nedeľa 18. decembra 2016

HAIRPLUS


Už to viac nevydržím, musím Vám to "vykecať" hneď takto zkraja. KONEČNE MÁM RIASY! Nie, že by som ich doteraz nemala. Boli tam, len boli veľmi, veľmi nevýrazné.:))

V Marionnaude a vo Fanne som si niekedy v lete všimla prípravok, ktorý sľuboval, že Vám vďaka jeho pravidelnému používaniu nielenže narastú, ale aj zhrubnú a zhustnú riasy. Hneď som si skepticky pomyslela, že to bude zase nejaký zaručený prípravok, ktorý na mne a zvyšku populácie aj tak nebude fungovať.:D Tak ako, keď som kedysi skúšala a slepo verila úspešnej a svetovo známej Talike. Jej účinok bol skôr taký, že mi po mesiaci riasy skôr zredli.:DDD

Červík pochybností však vo mne neustále hlodal.:DDD A keď som si zrátala dve a dve dokopy, že s narodeninovými kupónmi a vernostnou kartou vyjde znesiteľnejšie menej, bolo rozhodnuté. Dám mu šancu.

 photo 79_zpskmzycgql.jpg

HAIRPLUS od značky FACEVOLUTION distribuuje slovenská firma FACEDERMA, ktorá ponúka produkty z prírodných surovín, dôkladne otestované a certifikované. Za touto značkou stojí profesionálna kozmetička so zdravotníckym vzdelaním s 18-ročnou praxou vo svojich salónoch krásy na Slovensku p. Vierka Ondríková.

Značka distibuuje len produkty, ktoré sú starostlivo vybrané kozmetickou špecialistkou a dermatologičkou. Účinky sú preverené a otestované v zahraničií. Dovoz prebieha len z vysoko rozvinutých krajín v rámci EU a za ich kvalitu sa zaručuje značka svojím dobrým menom.

Vo vlastnej línií Facedermy nájdete luxusné krémy, séra a oleje, ktoré si behom dvoch rokov existencie značky obľúbila výrazná väčšina klientov salónu. Značka prešla záťažovými testami originality a má aj certifikát kvality pre EÚ. Kozmetika nie je testovaná na zvieratách.  Obsiahnuté látky sú vysokej kvality a sú z 80% prírodné, čím sa Facederma radí medzi prírodné značky.

HAIRPLUS - fluid na rast mihalní: O čo ide?
Ošetrujúci balzám je určený na ošetrovanie, liečbu, zmiernenie, udržanie alebo predchádzanie vypadávania vláskov ako aj na stimuláciu rastu.
HAIRPLUS je rastový fluid obsahujúci komplex vysokoúčinných biopeptidov, ktoré dokážu riasy nielen predĺžiť, ale aj zahustiť a zlepšiť ich kvalitu. Vitamíny A,C, E, pantenol a výťažky z kvetov zaistia prenos aktívnych látok a výživu očného okolia a obočia. Produkt je vyrobený v Nemecku.

Ako HAIRPLUS funguje? [zdroj: fann.sk]

  • Účinnou zložkou je biosympeptid, ktorý priamo podporuje rast mihalníc a obočia. Hairplus stimuluje práceschopnosť vlasových folikulov a podnecuje ich prirodzený rastový potenciál.
  • Biopeptidy posilňujú vlasovú štruktúru mihalníc a obočia a redukujú ich vypadávanie.
  • Vitamíny A, C, E vyživujú pokožku okolo mihalníc a obočia a chránia ju pred škodlivými vplyvmi okolia.
  • Ženšenový extrakt podporuje prekrvenie vlasových folikulov a okolitej pokožky. Zároveň umožňuje lepšie zásobovanie výživnými látkami, takže rastový potenciál vlasových folikulov sa dá maximalizovať.
  • Pantenol, kvetinové a ovocné výťažky sú ďalšie prvky, ktoré folikuly oživujú, robia mihalnice a obočie hebkými a upokojujú pokožku v prípade podráždenia.

Hlavné benefity HAIRPLUSU:

  • preukázateľné rastový efekt už za 4 týždne (klinické štúdie ukázali, že k maximálnemu nárastu dĺžky rias dochádza v priebehu 6-8 týždňov a to až o 40-45% ich pôvodnej dĺžky)
  • zvýraznenie farebného pigmentu rias a obočia
  • zdravotná neškodnosť bez vedľajších účinkov
  • ľahká a rýchla aplikácia v pohodlí domova
  • okamžité vstrebanie umožňujúce okamžite naniesť makeup
  • podpora permanentného make-upu
  • plnohodnotná alternatíva umelých rias

 photo 80_zpsk9xkjvmk.jpg

Aplikácia
Fluid sa aplikuje pomocou šikovného štetčeka. Nanáša sa ako linka ku korienkom mihalníc. Treba dbať, aby sa Vám sérum nedostalo do očí. Množstvo, ktoré zostane držať na štetci by malo byť postačujúce na horné aj dolné mihalnice. Zatiaľ som ho testovala len na horné, takže najvyšší čas otestovať ho aj na tie spodné. Pri ošetrení obočia sa sérum nanáša na spodnú líniu obočia jedným ťahom, bez opätovného pretierania.
Troška zmätočne na mňa posôbí informácia, kedy sérum aplikovať. Stačí raz denne. No zatiaľ, čo na obale sa uvádza, že najlepšia doba je večer. Na informačnom letáku, ktorý som si pred týždňom zobrala z Fannu je ako najvhodnejšie označené ráno. 
Taktiež som sa myslím, že na FB Facedermy dočítala informáciu, ktorú spätne neviem dohľadať ohľadom doby používania. Pokiaľ si dobre pamätám, prečítala som si, že sérum by ste mali aplikovať denne počas asi 6 týždňov a následne prejsť na aplikáciu 2x týždenne v rámci udržiavacej fázy.
Na letáku z Fannu je zase informácia, že Hairplus treba aplikovať na odlíčenú tvár počas 8 týždňov a následne 1x za týždeň do úplneho spotrebovania výrobku.
V každom prípade by Vám balenie malo vydržať asi 6 mesiacov.

Upozornenie! Výrobok sa neodporúča používať počas tehotenstva, dojčenia, pri chemoterapii a u maloletých. Môže sa vyskytnúť sfarbenie mihalníc, ktoré je však zdravotne neškodné. 

 photo 81_zps1szasleb.jpg

Zloženie:
 photo 78_zpsdyp2hi47.jpg

Kedže ma osobne zaujímalo z čoho konkrétne je Hairplus "zložený", zahrala som sa na internetovú chemičku a jednotlivé zložky si dohľadala. Tu je výsledok. Berte ho z rezervou, prípadne kľudne môžete dopísať, čo si o ňom myslíte.;) Som rada, že sérum neobsahuje prostaglandín - bimatoprost, ktorý má za úlohu znižovať vnútroočný tlak pri liečbe zeleného zákalu (glaukómu) a je veľmi vďačnou zložkou takýchto mihalnico-rastových sér.

Zloženie:
AQUA: destilovaná voda (obyčajná z vodovodu má príliš veľa minerálov a napr. krémy by boli príliš husté). V kozmetike je zvyčajne nájdete na prvých miestach, plní funckiu rozpúšťadla.
GLYCERÍN: rozpúšťadlo/ zmäkčovadlo.
PANTHENOL: provitamín B5. Jedna z dôležitých účinných látok, bez ktorej sa kvalitná kozmetika nezaobíde.:)
PROPYLENE GLYCOL: zvlhčovadlo. (Ropný derivát),
POLYSORBATE 20: pomáha ďalším zložkám rozpustiť sa v rozpúšťadle, v ktorom nemôžu byť normálne rozpustené
HYDROXYETHYLCELLULOSE: zjemňovač, vylepšovač textúry
PHENOXYETHANOL: slúži ako konzervant vďaka svojim baktericídnym účinkom. S obľubou sa využíva ako náhrada parabénov a nájdete ho aj v prírodnej kozmetike.
SODIUM LACTATE: má antimikrobiálne účinky, slúži ako konzervačná prísada a v kombinácií s ďalšími konzervantami, zvyšuje ich účinnosť.
TOCOPHERYL ACETATE: vitamín E, chráni pred oxidáciou.
ARCTOSTAPHYLOS UVA URSI (BEARBERRY) LEAF EXTRACT: medvedica lekárska, ktorá má silné antibakteriálne účinky, redukuje nepravidelnosti kože, znižuje tvorbu melanínu.
YEAST EXTRACT: kvasnicový extrakt (zo zaujímavosti som našla, že pod týmto názvom skrývajú výrobcovia potravín aj glutaman sodný;))
CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT: harmančekový extrakt, má protizápalový a antimikrobiálny účinok
VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED EXTRACT: výťažok zo zrniek červeného hrozna, silný antioxidant
PANAX GINGSENG ROOT EXCTRACT: výťažok zo ženšenu. Výrobca uvádza, že má za úlohu podporiť prekrvenie vlasových folikulov a okolitej pokožky. Zároveň umožňuje lepšie zásobovanie výživnými látkami, takže rastový potenciál vlasových folikulov sa dá maximalizovať.
SODIUM PCA: má hydratačné, zvlhčujúce účinky. Naša pokožka ho dokonca prirodzene obsahuje, no vekom sa stráca. Obsahujú ho aj mnohé bio prípravky.
SORBITOL: prírodné energetické sladidlo, má konzervačné vlastnosti, dokáže udržať vlhkosť a tiež odoláva baktériam.
ALCOHOL: môže pomáhať prenikať látkam do pokožky
MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPATE: vitamín C - antioxidant, okrem toho je súčasťou kolagénu a elastínu:). Taktiež rozbieha tvorbu tyrozínu, enzýmu, ktorý podporuje tvorbu pigmentu.
SODIUM HYALURONATE: dobre známa, pleti vlastná, kyselina hyalurónová.
HYDROLIZED GLYCOSAMINOGYLCANS: "glycosaminogylcans" sa v klinických testoch ukázali ako nádejne stimulátory rastu "vlasov".
PROLINE: aminokyselina, taký "kondicionér na vlasy", má vyznám pri produkcií kolagénu
PISUM SATIVUM EXTRACT: jednoducho hráškový exktrakt, ďalší "kondicionér"
MYRISTOYL PENTAPEPTIDE-17: peptid, ktorý stimuluje keratín. Riasy vďaka nemu získajú dĺžku a zhrubnú.
METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN: parabény
SODIUM BENZOATE: konzervant
BENZOIC ACID: kyselina benzoová; konzervant, ktorý zastavuje rast kvasiniek, baktérií a zvlášť plesní.

Tak a prejdeme k dôkazom;)
Kedže som si opäť zabudla spraviť fotky pred, vytiahla som tie, ktoré som nafotila zhruba v období začatia používania k riasenke Dior (druhá tretina septembra). 
Ak na blog chodievate pravidelne alebo ste zahliadli už nejaký riasenkový post viete, že moje riasy nie sú svetoborné, ale skôr poriadne nevýrazne, koniec koncov to vidíte hneď na prvej fotke. Na tej vpravo už vytŕčajú dlhšie riasy, bolo to práve v období, kedy mi prvá várka dlhočižných rias "prepŕchla".:)) Snažila som sa dať dokopy rovnaký uhol fotenia a aj porovnanie nalíčených rias, čiže môžete vidieť aj porovnanie Dior Diorshow a Too faced Better than sex. Určite vidíte rozdiel. A keby ste mali dojem, že tá druhá riasenka tomu dopomohla, musím súhlasiť. Zároveň však musím podoknúť, že keby tam tie riasy nemám, nepomôže ani to a jednoducho by som ju nemala na čo nalíčiť.
Na konci nájdete ešte 2 fotky bez akejkoľvek úpravy, ktoré som narýchlo "cvakla" teraz v štvrtok 15.decembra 2016.:) Sérum som začala používať zhruba okolo 20.septembra 2016.

 photo hairplus_zpsnqm8uu3r.jpg
 photo hairplus2_zpsgmpyvpfx.jpg
 photo hairplus3_zps7oaikrqd.jpg

 photo 86_zpstont1i7d.jpg

 photo 84_zpspplzh9vg.jpg
 photo 90_zpsmynt7ohq.jpg
 photo 93_zpsl0thwf0d.jpg

 photo 1_zpscu02vsyp.jpg
 photo 2_zpsvcsnymug.jpg

Moje dojmy: Suverénne môžem toto sérum zaradiť medzi top výrobky a objavy tohto roka. Keď som ho videla prvýkrát hovorila som si, že to bude blbosť. No malá dučiška vo mne sa ozvala, s tým, čo keď to predsa len funguje a ja budem mať konečne riasy?!
Jeho výraznejšie účinky som si začala všímať asi po mesiaci cca. 22.októbra 2016. Dovtedy som však spozorovala intenzívnejší pigment a výraznejší pohľad. A teraz mám také riasy, že sa mi trú o očnicový oblúk! Čo Vám poviem, proste sen!
Ešte musím spomenúť, že sa mi samé pekne vykrúcajú. Takže, ak používate klieštiky na riasy, pri tomto sére ich môžete rovno zahodiť. Potrebovať ich nebudete.
Sérum je priehľadné a vďaka štetčeku sa mi dobre nanáša, nesteká do očí, ani ich nejak nedráždi. Ak by sa Vám však dostalo do očí, treba ho vypláchnuť. Dpteraz som ho nanášala večer a vážne netuším, prečo len na horné riasy. Od včera som začala aj so spodnými, tak uvidím, aké výsledky dosiahnem na nich.:D Už teraz viem, že pri jednom balení neostane, lebo toto sérum je prudko návykové a tie dlhé "mihošky" sú ako droga!:D A kedže ja nemám dosť, tak som ho dosť často "tunningovala" aj s bázou Dior Maximizer.:DDD A to Vám potom boli riasy.:DDD
Hairplus používa aj mama a tá je z neho rovnako nadšená ako ja! A tá má teraz teda poriadne "vejáre".

Cena: Nie je vôbec nízka! Pohybuje sa zhruba medzi 80-89 €/ 4,5 ml, zaleží kde kupujete. Sérum Vám pritom vydrží zhruba pol roka. Ako som spomína, ja som kupovala s 10€ narodeninovým kupónom a 10% dole šlo vďaka vernostnej karte. Zvýhodnený balíček s kyselinou hyalurónovou, ktorá sama stojí 40 €, vyšiel teda namiesto 98 na nejakých 80 €.
Aktuálne je sérum dostupné aj v špeciálnych vianočných balíčkoch, takže za zvýhodnenú cenu môžete vyskúšať aj niečo ďalšie od Facedermy, či už sérum na pleť alebo krém na tvár. Balíčky sú dostupné v sieti Marionnaud a Fann.


Zaregistrovali ste Hairplus v parfumériach? Používate nejakého rastového pomocníka na riasy, či obočie alebo vďačíte genetike za to, že ho nepotrebujete? Oslovilo Vás? Boli by ste ochotné investovať doň?

4 komentáre:

  1. Odpovede
    1. u mňa hralo pre kúpu aj to, že bol v zvýhodnenom balíčku s kyselinou hyalurónovou, ktorá sama stojí nejakých 40 €, takže keď si to porovnám s takou Talikou, ktorá vychádza okolo 30-40 €, nebola tá cena najhoršia, dokonca je zrovnateľná s inými mihalnicovými sérami na rast, pri ktorých však mám isté pochybnosti ohľadom zloženia a človek si tiež nemôže byť istý výsledkom... Ale je fakt, že sa oplatí kupovať hlavne, pokiaľ sú takéto akcie, inak je tá cena vážne vysoká.

      Odstrániť
  2. Tak som zvedava ako dlho efekt aj ostane.. Ci sa chystas aj na dalsie balenie? Lebo to je moj hlavny problem s tymito serami, ucinok trva kym to pouzivas, mozno mesiac po tom.. A to mi za tie ceny uplne nestoji..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslím, že len do najbližšieho "obnovenia", takže kým ostanú staré narastené mihošky...úprimne viac ani nečakám, myslím, že pri všetkých to funguje takto, rastú pokiaľ prípravok používaš...
      S ktorými sérami máš skúsenosť?

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)