrobky som kupovala na krasne-vlasy.sk


BRAZIL KERATIN Regulate Anti Hair Loss pochádza ešte z čias, keď som objavila skvelé účinky keratínu. Začalo sa to, keď som mala možnosť vyskúšať obdobný produkt od značky Kallos. Krásne lesklé, uhladené vlasy, ktoré sa dobre rozčesávali ma navnadili skúšať ďalej.
Takže som si na alza.sk našla túto farebne oko ťahajúcu fľaštičku. Spočiatku som bola extrémne nadšená, aj keď v konzistencii boli drobné, pravdepodobne masážne gulôčky. Jedná sa totiž o produkt, ktorý by mal bojovať aj s vypadávaním vlasov. Ja som však vzhľadom na prítomné silikóny, nikdy nenašla odvahu nanášať ho priamo na pokožku hlavy. Najhoršie bolo azda len vyplachovanie, pretože to až tak hladko nešlo.
Po čase som žačala mať pocit, že moje vlasy vysušuje, preto som ho odložila bokom. Keď som ho teraz vytiahla s tým, že ho konečne dominiem, cítila som, že sa na tom pocite nič nezmenilo. Takže som rada, že som ho konečne dorazila a viem s istotou, že po ňom už viac nesiahnem.
Odporúčaná doba pôsobenia: 2 minúty.


Ideme k príjemnejším produktom L'oreal Absolut repair lipidum. Šampón s maskou ma až tak neočarili vôňou, no účinky majú skvelé. Myslím, že táto dvojka je ideálna pre všetkých, ktorý majú problémy so suchými končekmi. Ak však máte jemné vlasy, môže pôsobiť zaťažujúco, preto ich treba striedať s niečím ďalším.
Jedná sa opäť o starostlivosť určenú pre poškodené vlasy, pričom im poskytne okamžite rekonštruujúce účinky. Zloženie je obohatené o Lipidum. Vlas je okamžite opravený a viac "odolný"(účinky boli dosiahnuté pri inštrumentálnom teste: šampón-oplachová starostlivosť - bezoplachová starostlivosť).
Vzhľadom na to, že táto dvojka dosť výživná, prestriedavala som ju práve s vyššie uvedeným Kérastasom. Inak som docielila síce krásne vlasy bez suchých končekov, no bez objemu. Vďaka Absolut repair lipidum som prežila zimu bez väčšej ujmy a štiepajúcich sa, či lamájúcich končekov.
Oproti Kérastasu však musím použiť väčšie množstvo šampónu. Maska je hutná, priam maslová. A z vlasov ju treba dobre vymyť, čo mne osobne chvíľku trvá.:)


Už dlhšie som tužila vyskúšať niečo z Alterny. Siahla som po pár produktoch, ktoré Vám tu po otestovaní pekne po rade predstavím.
Prvý na radu prišiel Alterna Bamboo 48-hours sustainable volume spray. Jeho vôňa, to je niečo, čo mi pripomína obrovskú kyticu kvetov od babky, ktorú som každý rok dostávala k narodeninám. Ten mix vôní kvetov...Aáách...:)
Najprv sa mi zdalo, že z produktu takmer neodbúda, až sa situácia otočila a mne sa zdalo, že jeho hladina sa prudko blíži ku dnu. Páčilo sa mi, že sprej vlasy nezaťažil, dodal im objem, no nepovedala by som, že až 105%. Vlasy však pôsobili pevnejšie a plnšie, isto však nemôže konkurovať objemovej pekne Densimorphose od Kérastase. Povedala by som, že jeho účinky trvajú práve 48 hodín. Páčilo by sa mi, keby dokázal spraviť niečo aj s krepatosťou.:) Zdalo sa mi, že ju celkom zvýraznil. No inak sa vcelku pekne leskli.

Obsahuje:

  • extrakt z bio bambusu - dodáva vlasom stabilitu, flexibilitu, hydratáciu a potrebné látky. Bohatý na aminokyseliny a minerály, ktoré vlasy posiľujú,
  • koreň maca -funguje ako prírodný "stimulátor" objemu vo vlasoch.

Po tom, čo používam produkty s ľahšími vôňami som musela uznať, že CHI Kerastin mist má ozaj ťažkú vôňu. Normálne ma to zarazilo, lebo v čase, keď som používala celú radu, som tú vôňu tak rušivo nevnímala.
Nad touto hydratačnou posilňujúcou kúrou som sa zľutovala, pretože som nikdy nemala dostatočnú výdrž, aby som ju dostatočne otestovala. Teraz ňou vždy vlasy postriekam pred konečným vyfénovaním. Vlasy pôsobia hladšie, zmierňuje krepatosť, no nie je to produkt, ktorý by som si utekala kúpiť znova. Niekedy ho používam aj pred žehlením.
Teraz som však čítala pozitívne ohlasy na keratínovú radu od Welly Luxe oil? Má niekto nejaké skúsenosti?:)

Vlasom rada doprajem aj výživu "cez pokožku". Naposledy som tak vyskúšala denný stimulátor vlasovej pokožky a korienkov Alterna Caviar Clinical Root & Scalp Stimulator, ktorý pomáha vyživiť vlasovú pokožku prostredníctvom základných vitamínov a živín. Stimuluje k plnším, hustejšie vyzerajúcim vlasom. Znižuje množstvo DHT na povrchu vlasovej pokožky hlavy a eliminuje nečistoty upchávajúce folikuly. (Keby ste nevedeli, čo je DHT, lebo ani ja som to nevedela: "Počas obdobia vypadávania vlasov sa DHT správa k vlasovým folikulám ako k cudzím objektom, čo sa dá prirovnať k auto-imúnnej reakcii, a snaží sa folikuly vytlačiť. Výsledkom tohto procesu je zmrštovanie vlasových folikúl, ktoré produkujú v každom vlasovom cykle čoraz tenší a kratší vlas. Nakoniec folikuly úplne odumrú alebo produkujú malé tenké bezfarebné chĺpky." zdroj:eotazky.sk/dht-dihydrotestosteron.)

Obsahuje prorastový komplex z červenej ďateliny:
  • extrakt z červenej ďateliny - pomáha detoxikovať pokožku a rozviesť základné živiny ako kalcium, horčík, vitamín C, niacín, draslík a fosfor,
  • koreň zo žihľavy a saw palmetto - pomáha blokovať enzým zodpovedný za premenu testosterónu na DHT,
  • vitamín B6 - premieňa karbohydráty na glukózu pre zlepšenie funkcií telesných buniek a pre lepší prívod zdravej krvi do pokožky,
  • extrakt z morských rias - upokojuje pokožku a chráni ju pred suchosťou,
  • taurín a biotín - posiľnujú a pomáhajúv preencíí lámania vlasov.
V prvom rade viem, že to nie je to najpodstatnejšie, ale tento produkt fakt krásne vonia. Ja som si tým pádom jeho používanie maximálne užívala.:) Myslím, že mi vlasy toľko nepadli a pôsobili lepšie, ale je možné, že je to len subjektívny pocit. Každopádne, ak je pravda všetko to, čo sa píše v popise, jeho používam človek môže len získať.




Aby som to tak zhrnula, odkedy používam profesionálnu kozmetiku, moje vlasy vyzerajú viditeľne lepšie. Radou pre poškodené vlasy od Kérastase sa prehĺbila moja láska k tejto značke. Vlasy ozdravila a asi prvýkrát sa mi stalo, že som minula skôr kondicionér ako šampón. Špecifické pri tejto rade totiž je, že začínate nezvyčajne kondicionérom.  
Milo ma prekvapil L'oreal radou Absolut repair lipidum. Bála som sa totiž, že vlasy príliš zaťaží a budú rozlietané. Síce ju nemôžem použiť pri každom umytí, pretože je fakt výživná, no riešim to tak, že ju prestriedavam. Suché končeky, lámavé, či rozštiepené končeky sú s ňou už minulosť. 
Veľké sklamanie nastalo s Brazil keratinom. Spočiatku vyzeralo všetko v poriadku, no časom mi vlasy veľmi vysušoval a ja som preto radšej vždy siahla po niečom inom. Navyše sa z vlasov ťažšie vyplachuje.
48 hodinový objemový sprej od Alterny udržal vo vlasoch objem presne deklarovaný čas. Pokiaľ som si vlasy vypínala hore, tak aj dlhšie. No najzjavnejší bol prvých 24 hodín. Vlasy nepolepil a vôňou mi pripomínal kyticu kvetov, ktorú som dostávala od babky, takže nostalgia na plné obrátky. Nepredpokladám však, že by som do neho šla znova, pretože aj keď to nemal v popise práce, neporadil si s mojou krepatosťou.
S tou sa celkom dobre darilo vybabrať CHI Keratin mist. Ešte ideálnejšie, keď som vlasy po jeho použití aj prežehlila. Uznávam však, že pokiaľ používate ľahšie, kvetinové, či sladké vône, táto môže pri nich pôsobiť dosť ťažko. Inak medzi nami, ubúda fakt pomaly!
A kedže vlasom aspoň z času na čas doprajem výživu siahla som po stimulátore od Alterny. Skutočné výsledky by boli asi zjavnejšie pri dlhodobejšom používaní, no určite takáto staroslivosť a hlavne masírovanie pokožky mojej hrive neprekážalo. Sprej sa nanášal pomocou presného aplikátora. Dokonca mal aj násadku, takže sa dal v pohode prenášať bez nehody. Mal by sa však používať ideálne 2 x denne. No vzhľadom na cenu, som ho znížila na raz denne. A čo je skvelé, po jeho použití som nebadala, žiadne zľahnutie alebo poškodenie účesu, dokonca sa zdalo, že vlasy nabudil. Treba ho však používať pravidelne!

A teraz mi prezraďte, aké sú vaše obľúbené vlasové produkty. Siahate po drogérkovej alebo profesionálnej vlasovej kozmetike? Akú značku by ste rady z tejto oblasti vyskúšali? Ja som napr. naposledy dosť uvažovala o značke Hempz, o ktorej sa dosť diskutovalo. No po tom, čo som spravila pár experimentov, kedy som chcela vyskúšať niečo nové, vychválené a nedostavila sa požadovaný efekt som si povedala, že zostanem verná Kérastasu a nebudem "špekulovať".:) Najnovšie ma začala lákať aj značka Bumble & bumble.:) Nemáte niekto s jednou alebo druhou skúsenosti?;)

A aby som nezabudla, je jasné, že každý má iné potreby, preto to, čo "sadlo" mne, nemusí niekomu inému... A funguje to aj naopak.:)

4 komentáre:

  1. Ten sprej na pokožku hlavy od Alterny mám také, ale nějak nadšená z něj nejsem, mám lepší zkušenost s jinými. Loreal Repair byl super, celkově mi tyhle péče na poničené vlasy vyhovovaly, ale pak převládlo to vypadávání a musela jsem všechno tohle vysadit a používám už jen šampony na vypadávání, veškerá péče prakticky zmizela a taky to jde, ony ty vlasy smyjí silikony a nějak prokouknou. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ako ja zatiaľ neuvažuje, že by som doňho šla znova, mám doma sérum od Kérastase, ale chcem ho používať s ďalšími dvoma proudktami a tie prídu na rad až keď sa uvoľní miesto v poličke. Čítala som vtedy u teba článok na šampón na vypadávanie od Kérastase a dosť ma to navnadilo:) Aké prudkty na tento problém aktuálne používaš?

      Odstrániť
  2. Zatím jsem žádný z produktů nezkoušela, ale podle značek, to musí být pecka, slyším na ně samou chválu.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak podľa toho čo a podľa toho, aké máš vlasy:) napr. od stylingu od Alterny som čakala bombastické účinky, sprej bol fajn, ale asi by som si ho už nekúpila a napr. teraz mám objemovú penu a prep sprej, a až tak do kolien nejdem, takže uvidím. Zatiaľ u mňa vedie Kérastase.:)
      Čítala som tiež, že Alterna je dosť silná, preto nemusí sadnúť každému...

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)