utorok 7. septembra 2010

Travel tips of cosmetics etc.

Kedze uz zajtra odchadzam zase na par dni prec (ano uz zase, ale zase budem na dlhsiu dobu bez cestovania, kedze uz aj mne sa blizi moj akademicky rok), pripravila som pre Vas maly cestovatelsky prispevok. Aj napriek tomu, ze vacsina ma uz svoju letnu dovolenku za sebou:)

Zacnem touto malou, no praktikou vecou. Kupila som ju rok, ci dva dozadu z oriflamu. Jedna sa o male nadobky, do ktorych si mozte odliat svoje oblubene domace produkty, aby ste so sebou nemuseli valit zbytocne velke balenia. Letecka doprava je velmi oblubena, zaroven Vas vsak obmedzuje vahovym limitom. Takto Vam ostane miesto aj na ine veci.
V baleni sa nachadzala este jedna nadobka na krem ten som vsak dala mame. No a vyrobcovia nezabudli ani na hygienicke naberanie kremu-je tu prilozena aj mala lopatka. Dve nadobky na nieco take ako napr. sampon a sprchac, a pripadne nejaky pripravok na vlasy-rozprasovac.
Budeme pokracovat zubnou hygienou. U svojho zubneho lekara mozte v mesiaci zdravych zubov-oktobri ziskat zmenseninu zubnej pasty, pripadne dostat uz aj specialne balenia do lietadla. Malu zubnu pastu uz pravidelne nachadzate aj v casopisoch ako darcek.
Nezabudnime tiez na ustnu vodu:)
Dalsi priklad balenia zubnej pasty+ kefky(nachadza sa na predoslom obrazku, ta modra)
Dalsim darcekom v casopisoch byvaju aj rozne sprchace a telove mlieka, obcas ich vsak najdete aj v rozliatom stave:(.Treba si preto casopis vopred pozriet. Pokial idete na cestu trvajucu par dni, moze Vam posluzit aj testovacia verzia sampon(tiez z casakov), samozrejme pokial idete na dovolenku k moru, kde si vlasy umyvate kazdy den od slanej morskej vody, zoberiete si klasicky sampon:)). Vzorky tiez mozte dostat k nakupu produktov napr. aj v parfumerkach, ci drogeriach.

Ku krasnej cistej pleti prispieva dokladne odlicovanie, na cesty si preto beriem vsetkymi tolko chvalenu Biodermu. Tato Vam odlici tvar aj riasenku. Je uzasna. Mozte ju aplikovat na tamponiky (tiez cestovne balenie, samozrejme da aj vybrat potrebny pocet kusov z balenia), no velmi oblubenymi su aj vlhcene odlicovacie utierocky. Najnovsie som objavila od Essence(15ks), ktore najdete okrem klasicej verzie, aj vo verzii na odlicovanie vodeodolneho make-upu. Pokial poznate tie od Nivea, obrusky od Essence su asi polovicnej velkosti.
V obchodoch sa firmy sem tam predbiehaju v tom vyrobit cestovny set. Na obrazky je ten od Nivea, ktory obsahuje napr. sampon, sprchac, lak na vlasy, pletovy krem, telovy krem, a rozne ine. Celkom zlate, co poviete, ved kto by nemal rad miniaturky.:)
Na cestach isto ocenite manikuru(obsahhuje pilnik, noznicky, pinzetu:)), pribalit si mozte aj male siticko, v pripade, ze by ste si nieco natrhli, no a nejake zatvaracie spendlicky sa tiez isto nestratia.
Budem sa opat opakovat, no pokial idete na par dni hodia sa aj zmensene balenia deodorantov, ci male vonky, z casokov, ci ako pozornost z parfumerii. Ja osobne pouzivam na cestach malu vonu od Espritu:)
Drobnosti, ktore ocenite, su tiez mydlo(nie vzdy ho hotel ponuka, zalezi na kategorii), pokial chodievate na dovolenky do viac-hviezdickovych hotelov, viete, ze mydlo tam byva. Pokial si ho zoberiete, mozte ho pouzit na horsie casy, a aj v pripade, ze na sprchovanie pouzivate sprchovaci sampon, gel prip. nieco podobne. Inak by ste si kludne mohli zobrat klasicke mydlo (dufam, ze teraz nebudem za skrta, ze si berem mydla z hotelov, ale viete miniaturky:)))
Pri liceni a nielen pri nom ocenite aj vatove tycinky.
Pri cisteni zubkov zase skrabku na jazyk, aby nezostavali zbytocne bakterie na jazyku, a medzizubna kefka sa postara o medzizubne priestory.
Pri odlicovani a krasleni uvitate nejake sponky, ja celenku pouzivam na zachytenie vlasov, ked si umyvam tvar.
Pre kraslenie je tu make-up. Zalezi, ci idete na letnu dovolenku, pobyt. Podla toho sa odvija aj vasa kozmeticka tasticka. Ja na dovolenke pouzivam len ceruzku, spiralu, lesk(ruz), na vecer bronzer+prip.ceruzka na obocie. No a mimo leta licenku, roll on na zatretie kruhov, bazu pod ocne tiene+samotne tiene. Ked mam naladu tekuta ocna linka. Pomockami su mi: licenkove stetce(nebojte sa neberem vsetky, ten cierny drobny je moj cestovny(na styl kabuki:)), tie dalsie su ilustracne), stetce na ocne tiene.
Nesmie samozrejme chybat krem, alebo podkladova baza, prip. serum.
Nezabudnut zrkadielko do kabelky!:)(nikdy neviete:), ale to Vam isto nemusim hovorit)
V neznamej, ci znamej krajine ocenite aj vlhcene obrusky na ruky.
Klasika vreckovky
Vase nozky od chodenia, ci topanociek ocenia aj naplasti Compeed, pre drobne zranenia su tu klasicke leukoplasty. (v lekarnicke mozte doplnit o dezinfekciu)

K moru pravidelne jazdim s touto tycinkou urcenou na citlive casti tela. Ja ju pouzivam na pery zanecha jemny ruzovy odlesk. U mojej mamy ide napr. takmer do fialova.
P.S. Samozrejme zalezi na kolko dni idete, kolko Vas ide a podobne:)
Bon voyage!:)

1 komentár:

  1. Tenhle příspěvěk je pro mě jako dělanej. Jsou věci, které s sebou sice nevozím, ale zase furt někam jezdím a jelikož jsem děvče náročné na kosmetiku, všechno musím zmenšovat, kupovat malé kalíšky, obaly apod...

    Díky za článek:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)