pondelok 19. júna 2017

HAIRCARE UPDATE SPRING/SUMMER


Mám nejaké "update-ové" obdobie. Ale možno je to tým, že som dlho nepísala a teraz sa snažím dobehnúť zameškané.  Naposledy som sa obšírnejšie venovala produktom na vlasy v tomtom poste. Aj keď pár produktov ešte stále používam, nebola by som to ja, keby nevyskúšam nejaké ďalšie.

Značka Kérastase mi vyhovuje, preto som konečne vytiahla dvojicu, ktorú som doma v zásobách opatrovala už veeeľmi, veľmi dlho. Čo je koniec koncov vidno aj na pôvodnom starom balení. Vždy ju predbehlo niečo, čo trebalo vyskúšať skôr.:DDD
Šampón BAIN DE FORCE od KÉRASTASE už vlastne ani nezoženiete, pretože ho vytlačila iná línia, pokiaľ sa nemýlim Bain force architecte. Ich úlohou však bolo a je dodávať maximálny objem, živiny a hydratáciu suchým a scitliveným vlasom. Od šampónu som očakávala o trochu viac a obávam sa, že ak by som nepoužívala s kondicionérom, vlasy by som snáď ani nerozčesala. Z môjho pohľadu vlasom nedodal extra objem, aj keď boli vzdušnejšie. Oceňujem, že ich nezaťažil. Údajne má vraj napomáhať spevneniu tým, že obnovuje medzibunkový tmel. Krepatosti však nezabránil. Navyše skracoval interval umývania, tým že sa mi na temene začali vlasy viac mastiť.:/
Kondicionér LAIT VITAL IRISOME je určený pre normálne až ľahko suché vlasy. Obsahuje výťažok z podzemku kosatca, ktorý zaisťuje ochranu vlasov pred oxidáciou (nadmernému vysušovaniu). Peptidy kompenzujú nedostatok výživy dĺžok a sú dôležité stavebné prvky vlasu, nevyhnutné pre výživu a hebkosť. Lipidy ochraňujú vlasové vlákno proti vysúšaniu a ukladajú sa na povrchu vlasového vlákna, čím zaisťujú potrebnú výživu a ochranu pred vysúšaním počas celého dňa, obnovujú teda glukolipidový film.
Primárne som po ňom siahla práve preto, lebo ma trápili suché konce. S tými dokázal celkom slušne bojovať. Kedže mi však zaťažoval vlasy, vždy som som prestriedavala. Vlasy boli po ňom príjemné hladké, čo som cítila už pri zmývaní, a tiež pružnejšie.
Výhrady mám však k vôni oboch produktov. Absolútne mi nesedla, ani neviem k čomu by som ju prirovnala. Každá je iná. Šampón má mať vôňu kvetov, ktorá je na mňa prisilná a vlastne mi kvety veľmi ani nepripomína. Kondicionér mi vonia umelo. Nemôžem si pomôcť. Vzhľadom na to, že som z účinkov šampónu na zadok nepadla a parfumácia pre mňa tiež nie je atraktívna, už by som po ňom nesiahla. Trošku lepšie na mňa zapôsobil kondicionér, vlasy boli hladké, ale zaťažoval ich. Od ďalšej kúpy by ma odradila vôňa.
Oba produkty som kupovala na alza.sk. Kondiconér vychádza aktuálne na 22,36€/ 200ml.

Hĺbkovo čistiaci šampón REDKEN HAIR CLEANSING CREAM používam veľmi sporadicky, lebo naň zvyčajne zabúdam a spomeniem si tesne po farbení.:) Je určený pre všetky typy vlasov a má napomáhať odstraňovať usadené minerály a zbytky od stylingových produktov. Zloženie je na báze ovocných kyselín, čistí a osviežuje vlasy a dodáva im lesk. To všetko môžem potvrdiť. Po jeho použití mám pocit nadýchanejších, čistejších a lesklejších vlasov.:) Plusom je pre mňa príjemná citrusová vôňa, skoro ako (šumienková) limonáda.
Použitie je jednoduché, nahradíte ním svoj bežný šampón a po nanesení necháte pôsobiť 5-10 minút. Stačí ho menej, lebo dosť pení. Ja po ňom používam ešte kondicionér.


Po umytí a presušení uterákom do vlasov používam stále sérum IDEALISTE, pri ktorom máte vidieť prvé výsledky už po 10 dňoch. Kedže ma však na jednom mieste trápia vypadané vlásky, začala som na toto miesto používať sprej SPECIFIQUE STIMULISTE. Ide o produkt, ktorý stimuluje zdravý rast vlasov, napomáha vstrebávaniu a výmene živín. Pomáha posilniť vlasové vlákno, dodáva mu stavebnú hmotu a má zlepšiť hustotu jemných vlasov. Ak ho používate na celú hlavu, treba si rozdeliť približne 10 stlačení a starostlivo vmasírovať. Ja ho zatiaľ používam na spomínané jedno miesto s tým, že som čakala na výsledky. A dostavili sa! Minule som si všimla jemný progres, drobné vlásky, takže som maximálne spokojná. Navyše produkt príjemne vonia.
Kupovala som na krásne-vlasy.sk za 22€/125 ml. Aktuálne je cena 27,50€.

Styling tvoria 2 produkty: 
ALTERNA CAVIAR CLINICAL DAILY DENSIFYING FOAM ľahká pena, ktorá je určená pre rednúce vlasy. Obsahuje nelepivé polyméry, vďaka ktorým vlasy pôsobia plnšie a hustejšie dlhšiu dobu. Posiluje a predchádza poškodeniu a údajne ušetrí až 1300 vlasov mesačne. Obsahuje zmes vitamínov, živín a komplex Red Clover Growth Complex. 
Ako obyčajne platí menej je viac a pokiaľ si nechcete polepiť vlasy, platí to pri tomto produkte 2-násobne. Ak však odhadnete množstvo vaše vlasy budú pekne nadýchané s objemom. Avšak mám pocit, že menej výrazným ako, keď som používala obdobný produkt od Kérastase. Pri tejto pene mi vadí aj výrazná vôňa, ktorá mi pripomína skôr nejaký pánsky produkt.:/ Neeliminuje ani krepatosť. A nevšimla som si ani nejaké zníženie padania vlasov.
Najviac ma prekvapilo ako sa pohybuje cena tejto peny. Kupovala som ju už dávno, vtedy ma vyšla na 34,97€. Keď mi dorazila domov, zrazu bola cena na webe 29,57€. No a dnes ju už kúpite na tej istej stránke za 21,08€/150 ml. (A 26.1.2017 by ste ju dokonca zohnali za 20,32€.):)))

KÉRASTASE AQUA-SEAL som objednala omylom. Pôvodne som chcela na leto ako ochranu pred slnkom sprej, no nedopatrením som sa dopracovala k tomuto ochrannému fluid-krému, ktorý na mňa pôsobí takmer ako nelepivý gél. 
Na vlasy ho môžete použiť pred alebo po slnení. Vodeodolný efekt uzamkne vodu vo vnútri vlasov a dlhodobo ho hydratuje
Systém Aqua-Liss obsahuje:
Pro-vitamín B5 pre poddajnosť a zdravý vzhľad vlasov,
- ceramidy budujúce lipidovú bariéru a zvyšujúce odolnosť vlasu a
- UV filtre pre ochranu vlasov pred slnkom.
Radšej to s ním nepreháňam a s prehľadom mi stačí jedno pumpnutie. Vlasy tak nezaťaží a sú krásne lesklé a uhladené. Mám dojem, že im slnko tak neškodí.


Hydratačný maska HEMPZ INTENSE MOISTURE MASK je môj jasný favorit. Hneď po prvom použití som mala krásne lesklé a hladké vlasy. Tým, že ich mám jemné, ju však musím používať opatrne, inak mi z nej vlasy nacucajú hydratáciu a oťažejú. Jej hlavnou úlohou je vyhladzovať, zjemňovať vlasy a zároveň zabraňovať štiepeniu končekov. Maximalizuje farebnú stálosť, chráni vlasy pred poškodením teplom a silným UVA a UVB slnečným žiarením. 
Obsahuje:
100% prírodný olej zo semien konope - jeden z najbohatších prírodných zdrojov esenciálnych mastných kyselín, živín a vitamínov, ktoré podporujú tvorbu keratínu a celkovú silu, kondíciu a zdravie vlasov.
HEMPZ HYDRAPLENISH COMPLEX udržuje farebnú stálosť prirodzených a tiež farbených vlasov.
HEMPZ HYDRAPLENISH COMPLEX je vyvinutý tak, aby excelentne hydratoval nielen vlasy, ale aj pokožku.
THERMAL HEAT PROTECT chráni vlasy pred tepelným poškodením.
Pro Vitamin B5 pomáha vyživovať vlasy a pokožku hlavy, podporuje ľahké rozčesávanie vlasov.
Slnečnicový olej hydratuje a vyživuje.
Bambucké maslo poskytuje pokožke hlavy hydratačné, protistarnúce, obnovujúce a liečivé vlastnosti. (Doma mám jednu masku, ktorá tiež obsahuje bambucké maslo a moje vlasy po nej priam pradú.)
Olej zo sladkých mandlí funguje ako zmäkčovadlo, ktoré pomáha udržiavať rovnovážnu vlhkosť v pokožke hlavy
Táto maska je bez parabénov, THC, lepku a 100% vegánska. Má intenzívnu príjemnú vôňu. Nanáša sa na mokré vlasy, pričom doba pôsobenia je 5 minút. Konzistencia je hutnejšia, preto stačí menej a obsah vám tak vydrží dlhšie. Ja už teraz rozmýšľam, čo od tejto značky na vlasy vyskúšam nabudúce, pretože sú po nej vlasy oživené, dobre sa rozčesávajú, pekne odrážajú svetlo a "padajú". 
Kupovala som na glamot.sk za 29,57€/ 227g.


Ktorá je vaša obľúbená značka vlasovej kozmetiky? Máme nejaké spoločné produkty? Používate čistiace šampóny? Riešite slnečnú kozmetiku alebo používate to, čo bežne? ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Thank you for leaving comment:)