piatok 26. decembra 2014

SNOWFLAKES & GLITTER

 photo 1_zps4df10eb0.jpg

Experimentovanie s namiešaním si vlastného odtieňa laku ma nikdy nejako nelákalo. Maximum u mňa bolo, keď som do nejakej farby pridala bielu, aby som ju zosvetlila. Asi by som pri tom aj ostala, keby mi do oka nepadli nechty kamarátky. Toľko predo mnou "šibrinkovala" rukami až som zaostrila na jej trblietavý červený lak s vločkami! A vedela som, že si také nechty spravím.
Ešte predtým som však musela vyriešiť iný problém, že taký lak doma vôbec nemám. Ale šikovné baby sa vedia vynájsť, preto som zhrabla červený Sally Hansen Right said red, ktorý Vám už za chvíľu pôjde krkom, do neho kvapla 2 riadne kvapky trblietok MAVALA Gold diamond a pre efekt prisypala aj pár flitríkov zo sady, ktorú som tesne pred Vianocami objavila v čínskom obchode:). Po uschnutí som na prstenníček prilepila 3 vločky pre šťastie:).
Keby ste mi asi pred týždňom povedali, že si na všetkých 10 nechtov dám trblietavý lak a ešte k tomu červený, asi by som sa nad tou predstavou pousmiala. A ešte viac nad predstavou odlakovania. Ono ja si to odlakovanie, tak celkom neuvedomujem ani teraz:D.
Škoda, že tá trblietavá nádhera na fotkách veľmi nevynikla:/. Aj odtieň červenej by mal byť tmavší.

Experimentujete s lakmi? Namiešali ste si niekedy vlastný odtieň laku?

 photo 4n_zps640a1ab5.jpg

streda 24. decembra 2014

I AM READY FOR CHRISTMAS

 photo 6_zpse220f84f.jpg

Nebudem Vás zdržiavať zbytočnými rečami, lebo tieto sviatky by sa mali odohrávať v skutočnej, a nie virtuálnej realite na internete:). Chcela som Vám len popriať krásne pohodové Vianoce plné nezabudnuteľných okamihov v kruhu najbližších. Takže šťastné a veselé:)!
Ja som si na túto príležitosť prerobila nechty podľa jednej inšpirácie, ale akosi sa neviem rozhodnúť, či sa mi páčia alebo nie. Škoda, že nemám dobrý zlatý krycí lak a na to, aby vynikol vzor z bodiek, som musela použiť najprv biely podklad:/. Finálnu bodku tomu dal matný "top coat" od Essence, ktorý musím nanášať opatrne, lebo inak je na nechte vidieť presné ťahy štetčeka. Našťastie mi už dochádza, preto som rozmýšľala od akej značky by som si zohnala náhradu. Máte nejaký tip? Používate matný vrchný lak?

 photo 2nn_zps0db5e67c.jpg

štvrtok 18. decembra 2014

HELLO, MR. REINDEER!

 photo 3_zps53e01adb.jpg

Predstavujem Vám pána Sobíka, ktorý oddnes zdobí moje nechty a má na svedomí, že si ich teraz kvôli nemu musím stále obzerať a obdivovať:D A vôbec to tu nezaváňa samochválou:D. Váážne nie! ;) K šťastiu mi stačí už len hádam, vidieť ho naživo a pohladkať:). 
Laky Vám spomínať nebudem, všetky sú na fotke. Tak ako vždy. Plus som tentokrát využila aj takmer vyschnutú čiernu akrylovú farbu na orámovanie línie jeho hlavy.

Prajem Vám krásne sobie sny!:)

 photo 4_zps94027511.jpg
 photo 2_zps1d01325e.jpg

utorok 16. decembra 2014

WISHLIST 2015

 photo 12_zpsefc47c10.png
Som tu opäť s ďalším wishlistom, ktorý si snáď budúci rok splním. A možno nie budúci, ale až ten ďalší...:D. 
Ako to tak vyzerá, totálne som prepadla kontúrovacím produktom:O! Zázračný kontúrovací púder od Kevyna Aucoina v sebe snúbi odtiene šedej a hnedej, s ktorými prirodzene dosiahnete ideálne línie tváre. Vďaka intenzívnej pigmentácií s ním treba narábať skutočne opatrne, no na druhú stranu vraj vydrží naozaj dlho (aspoň malá náplasť za tú cenu). Škoda len, že mi zmizol z dohľadu (rozumej zo všetkých mojich "čekovaných" eshopov:/).
Zbláznila som sa aj do kontúrovacieho kitu od značky Anastasia Beverly Hills, ktorý je momentálnym hitom. Táto značka na trh prerazila s produktami pre dokonalé obočie. Vlastne práve preto zaujala aj mňa. Už nejaký čas pokukujem po ich pomáde na obočko Dipbrow pomade. Keby som sa vedela rozhodnúť, ktorý odtieň je pre mňa ten pravý, už je doma. A obojstranný štetček #12 by som prihodila k objednávke.
Do kontúrovacej trojky musím vďaka Linde zahrnúť aj NARS. Aj podľa jej vlastných slov je to niečo, čo skrátka potrebujete! Ja každý deň siaham po Lagune (NARS), s ktorou som veľmi spokojná. Nielenže má skvelú pigmentáciu, ale skvele splynie s pleťou a dobre sa nanáša. Keď som v rámci likvidácie zásob siahla po tzv. dupe od Elf-u veľmi rýchlo som zaradila spiatočku k NAR-su. Farba Elf-u mi nesedela, robil fľaky a o prirodzenosti taktiež pomlčím.:/ Ale dám mu ešte šancu.
Značka Origins je pre mňa pomerne novinkou a za to, že sa tu objavil Super spot remover môže pre zmenu zase Verča. Tento "lokálny odstraňovač akné" s kyselinou salicylovou, kofeínom a červenými riasami by mal do 2 dní zlikvidovať akéhokoľvek narušieľa a zároveň farebne skorigovať "miesto činu". Pre nás je však táto značka ťažšie dostupná. Treba zaloviť vo vodách ebayu. Niečo podobné, no drahšie som našla aj od značky Mario Badescu
Zázrak na pery?! To sú super hydratačné organické balzámy s ľahkou textúrou Badger Balm s antioxidačnými schopnosťami, ktoré obsahujú olivový olej, včelí vosk, výťažky zo šípkovej ruže, či aloe vera. Práve, keď som na ne pozerala, narazila som na post u Nikavero a Ladyzet
Ďalší lak od China glaze s trblietkami I´m not a lion, sa mi asi už nepodarí nájsť (za dobrú cenu), čo je mi aj trochu ľúto, pretože je to presne ten mix šampanskej a zlatej, aký by sa mi dokonale hodil. Pozerala som aj na nejaké alternatívy, no nie je to ono. Jeden je moc zlatý, druhý príliš doružova, ďalší nemá správnu veľkosť trblietok,...

A čo máte na svojom wishliste Vy?

pondelok 15. decembra 2014

NAILS: CHRISTMAS SWEATER

 photo 4_zps4df62e01.jpg

Aj na Vás sa už lepí vianočná atmosféra? Na mňa už pomaličky hej. Hlavný zlom nastal, keď som si dorobila tieto nechty. Myslela som, že ten motív bude na mňa výrazný a ja ho tíško pretrpím, ale keď som na ňom dorobila posledný krížik, priam som priadla spokojnosťou. :)

Inšpirovala som sa notoricky známym vianočným svetrom (jeho jemnejšou a nositeľnejšou verziou), ktorý síce v šatníku nemám, no vždy sa mi pripomenie v nejakom vianočnom filme, kde ho "hrdinovia" zvyčajne nemusia:). 

Základ tvorí Sally Hansen 570 Right said red, čo je mimochodom skvelá farba na Vianoce! Ideálnejšiu hádam ani nenájdete. Dokonalý odtieň sýtej vianočnej červenej. Mám ho doma už nejaký rok, no s prekvapením som zistila, že som ho snáď ešte ani nepoužila:O:). Asi si to teraz budem musieť vykompenzovať:). Naň som vytvorila vzory s bielym Bellom, ktorý pomaly dosluhuje a budem zaň musieť nájsť náhradníka. 

Máte nejaký takýto sveter vo svojej skrini? Kúpili ste si ho dobrovoľne alebo ste ho dostali?

 photo 1_zps0a9aaf4f.jpg
 photo 3_zps7392c169.jpg

piatok 12. decembra 2014

Svetový samoopaľovací zázrak

 photo 8_zps25948f6c.jpg
Ak sa niekedy aspoň "očkom" chodievate inšpirovať do parfumérií napr. Marionnaud alebo Fann, asi ste všimli, že svoju ponuku obohatili o novú značku Vita liberata. V Marionnaud bola už dlhšie, myslím, že od minulého roka, do Fannu pribudla tento rok.
Jedná sa o samoopaľovaciu líniu (zahŕňajúcu 3 luxusné kolekcie), ktorá sa aplikuje špeciálnou aplikačnou rukavicou (s rovnakým princípom ako pri St. Motiz TU). Proti nemu však poskytuje viac benefitov ako je hydratácia po celých 72 hodín, omladzujúci efekt a organický základ, bez parfumácie, alkoholu a parabénov. Sľubuje tiež rovnomerný a okamžitý efekt. Pre mňa bol atraktívnym produkt, ktorý sľubuje až 3 týždňové opálenie.

 photo 5_zps62d5ea1e.jpg

streda 10. decembra 2014

Nostalgia

 photo 3_zpsbec280f7.jpg

Asi si klepete na čelo, čo Vám to tu dávam. Vonku zima, teplota okolo nuly a ...toto? Úplne Vás chápem. Sú to fotky, ktoré som nemohla nájsť, pretože sa predo mnou dobre ukryli vtedy, keď boli aktuálne. Asi vedeli prečo. No teraz sa mi celkom hodili. Aspoň mi je pri pohľade na ne teplejšie. 
Vlastne tu mal byť úplne iný post. Ale potom som sa len tak náhodne začala hrabať v starších príspevkoch na blogu. A keby len hrabať, pár som si ich počítala, popozerala fotky a došla k záveru, že to "bejvávalo" lepšie. Kozmetikou som žila, zhromažďovala ju a s dušou o nej "hladko" písala. Teraz ju síce mám rada, "wishlisty", či osvedčené výrobky ma tiež dokážu dostať do varu, no už ich beriem s jemným odstupom. Skúšam nové, no mám rada osvedčené a nemám potrebu skupovať všetko nové, čo príde na trh:D. Asi som dospela:DD. (Viem, že som to už písala:))) ) Horšie je, že momentálne si kompenzujem dlhší čas "ne-nakupovania" kozmetiky a plním si viaceré položky  na mojom wishliste, pričom niektoré vznikli len nedávno. :) Ticho tu teda neostane:)). Snáď sa naštartujem a po Novom roku budem sypať príspevky len tak "z rukáva":)).

Čo pekné ste si v poslednej dobe kúpili Vy? A aká je vaša obľúbená kozmetická značka?

 photo 2_zps17a64330.jpg

pondelok 8. decembra 2014

EMPTIES (NOVEMBER)

 photo 81_zps530e631d.jpg

So spotrebou produktov som bola za posledný mesiac celkom úspešná. Až tak, že ma celkom prekvapilo, koľko som ich pri fotení narátala:D. 

Revalid proteínový šampón, ktorý som Vám na blogu nespomenula prvýkrát. Je určený pre vlasy a vlasovú pokožku, tak aby jemne, ale dôkladne čistil a súčasne revitalizoval. Ošetrujúce posilujúce látky sú pšeničné proteíny, extrakt z pšenice a pantenol. Alantoín upokojuje vlasovú pokožku.
Šampón je veľmi príjemný a voňavý. Už len z tej vône máte ošetrujúci pocit. Po použití sú vlasy príjemné hebké,jemné, lesklé a možno aj pevnejšie. Toto je to už moje druhé balenie, no myslím, že nastal čas dať si na chvíľu pauzu.

Dove body milk telové mlieko na suchú pokožku s príjemnou vôňou. Dove je u mňa proste stálica:). Nemám mu, čo vytknúť a teda ani dôvod hľadať náhradníka. 

Lilien tea tre oil som s ním spokojná, aj keď niekedy zatúžim po zmene, najmä preto, že sa mi minule zdalo, že mi nechty trošku vysušuje. Chcela som ho nahradiť najnovším odlakovačom od Dermacolu, o ktorom všade čítam samú chválu. Škoda len, že ho dostať len na internete:/. 
Takže zatiaľ zostávam pri Lilien. Momentálne používam už 3. balenie. Toto sa mi minulo akosi podozrivo rýchlo:).

Dixi žihľavový šampón ako ste už z názvu vyčítali obsahuje žihľavový extrakt, ktorý ako je známe, blahodárne pôsobí na výživu vlasov, vlasových korienkov a zabraňuje ich vypadávaniu. Práve preto som ho začala používať aj ja. Pri prvom balení som naozaj pozorovala zmenšený počet vypadnutých vlasov. Šampón by mal obsahovať aj kondicionačnú zložku, ktorá by mala uľahčiť rozčesávanie vlasov. Tento bod, veľmi posúdiť neviem, kedže som ho používala ako prvý krok pri umývaní vlasov, následne umyla vlasy iným šampónom a potom naniesla kondicionér.
Ako tak pozerám v tomto poste sa mi zišlo niekoľko produktov, ktoré som si kúpila opakovane. Rovnako je na tom aj tento šampón. Najprv som mala menšie balenie, teraz som šla do väčšieho. A opäť mám pocit, že na chvíľu si od seba potrebujeme oddýchnúť. Čo však vôbec neznamená, že si ho v budúcnosti už nekúpim.

piatok 5. decembra 2014

Van´d Go opäť v akcii!

 photo 2_zps210e467a.jpg

Po dlhom čase som siahla po mojom obľúbenom Essie Van´D Go. Takmer som zabudla, aký krásny odtieň má. No, povedzte! Pôvodne som ho chcela doplniť striebornými trblietkami, no celá manikúra sa mi zdala studená, preto som opäť siahla po zlatom Mavala. Pokúšala som sa o zmäkčenie jeho výrazného žlto zlatého tónu, tak som ho jemne namiešala s jemným efektným lakom Esssence you´re a gold mine, ktorý vôbec nekryl, veď čo by som od neho aj čakala. A tak som musela tak, či tak použiť viac Mavaly:(.

Páči sa Vám kombinácia farieb? Naživo vyzerá ešte lepšie, hlavne tá biela s pastelovo oranžovou:). Mne sa veľmi páčila aj sama o sebe bez trblietok:).

p.s. Nezabudnite, že už len do nedele sa môžete zúčastniť givky o produkty Bioderma! (klik sem)

 photo 4_zpsf8793618.jpg
 photo 1_zps5fd2408c.jpg

utorok 2. decembra 2014

Úľava nielen pre suchú pokožku

 photo 1_zpsd8489b55.jpg

Ak trpíte suchou alebo atopickou pokožkou, či Vás často doslova týra pocit sťahujúcej pokožky, je pre Vás rada Atoderm od Biodermy to pravé. Vedeli ste, že atopický ekzém je chronické zápalové ochorenie, ktoré je výrazne ovplyvnené alergénmi, životosprávou a starostlivosťou o pokožku? Striedajú sa pri nej kľudové fázy so zápaľovými a touto chorobou trpí 15- 30% detí. Ak sú atopici obaja rodičia je až 70% riziko, že aj dieťa bude atopik.
Týmto problémom našťastie netrpím, no súcitím s každým koho sa to týka. Aj preto som rada, že Bioderma prišla s 2 Atoderm novinkami (Intensive a Préventive) práve teraz, keď teploty ani cez deň priveľmi nerastú a pokožka je viac vysušená:/.

 photo unnamed_zps524a0212.jpg