štvrtok 1. júna 2017

COLLISTAR PURE ACTIVES


Ahojte! Asi sa budem opakovať, ale minulý rok som začala dosť ulietavať na starostlivosti o pleť. Priam zázračne na mňa pôsobí slovo "sérum". Napíšte to niekde a hneď začnem rozmýšľať, či to nepotrebujem.:DDD
A tak nejako som prišla aj k tejto trojici čistých molekúl mladosti PURE ACTIVES od Collistaru. Zahliadla som ich vo Fanne a už som na ne nevedela zabudnúť. 
Collistar vytvoril významnú inováciu PURE ACTIVES. Jedná sa o koncentráty aktívnych zložiek v najčistejšej podobe, tak ako sú používané v kozmetickej medicíne.


VITAMIN A+C+E je ako už názov vypovedá koncentrát vitamínov A, C a E, ktoré sú potrebné pre zachovanie vlastností pleti. Collistar ich zlúčil do koncentrátu pre podporu a regeneráciu štruktúry tkanív. A sú to presne tie vitamíny, ktoré vie oceniť pleť po zime ( v tom čase som ich začala používať).
Sérum pokrýva intenzívnu ochranu pred voľnými radikálmistimuluje obnovu  a regeneráciu buniekposilnenie a revitalizácia tkanívprevencia a redukcia vrások a rozjasnenie pleti.

A na čo konkrétne jednotlivé vitamíny sú?
Vitamín A je dôležitý pre regeneráciu pokožky a stimuláciu syntézy kolagénu (inými slovami omladzuje pleť:) A povedzte, ktorá žena na toto nepočuje.:D ) Takisto pomáha pri akné, pretože normalizuje tvorbu mazových žliaz a čistí póry.
Vitamín C omladzuje a rozjasňuje pleť. Urýchľuje látkovú výmenu pokožky, takže pomáha pri hojení raniek a eliminuje výskyt pigmentových škvŕn. Viaže kolagén a tak spevňuje pokožku, čím viditeľne ozdravuje jej povrch. Výskum dokázal, že produkty s vitamínom C pomáhajú pleti udržiavať pružnosť a vitalitu.
Vitamín E (tokoferol) alebo laicky "vitamín krásy";) chráni pokožku pred voľnými radikálmi. Má schopnosť spomaliť starnutie buniek aj tkanív.


Asi ste už počuli, že niektoré kozmetické produkty sú zámerne balené v tmavom skle, aby sa chránili pred svetlom, pretože jeho pôsobením by stratili na účinnosti. Collistar, preto nič nenechal na náhodu a všetky 3 séra sú balené v hnedom skle.

Kedže vitamín A údajne pôsobí aj ako peeling a odstraňuje odumreté bunky, treba ho, čo najviac chrániť pred svetlom i vzduchom. Keď som používala "céčkové" sérum do Laidbare, podľa pokynov som ho nanášala na noc, pretože vitamín C vraj na slnku znižuje svoj účinok a najlepšie výsledky dosahuje, keď pracuje cez noc. Sérum A+C+E však podľa oficiálnych infomácií môžete použiť ráno a/alebo večer. Mne najviac vyhovovala aplikácia 1x denne ráno. Samotný produkt si nadávkujete pomocou pipety, čo ma dosť baví.:) 

Sérum má príjemnú vôňu a tekutejšiu jemne žltkastú mliečnu konzistenciu. Do pleti excelentne vsiakne a z pipety neodkvapkáva na rozdiel od zvyšných 2, ktoré kvapkajú samé od seba aj bez pomoci pipety v pravidelných intervaloch. Dá sa teda pohodlne nadávkovať.
Hneď prvé ráno po aplikácií, som si všimla žiarivejšiu a napumpovanejšiu pleť, ktorú som obdivovala ešte večer.:) A aj keď v nasledujúcich dňoch bola pleť žiarivá, efekt už nebol taky "wau" ako na začiatku. Nevšimla som si nejaké lepšie hojenie raniek.:/ Pleť pôsobila pružnejšie. Bola jemne spevnená. No na druhú stranu mám nepodložené podozrenie, že póry z neho až tak nadšené neboli.:/
Podľa hladiny produktov však môžete vidieť, že ma zo všetkých 3 očarilo najviac. No nie na opätovnú kúpu. Balenie mi pri použití 1x denne vydržalo zhruba 2 mesiace.

Cenu si už nepamätám, no v parfumérií Fann sa pohybuje okolo 43,50€/30 ml. Ja som ako obvykle využila zľavu, myslím, že 20%. No zháňalo sa mi veľmi zle. Pozerala som si na nete dostupnosť v predajni v Žiline, kde malo v 1-2 prevádzkach byť. Realita bola taká, že nikde na predajni nebolo a ja som nakoniec išla na istotu do Trenčína, kde som ho videla nejaký čas dozadu. Paradoxne podľa dostupnosti v predajni tam vôbec nemal byť. Ak teda zistujete, či nejaký produkt v predajni majú, isto by som sa nespoliehala na túto "službu". A nejde o týždňovú (ne)aktualizáciu.



* * * * *


HYALURONIC ACID koncentrát kyseliny hyalurónovej s hydratačným účinkom. Kyselina hyalurónová dokáže viazať vodu, čím dokáže dodať pleti hydratáciu a zachovať v nej optimálnu úroveň vlhkosti. Pôsobí tiež ako "cement", ktorý spája bunky a tým podporuje pevnú a hladkú štruktúru pleti.
Pre maximálnu účinnosť obsahuje tento koncentrát kyselinu hyalurónovú v 3 molekulárnych hmostnostiach, vďaka čomu hydratuje, vypína a vyhladzuje povrch pleti, dodáva vlhkosť a posilňuje protivráskový efekt na úrovni dermy a epidermy. Zároveň dodáva intenzívnu a nepretržitú hydratáciu v hĺbke pleti a stimuluje metabolizmus buniek.
Pleť je v krátkom čase spevnená, redukujú sa z nej linky a vrásky spôsobené nedostatkom vlhkosti. 


Kyselina hyalurónová nie je nášmu telu cudzia.:) Je dôležitou súčasťnou spojivového tkaniva. Jej cieľom je udržať pokožku fit. Okolo 30tky jej prirodzená tvorba klesá a pleť začína vykazovať prejavy jej nedostatku a spomaleného metabolizmu: na pleti sa objavujú prvé vrásky, stáva sa suchšou, pokožka stráca pružnosť, čo sa prejavuje ochanutím. K jej úbytku však prispieva aj nadmerné slnenie, či už na slnku alebo v solárku.

Táto kyselina hyalurónová sa dávkuje pomocou pipety. Má konzistenciu tekutého gélu, takže práca s ňou musí byť rýchla, lebo bez pričinenia z pipety odkvapkáva aj sama od seba. Na vstrebanie potrebuje viac času. Pleť je hladšia, relatívne vypnutá, napriek tomu mám z nej zmiešané pocity. Dúfala som v lepšie hojenie drobných nedokonalostí a akosi som sa nedočkala.

A kedže vrství Kórea, vrstvila som séra aj ja. Kedže má toto aj kolagénové gélovú konzistenciu, dočkala som sa akurát toho, že tieto "koncetráty" žmolkovali, čo ma nerobilo šťastnou. Bola by som to ochotná nejakým spôsobom prekusnúť, keby som videla "progress" na pleti. Žiaľ, pleť pôsobila tak nijako. Možno skôr mdlo. Uvidím, či sa niečo zmení, kým ho dopoužívam, ale určite neuvažujem nad opätovnou kúpou. A to som si hovorila, že keď nič iné hyalurón ma z tejto trojice určite nemôže sklamať.

Kupovala som ho na alza.sk za asi 30€(presne si nepamätám)/30 ml, teraz je cena 26,90€ (pre zaujímavosť ako distibútor je označený el-nino parfum, s.r.o. . Predpokladám, že tiež vydrží nejaké 2 mesiace.



* * * * *


COLLAGENE koncentrát s protivráskovým a spevňujúcim účinkom. Kolagén je prirodzenou oporou pleti, je najdôležitejším proteínom zodpovedným za jej kompaktnosť. Vonkajšie vplyvy a starnutie poškodzujú kolagén, jeho tvorba sa spomaľuje a štruktúra pleti oslabuje. Po 25. roku života jeho objem každoročne klesá o 1,5%.
Kolagén od Collistaru pôsobí proti starnutiu pleti, intenzívne a cielene ju spevňuje, obnovuje kompaktnosť, podporuje pružnosť tkanív, predchádza formovaniu a redukuje už existujúce mimické linky a vrásky, redukuje prejavy dehydrovanej pleti. Pleť má pôsobiť sviežo a omladeno
Pleťová bunka sa okamžite po dodaní kolagénu naplní tekutinou, čo sa prejaví vyhladením a vzpružením pokožky. Prebehne okamžité zásobenie pleti vodou a zmiernenie škôd spôsobených dehydratáciou. Jedna molekula kolagénu dokáže na seba naviazať množstvo vody rovnajúce sa 300-násobku jeho hmotnosti. Jeho tvorbu podnecuje vitamín A!


Keď som už tento kolagén mala doma, hľadala som čírou náhodou informácie o Inca collagene kvôli mojim kĺbom.:D A tak som nezávisle zistila, že jediný ako tak účinný je vnútorne podávaný morský kolagén. Aj v tomto prípade však boli dôkazy o účinnosti zmiešané. Kolagénové krémy a séra síce hydratujú pokožku, no z dlhodobého hľadiska nemajú význam. Keby som si tieto informácie naštudovala skôr,  asi si kúpu dobre premyslím alebo skôr rozmyslím (a nevyhodím peniaze). Aj preto, že mi veľmi nesedí, mám po jeho použití pocit, že mi zýrazní všetky nerovnosti pokožky. (Žeby nerovnomerne nasatie vodou?:DD ) Každopádne nebuďte hlúpe ako ja radšej siahnite po produktoch, ktoré STIMULUJÚ TVORBU KOLAGÉNU.
Aby sme to však mali kompletné, samotný produkt je tekutejšej gélovej konzistencie, takže z pipety odkvapkáva aj bez môjho pričinenia. Vstrebaniu musím dať tiež čas. Na rána, keď sa ponáhľate to veľmi nebude. Používať ho môžete ráno a/alebo večer. Ja som po ňom zvyčajne siahala ráno.
Kupovala som ho, tak ako kyselinu hyalurónovú z alza.sk za cca. 30,90€/30ml. Podľa obalu je distribútor el-nino parfum, s.r.o. . Výdrž odhadujem pri pravidelnom používaní raz denne tiež na nejaké 2 mesiace.


Konzistencia ;)

Ak by som to mala zhrnúť, najviac ma očarilo "sérum" ukrývajúce vitamíny A+C+E. Pleť bola po jeho použití žiarivejšia, snáď aj pevnejšia. Ale rada by som si ujasnila, kedy sa má to C-čko používať, ráno alebo večer? Niekde som narazila na to, že večer, lebo sa nemá rado so slnkom a inde zase, že C-čko si treba "hodiť" ráno. Hm,... V tesnom závese obľúbenosti je kyselina hyalurónová, ktorá sa postará o dokonalú hydratáciu, pleť napumpovala, ale stále mi tam niečo chýbalo. Poslednú priečku získal kolagénový koncentrát, pri ktorom som mala dojem, že skôr zvýraznil nedostatky (rozumej: nerovnosti, neviem, či nerovnomerné nasiaknutie buniek vodou?) a potreboval viac času na vstrebanie. Vyššie som Vám opísala, prečo by som si ho už nekúpila. Každopadne uvidím, či sa niečo zmení po dopoužívaní produktov...
Keď som chcela pleti dopriať nálož, navrstvila som všetky 3 produkty a dočkala sa nepríjemného žmolkovania. Takže molekuly mladosti vo mne zanechali zmiešané pocity a myslím, že raz stačilo.

Máte tiež slabosť na séra, koncentráty, ši rôzne "essence"? Aké je vaše top? 
Používate niečo od značky Collistar? Viem, že táto značka je ikonická cez prípravky na celulitídu:) a je super, že mávajú často akcie, kedy k nákupu venujú vzorky a vy si tak môžete vyskúšať niečo pred tým ako sa napevno rozhodnete, či idete do kúpy. Takto ma napríklad čaká krabička, ktorú som dostala k nákupu týchto produktov.:)

2 komentáre:

  1. Opakovaně si kupuji sérum značky Cien (Lídl), večer ho používám pod noční krém, ráno samostatně pod make-up, velice mi vyhovuje, mám smíšenou pleť. Vyzkoušela jsem poté, co jsem se dověděla, že denní krém Cien s koenzymem Q10 vyhrál v testu denních krémů nad podstatně dražšími značkami:o) Hezký den!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za tip, tuším som si ho v Lidli ani nevšimla, ale viem, že Cien vyhráva v týchto testoch:)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)