streda 15. júna 2016

OBĽÚBENCI


Ahojte! Vitajte pri znovuzrodení rubriky o obľúbených produktoch. Začnem zľahka, aby som Vás hneď pri úvode nezahltila informáciami, ale verte, že už teraz sa rodia noví favoriti.:)))

Špirálky do vlasov som si kúpila už riadne dávno na ebayi. Pokiaľ však prišli, opadlo zo mňa to prvotné nadšenie a tak balíček prakticky hneď putoval do šuplíka. Nedávno som si na ne spomenula, vyskúšala a zistila, že sú vlastne veľmi, veeeľmi fajn. 
A na čo vlastne slúžia? Správite si "drdol", pričom koniec vlasov uchytíte špirálkou, ktorú doňho jednoducho zašróbujete. Pre lepšiu pevnosť alebo "výjazd von" by som použila asi dve. Ja na doma používam jednu.
10 ks zoženiete na ebayi už za 0,99 GBP.
 photo 56_zps0s4gdhyy.jpg

Značka Pearl drops je špecialista na bielenia zubov už 40 rokov, no u nás bola až doteraz nedostupná! Takže keď som na Hollywood smile narazila v DMke skoro som si oči vyočila.
Bieliace účinky (až o 4 odtiene) tejto zubnej pasty by ste mali vidieť už po 3 týždňoch. A na rozdiel od iných nie je agresívna. Pýši sa šetrnou, minimálnou abráziou, prevenciou proti zubnému kazu, posiľnením skloviny a je vhodná na každodenné použitie.

"Pearl drops so 4D systémom bielenia a unikátnym práškom z perál odstraňuje škvrny a povlak, a vytvára ochrannú bariéru, ktorá pomáha predchádzať novým škrvnám. Zubná pasta s aktínym kyslíkom ďalej zvyšuje bielosť, zatiaľ čo fluorid posiľňuje sklovinu a chráni pred zubným kazom. Táto klinicky overená formula je jemná a bezpečná pre každodenné použitie a prináša zubom opäť prirodzený lesk."

Aby ste si mohli výsledky porovnať, na krabičke je prilepená škála odtieňov skloviny. Síce si nemyslím, že je veľmi podobná realite, ale tak niekto sa v nej možno nájde.:) Super je, že pasta stojí "na hlave" a môžete ju minúť prakticky do úplneho dna! Nevýhodou je azda len to, že pokiaľ nie je v uvedenom stave, ťažšie stečie a vy si na ňu budete musieť počkať. Mne sa páči, že mi pasta ani pri dlhodobom používaní nespôsobovala precitlivelosť zubov. Dokonca si namýšľam, že mi fakt obeleli. ;) Doma mám už nakúpené zásoby, keby mali v DM-ke náhodou výpadok. Určite odporúčam. A dúfam, že sa sortiment rozšíria aj o ďalšie výrobky tejto značky, tak ako v Čechách! 
Pokiaľ si dobre pamätám, pôvodná cena v DMke bola 2,89€. Vzápätí sa objavila aj v našom malom Tescu, no podľa toho ako rýchlo zmizla asi omylom (cena v tomto reťazci bola 3,99). Momentálna cena v DMke je 3,99€.:(

 photo 58n_zpszblylnwr.jpg
 photo 59_zpszydsismg.jpg

Kto používa zubnú kefku Curaprox, ruku hore! Tak schválne, koľko sa Vás prihlásilo? Donedávna by som hrdo zdvihla ruku aj ja. Z výstavy Interdental sme si však odniešli Colgate SlimSoft v čiernom predení s uhlíkom, ktorá by mala napomáhať bieleniu zubov. Sofistikovanejšia verzia ako čierna zubná pasta od Curaproxu, z ktorej je mimochom riadny "bordel" v umývadle a nejaké extra výsledky som nevidela. Okrem toho, že mi scitlivela zuby.:/
Aktuálne však používam klasickú verziu. V čom je však Colgate lepšia od vychválenej mäkkej Curaproxu? Je ešte mäkkšia! Zuby si s ňou budete priam hladkať. Má o 17x užšie štetiny ako bežná kefka, čím sa štetiny dostanú poľahky aj tam, kde by to inak nešlo. A plak by ste s ňou mali akoby zotierať. Pravdepodobne Vám tá mäkkosť príde neprirodzená, no po čase si zvyknete až tak, že Vám Curaproxka príde tvrdá a tuhá. 

 photo 60_zps0hj86o6t.jpg

Ďalšou vychytávkou je super absorbčný uteráčik AQUIS. Dostupný v rôznych prevedeniach: ako turban, klasický menší napr. na vlasy, väčší na telo alebo športový (tiež v rôznych veľkostiach).
Frma Aquis je na trhu už viac ako 20 rokov a produkty pochádzajú Kalifornie (Marin country). Uteráky boli nápadom kalifornčanky Britty Cox, ktorú časovo náročný životný štýl priviedol na myšlienky vymyslieť niečo, čo by urýchlilo sušenie a zminimalizovalo ničenie vlasov. Stačí vlasy zabaliť a Aquis pracuje pre teba.

Mama naň narazila ako na vychytávku v MADAM Eve ešte minulý rok, takže po ňom hneď zatúžila a jeden prihodila aj pre mňa. V tom čase sa priamo na stránke objednať nedal, no podľa uvedených odkazov som našla "až" jeden obchod, odkiaľ pani zasielala tovar. Aktuálne sa už pracuje na spustení eshopu. No do jeho finálneho spustenia môžete ušetriť na poštovné a vykomunikovať si ho cez facebook.
Asi Vám opäť napadla otázka, v čom je taký unikátny? Je navrhnutý priamo na vlasy. Vyrobený z materiálu Aquitex - 80% polyester, 20% nylon (pripomína mikrovlákno). Razí si heslo: "Zmeň svoje návyky a netráp svoje vlasy." Vodu z vlasov absorbuje až 5x rýchlejšie ako bežný uterák, výrazne tým skráti dobu sušenia fénom. Šetrí čas aj vlasy, znižuje riziko vzniku rozdvojených končekov. 

"Je efektívnym doplnením kvalitnej starostlivosti o vlasy. Vodu z mokrých vlasov rýchlo odsaje bez nešetrného špchania, ktoré narúša vlasovú štruktúru a odoberá vlasom ich vitalitu a prirodzený lesk. Vlasy zanecháva už len vlhké, čo výrazne skracuje čas sušenia fénom." [zdroj]

Poznáte to, vlasy zabalené do uteráka, no v dĺžkach sa vám stále drží voda a nie a nie sa ich pustiť. Po použití tohto uteráka ich už nebudete sušiť nekonečne dlhú dobu. Schnutie je minimálne o polovicu rýchlejšie a menej sa mi štiepia končeky. Vďaka tomu, že je uterák ľahký, skladný, rýchlo schne a má svoj vlastný obal, je ideálny aj na cestovanie. Je príjemný na dotyk a dá sa ľahko zavinúť do turbanu. Ak by Vám predsa len bolo ľúto investovať doňho 19,50€(no lepší vlasový uterák nenájdete;)) ), v Lidli mávajú športový uteráčik z mirkovlákna, ktorý by mohol poslúžiť rovnako.;)
Kdesi som tiež čítala, že ho používajú v Spa Kempinski.;)

 photo 00000111_zps3z0jbjqs.jpg
 photo 67_zpsa6xj1gps.jpg
 photo 68_zpsyc4assqn.jpg

Očný krém Dulcia s kofeínom už obehol blogy krížom-krážom, preto sa nemohol vyhnúť ani tomu môjmu. Značka Dulcia má slovenský pôvod a konkrétne v tomto kréme je 100% zložiek prírodného pôvodu; 27,45% všetkých zložiek je z bioprodukcie.
Vlastnosti:
- zmierňuje a zabraňuje vzniku opuchov v okolí oči,
- stimuluje a obnovuje bunkovú štruktúru, čím napomáha lepšej cirkulácií krvi a tým zdravšiemu a mladistvejšiemu vzhľadu,
- podporuje prekrvenie pokožky pre zosvetlenie kruhov pod očami.

Balzám má skutočne hustú konzistenciu. Podľa obrázkov som očakávala dokonca tuhú, preto som bola poriadne prekvapená, keď som doňho prvýkrát zaborila prštek.:))) Takže, ak si ho prinesiete domov, naberajte zľahka, takmer sa "hladiny" ani nedotknite. 
Vďaka obsahu kofeínu ma kávovú vôňu, ktorú by som však na prvýkrát neuhádla. V uhadnutí mi výrazne pomohlo našepkanie popisu.:))) Potom už som tam tú kavu ozaj cítila. Práve vysoký obsah kofeínu má pozitívny vplýva na kruhy pod očami, opuchy a výnimočne dokáže vypĺňať a akoby napínať jemnú kožičku očných viečok.
Okrem bambuckého masla, ktoré hĺbkovo hydratuje, obsahuje tiež mangové a avokádové maslo, ktoré vďaka vysokému množstvu antioxidantov a vitamínu C a E priaznivo pôsobia proti starnutiu pokožky. Obsiahnutý makadamový olej má pozitívny vplyv na prirodzenú obnovu buniek. Kombinácia týchto zložiek udržiava v pokožke vysokú hladinu elastínu a kolagénu!

Balzám napriek mastnejšej konzistencií napodiv do pokožky pekne vsiakne. Mne osobne nerobí problém ani, keď ho použijem ráno. No je dobré nechať mu chvíľku na úplne vstrebanie a veľa času ráno zrovna nebýva. Na nočné vyživenie je však perfektný! Nedráždi oči a pekne vyživuje očné okolie. Chváli si ho aj mama. Tú trápia hlavne "vačky" pod očami, s ktorými tento balzám celkom slušne bojuje. Zdá sa jej, že sú dlhodobým používaním menej výrazné. A očné okolie žiari.:)
Navyše, ak ho použijete ráno, tá vôňa kávy Vás celkom slušne nabudí.:)
Musím ešte pochváliť plechovičku. Má šróbovacie uzatváranie, takže s ňou nemusíte bojovať ani, keď máte mokré ruky. 

Balzám obsahuje: avokádový olej, kávové maslo, avokádové maslo, bambucké maslo, olej z pšeničných klíčkov, mangové maslo, kokosový olej, jojobový vosk, kávová silica, pantenol, rozmarínový extrakt, extrakt z grepfruitových jadierok, vitamín E

Pri objeme 15 ml, sa cena pohybuje okolo 9-10 €.
 photo 57_zpswmztuggy.jpg

Tak to boli moji favoriti, no práve včera som rozmýšľala nad tým, že už mám ďalších, o ktorých Vám musím, čo najskôr napísať! Zatiaľ čakám tipy na vaše top výrobky!:)
Majte sa krásne!

3 komentáre:

  1. ja od zubárov zasa viem, že pokiaľ človek nemá extra citlivé zuby či mega-paradontózu, tak nepotrebuje ultramäkké kefky. tvrdosť ako supersoft od curaproxu by mala byť tak akurát. čím mäkšia kefka, tým dlhšie a precíznejšie umývanie zubov si to vyžaduje a takisto veľa "ďalšieho náradia" v podobe napr. single kefky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám dojem, že doteraz vlastne ani nič mäkkšie ako Curaproxky na trhu neboli a viem aj, že väčšina obyvateľstva preferuje tvrdšie kefky. SuperSlimka má rôzne vysoké štetiny a vďaka tenkosti sa dostaneš lepšie aj medzi zuby. Osobne mám pocit, že mám hladšie zuby. A od zdroja mám, že aj ambulancia, ktorá vyslovene predávala Curaprox a na iné nedala dopustiť, si ich pár na skúšku zobrala a nakoniec si ich kúpili aj pre seba. Keď prišiel dealer ďalšíkrát, chceli ich pre seba a keď na nich prekvapene pozeral, že veď na Curaprox nedali dopustiť, povedali "že veď aj oni si chcú občas poriadne vyčistiť zuby". Inak napr. také medzizubné kefky by mali byť každodennou súčasťou umývania zubov. Vždy bude platiť koľko ľudí, toľko názorov.;):)

      Odstrániť
  2. ja pouzivam zubne kefky curaprox mne vyhovuju bo som si zodierala dasna ale to je moj zly styl umyvania :) predtym som vzdy mala tvrde kefky bo som si myslela ze snimi lepsie ocistim
    galantosfun

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)