Za tento recept mozem dakovat mojmu priatelovi. Odkedy sa mi dostal do ruk robim uz len tento.
Mnozstvo je na dva plechy, takze pokial chcete menej alebo iny tvar plechu, treba si mnozstvo naregulovat. Ja som sa bohuzial naposledy pozabudla, chcela som totiz robit na maly ovalny, no mnozstvo som dala polovicne a preto aj cesto je trosku vyssie, akoby malo byt. Pokial by ste pouzili 1/3 prip. 1/4 mnozstvo z predpisanych ingrediencii, bolo by to prave na maly plech. Zalezi vsak aj kolki hladosi sa nan maju vrhnut:D
A tu je uz zmieneny recept (mnozstvo na 2 velke plechy):
600 g hladkej muky
4 dcl mlieka
1 lyzica cukru
1 kvasnice (kocka cca. 40g)
Mlieko zohrejeme, pridame kvasnice, ktore rozmiesame, a taktiez cukor. A nechame asi 1/2hod vykysnut. Pripravime si muku. Ked su kvasnice vykysnute pridame ich k muke a zapracujeme. Potom nechame cesto dalsiu 1/2hod odpocivat. Po uplynuti casu, rozdelime na dve polovice, a rozvalkame na vymastene a vysypane plechy.
A tu uz prichadza na rad vasa fantazia. Ja osobne davam na pizzu priamo kecup(prip. mozte pridat roztlaceny cesnak), salamu, vajicko. Ja pridavam aj sampiony z konzervy(mozte vsak pouzit aj surove), mrazenu zeleninu, a syr pridavam az po vybrati z rury, aby sa zbytocne nevypiekol, ale len jemne roztiekol po povrchu.
Priatel vsak miluje variantu: salama, kukurica z konzervy, (prip. sampiony) a nesmierne dolezity - ananas(z konzervy):)a na vrch samozrejme syr.
Dobru chut:)
to vypadá nádherně.
OdpovedaťOdstrániť